Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר ידני מנוע דיזל. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מדויק. הרכב נכבה אבל הרבה פחות רגיש מהבנזין. לא פלא שסקודות מייצרות דגמי דיזל רבים, לא מזמן נהגתי על סקודה פביה בנזין ידנית ויש לה קלאץ' היסטרי! ברגע שאתה עוזב בעדינות הרכב פשוט נכבה כמו כלום, שלא לדבר על המנוע השקט שמטעה בגדול.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
לא מדויק. הרכב נכבה אבל הרבה פחות רגיש מהבנזין. לא פלא שסקודות מייצרות דגמי דיזל רבים, לא מזמן נהגתי על סקודה פביה בנזין ידנית ויש לה קלאץ' היסטרי! ברגע שאתה עוזב בעדינות הרכב פשוט נכבה כמו כלום, שלא לדבר על המנוע השקט שמטעה בגדול.

הקלאץ' שלה באמת מעצבן! במיוחד שהוא חדש.

אצלי אחרי 30KKM הוא ניהיה סלחן יותר, אבל עדיין מאסיבי יחסית לרכבים בנתונים דומים (עכשיו מידי פעם בעבודה אני נוהג על 205 93' ידנית, הקלאץ' שלה תענוג לדוגמא, גם בפונטו 96' הקלאץ' גם נוח).

נראה לי שבכל הסקודות הקלאץ' שובר את הרגל.

OR DOC, גם בדיזל אתה יכול לנהוג כמו בבנזין (לתת גז עם הקלאץ'), אם עושים את זה נכון, לדעתי זה נוח יותר.

פורסם
בדיזל טורבו, המנוע יכבה כמעט בוודאות, לפני כ 1800 סלד המנוע יכול להכבא גם אם אתה בנסיעה איטית.

איפה ראית מנוע שנכבה ב1800 סלד?

אצלי בגולף ב1800 סלד יחסית לנסיעה בלי טורבו הוא שועט קדימה.

מעל 2000 סלד הוא בועט אותך קדימה.

יצא לי לנהוג בברלינגו כנראה 1.6 מסילה משותפת ואכן השילוב היה קשה בלי גז.

בפונדו הישנות למשל אתה יכול להתחיל נסיעה כמו דיזל.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

זרוק את הקלאץ בראשון ויש סיכוי שהרכב יכבה אמנם לא תמיד, זה לא חד משמעי.

בהעברה בין הילוכים אתה יכול לזרוק קלאץ, אך זה מורגש, עדיף עם טיפה גז.

בכל אופן ההתנהלות עם רכב כזה זהה לחלוטין להתנהלות עם רכב בנזין רק שהדיזלים יותר סלחניים עם התגובות שלהם.

אגב התנהלות כזו (ברבארית!), מעמיסה על הגיר והקלאץ מאד, לא מומלץ, אני מתנייד ברכבים (3) אלו כבר מעל 4 שנים, בגלל התנהלות כזו תמיד ביקשתי מבעל הרכב לנהוג כשרציתי לראות איך הרכב, בשביל להבין איך הוא התנהג איתו.

SCANSPEAK

פורסם
הקלאץ' שלה באמת מעצבן! במיוחד שהוא חדש.

אצלי אחרי 30KKM הוא ניהיה סלחן יותר, אבל עדיין מאסיבי יחסית לרכבים בנתונים דומים (עכשיו מידי פעם בעבודה אני נוהג על 205 93' ידנית, הקלאץ' שלה תענוג לדוגמא, גם בפונטו 96' הקלאץ' גם נוח).

נראה לי שבכל הסקודות הקלאץ' שובר את הרגל.

אחרי הרבה פאביות (1.4, 1.6 ו-1.2TSI) ויטי (1.2TSI) - אין שום דבר מעצבן בקלאץ' של הפאביה. מצד שני, ליטי (6 הילוכים) תיבה נעימה וקלה עוד יותר לתפעול, גם מדוייקת יותר - הקלאץ' מאוד רך ומאוד נעים לשימוש יומיומי, גם בפקקים המעיקים של איילון בשעות הבוקר.

בפוקוס התיבה (5 הילוכים) נעימה ומדוייקת, הקלאץ' מעט יותר סלחני מאשר ב-VAGיות ורק ההילוכים מעט ארוכים. בפוקוס 1.6EcoBoost התיבה נהדרת - עוד הילוך, משמע ההילוכים מסודרים טוב יותר והקלאץ' נותר נעים ביותר לשימוש. גם ב-ST כמובן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אחרי הרבה פאביות (1.4, 1.6 ו-1.2TSI) ויטי (1.2TSI) - אין שום דבר מעצבן בקלאץ' של הפאביה. מצד שני, ליטי (6 הילוכים) תיבה נעימה וקלה עוד יותר לתפעול, גם מדוייקת יותר - הקלאץ' מאוד רך ומאוד נעים לשימוש יומיומי, גם בפקקים המעיקים של איילון בשעות הבוקר.

בפוקוס התיבה (5 הילוכים) נעימה ומדוייקת, הקלאץ' מעט יותר סלחני מאשר ב-VAGיות ורק ההילוכים מעט ארוכים. בפוקוס 1.6EcoBoost התיבה נהדרת - עוד הילוך, משמע ההילוכים מסודרים טוב יותר והקלאץ' נותר נעים ביותר לשימוש. גם ב-ST כמובן.

השויתי את הקלאץ' למכוניות שנהגתי עליהם כמה פעמים, ועדיין נוהג מידי פעם.

אני ביום יום נוהג על אוטומט, ככה שהרגל השמאלית שלי "לא רגילה", ההבדל בין הפאביה לבין המכוניות השניות שני נוהג עליהם, שבפאביה הרגל מתחילה להעייף אחרי כמה דקות ארוכות בעיר.

פורסם
איפה ראית מנוע שנכבה ב1800 סלד?

אצלי בגולף ב1800 סלד יחסית לנסיעה בלי טורבו הוא שועט קדימה.

מעל 2000 סלד הוא בועט אותך קדימה.

יצא לי לנהוג בברלינגו כנראה 1.6 מסילה משותפת ואכן השילוב היה קשה בלי גז.

בפונדו הישנות למשל אתה יכול להתחיל נסיעה כמו דיזל.

כמו שאמרת בעצמך, בלי טורבו.

למנוע טורבו תמיד יש "דרישות" יותר גבוהות כמו נסיעה בסל"ד גבוה יחסית ובמיוחד בדיזל, סל"ד נמוך מדי באמת יגרום לך כיבוי מהיר יותר בגלל הבעירה האיטית יותר של הסולר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
השויתי את הקלאץ' למכוניות שנהגתי עליהם כמה פעמים, ועדיין נוהג מידי פעם.

אני ביום יום נוהג על אוטומט, ככה שהרגל השמאלית שלי "לא רגילה", ההבדל בין הפאביה לבין המכוניות השניות שני נוהג עליהם, שבפאביה הרגל מתחילה להעייף אחרי כמה דקות ארוכות בעיר.

עברתי מספיק פאביות (ואיביזה), המשכתי ליטי (ועכשיו אני עם הפוקוס) - סמוך עלי, אחרי המון ק"מ על הפאביות השונות ועל היטי - לפאביה קלאץ' נעים לשימוש - לא מצאתי אותו מעייף. אין ספק שזה של היטי (6 הילוכים) טוב ונעים עוד יותר. אבל לא, הוא לא מעייף / מעיק / מציק ומעצבן. הוא אולי מעט נקודתי, אבל גם לזה מתרגלים די מהר - כמו לכל דבר אחר בחיינו ומסביבנו.

לא נוהג באוטומטי על בסיס יומי. לעיתים רחוקות, על רכבי חברים / רכבים שכורים. קבוע על ידני - ולא היו לי שום תלונות וגם לא יהיו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

למנוע טורבו תמיד יש "דרישות" יותר גבוהות כמו נסיעה בסל"ד גבוה יחסית ובמיוחד בדיזל, סל"ד נמוך מדי באמת יגרום לך כיבוי מהיר יותר בגלל הבעירה האיטית יותר של הסולר.

בדיזל וגם במנעי טורבו-בנזין רגילים (לא מנועים ספורטיביים שמכוונים לביצועים ולא לחיסכון) הטורבו דווקא מוריד את סל"ד העבודה של המנוע.

פורסם

אתם סתם עושים סלט, בוקי כבר ענה לכם:

בטורבו דיזלים חדשים בנפח קטן (כמו פלואנס 1.5 למשל...) בסל"ד נמוך אין הרבה מומנט, הטורבו לא אפקטיבי בסל"ד נמוך, המנוע בסה"כ קטן וקל ונכבה די בקלות.

רק לא ב 1800 סל"ד. ב 1800 סל"ד יש כבר גדישה טובה, והמנוע לא יכבה. אבל בסל"ד סרק - בהחלט כן.

בדיזלים הישנים והכבדים יותר בנפח 1.9-2.0 ומעלה אכן היה קצת יותר קשה לכבות מנוע בזריקת קלאץ'.

הסברים, שוב:

בברלינגו 1.6 אותה ה"בעיה", מנוע קטן\קל\מודרני - יתכבה מהר בסלד סרק אם תעזוב את הקלאץ' במכה אחת.

בכל יתר הנפחים הסמוכים (1.5 של רנו, 1.2 של פיאט וכד') אותו הדבר בדיוק.

בדגמים עם הנפחים הגדולים יותר (קונקט 1.8, ברלינגו 2.0, דובלו 1.9) התופעה הרבה פחות מורגשת (מנועים גדולים יותר וכבדים יותר).

בדגמי הבנזין זה תלוי גם בנפח המנוע וגם ביחס ההעברה של ההילוך הראשון (ממנו מתחילים נסיעה). לעיתים אפילו למערכת הזרקת הדלק תפקיד נוסף בעניין הזה (מהירות תגובה ואופן התגובה).

ובנוגע לגדישה במנועי טורבו:

טורבו מגיב (כמו שהוא צריך להגיב) כאשר ישנו שילוב של סלד+עומס !

הסלד לבדו לא עושה כלום לטורבו אם אין לו עומס (עומס = יותר דלק נכנס לצילינדר = הפיצוץ בתא השריפה חזק יותר, והוא זה שיוצר גל חזק יותר של גזי פליטה שמניעים את הטורבו כמו שצריך). מנוע על 2000 סלד עם ליטוף דוושה = טורבו ישן. מנוע על 2000 סלד עם לחיצה מעבר לליטוף = טורבו עובד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אכתוב עוד כמה מילים, שאולי יסבירו טוב יותר את מה שאנחנו מנסים להעביר:

בצבא היו לנו בטייסת טרקטורים קטנים שנועדו לגרירת מטוסים וציוד חימוש.

זה כלי יחסית קטן, אבל במשקל של כמה טון. משנות ה 60-70.

מנוע דיזל, לא יודע איזה נפח ואיזה הספק.

היה גיר ידני 4 הילוכים, הילוך ראשון הגיע ל 3 קמ"ש, שני ל 10, שלישי ל 15 ורביעי ל 20-25.

הכלי היה מזנק חופשי מהמקום בהילוך רביעי, וכמובן שאף אחד לא התעסק בהעברת הילוכים (היה גיר לא מסונכרן והעברה עם דאבל קלאץ').

היינו משלבים ישר לרביעי ונוסעים.

אף חייל אף פעם לא הצליח לכבות את הכלי הזה, ולא משנה איך הוא היה זורק קלאץ'. בהילוך רביעי כמובן.

הכלי היה מקרטע קצת ומתחיל לנוע. לא היה נכבה אף פעם.

מדוע? - מנוע חלש אך כבד מאוד, גלגל תנופה כבד, יחס העברה נמוך.

• תוכן חדש...