Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב כמה דברים רק בשביל הרקע אני נהג חדש בסך הכל פחות מחודש על הכביש עם מלווה בנתים.

קצת פחות מחודשים אני אחגוג 17 (חוק חדש,הוצאתי רישיון בגיל 16.9 וקצת) ואני גר עם סבא וסבתא שלאף אחד מהם אין רישיון ומעולם לא החזיק רכב.

כשנולדתי אבא שלי קנה פורד פיאסטה חדשה מהחברה כיום הרכב בן 17 יד ראשון.

בתחילת השנים שלו הרכב שומש באופן אינטנסיבי בעיקר באזור חיפה כל יום,אך בשנים האחרונות אבא שלי קיבל נסיעות מהעבודה לכן הרכב משמש רק מידי פעם לנסיעות בשבת קניות וכו'...

בגלל שהוא לא משתמש ברכב אין לו בעיה להוריש לי אותו ואני מעט מתלבט,זה לא שאנחנו משפחה עשירה ובכל מקרה אם אני אקנה רכב אני לא אקנה משהו יקר מידי,25K גג אם אני אקבל עזרה מכל המשפחה.

בגלל שאני לא מבין יותר מידי ברכבים אני רוצה לשאול קצת על הרכב,באופן כללי הרכב הזה לא עושה כמעט בעיות חוץ מכמה שאני אפרט,המנוע הוחלף לפני כמה שנים וכרגע עומד על כמעט 100,000 ק''מ,רצועת טיימינג אין ומה שמפתיעה אותי שמעולם לא הוחלף קלאץ' והוא עובד מעולה כמו חדש.

כמה בעיות של הרכב-

המזגן מת לפני כמה שנים ופשוט לאף אחד לא היה אכפת כי אף אחד לא נוסע ביום,עכשיו כשאני רוצה לצאת לסיבוב בשבת בצהרים מדובר בחוויה לא נעימה בכלל,יחד עם המאמץ הפיזי הנדרש ליציאה מהחניה בגלל החוסר בהגה כח אני ממש מרגיש כמו חקלאי שעובד בשיא השמש.

הילוך חמישי שלא נכנס - מה שהבנתי מאבא שלי זה כזה (כנראה ישמע ממש אידיוטי,סלחו לי אין לי הרבה ידע) היה איזה קטע שהתעקם איזשהוא מוט ועכשיו בהילוך החמישי כנראה יש סטיה של כמה מילמטרים,בגלל זה לפעמים החמישי נכנס ולפעמים לא,לרוב לא,וזה ממש חסרון כשאתה יוצא לכביש מהיר כי לסוע 70 זה באסה ולקרוע את המנוע על 85 זה בכלל באסה ויקר בדלק.

מתלים שחוקים - האוטו עבר טסט אבל יש בעיה במטלים מרגישים כל אבן בדרך ובכל כיכר יש הרגשה כאילו את עומד לעוף מהרכב.

יש גם את הענין שאין מצת למרות שהבנתי שזה שטויות להתקין,וגם אין רדיו נורמאלי....ואף סוג מהמוזיקה שלי לא מגיע בקסטות :roll:

הייתי מאוד רוצה להתיעץ איתכם,האם מדובר בהשקעה יקרה לישר קו לרכב? עזבו מזגן לפחות תנו הילוך חמישי.... מה דעתך באופן כללי על הרכב לרדת ממנו ולנסות לגיס כבר כספים לרכב חדש או שהרכב הזאת ישרת אותי? האמת שגם הראש וגם הלב שלי חצוים פה,מחפש דעה של אנשים מנוסים ממני.

עוד ענין- קוסמטיקה ונוחות- מעבר לכיסוי להגה אין כלום ברכב,כלום. לא וילונות לא השחרה השטיחים ברצפה מגומי מסריח הכיסוי מושבים מקורי כנראה....הצבע חודש לא מזמן והוא מחזיק מעמד יפה,אבל הרכב עצמו...מה הסיכוי שלי לגרום לו להראות לפחות נעים מעט לעין ? מספיק שיש לו רעש של מכסחת דשא לפחות שיראה קצת נורמאלי משהו,לדעתכם עם קצת השקעה כספית ומאמץ אני אגרום לו להראות נחמד? יש מי שיכול לתת לי אולי תמונה אפילו של מישהו שהשקיע ברכב הזה איך הוא נראה?

מצטער אם זה לא הפורום הנכון,אשמח מאוד לתגובות שיהיה דיון נעים :))

פורסם

אשתדל לענות בקצרה -

למה ישמש אותך הרכב? עד כמה גדול הצורך ברכב ומי הולך לתחזק אותו?

החוכמה היא לא הקניה אלא התחזוקה וההוצאות מסביב - דלק, ביטוח (שהולך להיות לא זול בכלל לנהג חדש וצעיר עם ותק כמו שלך), תיקונים וכו' כו'.

בגילך, אם אין צורך מיוחד, הייתי ממליץ לוותר על התענוג.

בנוסף - מה שתקנה ב-25K ש"ח לא בהכרח יהיה טוב ולא ידרוש יישור קו וטיפולים כך שיש סיכוי שעדיף לקחת רכב ב"מתנה" וליישר אותו, להערכתי ולפי מה שתיארת תוכל לסגור את הכל במחיר שנע בין 5K ל-8K ש"ח. אני אישית הייתי מעדיף לאמץ רכב כזה ולא לקנות בחוץ.

דבר נוסף ואחרון - חלונות מושחרים ושאר פיצ'פקעס זה לא מה שעושה את הרכב ליותר רכב, ליותר מפנק או מאובזר... כל זה שטויות ובכל מקרה אני בטוח שבדיוק כמו שאני עשיתי בזמנו, תמצא את עצמך מתבזבז על שטויות כמו טאסות, ידית חדשה לגיר ההילוכים, הלבשה על הדוושות וצעצועים אחרים אפילו בסגנון סופית לאגזוז (מודה מודה מודה :oops: ). כל הילדים מוצאים את הדרך שלהם "ליפות" את הרכב.

באשר לביצועים, אבזור וכד' - אני לא רוצה לזלזל, אבל בגילך ועם הניסיון שלך זה בהחלט אמור להספיק, במיוחד שחלק נכבד מבני גילך חולמים גם על פחות מזה...

בהצלחה בכל אשר תבחר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני חושב שעדיף לך להישאר עם הפיאסטה של אבא, לעשות לה מה שאוהבים לקרוא כאן "ישור קו" - שזה טיפול גדול וסידור כל התקלות המשמעותיות ברכב, מה שבטח יעלה מקסימום שליש מהסכום שחשבת לרכוש בעזרתו רכב אחר.

חבל לקנות רכב בסכום של 25K ש"ח שבטח יהיו לו גם תקלות לא צפויות ושבעוד שנה- שנתיים כשתתגייס לצבא אולי תרצה למכור ותפסיד עליו הרבה יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מציע לך לגשת למוסכים ולבדוק. קודם כל עניין המזגן, לפני הכל. אתה חושב שזה לא משמעותי אבל זה לחלוטין כן.

אחרי שתדע כמה יעלה לסדר את המזגן, תיסע למוסך כללי שימליצו לך עליו כאן, תבדוק כמה יעלה להחליף בולמי זעזועים, לתקן את ההילוך החמישי וכך הלאה.

אם אפשר, תבדוק אפשרות לקנות חלפים משומשים במצב תקין (רק אם אתה יודע איך נראה חלק תקין...).

סה"כ, כמה אלפי שקלים ואתה עם אוטו תקין שיכול לשמש אותך ביום יום.

כל יתר הדברים זה קוסמטיקה, כשיהיה לך קצת כסף פנוי תשקיע בדברים האלה - אבל קודם כל להחזיר את הרכב לכשירות מבצעית ולהתחיל לנסוע בו בצורה נורמלית.

פורסם

קודם כל,תודה רבה על קריאת החפירה שלי והעצות הטובות!

צורכי הרכב לא רצינים כלכך למרות שזה יהיה הרכב הראשי של הביתה ככה שאני מאמין שלקניות וסידורים קצת וכמובן נסיעות שלי עם החברים החברה וכו'.. לא רכב עבודה אבל כן רכב שאני יוכל לסוע איתו מרחק לא מוגבל וכמה שאני רוצה.

אבא שלי מבין ברכבים באופן כללי ובפרט ברכב הזה שהוא מחזיק בו כבר 17 שנה כמעט.

בקשר לביצועי הרכב אין לי בעיה איתם,לא מחפש לעשות עכשיו פתיחות ולסכן את עצמי ודברים כאלה... רק שהרכב יראה נחמד ולא טרנטה,יש לי אהבה לרכבים באופן כללי והייתי רוצה להשקיע ברכב שלי קוסמטית ולנצל את הפוטנציאל במובן הזה למקסימום.

בקשר לתחזוקה כמו שהבנתם אני גר עם סבא וסבתא שלי,יש להם הכנסה חודשית קבועה והם יוכלו לתחזק את הרכב הזה בכיף הרי בסופו של דבר הוא גם מעניק להם נוחות ואיכות חיים כמו שמעולם לא היית להם...

למרות כל הנסיעות עבודה של אבא שלי גם הוא צריך רכב לנסיעות פה ושם,לומר את האמת אני יכול להיות מפונק ולבקש ממנו רכב חדש ושהוא ישאיר את הפיאסטה אצלו אבל נכנסתי קצת לפרופורציות ועדיף שאני ארש את הפיאסטה והוא יהנה מהרכב החדש.

פורסם

פיאסטה היא לא שיא היצירה של תעשיית הרכב אבל לא נראת כמו טרנטה אישית לא הייתי נכנס איתה להרפתקאות של קוסמטיקה ולא בגלל שזה פיאסטה אלה בגלל שזה רכב ישן וכל עוד הקוסמטיקה לא קשורה איכשהו לנוחות נסיעה אין טעם לגעת.

הכסף שתחסוך על קוסמטיקה תוכל להשקיע בשימור המכני של האוטו.

פורסם

תראה, אני בדיוק מוכר את הפיאסטה שלי, רוצה להגיד לך שזה אחלה רכב שבעולם, ככה פשוט - ככה אמין.

נתחיל בזה ששום דבר לא יכול להתקלקל שום, יעני בטח שכן, אבל המנוע כ"כ פרימיטיבי ו"עירום" שאין שם משהו שבאמת יכול ללכת, שזה כבר טוב לבחור בגילך, שיהיה לך כסף לטיפולים.

המזגן - עזוב אותו. יכול להיות שחסר גז, ויכול להיות שמת המדחס. אם הסיפור הוא גז, 100 שקלים אצל בעל מקצוע ואתה מסודר, במידה ומדובר במדחס, הסיפור יכול להגיע לאלף שקל, אבל מה הבעיה? המזגן ישראלי, ולא במובן הטוב של המילה. הוא לא מקרר כ"כ, ומסרס את המנוע בצורה כזאת שאתה תעשה עליות בינעירוניות בהילוך שני כי המנוע פשוט לא יסחוב.

המזגן לוקח מהמנוע הרבה כוח, אז עדיף פשוט שתפתח 2 חלונות ותבזבז פחות דלק ותוכל לנצל את "מלוא הכוח" של המנוע.

הנה, קח לדוגמא, הרכב אצלי מנוב' 12, כמעט עברה שנה, ומה הייתי צריך להחליף? סטרטר, זה הכל. אחרי 16 שנה ברור שהוא ימות, היום הרכב מניע בנגיעה. הקילומטראז' הנוכחי הוא 219 אלף, והרכב מרביץ עבודה כאילו רק אתמול יצא מהמפעל, בקשר לקלאץ' - אחלה של קלאץ' בעולם. אין לי מושג אם החליפו בעבר או לא, אני יד חמישית, אבל הוא מפריד כמו שצריך, לא מחליק.

רק לטפל כמו שצריך (לבדוק שמן, ובמידת הצורך להוסיף שמן איכותי), לבדוק מים, ואם אפשר, להשתמש במים ירוקים של פריסטון, עושים עבודת קודש.

חיסכון? הרכב חסכוני בטירוף. אמנם אין לי מחשב דרך אבל מבדיקה שעשיתי, נסעתי על כביש 6 במהירות של 100-110 קמ"ש, הצריכה הייתה 1:17. שילוב של מנוע 1300 סמ"ק עם גיר ידני מביא לאחלה צריכה בדלק.

זה רכב טוב בסופו של דבר למי שרוצה להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בהכי פחות הוצאות ודלק. הפיאסטה שלי מדהימה! באמת! אני כ"כ מצטער שאני לא יכול לשים אותה באיזה מוסך ל15 שנים ואז לחזור לראות אותה.. חבל שפשוט רוב הפיאסטות בארץ נראות כאילו עברו טורנדו.

את שלי, בערך, הצלחתי עוד לסדר ולעשות אותה יותר יפה, וגם טיפלתי בה בלי לחסוך.

אם אתה רוצה לנהוג ובעיקר לצאת עם רכב והכל, קח את הפיאסטה, היא תעשה את זה.

מקסימום תוכל לקנות את שלי (אחלה מחיר :twisted:) ולהשתמש בפיאסטה של אבא בתור תורמת איברים במידת הצורך.

Honda Civic 93' Manual Transmission

• תוכן חדש...