Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול כמה יעלה טיפול בדייהטסו שרייד 97'?

יש בעיה בחשמל של החלונות , בעיה במנועים של המגבים , החלפת מצבר והנמכת טווח פעולה של קלאץ'

ובפרט קראתי פה בפורום שבעיית סחיבה נגרמת מכמה סיבות אז השאלה השנייה היא כמה יעלה לטפל בבעיית סחיבה בהנחה שמתקנים כל מה שקשור לבעיית סחיבה: חיישנים פלאגים חוטים ,הצתה , פילטרים שמנים הכל

כמה הכי הרבה שיכול לעלות כל הסיפור הזה?

חשוב לציין שהאוטו עם קילומטר יחסית נמוך שלדה קלאץ' ומנוע(חוץ מבעיית הסחיבה) תקינים לכן אני שוקל להשקיע בו

תודה מראש לכולם

פורסם

שלום לך, במקומך הייתי ניגש לכמה מוסכים שאתה סומך עליהם ומבקש הצעת מחיר.

תחזור לכאן עם מה שהציעו לך ואז יוכלו לומר לך אם ההשקעה היא הגיונית או לא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קודם כל שבת שלום

אני לא מכיר מוסכים בכלל,זאת הסיבה שאני שואל פה מה אמור להיות המחיר פחות או יותר ככה אני ידע אם כדאי לי להשקיע או לא

אני לא צריך לדעת את הסכום המדויק אלא הערכה סבירה של אנשים עם ניסיון בתיקונים האלו

פורסם
רציתי לשאול כמה יעלה טיפול בדייהטסו שרייד 97'?

יש בעיה בחשמל של החלונות , בעיה במנועים של המגבים , החלפת מצבר והנמכת טווח פעולה של קלאץ'

ובפרט קראתי פה בפורום שבעיית סחיבה נגרמת מכמה סיבות אז השאלה השנייה היא כמה יעלה לטפל בבעיית סחיבה בהנחה שמתקנים כל מה שקשור לבעיית סחיבה: חיישנים פלאגים חוטים ,הצתה , פילטרים שמנים הכל

כמה הכי הרבה שיכול לעלות כל הסיפור הזה?

חשוב לציין שהאוטו עם קילומטר יחסית נמוך שלדה קלאץ' ומנוע(חוץ מבעיית הסחיבה) תקינים לכן אני שוקל להשקיע בו

תודה מראש לכולם

אי אפשר לתת לך הערכה לגבי עניין הסחיבה כי לא יודעים מה הבעיה, זה יכול להיות הרבה דברים, החל מדברים פעוטים כמו פלאגים ועד החלפת מנוע כוללת.

חלונות - אני מניח שאפשר להביא מנוע מפירוק ב 150-200 שקל, מנוע מגבים שעושה בעיות אולי אפשר לפתור לבד (אצלי פירקתי את המנוע והחלפתי את הגריז שמתייבש עם השנים, אתה צריך לתת תיאור מורחב יותר בדיוק מה הבעיה שלך).

מצבר בסביבות ה 400 שקל, קלא'ץ קרוב לוודאי שאי אפשר להנמיך (הכוונה שלך כנראה שהקלאץ מפריד גבוה), גם אצלי ככה וממשיך לסוע כרגיל. כדי לפתור צריך להחליף קלא'ץ לגמרי, אבל אם הוא לא מחליק אז אפשר להמשיך לסוע.

פילטר שמן מקורי - 65 שח, פלאגים 50 שח, שמן איכותי סביבות ה 100-120 שח, ועוד ועוד..

פורסם

הבעיות הן כאלה:

בעיקרון צריך להחליף מצבר

התנועה של המגבים איטית

החשמל בחלונות לא עובד, אני כמעט בטוח שהבעיה לא במנוע אלא בעיית חיווט

ההנעה חלקה הקלאץ' מגיב טוב רעש מנוע טוב מוט הילוכים גם משתלב חלק אבל הבעיה שבהילוך ראשון יש בעיית סחיבה וגם בשני,

הבעיית סחיבה ברורה ומורגשת

אז השאלה היא כזאת:

בהנחה שהמנוע תקין ולי יש תקציב של עד 2000 ש"ח לכל התיקונים האלו האם התקציב יספיק?

והאם קורה מצב שמטפלים בכל הבעיות האפשריות אך עדיין תשאר הבעיית סחיבה? ואז בעצם מה שיקרה זה שאשקיע

כסף אך הבעייה תשאר?

כי אני יודע שחלונות מגבים ומצבר זה לא עניין רציני

אבל הבעיית סחיבה הזאת גורמת לי לחשוש

פורסם

מניסיון, זה רכב אמין באופן כללי אבל סובל מהמון תקלות קטנות ומעצבנות, כולל הרבה מקורות לנזילות והזעות שמן.

בהנחה שעלות הקנייה לא גדולה, אתה יכול בקלות רבה למצוא את עצמך מוציא סכום זהה על תיקונים תוך שנה.

אני ממליץ אם עוד לא קנית את הרכב לחפש אחד שמור יותר, יש כאלה מספיק על הכביש..

פורסם

אין נזילות והזעות סתם,דברים כאלה נובעים רק מטיפול לקוי.

בוא תסתכל אצלי מתחת לרכב לא תראה אפילו טיפה.

ועל איזו תקלות קטנות ומעצבנות אתה מדבר?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קודם כל הזעות ונזילות שמן שלא נגמרות, למנוע הזה יש בלוק מאלומיניום (לא רק ראש) לכן כל המנוע מועד לפורענות במידה והתחמם.

מנוע וישרים, מנגנוני חלונות (במיוחד חלונות חשמל בהרכבה מקומית) פלסטיקה, ונוחות מינימלית זהו השרייד.

אני אומר זאת מניסיון רב של שתי מכוניות כאלו במשפחה, אחת ידנית ואחת אוטומטית.

פורסם

אין קשר בין מנוע אלומניום להזעות שמן.

במידה הרכב התחמם זה אשמת הבעלים, דבר כזה נובע אך ורק ומטיפול לקוי.

כל דבר בהרכבה מקומית יכול לגרום לבעיות,אצלי יש 4 חלונות חשמל מקוריים כבר 16 שנה ואפילו מנועים לא החלפתי.

בנוגע למנועי ווישרים אני לא מכיר שיש איתם בעיה מיוחדת אצלי יש את המקוריים.

ופלסטיקה זה הבעיה האחרונה בשרייד,הפלסטיקה שלה מאוד מאוד עמידה.

אני מחזיק אחת כזו כבר 7 שנים אני מכיר כל בורג ברכב,ותאמין לי שכל הבעיות שציינת נובעות מטיפול לקוי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש לי אופצייה לקנות ב3k. המחיר נמוך בשל הבעיות שהצגתי פלוס אין טסט אז ביקשתי הורדה במחיר אם קניית האוטו ותיקונים יעלו לי 6k במקרה הגרועה, נראה לי כדאי להשקיע כי זה במילא המחיר שכולם רוצים היום אם לא יותר .ככה אני יהיה גם בראש שקט שטיפלתי לה בבעיות

עסקה משתלמת או לא?

פורסם

במקרה הזה כן, אבל אם תשלם על רכב כזה 6K, ותשקיע בו עוד כמה אלפים טובים לכיוון ה 10K כבר עדיף לך לקנות רכב משנתון מתקדם יותר גם אם תמתח את התקציב כמו פולו שייתן לך הרבה יותר, שמע מניסיוני.

היתה לי שרייד ולא הייתי קונה אותה שוב.

פורסם

מה שהתכוונתי זה שאחרי הטיפולים במקרה הגרוע יצא לי 6k

אין לי אופצייה להגדיל את התקציב

ואני לא רוצה להשקיע יותר מדי על מכונית שתעשה 30 קילומטר ביום בלחץ

ממש מבלבל כל הסיפור הזה כי אני קורא דווקא שממליצים מאוד

על המכונית הזאת...

המכונית המדוברת עשתה 175 אלף קילומטר אני מאמין שהמנוע במצב טוב...

פורסם

שרייד הוא רכב לא נוח וזאת הסיבה לתשובות שאתה מקבל, עם הפולו לדוגמא יהיה לך מאוד נוח, אבל גם חור בכיס (גרמניות יקרות).

מצד שני, הוא אמין מאוד, טיפולים זולים מאוד, צריכת דלק טובה מאוד ואם משהו מתקלקל אז גם זה זול מאוד לתיקון.

קח את הרכב המדובר לבדיקה במוסך, שיתן הערכה כמה כל הסיפור יעלה. אם יש לך סבלנות, זמן וידיים טובות חלק מהדברים אתה יכול לנסות לסדר לבד וכנראה שתצליח.

כבעל שרייד אני בדעתו של Arikc, אם התקציב אינו גדול ובהנחה שאין בעיה גדולה במנוע זאת בחירה טובה.

פורסם

לגבי הפולו, זה מאד תלוי ברכב הספציפי שתמצא ,אבל אם תמצא רכב עם גיר רגיל ושמור יחסית חור בכיס כלל לא מחוייב המציאות.

הטיפולים לא הרבה יותר יקרים, הרכב בבסיסו אמין ,חזק ומאד נוח. השרייד מאד אמין זה נכון, אבל התחושה היא של מינימום אוטו על הכביש (אפשר לקרוא לזה פח-נוע) המנוע מאד מאד רגיש להתחממויות (לפעמים יש כאלה גם ברכב מאד מטופל ושמור כתוצאה מכשל קטן או לא צפוי).

כל אחד מוזמן לעשות את שיקוליו.

• תוכן חדש...