Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה עובדות? שרכב עם 155 כ"ס במשקל קצת יותר מטון לפני נהג עושה פחות מ-6 ל-96 קמ"ש? תראה לי עוד רכב כזה, אתה מוזמן לחפש.

למיאטה NC היה יחס הספק משקל רק טיפה פחות טוב, והיא עדיין לא ירדה משבע שניות ל-96 קמ"ש. נשגב מבינתי איך אפשר להוריד עוד שנייה.

כי יש מעבר לכ"ס ויחס הספק-משקל.

למיאה החדשה יש יחסי העברה קצרים, אין לה בכלל הילוך יתר.

זאת אומרת שהילוך שישי נותן יחס העברה של 1:1 בעוד שברוב תיבות ה6 הילוכים הילוך רביעי הוא בדרך כלל 1:1.

לא מנסה לשכנע אותך או משהו, אבל נכון לעכשיו יש יותר ממקור אחד שמדווח על 5.8 ל100.

אולי על הכביש יהיה קשה לשחזר את הזמן הזה אבל גם 6 וקצת זה די מהיר.

כרגע אין לי ברירה אלא להאמין למספרים האלו.

דרך אגב, לפני שנה כמעט הזכרנו פה את הקיימאן, אולי שווה לבדוק שוב את האופציה?

או שהאחזקה תיהיה יקרה משמעותית מ235?

They are trying to ban me...

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה טוען שהמדידה בסרטון והנתונים של מאזדה מפוברקים?

כי זה הדבר היחיד שהוא עובדה בדיון הזה...

נ.ב. אתה יכול להוסיף עוד תוצאה מפוברקת (הפעם C&D הקיקיוני):

http://www.caranddriver.com/features/2016-mazda-mx-5-miata-grand-touring-vs-1990-mazda-mx-5-miata-feature-2016-mazda-mx-5-miata-grand-touring-vs-1990-mazda-mx-5-miata-performance-data-and-complete-specs-page-4

"מפוברקים" גורם לזה להישמע כאילו יוצא להם מזה משהו. אני טוען שהם סתם חיים בסרט.

זוכר כמה הקליאו ספורט עשתה 0-60? בערך 6.9-6.7, וזה לאוטו של 172 כ"ס על טיפה מעל 1000 קילו. המיאטה מורידה שנייה? ב-ס-ד-ר.

אם אתה בארץ או מתכנן להיות בקרוב, תרים טלפון וניתן לך להתרשם מהאופציה האחרונה ( לא קוזוורט, אבל דומה..). דבר עם ניצן רז ..

תודה, אבל לצערי לא אגיע בקרוב... (בדיוק הייתי)

כי יש מעבר לכ"ס ויחס הספק-משקל.

למיאה החדשה יש יחסי העברה קצרים, אין לה בכלל הילוך יתר.

זאת אומרת שהילוך שישי נותן יחס העברה של 1:1 בעוד שברוב תיבות ה6 הילוכים הילוך רביעי הוא בדרך כלל 1:1.

לא מנסה לשכנע אותך או משהו, אבל נכון לעכשיו יש יותר ממקור אחד שמדווח על 5.8 ל100.

אולי על הכביש יהיה קשה לשחזר את הזמן הזה אבל גם 6 וקצת זה די מהיר.

כרגע אין לי ברירה אלא להאמין למספרים האלו.

דרך אגב, לפני שנה כמעט הזכרנו פה את הקיימאן, אולי שווה לבדוק שוב את האופציה?

או שהאחזקה תיהיה יקרה משמעותית מ235?

מה זה קשור שיחסי ההעברה קצרים? הרי ההילוך השני צריך להגיע ל-60 מייל"ש בכל מקרה. גם להילוך היתר אין קשר להאצה מהמקום.

אני מאוד אופתע אם על הכביש באמת אפשר לעשות אפילו 6 וקצת. מעריך יותר לכיוון 7, אבל נחיה ונראה. אין לי בעיה לאכול את הכובע בעת הצורך :-P

קיימן יקרה לקנייה ויקרה לאחזקה. במדינה נורמלית הייתי הולך על זה, אבל באסטוניה באמת שאין טעם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

XXXX יקרה לקנייה ויקרה לאחזקה. במדינה נורמלית הייתי הולך על זה, אבל בYYYYY באמת שאין טעם.

נשמע מוכר

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זוכר כמה הקליאו ספורט עשתה 0-60? בערך 6.9-6.7, וזה לאוטו של 172 כ"ס על טיפה מעל 1000 קילו. המיאטה מורידה שנייה? ב-ס-ד-ר.

אני לא טוען.

מאזדה טוענים בפרסום רשמי ושלושה מבחנים שהבאנו כאן מאוששים את הנתון.

בניגוד למה שאתה כותב, הם כולם מדדו.

אז או שהם שקרנים או שהם צודקים, כי הם לא מנחשים.

הם יודעים.

כמו שכתבתי, העובדה היחידה שאינה מוטלת בספק בעניין הזה הוא שאתה טוען שהם, כולם, מפברקים תוצאות.

בכל השאר אפשר להטיל ספק, אבל מה נראה לך יותר סביר, שאתה טועה או שמאזדה ושלושה מבחנים מפברקים תוצאות?

הקליאו היתה הנעה קדמית עם קשיי משיכה.

נ.ב. לנתונים בפועל ("על הכביש") אין משמעות, כי האצה תמיד בודקים בתנאים סטריליים ודי אידיאלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זמני תאוצה אינם של המיאטה או של המגזינים, יש סטנדרט לאיך מודדים תאוצה.

ככה זה עובד בחיים, צריך סטנדרט כדי שאפשר יהיה להשוות לרכבים אחרים.

אין סטנדרט אחיד.

שיטות המדידה של האירופאים והאמריקאים(יצרנים ומגזינים) שונות.

ה-5.8 של המיאטה נמדדו במסלול דראג (בשני המקרים) ול-60 מייל"ש זאת הסיבה שאני לא מתייחס לזה יותר מדי ברצינות.

turboy

פורסם (נערך)

רוני, סלח לי - אבל נתוני יצרן + מבחני רכב אומרים X, אתה אומר Y, חובת ההוכחה עליך.

לא יודע כן נכון לא נכון, בעתיד הקרוב הרכב יהיה זמין להרבה יותר מבחנים וכולנו נוכל לראות מה מי מו, אבל בנעליים שלך הייתי קצת פחות נחרץ... לומר שרכבים אחרים היו ככה וככה זה לא רלוונטי, לפני כמה שנים אם היית מספר למישהו שיש רכב שמאיץ בפחות מ3 שניות למאה הוא כנראה היה אומר שאתה חייב"ס.

אותי אישית הנתונים האלו מאוד הפתיעו, וגם לי לא לגמרי ברור איך הם מתיישבים עם המספרים 'על הנייר', אבל היות ומבחנים שהם כנראה בלתי תלויים הראו נתונים דומים זה לזה, והיות ואם הכל שקר גס אז הPR השלילי (כנראה) יהיה גדול, אני לא רואה סיבה לפקפק בהם. מקסימום עוד כמה שבועות נוכל לספר על כמה עלובים מזדה על כך שהם מוציאים נתונים שקריים.

נ.ב. הדיבורים האלו על "הם מדדו 60 מייל"ש במקום 100 קמ"ש" אבסורדיים, הרי צריך להיות באמת אדם מיוחד בשביל לחשוב ש5 נקודה משהו שניות יהפכו ל7 נקודה משהו, בגלל שיש הפרש של 3.5 קמ"ש בין המהירויות.

הא כן וכל הדיון הזה מיותר לגמרי, כי מה ההשוואה בין המיאטה עם כל הזמנים החמודים שלה לעומת 235-פאקין-M?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

עוד דבר זה שמגזינים אמריקאים לא באמת מודדים מ-0 אלא משתמשים בטכניקה של rollout מ-1 foot.

עריכה אחרונה על ידי gt3rs

turboy

פורסם
נ.ב. הדיבורים האלו על "הם מדדו 60 מייל"ש במקום 100 קמ"ש" אבסורדיים, הרי צריך להיות באמת אדם מיוחד בשביל לחשוב ש5 נקודה משהו שניות יהפכו ל7 נקודה משהו, בגלל שיש הפרש של 3.5 קמ"ש בין המהירויות.

אין לי מושג איך זה במיאטה החדשה, אבל במכוניות רבות ההחלפה בין שני לשלישי נפלה בדיוק בין ה-60 מי"ש ל-100 קמ"ש, וההפרשים (בגיר ידני לפחות) היו בהחלט עצומים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

וואלה, מעניין!

במצב הזה אתה צודק, אבל מפתיע לשמוע. אני הייתי מצפה שיחסי ההעברה ימנעו מצב שכזה, היות והנתון הזה 0-60 / 0-100 הוא ממש בנצ'מארק מוכר בעולם.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אין סטנדרט אחיד.

שיטות המדידה של האירופאים והאמריקאים(יצרנים ומגזינים) שונות.

ה-5.8 של המיאטה נמדדו במסלול דראג (בשני המקרים) ול-60 מייל"ש זאת הסיבה שאני לא מתייחס לזה יותר מדי ברצינות.

אז יש שני סטנדרטים קצת שונים, so?!

מה פחות רציני במדידה במסלול דראג?

אז הנתון הוא 6.3 ולא 5.8, בהתאמה לסטנדרטים כאלו ואחרים.

נו...

זה לא משמעותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה זה קשור שיחסי ההעברה קצרים? הרי ההילוך השני צריך להגיע ל-60 מייל"ש בכל מקרה. גם להילוך היתר אין קשר להאצה מהמקום.

רוני

אין מה להשוות לקליאו, להנעה אחורית יש יתרון על הנעה קדמית מהמקום.

המיאטה מגיעה ל100 רק בהילוך שלישי.

וזה שאין הילוך יתר מעיד על זה שההילוכים קצרים לא ישירות על איך היא תצא מהמקום.

אולי היא באמת עושה 7 שניות ל100, אבל כרגע יש נתונים אחרים.

They are trying to ban me...

פורסם

בלינק שצירפתי מקודם הם לא הצליחו לרדת מ-7 שניות לעומת זאת motortrend ו-carandriver מדדו 5.8 שניות.

איך בדיוק?

מסלול דראג = 0.3-0.4 שניות.

rollout מ-1 foot = עוד 0.4-0.3 שניות ביחס למדידה ממצב עמידה.

כבר קיזזנו קרוב לשנייה וזה עוד לפני ששיקללנו כל מיני מרכיבים אחרים שקשורים להפרשי משקל,גובה וטמפרטורה.

בנוסף יש גם את העניין של מדידה ל-60 לעומת 62 נקודה משהו שמוסיף עוד 0.3 שניות.

שורה תחתונה: הגענו ל-7 שניות.

turboy

פורסם
אני לא טוען.

מאזדה טוענים בפרסום רשמי ושלושה מבחנים שהבאנו כאן מאוששים את הנתון.

איפה ראית פרסום רשמי של מאזדה שטוען ירידה מ-6 שניות ל-60 מייל"ש? אני ראיתי פרסום רשמי של מאזדה שטוען 7.3 שניות ל-62 מייל"ש (בדוק באתר הבריטי למשל). זה כבר נשמע הגיוני.

ובהרבה מקרים 100 קמ"ש מגיעים בשלישי בעוד 60 מייל"ש מגיעים בשני. במיאטה החדשה בטח צריך להעביר לשלישי לפני 60 מייל"ש, כך שזה אפילו עוד יותר לא הגיוני שאפשר לעשות 0-60 ב-5.8. איפה בתוך זה תכניס שתי העברות הילוכים לעזאזל?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למי אכפת תוך כמה זמן תגיע ה MX5 ל 100 קמ״ש? זה באמת שיקול עבורך? אם היא תעשה 0-100 ב 4 שניות אז תרכוש אותה? הרי לא לשם כך היא נועדה ואתה כבעל NC לשעבר יודע זאת טוב יותר מכולם. הדיון הזה מיותר לחלוטין.

• תוכן חדש...