Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

כבר חודשיים אני עובד כסוג של נהג באחת מחברות הליסינג (תפקיד מעט שונה מנהג רגיל אך עדיין, נוהג כמות מכובדת ביום).

היום במהלך העבודה נסעתי למסור רכב לאחד המוסכים באיזור התעשייה בחולון ונסעתי ברחוב שהוא דו סטרי

במהירות של כ- 50-45 קמ''ש לערך (למכירים- רחוב האופן בחולון).

לפתע ראיתי ג'יפ גראנד צ'ירוקי שיוצא לכביש ברוורס מאחד המוסכים ברחוב וכמעט התנגשתי בו עד שברגע האחרון שברתי שמאלה עם הרכב (מנגדי לא היתה תנועה). חשוב מאוד לציין שהוא יצא לכביש מבלי שראה אותי עקב ומשאית שהסתירה לו את התנועה בכביש וכמובן הסתירה גם אותי, ומהזווית שלי לא ראיתי אותו מן הסתם בגלל אותה משאית.

כאמור בשנייה האחרונה שברתי שמאלה ולא התנגשתי בו.

מרוב בהלה ופחד עצרתי את המכונית באמצע הכביש, יצאתי וצעקתי עליו. (מודע לזה שזה לא בסדר אך הפחד והבהלה השכיחו ממני לכמה שניות את הכל).

האשמות הופנו אליי ואליו ואין לי מושג מי כאן באמת האשם.

אני לא מנסה להוכיח כאן משהו אך אני דיי משוכנע שאין לי אשמה בעניין, אולי המהירות היתה מעט גבוהה וכמובן שהייתי מרוכז אבל תמיד יש לשאוף ליותר ויותר ריכוז, אך אני באמת מעוניין לדעת מה קרה שם ומי טעה.

אשמח לעזרה.

שלומי.

פורסם

רוני צודק.

אבל בלי קשר לזה, כשרואים כבר מרחוק רכב יוצא ברוורס, יש לפעמים נטייה ללחוץ ולא לתת לו לצאת.

תמיד שווה לעצור לו כי לא בטוח שהוא רואה אותנו בכלל.

אלי

פורסם
רוני צודק.

אבל בלי קשר לזה, כשרואים כבר מרחוק רכב יוצא ברוורס, יש לפעמים נטייה ללחוץ ולא לתת לו לצאת.

תמיד שווה לעצור לו כי לא בטוח שהוא רואה אותנו בכלל.

זהו שהוא הופיע לי בפתאומיות אם הייתי מבחין בו הייתי חוסך מצב של סיכון ועוצר.

אני דיי נדיב בכביש, זה משהו שלא חסר לי. מעדיף לעצור ולהמתין עוד דקה ולחסוך בעיות.

אלי

אם היתה מתרחשת תאונה והיה מגיע למשפט

אי אפשר לנבא מה תיהיה התוצאה

לא נראה לי שיש משפט שאפשר לנבא את התוצאה, אני רק מנסה לקבל אינדיקציה על מי מוטלת האחריות

במידה והיתה תאונה.

שלומי.

פורסם

משפטית הג'יפ אשם חד-משמעית. אבל, כחלק מהשיפור שלנו כנהגים עלינו לבחון האם היינו יכולים לעשות משהו אחר כדי למנוע את המצב הזה או את הסטייה שגם היא מסוכנת. תחילה, תענה לעצמך האם במידה והיית נוסע לאט יותר, שכן האזור רווי במוסכים וחניות והמשאית הסתירה לך, היית מספיק לעצור והסיטואציה הייתה פחות מסוכנת? אם כן, אז זה משהו שאתה היית יכול לצפות לו, ולמנוע מצב מסוכן. בנוסף, נסה לבדוק אם הגבת נכון. האם בלמת בחזקה (זו הפעולה הנכונה במצב חירום), ורק אחר כך כאשר ראית שאין רכב ממול והבלימה לא תספיק סטית? או שסטית כרפלקס, והבלימה הייתה פושרת? אם הבלימה הייתה פושרת וקצת נלחצת, אולי כדאי להתאמן על בלימת חירום, ואפילו לגשת לקורס נהיגה מתקדמת שמלמד אותך איך להתמודד בדיוק אם סיטואציות כאלו.

אני שוב אכתוב, אתה לא אשם כאן, ואת התשובה המשפטית קיבלת, אבל אני ממליץ לך לבדוק מה אתה היית יכול לעשות, נטו כדי ללמוד ולהשתפר כנהג. אני תמיד מחפש מה אני הייתי יכול לעשות. זה מדהים כמה נהיגה נכונה ממזערת סכנות פוטנציאליות.

בברכת שבוע טוב,

אישדבחזיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
משפטית הג'יפ אשם חד-משמעית. אבל, כחלק מהשיפור שלנו כנהגים עלינו לבחון האם היינו יכולים לעשות משהו אחר כדי למנוע את המצב הזה או את הסטייה שגם היא מסוכנת. תחילה, תענה לעצמך האם במידה והיית נוסע לאט יותר, שכן האזור רווי במוסכים וחניות והמשאית הסתירה לך, היית מספיק לעצור והסיטואציה הייתה פחות מסוכנת? אם כן, אז זה משהו שאתה היית יכול לצפות לו, ולמנוע מצב מסוכן. בנוסף, נסה לבדוק אם הגבת נכון. האם בלמת בחזקה (זו הפעולה הנכונה במצב חירום), ורק אחר כך כאשר ראית שאין רכב ממול והבלימה לא תספיק סטית? או שסטית כרפלקס, והבלימה הייתה פושרת? אם הבלימה הייתה פושרת וקצת נלחצת, אולי כדאי להתאמן על בלימת חירום, ואפילו לגשת לקורס נהיגה מתקדמת שמלמד אותך איך להתמודד בדיוק אם סיטואציות כאלו.

אני שוב אכתוב, אתה לא אשם כאן, ואת התשובה המשפטית קיבלת, אבל אני ממליץ לך לבדוק מה אתה היית יכול לעשות, נטו כדי ללמוד ולהשתפר כנהג. אני תמיד מחפש מה אני הייתי יכול לעשות. זה מדהים כמה נהיגה נכונה ממזערת סכנות פוטנציאליות.

בברכת שבוע טוב,

אישדבחזיר.

אין שום ספק! אני תמיד רוצה לשפר את הנהיגה שלי ואני רק לומד ממקרים כאלה.

למען האמת אני לא בלמתי מספיק חזק עד שה- ABS פעל. שברתי שמאלה וראיתי שאין אף אחד ממול

אבל אם אתה שואל אותי אם היה ממולי רכב, גם אז הייתי שובר שמאלה- אז אין לי מושג איך לענות לך ייתכן שכן.

שוב, אני יודע שלפעמים אני נוהג בקלות ראש, זה נראה לי אנושי וזה משהו שהוא קורה, בייחוד לבן אדם בן 21 בגילי

אבל אני מודע לזה שתמיד יש לי מה ללמוד ואני נורא רוצה לצבור עוד ועוד ניסיון וללמוד מהמקרים האלה ומטעויות שלי על הכביש.

תודה לך על התגובה, זה מאיר מאוד את המודעות שלי ותאמין לי אני בן אדם מודע מאוד.

שלומי.

פורסם

זה בסדר גמור. הגבת רפלקסיבית, וזה נגמר בסדר. זה גם יכל להיגמר בהתנגשות חזיתית. אני ממליץ לך לנסות ולתרגל בלימת חירום כמה פעמים. כדי שתתרגל לתחושה המוזרה של הרעידות והרעשים (בגלל הABS), וכשתכיר את התחושה אתה לא תיבהל לבלום בחוזקה במצבי חירום. הרבה פעמים אנשים נבהלים מהרעשים ומעוצמת הבלימה ורפלקסיבית משחררים מעט את הבלם, מה שמאריך את מרחק הבלימה. לכן, אני ממליץ שתתרגל בלימת חירום כמה פעמים, עד שתרגיש בטוח לבלום בכל הכוח. זה קצת מלחיץ בהתחלה, אבל תנסה ללחוץ חזק על הדוושה עד לעצירה מוחלטת מבלי להפסיק. תעשה את זה בזהירות ובמקום נטוש, שכן אם שוטר יעבור באזור הוא עוד עלול לתת לך דו"ח על התפרעות, או נהיגה בקלות ראש. אני לא יודע בדיוק מה הסעיף. מעבר לכך, כפי שכתבתי, קורס כזה שיתרגל מיומנויות בסיסיות של התמודדות עם מצבי חירום עולה סה"כ כמה מאות שקלים, ואני בטוח שאם תפנה לאחד ממורי הנהיגה שיש כאן בפורום, תוכל אפילו לעשות איתם שיעור אחד על אחד עם תכנים דומים וזה יעלה לך פחות מקורס רשמי.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אין שום ספק! אני תמיד רוצה לשפר את הנהיגה שלי ואני רק לומד ממקרים כאלה.

למען האמת אני בלמתי מספיק חזק עד שה- ABS פעל. שברתי שמאלה וראיתי שאין אף אחד ממול

אבל אם אתה שואל אותי אם היה ממולי רכב, גם אז הייתי שובר שמאלה- אז אין לי מושג איך לענות לך ייתכן שכן.

שוב, אני יודע שלפעמים אני נוהג בקלות ראש, זה נראה לי אנושי וזה משהו שהוא קורה, בייחוד לבן אדם בן 21 בגילי

אבל אני מודע לזה שתמיד יש לי מה ללמוד ואני נורא רוצה לצבור עוד ועוד ניסיון וללמוד מהמקרים האלה ומטעויות שלי על הכביש.

תודה לך על התגובה, זה מאיר מאוד את המודעות שלי ותאמין לי אני בן אדם מודע מאוד.

עריכה- מצטער על הטעות הקטנה:lol:

מקווה שעכשיו הבנת אותי טיפה יותר טוב.

שלומי.

פורסם

סעיף 45 לתקנות התעבורה קובע:

. נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע –

(1) סיכון או פגיעה;

(2) הטרדה או הפרעה.

א. כבר ברור מהתיאור שלך שנהג הג'יפ עבר על תקנה 45 סעיף 2, הוא בהחלט הפריע (עד כדי כך שנאלצת לבלום ולסטות מנתיבך לנתיב הנגדי!).

ב. במקרה תאונה יש אשמה ברורה שלו לפי תקנה 45 סעיף 1.

ג. בבית המשפט יש נטייה לאנשים כאלה להגיד כי הם בכלל לא נסעו אחורנית, אלא זו תאונת חזית-אחור קלאסית (מה שמעביר אוטומטית את האשמה לרכב הנמצא מאחור), עדים או צילום הרכב (למשל אם יוצא משער ובולט החוצה לנתיב התנועה) יכולים לחשוף את השקר במקרים כאלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...