Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום אחרי שבוע בערך שהתנעתי את האוטו (הלך סוויטץ') נסעתי איתו מרחק קצר של כ3 ק"מ והסקאלה הראתה לי התחממות יתר של המנוע ואפילו היה קצת עשן.

לאחר בדיקה קצרה התברר שאין מים באוטו, נתתי לו ליטר מים ירוקים שהוא בלע בשניה והתקרר קצת.

לאחר כמה שעות נסעתי עוד 2 ק"מ ולאט לאט הוא התחמם מאוד ונתתי לו עוד ליטר מים ירוקים שהוא בלע.

בקיצור האוטו בולע את כל המים שאני נותן לו ומתחמם מה עושים במצב כזה?

פיג'ו 206 2001

פורסם

תמלא מים ותנזה לראות מאיפה הנזילה לפי מה שאתה מתאר יש נזילה מאוד גדולה,כמו כן אחרי הנעה של כמה דקות תכבה את הרכב ותבדוק האם על הפקק שמן אין כמו טחינה כזאת,שזה יכול להעיד על חדרית מים לשמן(ראש מנוע).

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תמלא עד שקו המים יהיה בין הMAX ל MIN במיכל עיבוי,תניע ותנסה לראות מאיפה הנזילה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תמלא עד שקו המים יהיה בין הMAX ל MIN במיכל עיבוי,תניע ותנסה לראות מאיפה הנזילה.

אין MIN MAX הוא פשוט בולע הכל שפכתי 2 ליטר והוא בלע אותם

פורסם

ואתה לא רואה נזילה מתחת לרכב?

• ספונסר פורום
פורסם

ראשית, יש צורך לנקז אוויר לאחר חוסר מים כזה,אחרת יש בועות אוויר במנוע,רק לאחר ניקוז אוויר כראוי יש להניע מנוע ולחפש נזילות.

אורן

פורסם

כרגע מה שעשיתי זה בדקתי את הראש מנוע אם לא קיבל את המים.

למזלי הראש מנוע בסדר מראה שיש שמן הכל בסדר עכשיו צריך לבדוק את המשאבה עצמה

פורסם

חבר שלי דיבר איתי דרך הפלאפון והסביר לי מה לבדוק, ניסיתי להכניס אוויר עם הפה לתוך המשאבת מים ולבדוק אם יש בה או בצינורות חורים, האוויר לא ברח אז אין חורים.

אותו חבר אמר שכנראה החור הוא ברדיאטור וזה עניין רציני.

זה הגיוני?

חג שמח לחברי הפורום

פורסם

קודם כל תאצור את הרכב דוממם מנוע עד שיתקרר לפחות כמה שעות, ואז תפתח את הרדיאטור ותבדוק עם יש לך מים בכלל

אם אין מים סימן שיש נזילה

פורסם
קודם כל תאצור את הרכב דוממם מנוע עד שיתקרר לפחות כמה שעות, ואז תפתח את הרדיאטור ותבדוק עם יש לך מים בכלל

אם אין מים סימן שיש נזילה

יש נזילה רצינית מתחת לאוטו, זה מה שראיתי.

המנוע לא הונע כבר יומיים

פורסם

לא ייתכן שהכנסת אויר לתוך משאבת המיים כי אין שום גישה לשם. המקסימום שאתה יכול זה להכניס אויר דרך פתח מיכל הנוזל. בכל מיקרה הבדיקה לא מיקצועית אך אם אתה רואה נזילה כל כך רצינית סיכוי גבוה מאוד שניתן גם לראות מהיכן זה. תן למישהו מיקצועי שייסתכל ובטוח יעלה על זה.

פורסם

5239fe8d87f9b.jpg

חץ אדום - סימני השמן שראיתי ממש על המנוע ליד הראש

חץ שחור - הצינור שהפך לאדום לוהט אחרי נסיעה של כ7 דקות.

כמובן שהתכוונתי למיכל מים ולא למשאבה טעות שלי.

בדקנו שוב עכשיו, ואין נזילה פשוט היה חוסר מטורף של מים מסיבה לא ברורה.

עשיתי סיבוב קטן עם האוטו כאשר יש מים והשעונים שוב מראים על התחממות יתר של המנוע, פותח מכסה ומגלה צינור שמחובר לראש מנוע בצבע אדום זוהר (מהחום) כאילו נצבע עכשיו בתוש.

ליד הראש מנוע יש סימנים של שמן וכנראה שיש דליפה.

השאלה היא ממה יכול להתחמם הצינור הזה? ואיך השמן שכנראה דלף מהראש מנוע קשור לזה?

• תוכן חדש...