Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הוא רכב שמור בשבילכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני תקופה כבר נשאלה השאלה כאן אבל השאלה שלי קצת אחרת.

כשאני רואה רכב ספורט למכירה, באותו הודעה על מכירה של רכב "שמור",

רושמים שהרכב קיבל תוספות בשווי 100 אלף שקל, אז איפה השמור כאן?

לשמור, זה לשמור על סטנדארטיות של הרכב, לפנק אותו בשמנים איכותיים ולא להרכיב לו תוספות מיותרות.

רק לי מילה שמור ותוספות לא מתחברים ביחד? רק בשבילי לשמור, זה כמה שיותר קרוב למצב בו הרכב יצא בפעם הראשונה לכביש?

זה על רכבי ספורט המושקעים, קשה להגיד שמורים אני קורא להם מושקעים ומה לגבי הרכבים פרטים כמו סיוויק? רכב שמור.... עם אנגל איז? זה רכב שמור? אולי אני לא מבין משהו אז מה זה רכב שמור בשבילכם?

שבת שלום!:-D

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מערבב לטעמי בין שמירה על הרכב מבחינה מכאנית (טיפולים) לבין שמירה על מקוריות (תוספות ושיפורים).

אני מכיר רכבים עם המון תוספות\שיפורים שהם שמורים בהחלט- טיפולים במרווחים קצרים מהמלצת היצרן, שימוש בנוזלים איכותיים, ביצוע טיפולי תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר וכן הלאה.

אני גם מכיר רכבים עם המון תוספות שהינם מוזנחים כל כך שבמהירות של 120 קמ״ש הרכב מרגיש כאילו הוא עוד שניה מתפרק.

מבחינת מקוריות, כל אחד עושה לפי טעמו, לא אהבת את האיינג׳ל אייז ברכב שרכשת?

תחליף אותם לפנסים המקוריים, לא סוף העולם.

בכל אופן, כל עוד לא מדובר באיזו קלאסיקה מיוחדת או אספנות- לא רואה סיבה למה לא לתת לרכב טאץ׳ אישי על פי טעמך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא אהיה קטנוני על ווקס וכאלה כי ברור לי שהרוב ממש לא עושים את זה, רכב מטופל, תא נוסעים נקי ובמצב טוב, צמיגים איכותיים (מי ששם צמיגים זבל שם הכל זבל לדעתי) ומצב חיצוני סביר ביחס לגילו, בלי תאונות ובלי פגמים משמעותיים בצבע.

שיפורים ותוספות למיניהם מעדיף לוותר, כמה שיותר מקורי.

פורסם

כל אחד בשבילו ההגדרה לרכב שמור היא שונה.

אצלי לפחות זה רכב שמטופל,שנראה חיצונית ופנימית טוב , שדומה כמה שיותר לאיך שהוא יצא מהחברה ללא תלות בשנים שהוא על הכביש, נוזל קירור ירוק וצמיגים לא סיניים רק מעידים על אדם ששמר על הרכב.

קל לי לפסול רכב לצערי או לשמחתי, מספיק לי ג'אנטים לא מקוריים ,מגיני רוח או כל דבר אחר שלא בא לי טוב בעין כדי לפסול אותו.

אז לא , לא רק לך המילה שמור יחד עם תוספות לא הולך ביחד :)

Miata ND2

פורסם

בשבילי שמור זה רכב שחיצונית ניראה טוב,בפנים אין סדקים או כפתורים שבורים,טיפולים בזמן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הגדרתי את הרכב שלי שמור כשמכרתי - מה הוא היה בשבילי?

א. רכב שאני מוכן לבזבז בשבילו עוד 30 שניות ולצאת שניה לראות אם אני מצליח להכנס לחניה צפופה (בשביל לא לשרוט)

ב. טיפולים עם חלפים מקוריים/איכותיים ביותר שקיימים לרכב (כמובן במסגרת התקציב השפוי)

ג. טיפולים דחופים יותר מהמומלץ (למשל כל 10K לעומת 15K מומלץ)

ד. רכב בלי שריטות ומכות פח בצורה מוגזמת (הכוונה היא בלי פגמים כאלו או אחרים בצבע או בפח שנגמרו על ידי הנהג, רכב שלא נשמר יהיה חבוט כמובן)

ה. נסיעה רגועה ומתונה, ליטוף דוושת המצערת בכל תחילת נסיעה, לתת לרכב להתקרר לפני כל הדממה.

ויש עוד רשימה ארוכה, אבל אני לא אקנה רכב שאין בו את כל הסעיפים האלו לפחות, וכן תקרא לזה פדנטיות ברמה שעד עכשיו בחיים לא רכשנו במשפחה יד שניה (ואנחנו ממש לא מבוססים, משהו בין עני למעמד ביניים)

פורסם

רכב שמור לדעתי זה רכב שעבר טיפולים בזמן,רכב שלא סחטו ממנו את המיץ בהאצות ורכב שקיבל רק את החלפים והנוזלים הטובים ביותר.

מהבחינה הקוסמטית אני מוכן להתפשר אבל לא מבחינה מכאנית.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שהם שמורים בהחלט- טיפולים במרווחים קצרים מהמלצת היצרן

ג. טיפולים דחופים יותר מהמומלץ (למשל כל 10K לעומת 15K מומלץ)

מה הקטע של לטפל במרווח שהוא קצר מהמלצת היצרן?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

רכב שמור לדעתי , זה רכב שתא הנוסעים לא נראה מרופט ובלי קרעים בריפוד או קדיחות וסדקים בדשבורד. רכב שלא חסרים בו אביזרים.

מבחינה חיצונית הרכב ללא חלודה ו/או תאונות שלא טופלו (שישופי פגוש במציאות של ימנו קבילים).

לרכב צריך להיות היסטוריה מוכחת של טיפולים בזמן עם שימוש בשמנים/נוזלים מומלצי יצרן, רצוי טיפולים במוסכי היבואן (או לפחות כאלה שידועים כטובים)

פורסם

David32

תחזוקה מונעת, שימון טוב יותר של המכלולים היות והשמן טרי יותר.

בכל מקרה, כולכם כאן מגזימים. רכב שמור = רכב במצב מכני מעולה, סוף סיפור. טופל בזמן או לפני הזמן, בשמנים איכותיים, ושהמים שמקררים את הרדיאטור לא יהיו רק מי ברז. מעבר לזה? כל עוד לרכב אין פגיעת שלדה, לא אכפת לי גם אם החליפו לו את כל הדלתות והטמבונים. להיפך - זה עוזר לי לקנות אותו בזיל הזול. לא קורה שום דבר אם המנוע מגיע למנתק מדי פעם - הוא מיועד לעבוד בצורה הזו. מעבר לכך, לעולם לא ניתן לדעת איך הרכב ננהג, אז למה להטריח את עצמכם עם דאגות מיותרות? אלף ואחת דברים יילכו לפני שלמנוע יקרה משהו, וסביר להניח שהרכב כבר לא יהיה שלכם כשכן יקרה משהו. עם כל הכבוד, לאמר "אני לא קונה רכב שלא עשה פוליש ווקס כל חודש" זה פשוט.. קצת טיפשי לדעתי. מצידי שיהיה מאובק ומלוכלך - רק במצב מכני טוב.

בנוגע לצמיגים - מסכים עם נקודה זו, צמיגים שנקנו ב Home Depot מעידים על בעלים שאין לו שמץ בכלי רכב.

פורסם

רכב שמור מבחינתי זה רכב שלא התעסקו עם המכניקה והאבזור שלו. זה רכב מקורי לחלוטין, הכל שלם ועובד מבית חרושת.

רכבים שמתחילים להתעסק איתם הם רכבים לא שמורים: הדשבורד לא יושב טוב, פאנלים עקומים, גומיות בכל מיני מקומות לא במקום ועוד, אותו דבר כמובן מתחת למכסה מנוע.

רכבי ספורט עם/בלי שיפורים: מבחינתי אלו הם רכבים גמורים שקרעו להם את הצורה. אפשר בקלות לזהות גם רכב כזה שבעליו חושב שהוא שמור: זה רכב שהתעסקו הרבה איתו - פירקו והרכיבו מה שלא צריך ועוד.

זה סוג רכבים שקונים כדי להנות, כאשר להנות כוונה לז&*ן לרכב את הצורה: דריפטים, רייסים וכד'.

רכבים כאלה לא שורדים הרבה זמן במצב מקורי. מהר מאוד מתחילים להתעסק עם כל מיני דברים. בשלב מסויים מתקינים להם מערכות מפלצתיות ולצורך זה מפרקים את הכל. אחרי זה: כבר לא מה שהיה פעם - שום דבר לא יושב טוב יותר.

בעלים של רכבים כאלו יגיד שהרכב שמור ומטופל אם הרכב נקי מבחוץ ומבפנים. רכבים כאלה שומרים בצורה נקייה כי במפגשים זה ניראה טוב.

רכבים ספורטיביים לא יקרים שמאסות של צעירים יכולים לשים את ידם - זה בכלל אסון תחזוקתי. טיפולים שם מילה גסה. ברכבי ספורט שמורים לפחות הבעלים עושה בשלב כלשהו טיפול/שמנים.

במילים אחרות: רכב שהוא לא במצב מקורי לא יכול לדעתי להקרא שמור. כמה שפחות "השקעה" (ג'נטים ששוברים את המתלים, פילטר פתוח שהורס את המנוע, מערכת סטריאו שהורסת את החשמל ועוד כל מיני איזולירבנד ואזיקונים) - ככה יותר טוב.

לשפר ביצועי רכב אפשר. לשפר אותו לאומת הSPEC של היצרן במובן של אמינות ויכולת תחזוקה - לא. שיפורים מכניים רק גורעים ממצב הרכב, כי אי אפשר לטפל בקומבינות האלו ברוב המוסכים, זה מקצר משמעותית את חיי הרכב ומייקר מאוד את האחזקה ככל שגיל הרכב מתקדם. אני לשיפורים קורא קילקולים כי אני מאמין שזה הורס את הרכב (עד שהרכב חדש: לאף אחד לא אכפת והרכב יהיה בעל אמינות סבירה אם הכל נעשה נכון, אבל ככל שגיל הרכב יתקדם ככה בעיות שלא היו צצות לרכב מקורי יתחילו להופיע). כמובן מעט מאוד אנשים ישקיעו כסף בשיפורים ברמה גבוהה, הרוב יסתפקו במינימום כדי לשפר את התאוצה: כל זה בלי לדאוג לגיר, מנוע מחוזק, טורבו ועוד. הרכב הזה נמצא אצל אנשים כאלה פרק זמן לא ארוך (זה רכבים עם יד גבוהה) ועוברים לבחור צעיר הבא שממשיך לקרוע את האוטו עד שמבין שזה אסון תחזוקתי. וככה זה מתגלגל עד למזבלה או עץ הקרוב בעיקול.

זו כמובן דעתי - אתם לא חייבים להסכים. :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי רכב שמור זה כזה ששמרו עליו טוב במגבלות הניתן.

מה הכוונה? קודם כל (ולדעתי זה הכי חשוב) רכב שטיפלו בו כראוי, שמנים, טיפולים בזמן, נוזל קירור מקורי וחלפים מקוריים/תחליפיים איכותיים בלבד.

אחר כך זה איך הוא נראה מבחינה פנימית, אם הוא מריח כמו מאפרה, אם הוא מלוכלך, אם יש כתמים מגעילים על הריפודים, וכו'.

לגבי החיצוניות זה כבר תלוי, אם לדוגמא כל הרכב שרוט ומלא מכות, והוא רק 5 שנים על הכביש, כנראה שלא טיפלו בו ממש טוב בשאר הדברים. אבל אם הוא בן 11 אז ניתן להבין שהוא רכב ישן ויש שריטות ומכות. זה גם תלוי בבעלים, אם הבעלים נראים אנשים טובים, אז כנראה שפשוט לא כל כך מעניין אותם החיצוניות, אבל אם זה ערס.. אז כנראה שלא טיפלו בו ממש טוב...

לגבי צמיגים אני קצת אחלוק עליכם, מי שלא בעל ידע טכני הולך לפאנצ'ריה ואומר לו שים צמיגים, הוא לא מודע להשלכות של צמיגים סיניים ומה שאומר לו המוכר תופס. ברוב המקומות שביקרתי ישר נותנים צמיג סיני (דוגמא לרכב במשפחה רחוקה שמו צמיגי קנדה, הבחור טוען שהם לא צמיגים סיניים והם ממש טובים, אנחנו יודעים אחרת).

לבסוף, זה תלוי מה אנחנו (הרוכשים) מצפים, אם יש לנו כסף נעדיף לחפש רכב שמור מכל הבחינות שכן הוא יעלה יותר אבל אם מחפשים רק רכב להתנייד איתו, המצב החיצוני פחות תופס עדיפות.

פורסם

לגבי הצמיגים, מי שלא מתעניין בזה גם לא ממש מתעניין במה עושים ברכב שלו במוסך, מה כדאי לעשות כתחזוקה מונעת ודברים כאלה, קשה לי עם זה קצת.

יש לי עניין ספיציפי עם צמיגים, עצוב לי לראות אנשים שקונים רכבים חדשים, לא בודקים לחץ אויר אף פעם ואחרי שנה יש להם 2 צמיגים קדמיים גמורים לחלוטין שמתחלפים במשהו שנראה כאילו יצא מתבנית לייצור פלסטיק בצורה הכי עקומה וחובבנית שיש, מרעיש בנסיעה ולא אוחז כמו הצמיג שהורכב במקור.

פורסם

tzvipper, מעניין אותי לשמוע את דעתך על רכבי ספורט בהם שופרה ההתנהגות - קוילאוברים טובים יותר, sway bars, נניח רפידות איכותיות יותר מהמקור (אבל בלמים מקוריים), וג'אנטים קלים איכותיים של חברה מוכרת - oz, bbs וכו'. רכב כזה לא היית קונה? אני הייתי קונה אותו לפני שהייתי קונה רכב תל-אביבי ממוצע ששייך למישהו שאין לו מושג איך לסובב את ההגה.

אתה שוכח שרכבים משופרים (בטוב טעם כן? לא "תורבו צנרת 600 כח בגלגל" על הנעה קדמית..) בד"כ שייכים לחובבי רכב שמטפלים ברכבים שלהם בקפדנות שלא תבייש חייל בריטי.

• תוכן חדש...