Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בנסיעה עכשיו ליד הבית נראה לי שנשבר החיבור של הכבל של הקלאץ' מהדוושה, כיביתי את המנוע ודחפתי את הרכב לחניה שמצאתי למזלי לא רחוק משם.

הדוושה עכשיו מרגישה כאילו היא לא מחוברת לכלום, אין שום התנגדות. אשמח לאבחון שלכם לבעיה ופיתרונות עד שאבדוק מה הבעיה שם.

אני אנסה לבדוק מה קורה שם מחר ואעדכן.

פורסם

נסה לבדוק אם הכבל קרוע ע"י משיכה של הכבל מהצד של הגיר

אם הוא לא קרוע יש מצב שהתופסן על הדוושה שבור. יש שם ראצ'ט עם קפיץ שעליו יושב הכבל.

פורסם

אז ראיתי שהכבל באמת קרוע, אחרי מאמץ הצלחתי להשחיל את שני חלקיו החוצה מתוך שרוול הגומי שנשאר מחובר בתא המנוע. אחרי שהוצאתי את הכבל שאלתי את עצמי איך אני יכול להשחיל אותו, הרי משני צידיו יש ברזלים גדולים שלא ניתנים לפירוק. ואז ראיתי שהכבל נמכר עם השרוול גומי הזה. העניין הוא שלהוציא את השרוול נראה לי קצת קשה עקב בעיית גישה, גם אם אצליח להוציא יהיה לי קשה להחזיר. האם אני צודק שזה קשה מידי להכניס אותו בלי צורך לפרק חלקים מעליו שמפריעים?

http://www.renaultcarpartsuk.co.uk/popup_image.php?pID=8191788&image=0

clutch.png

פורסם

קודם כל תמצא כבל קלאץ מתאים(קצת בעייתי עם הטווינגו :))

הגישה מהצד החיצוני של קיר האש די קלה, מוציאים מצבר, מיכל מים של הווישרים ואתה כבר תראה את החיבור של הכבל לקיר האש. הבעיה יותר בגישה לאזור הדוושה, תצטרך להעזר בחוש המישוש ובתרשים שהבאת ולהשחיל את הכבל על הראצ'ט.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.

פורסם

תודה, דווקא בדוושה לא הייתה לי בעיית גישה, שוכבים על הגב איכשהו ואפשר להסתדר. בתא המנוע היה לי קשה, כי השרוול עובר מתחת להרבה דברים. סבבה, אני אנסה להחליף, אני אחפש את החלק ברנו בבני ברק.

פורסם

היי. איך אני מוציא את צינור הגומי. בצד של קיר האש? משיכה בכוח לא עזרה. בתוך האוטו יש מן פלסטיק לבן ובתוכו צינור פלסטיק לבן.

פורסם

לא נראה לי, זה נראה כמו נעילה חד כיוונית. אולי צריך לדחוף בכוח, אבל אין גישה נוחה. הצלחתי לשחרר אותו על ידי חיתוך של הפלסטיק הלבן עם סכין יפנית. לא אידיאלי אם רוצים לעשות שימוש חוזר בכבל.

כבל חדש ברנו בבני ברק עולה 500 ש"ח לפני מע"מ, בהזמנה מהחברה. לא ניתן להשיג בחנויות חלפים.

פורסם

מהסתכלות על הכבל החדש שקיבלתי , צריך ללחוץ על שני קליפסים בפלסטיק משני צידיו ואז לדחוף אותו דרך החור בקיר האש. זה לא כל כך פשוט בגלל הגישה לשם, אבל מי שרוצה לשמור על הכבל שלם זו הדרך.

פורסם

לדעתי ממה שאני זוכר צריך באמת ללחוץ על הפינים הלבנים.הגישה נוראית אני מסכים איתך.

אם תסתבך תפנה אליי בפרטי אני אוציא את ההוראה של היצרן איך להח כבל.

בהצלחה

פורסם

כמעט הצלחתי אבל אני לא מצליח להשחיל את קצה הכבל למנוף של הקלאץ', הוא לא מגיע אני כנראה צריך להזיז אותו עם היד ואז להשחיל? לא הצלחתי להזיז אותו . מישהו יכול להסביר איך משחילים אותו?

אני קודם השחלתי את הצד של הדוושה ונשאר לי רק את הצד השני, האם צריך הפוך?

טיפים למי שצריך להחליף:

1. רצוי לפרק את בית פילטר האוויר עם הצינור שלו, את קופסת הפלסטיק שצינור המים עובר דרכה, את המצבר ואת מיכל המים לניקוי השמשות כדי לקבל גישה נוחה יותר. תודה לאבי.

2. להכניס את הפלסטיק של קצה הכבל לחור בקיר האש עד הסוף נראה בלתי אפשרי בלי להסיר את ה MASTER CYLINDER,

נראה לי לא קריטי שהוא לא בפנים עד הסוף., אולי אפילו עדיף כי אז קל להוציא אותו.

3. כשמשחילים את הכבל לדוושה יש חור שיש להשחיל את הכבל לתוכו ואז יש עוד תופסן בקצה שקצה הכבל נכנס אליו. אני לא ידעתי על קיומו של החור והייתי צריך לחזור על הפעולה.

פורסם

טוב בסוף הצלחתי, הטריק היה להוציא מחסום פלסטיק חום שחוסם את הדוושה מלהשתחרר עוד יותר, ואז הרצ'ט יכול להסתובב עוד יותר ולהתקרב לקצה הכבל. גיליתי שהכי נוח לגשת לשם כשיושבים מחוץ לרכב. שאלה אחרונה, אשמח אם מישהו מבעלי הטווינגו יבדוק אצלו אם הכבל מחובר למזלג בצורה הזאת ( המזלג בין קצה הכבל לגומי) או שלא חיברתי טוב.

IMG_20130813_195752.jpg

• תוכן חדש...