Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני מה דעתך על RX-8 R3?

סורי, לא בשבילי.

אני לא יודע מה המחירים של הרכבים באסטוניה , אבל פה ניתן להשיג יגואר F TYPE יד שניה אחרי שניה \ שנתיים בחצי מחיר.

מה לגבי האופציה הזאת ?

אפילו הגרסה "הרגילה" תיתן הרבה יותר מהבימר \ ניסן.

הלוואי, אבל אירופה זה לא אמריקה. F טייפ עולה פה הון קטן (סביב 100 אלף יורו לאחת חדשה נורמלית) וגם אחרי שנתיים היא לא יורדת לחצי מחיר. חוצמזה לך תמכור אותה אח"כ...

היות ונהגתי בשניהם לפני שקניתי את הרכב הנוכחי שלי , הניסן

1. מהיר.

2. נוח (נסיעה מנהלתית כרכב ראשי).

3. מאובזר (לפחות פה בארה"ב).

4. נוח (תנוחת ישיבה , כניסה ויציאה מהרכב וכו).

5. גיר , לי חשוב אוטומטי.

1. מהיר זה טוב.

2. ממש ממש לא נוח.

3. שלי מודל 2010 ורמת האבזור נמוכה קצת מהמודלים החדשים. בכל מקרה, זה לא משמעותית יותר מ-GT86 מאובזרת חדשה.

4. באיזה סרט אתה חי? תנוחת הישיבה נמוכה שזה נוח לנהיגה ספורטיבית ולא נוח בכל צורך אחר. כניסה ויציאה מהרכב זה אולי אחד הדברים הכי פחות נוחים באותו הזה. במקרים מסוימים אפילו יותר גרוע ממיאטה.

5. ולי חשוב ידני.

אכן ויש לזה פתגם ידוע בתחום:

It's more fun to drive a slow car fast then to drive a fast car slow

אתה יכול לעשות יותר כיף בחצי יום בקארט פשוט עם 9 כ"ס מאשר שרוב בעלי הפרארי יעשו עם הרכב שלהם בחיים.

לנהוג במגבלות של ה-235 (ובטח של ה-F-Type) זה לא עניין טריוויאלי ביום יום ולכן היא פחות מהנה מהמיאטה\ברז\קליאו ספורט\וכד' ב-90% מהזמן.

אם איכות הנסיעה (בניגוד לנהיגה) היא פרמטר חשוב אז כמובן שהבימרית והחתולה יקחו בגדול.

אז יש כאן באמת שאלה שאלתית. בואו נגיד שאנחנו ממקמים על קו הגמר את שתי המתחרות - GT86 מול 135/235.

GT86 יתרונות:

זולה יותר משמעותית (10-15 אלף הבדל)

קלה יותר משמעותית - עדיף לנהיגה ספורטיבית ויהיה יותר קל לשחק איתה בנהיגה חצי-מנהלתית (שזה רוב הזמן)

BMW יתרונות:

חזקה יותר משמעותית - ואכן קשה לחזור אחורה. מצד שני במקרים מעטים בלבד ניצלתי את הכוח של ה-Z

מפוארת, מרווחת ומאובזרת יותר - עדיף לנהיגה יומיומית

יותר מבוקשת באסטוניה

אם להיות הוגן עם עצמי, יש שני דברים עיקריים שמכוונים אותי ל-GT86:

1. העובדה שמאז שקניתי את ה-Z אני מתגעגע למיאטה - לניהוג ולקלילות. אני כנראה טיפוס שמתאים לו יותר רכב קל ו"שחיק" לעומת רכב כבד ומהיר.

2. ההנחה היא שלא אשאר פה עוד יותר מדי זמן. במצב כזה אין סיבה להשקיע ברכב שממילא אמכור אותו בתוך שנה (נניח). זה יכול להשתנות, כמובן, אבל מעולם לא הייתי בזבזן גדול וכל עוד אין לי המון כסף, אני לא רואה צורך להחזיק רכב שעולה לי 7-8 אלף יורו בשנה כולל ירידת ערך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

2. ההנחה היא שלא אשאר פה עוד יותר מדי זמן. במצב כזה אין סיבה להשקיע ברכב שממילא אמכור אותו בתוך שנה (נניח). זה יכול להשתנות, כמובן, אבל מעולם לא הייתי בזבזן גדול וכל עוד אין לי המון כסף, אני לא רואה צורך להחזיק רכב שעולה לי 7-8 אלף יורו בשנה כולל ירידת ערך.

מה, חוזר חזרה לארץ?

יש לך שנה להתחיל לשכנע את עצמך שפה הכי טוב!

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
סורי, לא בשבילי.

הלוואי, אבל אירופה זה לא אמריקה. F טייפ עולה פה הון קטן (סביב 100 אלף יורו לאחת חדשה נורמלית) וגם אחרי שנתיים היא לא יורדת לחצי מחיר. חוצמזה לך תמכור אותה אח"כ...

1. מהיר זה טוב.

2. ממש ממש לא נוח.

3. שלי מודל 2010 ורמת האבזור נמוכה קצת מהמודלים החדשים. בכל מקרה, זה לא משמעותית יותר מ-GT86 מאובזרת חדשה.

4. באיזה סרט אתה חי? תנוחת הישיבה נמוכה שזה נוח לנהיגה ספורטיבית ולא נוח בכל צורך אחר. כניסה ויציאה מהרכב זה אולי אחד הדברים הכי פחות נוחים באותו הזה. במקרים מסוימים אפילו יותר גרוע ממיאטה.

5. ולי חשוב ידני.

רוני

באסה בארופה.

בגלל התגובה שלך בדקתי לפני חצי שעה שוב (הייתי במכון כושר ובדיוק הגיע מישהו עם BRZ וחנה ליידי).

אני מחזק שוב (לפי דעתי ) את כל הסעיפים.

1. לפחות על זה אין כרגע ויכוח.

2. כבישי קליפורניה כנראה שונים ובדגם הרגיל (לא ניסימו ) מקבלים גאנט נורמלי עם צמיג בעל חתך סביר (גאנט 19).

3. מערכת הסאונד הרבה (ואני מתכוון הרבה) יותר איכותית (שוב עניין שמאד חשוב לי).

4. כנראה שמימדי הגוף שלנו עושים את ההבדל פה , לדעתי ה סובארו \ טיוטיה מזעזעים בנוחות ישיבה וכניסה יציאה מהרכב.

5. עם הפקקים שיש פה , אין מצב לידני (שוב לדעתי).

פה בקליפוניה מי שקונה את הסובארו \טיוטה זה בעיקר בנות אסייתיות.

אצלי הבמיר נפל בגלל שהמחיר שערורייתי (335 \ M3 ) ואין מקום לשבת מאחורה וה 135 גם יקר וגם קלסטרופובי כמה שהוא קטן בפנים (ולכן כבר עדיף הניסן לדעתי). אבל שוב זה שיקולים של אמריקה.

למה שלא תקנה שוב 370 רק בגרסת ניסימו ?

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

אתה מדבר על אבזור, פוזה ושאר שטויות.

רוני מדבר על נהיגה.

זה לא שאתם לא באותו עמוד, אתם קוראים ספר אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
באסה בארופה.

בגלל התגובה שלך בדקתי לפני חצי שעה שוב (הייתי במכון כושר ובדיוק הגיע מישהו עם BRZ וחנה ליידי).

אני מחזק שוב (לפי דעתי ) את כל הסעיפים.

1. לפחות על זה אין כרגע ויכוח.

2. כבישי קליפורניה כנראה שונים ובדגם הרגיל (לא ניסימו ) מקבלים גאנט נורמלי עם צמיג בעל חתך סביר (גאנט 19).

3. מערכת הסאונד הרבה (ואני מתכוון הרבה) יותר איכותית (שוב עניין שמאד חשוב לי).

4. כנראה שמימדי הגוף שלנו עושים את ההבדל פה , לדעתי ה סובארו \ טיוטיה מזעזעים בנוחות ישיבה וכניסה יציאה מהרכב.

5. עם הפקקים שיש פה , אין מצב לידני (שוב לדעתי).

פה בקליפוניה מי שקונה את הסובארו \טיוטה זה בעיקר בנות אסייתיות.

אצלי הבמיר נפל בגלל שהמחיר שערורייתי (335 \ M3 ) ואין מקום לשבת מאחורה וה 135 גם יקר וגם קלסטרופובי כמה שהוא קטן בפנים (ולכן כבר עדיף הניסן לדעתי). אבל שוב זה שיקולים של אמריקה.

למה שלא תקנה שוב 370 רק בגרסת ניסימו ?

2. נו, לי יש ג'אנט 19 וביחד עם המתלים אני אומר לך, הרכב לא נוח.

3. יכול מאוד להיות.

4. מסכים שהטויובארו לא נוחות לכניסה ויציאה, אבל אבסולוטית ה-Z גרועה בכך גם כן.

5. מה זה קשור?

ומה זה קשור מי קונה את הטויובארו בקליפורניה?

אגב, ה-135 קלסטרופובי לעומת ה-Z? סליחה? אתה בטוח שאתה מדבר על אותו האוטו?

מה יעזור לי לקנות את אותו האוטו רק בגרסה יקרה יותר? אני רוצה שינוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
2. נו, לי יש ג'אנט 19 וביחד עם המתלים אני אומר לך, הרכב לא נוח.

3. יכול מאוד להיות.

4. מסכים שהטויובארו לא נוחות לכניסה ויציאה, אבל אבסולוטית ה-Z גרועה בכך גם כן.

5. מה זה קשור?

ומה זה קשור מי קונה את הטויובארו בקליפורניה?

אגב, ה-135 קלסטרופובי לעומת ה-Z? סליחה? אתה בטוח שאתה מדבר על אותו האוטו?

מה יעזור לי לקנות את אותו האוטו רק בגרסה יקרה יותר? אני רוצה שינוי.

5. זה פרספקטיבה לתגובה שלי , כך גם ההערה על בעלי הרכב בקליפורניה.

הניסן היא לא באותו קטגוריה של ה 135 . הניסן אני מצפה שתהיה קלסטרופובית , ה 135 מתיימרת להיות גם פרקטית (ולפי המרחב הפנימי - היא לא). לכן אם כבר קלסטרופובי , אני מעדיף את הניסן.

מה לגבי עלות אחזקה ? פה הניסן חולקת מנוע (בכמה גרסאות קרובות מאד , לא בדקתי מק"טים) עם אינפינטי לכן היא מאד זולה (בהשוואה לבימר) לאחזקה (אני מתכוון במובן של תקלות , כרכב חדש הבימר מגיע פה עם 4 או 3 שנות אחריות + אחזקה כלול במחיר).

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
נראה לי חבל שאתה מוכר, אין אלטרנטיבה טובה בהרבה.

אני מוכר כי:

1. שינוי.

2. השוק של ה-Z פה לא טוב. אם יש הזדמנות למכור פה - כדאי.

3. מחפש משהו קצת אחר באופי.

5. זה פרספקטיבה לתגובה שלי , כך גם ההערה על בעלי הרכב בקליפורניה.

הניסן היא לא באותו קטגוריה של ה 135 . הניסן אני מצפה שתהיה קלסטרופובית , ה 135 מתיימרת להיות גם פרקטית (ולפי המרחב הפנימי - היא לא). לכן אם כבר קלסטרופובי , אני מעדיף את הניסן.

מה לגבי עלות אחזקה ? פה הניסן חולקת מנוע (בכמה גרסאות קרובות מאד , לא בדקתי מק"טים) עם אינפינטי לכן היא מאד זולה (בהשוואה לבימר) לאחזקה (אני מתכוון במובן של תקלות , כרכב חדש הבימר מגיע פה עם 4 או 3 שנות אחריות + אחזקה כלול במחיר).

מה שאתה אומר לא עושה שכל: הניסן יותר קלסטרופובית מה-135, אבל בגלל שה-135 מתיימרת להיות פרקטית והיא לא, אז כבר עדיף את הניסאן. אז זהו, שלא.

עלות אחזקה - לא בעיה כי לא משנה מה אקנה, זה יהיה רכב בן שנה שנתיים עם אחריות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני

אני חושב שאתה צריך ללכת על הM235, את הGT86 זה רכב שתוכל לחזור לארץ ולקנות.

הבמוו זה בסיס מאוד טוב לרכב שאתה מחפש, נוח לנהיגה מנהלתית וגם ממש כיף במסלול!

אם תרצה לשפר את אופן ההתנהגות זה אסתכם בסט קוילאוברים בין 1000-1500 יורו שתוכל למכור אותם דיי בקלות לפני מכירת הרכב.

אל תאכזב שוב :wink:

פורסם

הלו! אל תכניס לי רגשות אשמה פה!

תבין, הבעיה היא לא שאני לא יכול להרשות לעצמי, אלא שאין לי מה לעשות איתה פה. ברור לי שהיא תהיה כיף במסלול, אבל כמה אני נוסע למסלול... ותאמין לי שאם אני עובר למדינה נורמלית, הדבר הראשון שאני עושה זה קונה רכב נורמלי...

בכל מקרה, בינתיים אני לא מוכר כלום כי מסתבר שיש פה חוקים מפגרים כמו שהקונה יכול לוותר על עסקת הליסינג תוך שבועיים, והמוכר מקבל את הכסף רק שבועיים אחרי ביצוע העסקה. אתם קולטים? הקונה יכול לקחת את הרכב, לשבור לו את הצורה ואז להחזיר ולהגיד שהוא לא רוצה את הרכב או לא יכול לממן את הליסינג שהוא לקח. שאלתי את הבנק אם זה נשמע להם הגיוני שאני צריך להיות בסיכון בגלל החוק הזה, והם התחילו להסביר לי שזה נועד למשל למקרים שבהם אני מוכר רכב דפוק ואחרי יומיים הקונה מגלה שהמנוע שבור ויכול להחזיר לי את הרכב, ואז אני צריך לתבוע אותו בבית משפט...

ואתם חשבתם שישראל מדינה של הזויים :roll:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז לסיכום, אם תצליח למכור אתה קונה BRZ מהניילונים או משומשת? משאיר סטוק או גודש?

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם (נערך)

סלחו לי אבל נכתבים פה כל כך הרבה דברים מופרכים שבינם לבין המציאות אין דבר וחצי דבר.

בתור מי שעוקב אחר הנכתב בעמודים האחרונים מצטיירת תמונה כאילו רכב חזק עלול לפגום בהנאה בנהיגה היומיומית, אי אפשר ללחוץ בו עד הסוף כי אין מקום ועוד שלל יציאות שמעלות תהיות אם מי שכותב את הדברים אי פעם בילה עם רכב חזק יותר מכמה דקות בודדות.

גם כל ההתעסקות הזאת סביב המשקל של רכבים ששוקלים גרם יותר מברז או מיאטה, לכו תקראו כמה שוקלת M5 V10 וכמה הרכב הזה יכול לתת שיעור בהתנהגות לרכבים שקלים ממנו בצורה ניכרת.

זה בסדר לנסות לשכנע את רוני שברז\מיאטה זה מספיק מהיר, בתכלס זה קשקוש, שני אלה חלשות משמעותית הניסו שלו וזה קשה לרדת לרכב שקצר באיזה 100+ סוסים.

לעניין ההנאה מרכבים חזקים, בהחלט אפשר להנות מהם גם ברמה יומיומית, בין אם זה בקטע כביש שבמסלול הרגיל שלך או בעיקוף קטן לכיוון כביש ראוי.

בהחלט אפשר לנהוג WOT, פשוט עם הזמן לומדים שהנהיגה ברכב חזק שונה מנהיגה ברכב חלש ופשוט לומדים את התגובות של הרכב ומסגלים צורת נהיגה שונה.

עריכה-

רוני, מסכים לגמרי עם מורן, לדעתי אתה מהר מאוד תתאכזב מהברז, אתה יודע לנהוג ומהר מאוד תשתעמם (לדעתי).

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
סלחו לי אבל נכתבים פה כל כך הרבה דברים מופרכים שבינם לבין המציאות אין דבר וחצי דבר.

בתור מי שעוקב אחר הנכתב בעמודים האחרונים מצטיירת תמונה כאילו רכב חזק עלול לפגום בהנאה בנהיגה היומיומית, אי אפשר ללחוץ בו עד הסוף כי אין מקום ועוד שלל יציאות שמעלות תהיות אם מי שכותב את הדברים אי פעם בילה עם רכב חזק יותר מכמה דקות בודדות.

גם כל ההתעסקות הזאת סביב המשקל של רכבים ששוקלים גרם יותר מברז או מיאטה, לכו תקראו כמה שוקלת M5 V10 וכמה הרכב הזה יכול לתת שיעור בהתנהגות לרכבים שקלים ממנו בצורה ניכרת.

זה בסדר לנסות לשכנע את רוני שברז\מיאטה זה מספיק מהיר, בתכלס זה קשקוש, שני אלה חלשות משמעותית הניסו שלו וזה קשה לרדת לרכב שקצר באיזה 100+ סוסים.

לעניין ההנאה מרכבים חזקים, בהחלט אפשר להנות מהם גם ברמה יומיומית, בין אם זה בקטע כביש שבמסלול הרגיל שלך או בעיקוף קטן לכיוון כביש ראוי.

בהחלט אפשר לנהוג WOT, פשוט עם הזמן לומדים שהנהיגה ברכב חזק שונה מנהיגה ברכב חלש ופשוט לומדים את התגובות של הרכב ומסגלים צורת נהיגה שונה.

עידן, זה רוני אמר על עצמו...

אם להיות הוגן עם עצמי, יש שני דברים עיקריים שמכוונים אותי ל-GT86:

1. העובדה שמאז שקניתי את ה-Z אני מתגעגע למיאטה - לניהוג ולקלילות. אני כנראה טיפוס שמתאים לו יותר רכב קל ו"שחיק" לעומת רכב כבד ומהיר.

הוא חווה כבר רכב כבד ומהיר ולא התלהב מהעניין. אני שותף לגמרי לתחושות שלו, תמיד בחו"ל אני דואג להשכיר רכבים מעניינים ובינתיים הכי מהנה כרכב חופשה היה דווקא המיני קופר S ולא רכבים אחרים כמו Z4 M וחבריו שפשוט היה מפחיד לנסות לקחת לקצה ובנסיעה מנהלתית היו משעממים כמעט כמו משפחתומטית.

רוני, מסכים לגמרי עם מורן, לדעתי אתה מהר מאוד תתאכזב מהברז, אתה יודע לנהוג ומהר מאוד תשתעמם (לדעתי).

כבר הייתה לו מיאטה במשך כמה שנים, שגם בתצורה המשופרת שלה (פליטה + ניהול מנוע) חלשה יותר מהברז והוא טוען שלא השתעמם ממנה ואף מתגעגע אליה אחרי מעבר לרכב חזק, למה אתם כ"כ בטוחים שמהברז הוא ישתעמם? ועוד הוא אומר שהוא מתכנן לחזור בקרוב כך שלא מדובר על רכב לטווח ארוך.

בסופו של יום, רכבים שמהונדסים לעשות הכל טוב לא עושים שום דבר בצורה מדהימה (לפחות רכבים "רגילים" ולא סופר\הייפר-קארז). הברז תוכנן נטו להנאה מנהיגה, ישנם רכבים שתוכננו לעשות זמנים טובים ולהרגיש מהירים, ישנם כאלו שתוכננו להראות יפים וכאלו שתוכננו להיות מפנקים.

אם הוא מחפש הנאה מנהיגה למה לא לקנות רכב שתוכנן במיוחד לזה? למה נראה לך שזה ישעמם? אני כבר שלוש שנים עם המיאטה ונהנה מכל נסיעה למכולת למרות התנסות ברכבים חזקים בהרבה על כבישים ציבוריים ובימי מסלול.

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

מתפתח פה דיון מעניין.

עידן, אני מבין את הצד שלך, אבל גם את הצד של הייפרוייפר. אני נאלץ להסכים עם שניכם, אבל אם תדחקו אותי לפינה, במצבי הנוכחי, אני יותר לכיוון שלו.

צריך להבין את היום-יום שלי כאן. איפה שאני גר כרגע אין כבישי נהיגה. בכלל. המקסימום פאן שלי מסתכם בשתיים וחצי פניות ובהאצות ברמזורים או סתם האצות ביניים. יש פה מסלול אבל אני לא מבקר בו על בסיס חודשי, כי זה משעמם אותי אחרי כמה הקפות (וכי אני לא רוצה לקרוע את האוטו).

המשקל והמשחקיות של הרכב, בהתאם, כן מהווים נושא עניין עבורי. מכוניות כבדות, לרוב, הן הרבה פחות ניתנות למשחק ממכוניות קלות, במצבים שהם לא מצבי קיצון. זכור שאני לא נוסע פה חזק, אלא מקסימום לוקח פנייה-שתיים מהר מדי פעם. באוטו כמו ה-370Z, על צמיגי ה-275 האחוריים שלה, צריך לנסוע כמו מפגר כדי לספק זוויות כלשהן. באוטו כמו ה-GT86, כמו במיאטה, זה הרבה יותר פשוט.

כמובן שזה גם תלוי אוטו - לקחתי פה F טייפ לנסיעת מבחן, גם עם צמיגי 275 מאחור, והיא זרקה תחת כאילו אין מחר. במובן הזה אני פחות חושש כי ב.מ.וו עושה את זה טוב יותר מניסאן.

אם אקנה GT86 אז זה יהיה בידיעה גמורה שאני מתפשר בנושא הכוח, ובמחשבה על שיפור.

בינתיים, מצאתי גם 135 מאובזרת היטב במחיר די מדהים. הדגם בדיוק עבר מתיחת פנים קטנה (בעיקר קוסמטית) ויש אחת למכירה טרום מתיחה שעלתה לכביש לפני 8 חודשים ונסעה 2500 ק"מ, ב-13000 יורו פחות מהמחיר שלה כחדשה. מאוד מפתה במחיר כולל הבאה לאסטוניה של כ-34000 יורו (כ-140000 שקל).

בכל מקרה, כנראה נפתרה הבעיה עם המכירה. אני אחתום עם הקונה על חוזה נפרד שאם הוא מחליט להחזיר לי את הרכב, הוא צריך לשלם 5000 יורו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם הוא מחפש הנאה מנהיגה למה לא לקנות רכב שתוכנן במיוחד לזה? למה נראה לך שזה ישעמם? אני כבר שלוש שנים עם המיאטה ונהנה מכל נסיעה למכולת למרות התנסות ברכבים חזקים בהרבה על כבישים ציבוריים ובימי מסלול.

אתה מדקלם חומר שיווקי של סובארו, “רכב שתוכנן להנאה“.

נהגת ב-M235?

מבטיח לך שזה רכב שתוכנן לייצר הנאה ואדרנלין והוא עושה את זה מצויין.

למעשה, הוא יודע לעשות את כל מה שה-GT86 עושה- רק יותר טוב.

היא פחות “ספורטיבית טהורה“ מהיפנית, לטוב ולרע כל אחד ומה שעושה לו את זה.

בהודעה הקודמת כתבתי נקודות בכלליות מבלי להתייחס ספציפית לעניינו של רוני.

זה נכון שהיתה לו מיאטה והוא נהנה ממנה, אבל מאז הוא עבר לרכב שונה, מצד אחד כבד יותר ופחות קליל ומתנהג, מצד שני רכב שהוא הרבה יותר “רכב“, מאובזר, מפנק ולא פחות חשוב- חזק משמעותית.

מעבר למיאטה חדשה או GT86 אומנם תביא הנאה מבחינת הקלילות וההתנהגות אך תיהיה פגיעה בכל מה שקשור לתחושות האלה שמקבלים מהגב שנמחץ כנגד המושב תחת האצה וזה משהו שלא צריך לגמד אותו.

הסיבה שלא נכנסתי לדילמה של רוני זה העובדה שלא הייתי מעולם באסטוניה ולא יודע איך הכבישים שם וממה אפשר להפיק יותר הנאה.

אגב, דווקא ההסבר של רוני, שאין בקרבתו כבישי נהיגה מעניינים, זה מחזק לי את התחושה שאולי הבימר דווקא תיהיה מהנה יותר כי רכב קליל ומתנהג זה אחלה, אבל אם אין כביש מתאים להנות מזה אז לפחות להנות מאספקטים אחרים של נהיגה כמו כח, נוחות, פינוק וכו’ ואת זה הבימר תיתן טוב יותר (ושוב, הבימר יודעת לתת יופי של פאן בכביש המתאים).

ציינת שנהגת בכמה הזדמנויות ברכבים חזקים אבל פחדת לדחוף את הרכב, זה לגיטימי לחלוטין, אתה לא רוצה לעשות טעות ברכב חזק כי הוא כמובן ינשוך מהר וחזק יותר.

אבל זה לא אומר שאי אפשר להנות מרכב חזק גם אם הוא כבד, פשוט צריך ללמוד אותו לאט לאט.

כשאני קניתי את הרכב שלי בחודש הראשון הוא מאוד הרתיע אותי אבל עם הזמן למדתי איך להתמודד עם המשקל הלא מבוטל שלו ואיך לנצל את הכח שלו כדי להנות (וגם איך לנצל את הכח כדי להפחית את הבעייתיות של משקלו).

יצא לשני חברי פורום להתלוות אלי לנהיגה, אם ייכנסו לפה אולי יוכלו לספר כמה הרכב הרגיש כבד בכביש הטכני.

אני מסכים שיש משהו מהנה ברכב קליל ומתנהג, מצד שני יש משהו מאוד מהנה ומספק בלמידה איך לשנות את סגנון הנהיגה כדי לגרום לרכב כבד להרגיש קל יותר ממשקלו, וזה בהחלט אפשרי.

בכל אופן אם לחזור לרוני, זה לגיטימי שאחרי רכב כבד הוא ימשך דווקא לרכב קליל גם אם חלש, אני רק מקווה שלא יתאכזב.

בזמנו שהיתה לי הבימר היא היתה פשוט כיף של רכב, מהנה ומתנהגת.

אם היום הייתי קונה שוב סדרה 3 עם הספק פחות משמעותית מהרכב שלי אני נוטה לשער שהייתי מתאכזב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...