Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי פורום,

פורד פיאסטה 96, לאחרונה התחילו בעיות קצב לא סדיר בצירוף זה שהמנוע נכבה בעצירות, את זה אני איכשהו משייך למנוע הצעדים.

חשבתי שהבעיות שינוי קצב נגרמות ממצת אחד שלא כ"כ מתפקד, כאשר ניגשתי לבדוק על ידי שליפת החוטים אחד אחרי השני גיליתי שהם חמים ברמה שממש לא נעים לגעת בהם. האם מצב זה תקין או שהחוטים כבר דורשים החלפה?

תודה רבה מראש.

מאור

פורסם

סביבת העבודה שלהם חמה מאוד (מנוע) טבעי שיהיו חמים לאחר פעולה של המנוע.

האם גם הקצה השני ממש חם?

כדאי לבדוק התנגדות של הכבלים (כשהם קרים), ובכל מקרה אסור לשלוף בזמן שהמנוע פועל.

פורסם

אין שום בעייה לבצע שליפה של חוט אחר חוט שהמנוע עובד בשביל לאתר איזה צילינדר לא עובד. החוטים חמים מעבודת המנוע כמו שניכתב אך בכל מיקרה צריך לבדוק שלא קיימת בריחת ניצוץ דרכם.

פורסם
אין שום בעייה לבצע שליפה של חוט אחר חוט שהמנוע עובד בשביל לאתר איזה צילינדר לא עובד.

יש שום ויש בעיה, הסליל הצתה עלול להישרף ואף נזק יגרם למחשב הניהול.

במנועים מוזרקים השיטה הזו פסולה.

פורסם

בפיאסטה 96 אני בספק אם זה יעשה נזק. אני מניח שיש סליל הצתה מרכזי ודיסטרביוטר מכאני. בכל מקרה עדיף לנתק מזרק-מזרק כדי לבדוק. המצב שאתה מתאר לא תקין. בדוק והחלף אם נדרש את החוטים. בנוסף בדוק גם את המצתים עצמם ואת חלקי ההצתה האחרים- מכסה מפלג ורוטור.

פורסם
יש שום ויש בעיה, הסליל הצתה עלול להישרף ואף נזק יגרם למחשב הניהול.

במנועים מוזרקים השיטה הזו פסולה.

דיי צר לי לאכזב אבל בלא מעט מוסכים מישתמשים בשיטה זו. כולל מורשים. כמו כן אני כבר שנים בלא מעט רכבים מישתמש בשיטה זו של ניתוק אחד החוטים ולא כמה ביחד כדי לזהות צילינדר שלא עובד ועד כה הכל היה בסדר ומקווה שימשיך להיות בסדר. אשמח לשמוע שיטה נוספת לאיבחון צילינדר שלא עובד חוץ מהשיטה של ניתוק קונקטור המזרקים שגם זה יכול להוות אינדיקציה.

פורסם

אתה לא מאכזב אותי כי אתה לא מחדש לי שום דבר חדש, חאפרים קיימים בכל מקום, מי שמשלם על הנזקים הוא הלקוח.

אל תגיד לי מוסכים מורשים אני מכיר היטב מוסכים מורשים שמוסך מדרכה מקצועי יותר ממנו, יש ויש.

אם כבר לנתק אז קודם כל לדומם מנוע, ואז לנתק את חוט ההצתה ולחבר פלאג חיצוני שיגע בגוף המנוע.

אסור לנתק חוט הצתה שלא יאפשר לניצוץ להיפרק על הגוף, אחרת הסלילי הצתה עלול להישרף, ויש מקרים בהם הניצוץ פורץ בין סליל ההצתה לבין צמת החוטים ואז המחשב ניהול גם נשרף.

כדי לבדוק אם הצילינדר עובד או לא עובד בצורה לא הכי מקצועית אז עדיף לנתק את הקונקטור למזרק של אותו צילינדר, ואם רוצים לבדוק ניצוץ אז מחברים פלאג חיצוני, או טסטר ייעודי לבדיקת מערכת ההצתה.

פורסם

מאור, האם המנוע נכבה גם בסיבובי סרק שאתה עומד במקום? הכוונה בחנייה לאחר ההתנעה? מתי החלפת פלאגים לאחרונה? יכול להיות גם מצב שהמנוע זקוק לכיון שסתומים ולכן הוא לא עובד תקין. לי הייתה בעיה של מנוע שנכבה, עובד על 3 צילנדרים ובצלינדר אחד אין הצתה. הסתבר שכן יש הצתה אבל שסתום הניקה לא אוטם טוב לכן הקומפרסיה היא נמוכה ובעצם אין פעולת דחיסה בצילנדר, הניצוץ לא גורם לבערה כי אין דחיסה טובה של התערובת. כמו כן אטם ראש מנוע פרוץ ולכן התערובת מצילנדר מס 1 בורח לצילנדרים האחרים. אתה יכול להוציא את כל הפלאגים החוצה ולבדוק ניצוץ.

תעדכן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום,

מיד עם שחרור הסטארטר, הרכב מונע אך נשמע כמו על סף כיבוי, לאחר כמה שניות הוא מתאפס על עצמו ועובר לטורי סרק רגילים, אם זה בבוקר לוקח לרכב עוד כדקה עד להורדת הטורים למצב סרק כשהרכב חם, אם הרכב חם זה לוקח כמה שניות.

בנוסף, בעמידה על טורי סרק כל כמה שניות, (בין חצי דקה לדקה), ישנו גמגום קצר.

בזמן נסיעה כאשר אני עוצר ברמזור הרכב מגמגם כמה שניות, זהה להנעה בבוקר, אם ממש התפנקתי ונסעתי עם מזגן הוא אף נכבה במצב הזה, (אך מניע מיד).

יש אפשרות שזה לא מההצתה אלה איזשהו צינור ואקום או משהו אחר בהזרקה?

תודה

פורסם

אם כבר לנתק אז קודם כל לדומם מנוע, ואז לנתק את חוט ההצתה ולחבר פלאג חיצוני שיגע בגוף המנוע.

בדיוק

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...