Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי אולי לבצע התקנה של מערכת גז בסובארו B4 שנת 2008 עם 140000 ק"מ.

האוטו אמור לינסוע 12000 ק"מ בשנה +- .האם בכלל שווה להיכנס לזה?

כדי לירכוש מערכת משומשת?מה עלות של חדש?

המלצות על מתקינים באיזור הצפון

תודה מראש

פורסם

חשבון פשוט מאוד. אם הרכב עושה בממוצע 1:11 עם בנזין ו-1:10 עם גז.

12K ק"מ עם בנזין יעלה לך 8200 ש"ח (בהנחה שליטר בנזין יעלה 7.5 ש"ח בממוצע בשנה הקרובה) ו-5700 ש"ח עם גז (בהנחה שליטר גז יעלה 4.75 ש"ח בממוצע בשנה הקרובה).

זה יוצא הפרש של 2500 ש"ח בשנה. מערכת מקצועית כלל התקנה עולה באיזור 7500 ש"ח. זאת אומרת שאתה צריך 3 שנים כדי להחזיר את עלות המערכת.

עכשיו נהוג להוסיף עוד 2500 ש"ח לטיפולים, כיוונים ותקלות ב-5 השנים הראשונות. ז"א שבמציאות רק אחרי 4 שנים תהיה מאוזן.

 

ברור לך שכל החישובים הנ"ל הם עם מגוון הנחות וכל שינוי קטן יכול להטות את החישוב לכאן או לכאן.

האם זה כדאי? שיקול שלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מערכת גז עולה בסביבות 8500 ש"ח + - .אתה נוסע מעט "מדי "12000 ק"ם בשנה . לא נראה לי שזה יהיה עסק טוב מבחינה כלכלית . שלא לדבר על זה שייתכנו סיבוכים לאחר ההתקנה , ותקלות ברכב . ניסיתי להתעניין בשביל אחי , ושאלתי את מנהל השרות

וזה מסר לי במפורש שאסור לו להתקין את הערכה ברכב כי זה מבטל את האחריות על המנוע .

שוב זה סוג של הימור לדעתי ,זה יכול לעבוד טוב ומצד שני זה יכול להפוך את הרכב ל "לימון" .

אבל כפי שציינתי , במקרה שלך , אתה נוסע "מעט מדי" וזה לא משתלם כלכלית .

פורסם

כמו שנאמר לפני, הקילומטרז׳ השנתי שלך נמוך יחסית.

החישוב שיקח לך 4 שנים להחזיר את השקעת ההתקנה, הוא נכון ולדעתי זה זמן ארוך מדי על מנת להתקין את המערכת.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

ליטר גז עולה יותר באזור ה 3.5.

 

על 12K ק"מ, זה לדעתי תלוי גם בסוג ואופי הנסועה שלך. אם רוב הנסיעות הן קצרות ובעיר (יותר הנעות "קרות") אז זה פחות יעיל, כי המערכת עוברת לגז רק מטמפרטורה מסויימת, מצד שני אם אתה נוסע בינעירוני באופן קבוע (נניח כל השבוע נסיעות קצרות ונסיעה ארוכה בסופ"ש) אז יכול להיות שזה כן משתלם. בטח ייקח לך באזור השנתיים וחצי ואולי קצת יותר כדי להחזיר את ההשקעה אבל מה שכן אתה לא חייב להעיף את המערכת גז עם מכירת הרכב, אתה יכול להעביר אותה לרכב הבא (אנשים עושים את זה ולא מעט, אבא שלי קנה לפני שבועיים אימפלה עם מערכת גז לשעבר, והתקין אחת חדשה עליה בעצמו).

 

אבל הכי חשוב שתבדוק את ההתאמה ל B4 מהדגם הזה באופן ספציפי, מתקינים טובים בד"כ יאמרו לך את האמת ולא יחרטטו, למשל אפשר לשאול את המתקין כאן בב"ש שהוא (מנסיון) לא חרטטן ויאמר לך אם מערכת מומלצת לרכב מסויים משנתון מסויים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

 

פורסם

המטרה היא להחזיר את עלות המערכת כמה שיותר קרוב לשנתיים מרגע ההתקנה.

זה אומר או שאתה מתקין על רכב שצורך דלק כמו מטורף (אמריקאית או מסחרי) או שאתה נוסע כמו מטורף (20K ק"מ וצפונה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היי לירוי, לא שווה לך האמן לי. תהנה מהרכב כמו שהוא ואל תכניס את עצמך (ראש בריא למיטה חולה) לסרטים, הבי-4 לא זול לאחזקה, הוא גם בולע דלק(1-6-7) , אבל זה רכב חזק ומפנק, תהנה ממנו,4*4 ועוד סטיישן עם ילדים זה הכי כיף.

 

נ.ב. תאזור אומץ,בעתיד תעבור לטויוטה ותראה אם יש הבדל...

בחברות.:)

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
מה הק"מ שצריך לעשות בשנה בכדי לכסות עלות מערכת?

 

חסרים נתונים על-מנת לחשב ביתר דיוק-

1. מהו נתון ה קמ/לליטר 95 של רכבך?

כאן המקום לציין שבשל הערך הקלורי הנמוך יותר של ליטר גפמ לרכב בהשוואה לליטר 95, מקובל לחשב כ- 15% 'תוספת' צריכת גז לאותו שיעור קילומטראז. כלומר אם נניח הממוצע שלך ב- 95 עומד על 8.5קמ/לליטר, בגז הנתון יהא 7.25קמ/לליטר.

 

2. מהי הערכתך לגבי היחס בין נסועתך בבנזין לגז?

אין נסועה של 100% בגז. הנעת הרכב מתבצעת עי 'רכיב הבנזין', תפוצת/אפשרויות התדלוק בגז פחותות בהשוואה לתדלוק בבנזין.

נתון מיטבי [גבוה] מקובל: כ- 90% גז ו- 10% בנזין.

 

אציין 'לזכות' הגפמ, שהפער בין הגפמ לבנזין גבוה יותר ממה שציינו קודמי, ועומד על ממוצע של כ- 3.2-3.5שח לליטר [ובעבר היה אף בסביבות ה- 3.7-4שח לליטר], ולא כ- 2.75שח לליטר כפי שצויין בשירשור. עם-זאת מחיר הגפמ אינו מפוקח, בניגוד למחיר ה- 95, על-כל המשתמע מכך.

×
×
  • תוכן חדש...