Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקפצה!

קצת לפני שהחורף מגיע וצריך שוב להחליף לצמיגי ה-200 כ"ס (נראה אתכם מנצלים יותר מ-200 כ"ס עם הצמיגים האלה...) קפצתי למסלול המקומי בשביל לנקות קצת פיח מהמנוע.

התמזל מזלי והתנאים היו בדיוק כמו שרציתי: מסלול רטוב אך ללא גשם. זמן מצוין לנתק את הבקרה ולראות עד כמה האוטו נהנה (ספוילר: או לא) להיות על הצד בנהיגה על אספלט.

יש לציין שעד כה לא התנסיתי בדריפטים על אספלט עם הרכב, רק על שלג.

מה גזר הדין? אגש ישירות לספוילר: קיבלתי את האישור הסופי שזהו רכב ביניים ושאני צריך בסיס יותר טוב עם הרכב הבא.

ה-370Z היא אחלה מכונית, באמת, אבל מעטפת היכולות שלה כסטנדרט היא מוגבלת, וצריך להכיר בכך.

עבור נהג חובב שאוהב מדי פעם לתקוף פניות ונהנה מזמינות כוח מצוינת (למכונית לא מוגדשת) - היא יופי של קנייה.

לנהג שמחפש דיוק, שליטה ואיזון - היא דורשת עבודה רבה בשביל להפוך למעניינת באמת.

כבר מזמן סיפרתי על כך שהיא מרגישה כבדה וזה מורגש באף בכל כניסה לפנייה. במיוחד מול מכוניות קלות יותר כ-GT86 או מיאטה.

האחיזה מצוינת וההיגוי מספיק טוב בשביל להרגיש מה קורה מלפנים, אבל בעיית האף הכבד מקבלת משמעות נוספת כשצריך להרגיש מה קורה מאחור.

כניסה לפנייה תמיד תלווה בתת היגוי עדין-עד-משמעותי. משהו שמכוניות כמו פורשה בוקסטר בכלל לא מכירות. עם העברת משקל מאוד פשוט להוציא את הזנב, במיוחד על רטוב, אבל כאן נגמרת התחושה מההגה וצריך להיעזר רק בישבן בשביל להבין כמה היגוי הפוך יש לתת.

תוסיפו על זה זנב שיוצא מאוד מהר ותקבלו מתכון לזוויות גדולות מאוד (אגב - זה כבר עניין חיובי שבסטוק יש לה זוויות היגוי טובות).

השליטה בהחלקה טובה על אף המחסור בהיזון א-ב-ל ההתיישרות היא כמעט תמיד אלימה, ולא משנה כמה ניסיתי להיות עדין. יישור הגה מהיר ואתה מקבל בעיטה לצד ברגע ההתיישרות, כשהגלגלים האחוריים מקבלים את מלוא אחיזתם באספלט והרכב מוזנק קדימה. לפעמים גם יש משיכה קלה לצד השני. יישור הגה איטי מנטרל חלקית את הבעייה אבל רק ירידה מסוימת מהגז פותר אותה לגמרי - וזה כבר לא כיף. תוסיפו לכך את העובדה שהמתלים המקוריים לא מתאימים לדריפטים בשום צורה - זוויות הגלגול גדולות מדי וטלטול הרכב בעת היישור הוא משמעותי - ותקבלו רכב מעייף, גם אם רב יכולת.

אני לא בבית בימים הקרובים אבל לקראת הסופ"ש אעלה סרטון מיום המסלול הזה שמתאר בצורה גרפית יותר למה אני מתכוון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא מילמל משהו על 235I...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כן מלמלתי משהו על 235i אבל נחיה ונראה. אני עדיין לא מוותר על חלום של להיות בעלים של פורשה...

ואם אני מתישהו חוזר לארץ אז ככל הנראה לא תהיה ברירה אלא לחזור למיאטה (ND?)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני עדיין לא מוותר על חלום של להיות בעלים של פורשה...

חביבי אתה רווק ואני מניח שבוקסטר\קאיימן משומשות נמצאות בטווח התקציב ואפילו איזו 911, אני לא הייתי חושב פעמיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מוזר, כי ניסאן מצהירים שהקייאמן היתה מודל לחיקוי עבורם עם ה-Z.

אני לא קרוב לנהוג ברמה שרוני נוהג (רק כי אין מסלול וגם בגלל שיש לי קוארדינציה של זבוב מת...), אבל מניסיון עם השתיים - אין דימיון.

ליד הקאיימן ה-Z היא ממותה גסה. אין את הלינאריות של הקאיימן בתחום המתלים.

יש לזה את הקסם שלו (בטח בעולם הרכב הסטרילי של היום), אבל קשה לחשוב על שתי מכוניות כל כך שונות בתחושה. האחת היא מתעמלת קרקע סובייטית, מאולפת לדיוק. השנייה, נערת עמוד 3 עם נימוסים של חי"רניק.

אבל זה לא משנה רוני, זה עדיין נשמע כמו: "אוי אוי אוי... האוטו ספורט שלי לא מספיק פידבקי על המגבלות של הדריפט... ההגה חסר קצת התנגדות מזווית 95 מעלות ומעלה והמצערת טיפה קפיצית מדי ברבע דוושה... חייב להחליף. פשוט חייב!".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם כך - אל תחזור.

ככה? אין בעיה. לא רוצה אותי, לא חוזר!

חביבי אתה רווק ואני מניח שבוקסטר\קאיימן משומשות נמצאות בטווח התקציב ואפילו איזו 911, אני לא הייתי חושב פעמיים.

זה הכל שאלה של כמה מהרזרוות שלי אני מוכן להשקיע. לצערי אני לא במצב שאני יכול לזרוק 50 אלף יורו על רכב בלי שזה ידגדג לי.

מוזר, כי ניסאן מצהירים שהקייאמן היתה מודל לחיקוי עבורם עם ה-Z.

אני לא קרוב לנהוג ברמה שרוני נוהג (רק כי אין מסלול וגם בגלל שיש לי קוארדינציה של זבוב מת...), אבל מניסיון עם השתיים - אין דימיון.

ליד הקאיימן ה-Z היא ממותה גסה. אין את הלינאריות של הקאיימן בתחום המתלים.

יש לזה את הקסם שלו (בטח בעולם הרכב הסטרילי של היום), אבל קשה לחשוב על שתי מכוניות כל כך שונות בתחושה. האחת היא מתעמלת קרקע סובייטית, מאולפת לדיוק. השנייה, נערת עמוד 3 עם נימוסים של חי"רניק.

אבל זה לא משנה רוני, זה עדיין נשמע כמו: "אוי אוי אוי... האוטו ספורט שלי לא מספיק פידבקי על המגבלות של הדריפט... ההגה חסר קצת התנגדות מזווית 95 מעלות ומעלה והמצערת טיפה קפיצית מדי ברבע דוושה... חייב להחליף. פשוט חייב!".

בפירוש אין דמיון, וניסאן מזבלים בשכל אם זה מה שהם טוענים.

ואני יודע איך זה נשמע, אבל מבחינתי מדובר בדיל ברייקר - מכונית שאת הדבר הבסיסי שאני מבקש ממנה היא לא יודעת לעשות כמו שצריך, מבלי שאשקיע בה זמן וכסף בשדרוגים וכיוונים.

לצורך העניין מיאטה, שהיא בפירוש המכונית הכי טובה שהייתה לי עד היום (ולכן ND זו מכונית שאני רוצה) יודעת גם במצב סטוק לבצע את הדברים האלו שאני מחפש. כל עבודה עליה היא שדרוג של החוויה החיובית מלכתחילה. בניסאן יש דברים בסיסיים שצריך לתקן לפני שהחוויה תהפוך לחיובית באמת, וזה מה שמפריע לי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא כזה פשוט. 2008 בחיים לא אקנה כי זה לפני מתיחת הפנים וחוצמזה שהיא נראית פחות טוב מבפנים, המנועים נשברים שם על ימין ועל שמאל.

אמצע 2009 כבר עולות 30+ ורובן מעל 35. ובלי קשר, אני רוצה את הדור החדש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...