Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר ידני מנוע דיזל. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרו לי שברכב עם מנוע דיזל אם עוזבים קלאץ בראשון הרכב לא מתכבה כמו בבנזין האם זה נכון?

שאלה שניה אמרו לי שאפשר לזרוק קלאץ חופשי בין ההילוכים והרכב לא נותן מכה זה נכון?

תודה.

פורסם

לגבי השאלה ה 1 זה נכון עקב המומנט הגבוה יותר בסלד נמוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בקשר לשאלה הראשונה שלך, זה נכון שהדיזל יותר חזק מהבנזין ולכן יש פחות סיכויים שהרכב יכבה אם תרים קלאץ בהילוך ראשון בלי גז. מצד שני אצלי רכב בנזין סטנדרטי שגם שם אני יכול להרים קלאץ בהילוך ראשון בלי לשלב גז והרכב לא יכבה.

בקשר לשאלה השניה אני לא כל כך בטוח לא נשמע לי הגיוני כל כך.

פורסם
בקשר לשאלה הראשונה שלך, זה נכון שהדיזל יותר חזק מהבנזין ולכן יש פחות סיכויים שהרכב יכבה אם תרים קלאץ בהילוך ראשון בלי גז. מצד שני אצלי רכב בנזין סטנדרטי שגם שם אני יכול להרים קלאץ בהילוך ראשון בלי לשלב גז והרכב לא יכבה.

בקשר לשאלה השניה אני לא כל כך בטוח לא נשמע לי הגיוני כל כך.

מישהו שלומד נהיגה על דיזל אומר שבחיים הרכב לא מתכבה לו בראשון

פעם שלמדתי בבנזין היה נכבה לי

ואם לוחצים גז שהקלאץ למעלה ואתה בהילוך ראשון?

*איזה רכב יש לך שהוא בנזין ולא מתכבה בראשון?

פורסם

שטויות.

בכל רכב אם תעזוב את הקלאץ' מהר (זריקת קלאץ') המנוע יתכבה או במקרה הכי טוב יחנק קשות ויתחיל בגמגום.

בכל רכב אם תשחרר את הקלאץ' מספיק בעדינות וברגש לא תצטרך לתת גז.

לגבי הזריקה של ההילוכים זה גם שטויות. אם תזרקו הרכב יתן מכה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

גם במנוע בנזין אפשר לעזוב קלאץ' בראשון, יקח פי 2 זמן מאשר מנוע דיזל אבל אפשרי.

(היום ניסיתי, שיעמם לי בחניה, זה בידיוק 3 שניות לעזוב קלאץ' בבנזין, אבל אם תעשה את זה בכביש תקבל הרבה צפירות).

לגבי הקלאץ' בין ההילוכים, תמיד תקבל מכה אם תרים מהר, מבלי להתאים סלד!

שהקלאץ' לחוץ, המנוע לדוגמא על 1K סלד, והגיר על 2K סלד, אתה צריך לשלב לאט קלאץ' כדי לא להרגיש את הקפיצה של 1K סלד.

או שתתן מכת גז חלשה להקפיץ סלד במנוע ואז למעשה הקלאץ' לא עושה את העבודה שלו מלבד לחבר בין הגיר והמנוע (בקיצור לא תיהיה מכה), אבל בשביל זה צריך להכיר את הרכב.

אין טעם להתחכם, אם אתה בשיעורי נהיגה לדוגמא, סע כמו שלימדו אותך, רק הכי חשוב אל תגרום לרכב להתנדנד במעברי הילוכים, אם הייתי טסטר הייתי מכשיל על זה.

אצלי בטסט מי שמכיר היה לי את אדי-ברקס, הוא כמעט נרדם בגלל שהרגיש נוח בטסט שלי.

פורסם
1. לא נכון.

2. לא נכון.

אני זוכר אך לא בטוח נהגתי פעם אחת על סקודה אוקטביה דיזל ידנית נגיד בראשון אפשר לעזוב הרבה קלאץ והרכב לא מתכבה לאומת זאת בבנזין אם עוזבים הרבה קלאץ הרכב מתכבה

פורסם

בדיזל טורבו, המנוע יכבה כמעט בוודאות, לפני כ 1800 סלד המנוע יכול להכבא גם אם אתה בנסיעה איטית.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

בטורבו דיזלים חדשים בנפח קטן (כמו פלואנס 1.5 למשל...) בסל"ד נמוך אין הרבה מומנט, הטורבו לא אפקטיבי בסל"ד נמוך, המנוע בסה"כ קטן וקל ונכבה די בקלות.

רק לא ב 1800 סל"ד. ב 1800 סל"ד יש כבר גדישה טובה, והמנוע לא יכבה. אבל בסל"ד סרק - בהחלט כן.

בדיזלים הישנים והכבדים יותר בנפח 1.9-2.0 ומעלה אכן היה קצת יותר קשה לכבות מנוע בזריקת קלאץ'.

פורסם

בפורד קונטקט דיזל 1.8 טורבו - גם בראשון וגם בשני הרכב לא מתכבה בזמן שהרגל לא על הגז.

הקלאצ' הוא אותו קלאצ' כמו בכל רכב.

פורסם
בפורד קונטקט דיזל 1.8 טורבו - גם בראשון וגם בשני הרכב לא מתכבה בזמן שהרגל לא על הגז.

הקלאצ' הוא אותו קלאצ' כמו בכל רכב.

גם בפיאט אונו לא. אפילו בהילך שלישי.

כלומר כל עוד אתה משחרר קלאץ' בעדינות.

פורסם

אם תזרוק קלאץ כל אוטו יכבה לך כל עוד הוא לא בתנועה.

אישית נהגתי על סיאט איביזה דיזל בשיעורי נהיגה ופשוט אני יכול להתחיל בעליה בהילוך 1/R בלי גז ושהרכב יכבה. אפילו בעליה זעירה מאוד אפשר להתחיל בשני בלי גז.

המנוע יש לו מומנט ולכן הוא סלחני לכיבוי מנוע.

אגב לא נהגתי בחיים שלי על רכב בנזין אבל לפי ההסברים הטכניים ואיך שראיתי אנשים רוב הפעמים חייבים לתת גז בשילוב עם הקלאץ בניגוד לחלק מרכבי הדיזל.

שמעתי גם על מנועי בנזין חזקים שאפשר להתחיל שם נסיעה באופן דומה למנוע דיזל חזק

מסרב לחתום:evil:

• תוכן חדש...