Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני חייבת עזרה, לא מבינה ברכבים כלום, אני נוסעת ביום בערך 60 קילומטר, צריכה רכב נוח, חייבת שיהיה גבוה, מיני ג'יפ או ג'יפ וחייבת תא מטען גדול מספיק לעגלת תינוק.

הדילמות שלי כרגע הן: ניסן ג'וק או קשקאי, סוזוקי ויטארה, דיהטסו סיריון חדשה, סקודה יאטי, יונדאי ix35, קאיה ספורטאג', פולקסווגן טוארג או הסוזוקי החדשה שיוצאת עכשיו קרוס אווור?

העדפה שלי היא או קאיה ספורטג' או יאטי או סוזוקי קרוס אוור, מה עדיף?

חוץ מזה מה עדיף חדש מהניילון בליסינג או לקנות יד שנייה??? כמובן אני לא אקנה יד ראשנה לא בליסינג.

בבקשה תעזרו לי, אבודה לגמריי!

פורסם

מבחינת מכוניות:

הסיריון אינה מכונית גבוהה, והסוזוקי היא בעצם SX4 קרבית. הן לא עונות על דרישותיך.

אני מניח שאת לא מדברת על הטוארג אלא על הטיגואן - האח הקטן. הרכב יקר מאוד ללא שום הצדקה או סיבה ברורה לטעמי.

הויטארה היא רכב השטח האמיתי היחיד מכל הרשימה, וזה לא לטובתך. את לא מחפשת יכולות שטח אלא יכולות כביש טובות.

הקאיה והיונדאי הם שני רבי מכר ולא בכדי. הם מעוצבים ומספקים מקסימום מ"ר פח לשקל - כמו שהישראלי הישן אוהב. לדעתי, לא יתנו לך את המקסימום ממה שאת מחפשת.

הג'וק הוא חמוד ושיקי, אבל עם מושב אחורי קטן וצפוף, ותא מטען לא פרקטי בעליל. לא ישרת אותך טוב.

היטי היא מכונית מעולה. גבוהה, מרווחת, בטיחותית. בקיצור - מצוינת. קחי בחשבון שבקרוב תוצג בארץ המחליפה (או שמא כבר הוצגה).

הקשקאי גם היא תשרת אותך טוב מאוד. היא נותנת תמורה מצוינת עבור המחיר. אותי היא קצת מעצבת עם עיצוב משעמם, אבל היא עדיין מכונית טובה מאוד.

קפצי לסובארו ובדקי את הXV. גם היא עונה במדויק על דרישותיך.

לגבי אופן הקניה:

רכב יד ראשונה מליסינג זה בעצם לקנות רכב בהלוואה. והלוואה אף פעם לא ניתנת בחינם. מבחינה כלכלית תמיד זול יותר לקנות מוצר בכסף שלך ולא בכסף של מישהו אחר. ולכן אופצית הליסינג רלוונטית רק אם את מתעקשת לקנות רכב חדש אבל לא יכולה להרשות לעצמך להוציא את כל הסכום בבת אחת.

אופציה שניה, הרבה יותר נכונה כלכלית, היא לקנות רכב יד שניה, בן שנה או שנתיים. רכב כזה אומנם יהיה בן שנתיים, אבל ישאיר בכיסך לא מעט עודף ממחירו של רכב חדש.

כאן השאלה הנשאלת היא: כמה את מוכנה לשלם כדי להנות מריח של רכב חדש?

פורסם
לא מוכנה להשקיע מעבר ל 70 אלף, לכן ליסינג עם מקדמה של 40 אלף ועוד אלף כל חודש ל 3 שנים יותר כדאי לי.

איך השברולט טראקס?

מקדמה של 40 + 1000 כל חודש לשלוש שנים = 76 אלף ש"ח. כל המכוניות שציינת יקרות משמעותית מהסכום הזה (למעט אולי הסיריון).

אלא אם יש יתרה בסוף תקופה שאותה לא ציינת. היתרה הזו היא החריגה שלך מהתקציב של עצמך.

את גם יכולה לקנות רכב יד 2 ב70 אלף ש"ח. תקבלי תמורה מצוינת.

פורסם

בתקציב של 70K יותר מחצי מהרשימה שלך כלל לא תיכנס.

(אלא אם את מתכוונת לקנות בפורמט הלוואת בלון / ליסינג פרטי)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

התקציב שלך צפוף ועל זה יש להוסיף את צריכת הדלק הלא טובה של חלק מהמכוניות שציינת כאן. זה פשוט לא יעבוד אלא אם תהיה מוכנה לחפור עמוק יותר בכיס.

למה את חייבת רכב גבוה או ג'יפון? בעיה אורטופדית? זה מאוד מגביל אותך מבחינת המבחר.

יטי, IX35, ספורטאז', טיגואן, קשקאי קרוסאובר או טראקס אין בתקציב שלך בכלל או בשנתון/מצב סבירים.

ג'וק אולי-אולי תמצאי אחד משנתון מוקדם בגרסה הבסיסית - אבל הוא רכב שלא יתאים לך.

תכלס אם רוב הזמן את נוסעת לבד או אם ילד אחד - גם סופרמיני תעשה את העבודה, מקסימום תעברי לעגלה קטנה יותר (הגיוני יותר להתאים את העגלה לרכב מאשר להפך לפי דעתי).

פורסם

כמו שכתבו פה, התקציב שלך לא מאפשר רכישה של רכב חדש מסוג קרוס אובר וסיריון חדשה אין, אבל אם סיריון זה רכב שבא בחשבון, למה לא סוזוקי ספלאש למשל? אולי קצת מעבר לתקציב אבל יכול לענות על הצרכים שלך.

פורסם

הסוזוקי, למרות השם המפוצץ (בחו"ל אגב הוא נקרא SX4 עדיין) הוא רכב משפחתי קצת מוגבה וקצת עם קישוטים, בלי להעליב. אין מה להשוות אותו לדעתי ליטי מבחינת הנתונים, ולא התחלתי לדבר על המראה שלדעתי היטי נראה הרבה יותר טוב (אבל זה ענין של טעם...). אגב, היטי מתוח הפנים אמור להגיע בקרוב, קחי זאת בחשבון.

פורסם

הסיפור הזה חוזר על עצמו עם הרבה רוכשים בכוח שממש-ממש רוצים ריח של פלסטיק חדש וניילונים מרשרשים.

מכונית שעולה 120 אלף עדיין עולה 120 אלף (+עמלה +ריבית) ולא משנה אם זה במימון מסורתי, הלוואת בלון או הלוואת עפיפון - כאשר גם "ליסינג פרטי" הוא בעצם שם יפה להלוואה. ההבדל היחיד הוא שבגלל שחוזה הליסינג כל-כך מורכב והלקוח כבר להוט לתלוש את הניילונים, הדבר היחיד שרואים זה את המקדמה הצנועה, המחיר החודשי "המותאם ללקוח" ולא תמיד מודעים להפתעה שמחכה בסוף תקופת החוזה.

• תוכן חדש...