Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין דבר יותר מפחיד בעולם מ״צדק חלוקתי״. זה מרחק פסיעה מסוציאליזם/קומוניזם פאר-אקסלנס.

וחוץ מזה, למה לא ללכת למלחמה עם הוועדים? כן, נשלם הרבה עכשיו וגם שביתות זה לא נעים אבל סוף סוף נפסיק לממן את נמלי ישראל שדואגים שכל מה שמיובא לכאן יהיה יקר, בשל עלויות גבוהות שהם מטילים. גם לא לממן לעובדי חברת חשמל חשמל בחינם נשמע לי שוס לא קטן. בקיצור, לפיד בחר בפתרונות הקלים והצפויים. היאח-הידד.

יודע איך אני רואה את הדברים?

שום ממשלה לא רוצה להיות השעיר לעזאזל שילחם בוועדים ויכניס את המשק לגרעון גדול עוד יותר ממה שהוא נמצא היום, ולהיות הממשלה שהתחילה כאן את כדור השלג שגרם למשק לקרוס ולעשרות אלפי מפוטרים.

כל יום שביתה של ההסתדרות זה כמיליארד שקל נזק למשק (כל דבר כזה שוב משפיע על דירוג האשראי בגלל שהגרעון גדל ויש אי וודאות)

כל יום שביתה של נמלים זה עשרות מיליוני שקלים, דבר שמשפיע גם על העסקים שלא מקבלים סחורות וגם האוניות שמביאות את הסחורה לא ירצו לחזור לכאן ללא תשלום על הזמן שאבד. ולי אין מושג בכמה כסף הנזק הזה מוערך.

ככה שאין בידנו את המספרים, אבל יש את העובדות, שום ממשלה לא מעיזה להתאבד מול הוועדים הללו.

מי יודע בכלל מה העלות מול תועלת לטווח ארוך של קיזוז משכורות של עובדי נמל לעומת הצדק החברתי שדורשים?

אני חושב שדווקא להתחיל תהליך מול חברת חשמל שייקח הרבה זמן, ותהליך של תחרותיות שתוליד ירידת מחירים בסקטורים נוספים, להתחיל לעשות ייבוא מקביל ולטפל בנושא חברות הביטוחים הוא ישים יותר.

להלחם בעופר עיני משמע נזק בלתי הפיך למשק. מה תשיג בפיטורים של עשרות אלפי עובדי מדינה וסגירת משרדי ממשלה, אל מול הנזק שיווצר (ותשובות תיאורתיות שוות לקליפת השום, בלי מספרים קשה לי לדעת האם הממשלות מסרבות להיכנס למלחמה כי "נוח לה לחיות בקומבינות עם החברים" או כי באמת מדובר פה בנזק בלתי הפיך למשק , והסיכון לא שווה את הכסף שאולי יחסך בעתיד מהמלחמה הזו).

עם כל הצער שבדבר אולי יותר קל לחכות שהרבה פרזיטים יצאו לפנסיה, ולחשוב על תהליך פחות קיצוני ויותר יעיל למשק.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תגובות 279
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אושרי, אין לי מה לחכות דקה או דקותיים. אמרתי שזה מה שיקרה לפני הבחירות וזה מה שקרה. יש עתיד הפכו לגרורה או סניף של הליכוד. מה אתה מצפה שיקרה עוד שנתיים, אני לא יודע.

אני גם לא חושב שישיבה עם שס בקואליציה היא קו אדום, אני הרי לא יאיר לפיד או אחד מהמצביעים שלו. נכון, לא יוצא הרבה ממפלגות השמאל, היות והן תקועות באופוזיציה. עדיין, אם תבדוק מי מקדם יותר חוקים חברתיים, מה שבאמת אמור לעזור לאנשים כאן, אז הליכוד לא ממש מככבים שם וכנראה שגם לפיד לא ייהיה כוכב הרשימה בעוד 4 שנים.

ברור שאין מפלגות או אנשים מושלמים. אני לא מסכים גם עם 100% מהדעות של מי שהצבעתי לו ולא חושב שיכול להיות גם אחרת.

mystoppp, כנראה שבכל זאת יש מה לקרוא ולהבין ב-"בלה בלה בלה הוא הבטיח משהו ולא מקיים", כי בתוך זה נכתב גם שלוש פעמים כבר (או יותר): יכול להיות שאין דרך אחרת. אבל למה להבטיח משהו שאי אפשר לקיים? אז תשאל אוית שוב איזה תוכנית יש לי ואענה לך שוב - אני לא טוען שיש משהו יותר טוב. אני טוען שאם אין לך אלטרנטיבה - אין סיבה להקים מפלגה קיקיונית ולהבטיח שיש. בסוף הרי, כמות המפלגות הקיקיוניות כאן זו עוד סיבה לזה שאין כאן ממשל תקין של ממש והמדינה הזו נקרעת על הדברים הקטנים, ששמר כתב עליהם. מה קיבלנו בדיוק מזה שיש את "יש עתיד" עכשיו? את זה שמי שחותם על תקציבו של ביבי זה לפיד? מי הרוויח מזה חוץ מביבי, ששוב לא יוצא השוטר הרע, בפעם השלישית או הרביעית ברציפות? ואגב, המנדטים המבוזבזים שלהם מעצבנים אותי גם כי לא מעט ממכריי שהצביעו להם, הם אנשי שמאל מבחינה מדינית, ועם "יש עתיד", שכבר הורידה את המתנחלים מרשימת האנשים שאליהם הולך הכסף, קשה לי לראות איך יקודם כאן מו"ם כלשהו עם הפלסטינאים.

בגירה - ממה שכתבו בימים האחרונים בעיתונים, את המהלך של העלאת המיסים לחברות כמו טבע ואניטל התחיל כבר הד"ר לפילוסופיה לפני הבחירות. לטובת כולנו, אני רוצה להאמין שאני טועה. זה לא שגם אני חושב שצריך לרוץ לעוד סבב בחירות עכשיו.

אני באמת מקווה לגלות עוד 4 שנים שטעיתי ושהשנה הראשונה של יאיר לפיד בפוליטיקה היתה לפחות מוצלחת, ושאנחנו לא הולכים שוב לבחירות, כשכל מי שהצביע ללפיד מתכוון להצביע לאיזה מפלגת "החיים יהיו טובים" עם פסאודו מנהיג אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגניפ , בוא ננסה שניה במצב היפוטטי לתת ללפיד יותר קרדיט על הקדם חשיבה שלו ועל חשיבה לטווח רחוק.

או במילים אחרות נצא מנקודת הנחה שהוא יותר חכם ממה שחושבים שהוא.

כעיתונאי הוא מכיר את הציבור הישראלי ברמת המאקרו, יותר טוב מכל אחד אחר. זיהה הזדמנות לקפוץ מהכיסא באולפן לכיסא בממשלה, דרך המהפיכה החברתית.

על הדרך ככל שעבר הזמן, כנראה (בהנחה והוא קיבל את המידע המהימן) שבדרך הוא גילה כבר איפה הכסף, אבל אם כפי שרצית שיקרה בעולם של צדק , הוא היה קדוש מעונה ופורס בפני הציבור שהדבר היחיד שהוא יכול לממש בקדנציה אחת זה העברת חוק גיוס חרדים , להוריד קצת את מחירי הטיסות ולבנות לך רכבת לחלקים נידחים בפרפריה . את מי מהבוחרים שלו זה היה מעניין?

כדי לשכנע הרבה מהעדר (לא כולם כמובן) לבחור בו, היה חייב לנצל את הבורות של חלק גדול מציבור בוחריו בנושאים שהוא הבטיח לשנות, ועובדה שבימים האחרונים כשאתה שומע את כל התקשורת וכל הפייסבוק מתלהם 'איך עבדו עלינו' מבינים שלפיד הרבה יותר חכם בסמנטיקה הזו.

אם המכתב הזה היה יוצא לפני הבחירות כמה היו בוחרים בו יבגני? ואני עדיין לא מבין למה אתה מצפה מלפיד לא להיות שקרן??? (לפי התגובות שלך סלח לי אבל נראה לי שאתה מאוכזב ממנו אישית, אחרת לא היה אכפת לך ולא ראיתי פה אחד בשרשור שכועס על לפיד כפי שאתה כועס)

http://messages.responder.co.il/477887/65266171/e0dec42390bdadf5568a8aa0f01c4620

אגב אני בטוח שיש הרבה כאלה שכן ידעו שלא ניתן לעשות הרבה בגלל הגרעון ובכל זאת בחרו בו כהצבעת מחאה לליכוד (מהבוחרים הותיקים של הליכוד) וגם חוסר הרצון שלהם לבחור במפלגת העבודה וכל שאר המפלגות שלא עומדות בקנה אחד עם השקפותיהם.

כפי שOSHRI ואחרים כתבו, כל עוד הבן אדם יקדם פה רפורמות כלשהן שיועילו לצמיחת המשק ובמקביל המשק לא יקרוס, הוא מילא את תפקידו באופן סביר.

שים לב שבין הקולות שנשמעים היום יש הרבה מאוד פרזיטים שבכל תסריט אחר לא היית שומע אותם, ומנצלים כרוח גבית את העליהום על לפיד כדי לקחת ממי שמרוויח את כספו בכבוד , בין אם הוא אינטלגנטי יותר,מצליח יותר,למד יותר ובמילה אחת מוצלח, ולתת לאחרים שלא רצו ללמוד,לא הצליחו בחיים ומחפשים להאשים את כל העולם.

גם ככה המדינה היום לוקחת לא מעט מאנשים מוצלחים , ואני לא מדבר כרגע הטייקונים והריכוזיות אלא על עסקים קטנים/בינוניים ועל הייטקיסטים,רופאים וכו שנפגעים גם הם מהגזירות, רק כדי לממן את הלא יוצלחים. זאת האוצר הציע לפתור ע"י העלאת המעמ והמס באופן גורף,וקיצוץ בקצבאות גם הלא יוצלחים האלה שביניהם יש עבריינים,מעלימי מס,ערבים וחרדים משלמים!

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

עריכה: מחקתי את מה שכתבתי, כי זה ממילא לא הולך לשום מקום.

אני לא מצפה ממנו לא להיות שקרן, אני מצפה מאזרחים בישראל שלא יצביעו למישהו כמוהו, זה הכל. דיברתי עם לא מעט אנשים לפני הבחירות וניסיתי לשכנע אותם, ללא הצלחה, לא להצביע לו. הלכתי בבוקר הבחירות לקלפי וגררתי את כל המשפחה שלי, רק כדי שהוא ומפלגתו (והאמת גם בנט) יקבלו קצת פחות כח בכנסת. חבל שזה לא הלך. נראה לי שאפשר לעצור כאן, בסוף כולנו מסכימים שרק עוד 4 שנים נדע אם היה משהו טוב בקדנציה שלו או לא.

פורסם

אנשים האמינו לו כי הוא הציג את הדברים באופן פופוליסטי, לאדם שלא מבין איך עובד המנגנון זה מספיק כדי להאמין שניתן לשנות את המנגנון, ומי שבכלל לא מבין כלום אז חושב שאפשר לשנות פה דברים בבום, ככה תוך חודש.

אצלי במשפחה בזמנו היו מצביעים לליברמן או לנתניהו, אחרי האכזבות מהם אנשים באופן טבעי מחפשים משהו אחר.

אני בטיפשותי הלכתי לבחור בעלה הירוק מתוך אמונה שיעברו את אחוז החסימה ויישמו לפחות סעיף אחד מהתוכנית הכלכלית שכתב להם אורי כץ.

ויודע מה, אני לא בטוח היום שלא היתי בוחר בלפיד (בידיעה שהליכוד יבחר גם כמובן, שתהיה ממשלה ימנית אבל לא ימנית קיצונית שהכיפות יכתיבו את סדר היום) אם היו בחירות חוזרות ולא היו מתמודדים אחרים.

מצידי שיהיה השקרן הכי גדול במדינה ולא יבין כלום בכלכלה וגם לא תהיה לו בגרות. צריך שידע לבטא את עצמו, לדעת לכופף במו"מ את הרוע והתחלואה שיש לנו במשק, ולקדם כאן רפורמות כולל חרדים וריכוזיות. (אחד כמו עיני רק לצורך דוגמא, עם ההישגים שלו צריך בגרות? הוא מביא תוצאות זה מה שחשוב)

כל עוד הוא רוצה להוכיח את עצמו , אבל תוך כדי זהירות ואחריות לא לגרור את המשק לאבדון , ונראה כאן תחילת דרך לרפורמות שבאמת אף אחד לא העז לגעת בהן לפני, אז למה לא?

הבעיה עם נתניהו לא היתה עם הדברים שהוא עשה, אלא עם מה שהוא לא עשה כשהיה הרבה יותר קל לשנות מאשר היום. עם זאת אני לא רואה כרגע מתמודדים ראויים להחליף את נתניהו , וזאת גם צרה בפני עצמה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אתה בכל זאת גורר אותי לענות ;)

אני פשוט לא חושב שהוא מספיק בודק ומשקיע במה שהוא עשה, וזה הכל. הנה, עכשיו תפסו אותו גם כותב דברים לא נכונים לגבי התיירות ליוון.. כוונות טובות (ונניח שיש) זה לא מספיק. כמו שלא תלך לרופא, לא משנה כמה הוא נחמד, אם אין לו תואר ברפואה, גם משר ככ בכיר אתה מצפה שילמד את החומר. זה לא קורה.

כתבתי ומחקתי, שאצל לפיד (לדעתי) זה שאין לו תעודת בגרות זה סממן לא כ"כ טוב לעצלנות באופן כללי, וזה בא לידי ביטוי פעם אחר פעם בציטוטים מוטעים, שהם אפילו אל ברמה של שקר של פוליטיקאי, אלא סתם ברמה של "שמעתי איזה חבר אומר את זה ביום שישי, אז יאללה נדחוף את זה לטור היומי בלי לבדוק".

אבל עזוב, באמת, אם לא הצלחתי לשכנע לפני הבחירות, לא אצליח גם עכשיו.. שיהיה לנו בהצלחה :)

פורסם

דורקי,

מאז שהיה מס עיזבון בארץ הרבה דברים השתנו וממילא היום הכל חייב בדיווח (מלחמה בהלבנת הון) כך שהמנגנון לא עולה כלום.

מס רווחי הון זה דבר אחד ומס על דיוידנדים ובונוסים זה דבר אחר. זה משאיר יותר כסף בחברות לצמיחה כשהרווח יבוא ממכירת הנכס. בעולם הקפיטליסטי נהוג מס לא על רווחי הוא אלא עלן ההון עצמו. גם את זה ניתן ליישם.

לגבי מה נמאס ל"מליונרים" זה בכלל לא רלוונטי. אם אתה רוצה רכב ב 250K אז תשלם עוד עשירייה, לא תהיה רעב בגלל זה (אתה הכוונה לא אליך אישית אלא לציבור רוכשי המותרות).

לגבי עובדי רשויות שיבעירו צמיגים, שיבעירו וילכו לעבוד בעבודה אחרת. מי שיפגע זו הפקידות הבכירה ולא עובדי הכפיים כי לנקות X רחובות צריך Y עובדים בלי קשר לכמה רשויות זה מחולק.

תראה, מיסים ניתן להעלות אבל לא כל מס שהועלה יביא גם להגדלת הגביה.

אפשר להעלות את מס הכנסה וההכנסה של הנישום תפחת רק בשוליים כי הוא ימשיך ללכת לעבוד, יהיו גם כאלה שיחליטו שלא שווה להם יותר לעשות ש"נ כי הנטו מכל שעה נוספת לא מצדיק מבחינתם את המאמץ - אבל בגדול הגביה תעלה.

מאידך, אפשר להגדיל את המס על כלי רכב ולנקנק את העשירים ואז מה? הרי כאן מדובר במס על הוצאה שהיא שבשליטתו המלאה של הקונה.

אז או שיגיע הרגע שבו ה"עשיר" לא יהיה מוכן לתוספת המס וימנע מהחלפת הרכב (הפסד לאוצר), או שייבאו כלי רכב ערומים מאבזור וההתקנה תעשה בארץ או שימצאו קומבינה אחרת כלשהי.

גם אגרת רישוי שנתית קבוצה 7 היא מס על כלי רכב יקרים למרות שהם מעמיסים על התשתיות בדיוק כמו היונדאי של השכן.

אז כן, עוד 10 א' ש"ח לא ישנו מאומה בחשבון הבנק, אבל המוכנות להוציא את הסכום הנוסף איננה קיימת ולכן האוצר לא יקבל ממני מאומה במקום 150-200 א' ש"ח מיסים שהיו יכולים להגבות.

אם נדמה לך שאני בעמדת מיעוט בעניין הזה כדאי שתחשוב שוב, כי אלה שיכולים לרכוש מכוניות כאלה עדיין יודעים חשבון (שאלמלא כן לא היו מגיעים למצבם הכלכלי) ולא מעט מהם פשוט יוותרו על ההחלפה.

לגבי עובדי הרשויות, כשהכבישים יחסמו והארץ תרעד מהפגנות אז כולם יבינו שקיצוץ מס' הרשויות הוא מהלך נדרש, אבל הוא צריך להעשות בעדינות, בהסכמה ולאורך זמן כי תפסת מרובה - לא תפסת!

פורסם

לפעמים צריך לשאול מה זה משנה בדיוק , שקרן ומפגין פה ושם בורות בנושאים מסויימים אבל כן יעשה פה דבר או שניים.

או מלומד שאומר רק אמת לבוחריו, אבל לא מצליח ליישם שום דבר (במקרה הטוב) בקדנציה שלו ועוד יביא ליותר נזק מאשר תועלת.

ובקשר לעניין השכנוע, לא ראיתי שהבאת אלטרנטיבה בבחירות הנוכחיות שפספסנו. האם היית מעדיף שבנט יגרוף את רוב הקולות, יחימוביץ? הליכוד (ויכניס עוד שרים בלי תיק שמגרבצים).

או הרשימה של לפיד עם מספר שמות מעניינים שכל אחד מהם ינסה לפחות לקדם משהו, רוח חדשה בכנסת שעדיין יש להם מוטיבציה.

האמן לי שאם היתה לי הרגשת פספוס שהעם העלה איזה היטלר לשלטון שהולך להחריב את המדינה, היתי מודאג היום הרבה יותר.

ביינתים כל מה שלפיד מתכון לעשות זה מה שהיה עושה כל שר אוצר אחר, ואתה מוזמן לקרוא דעות בנושא של מרבית הכלכלנים שיודעים דבר אחד או שניים על מצבה של ישראל והשלכות הגרעון על המדינה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

לגבי מס העזבון, בעיקרון אני בעד.

למה בעיקרון?

כי נצתרך ליצור מכניזם גדול בכדי לגבות את מה שאולי בעתיד נקבל.

ולמה "אולי"?

כי כשעושים מס עזבון לעזבונות שמעל 10 מליון ש"ח (לדוגמא), אז סימן שזה שהרגע הלך מאיתנו הוא בעל ממון לא קטן ובשל כך, היו לו מספיק עורכי דין, יועצי מס ומנהלי חשבונות שיגרמו למדינה לראות פרוטות בודדות מאותו עזבון שמנמן.

בסופו של דבר נקבל הרבה בירוקרטיה, הרבה מינהלות, הרבה משכורות ומשרדים לממן (אני כבר מדמיין את ה"שר לענייני עזבונות") בעבור כסף שאני לא בטוח שקיים.

וזה עוד לפני שדיברנו על כך שזה כסף שממוסה בפעם השניה עד השלישית, כמה פעמים אפשר למסות את אותו שקל אומלל?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, יפה כתבת.

מה שהחברים חייבים להבין, שכשכסף קיים בחשבון הבנק אחרי כל המיסים ששולמו עליו, הוא הופך לייצור חמקמק מאוד. מדינה שתטיל מיסים שנתפסים כגבוהים מידי תגיע במהירות למצב שבו הכסף פשוט עובר בהעברה בנקאית למדינה אחרת.

במצב הזה ההפסד הוא כפול ומכופל כי במקום שהוא יוצא במשק המקומי, יעודד עסקים מקומיים ויביא גם להכנסות ממיסים - ההון פשוט יעבור למקום נוח יותר ומישהו חכם יותר יהנה מכל השגשוג שהוא מביא.

פורסם

אני לא מסכים לשום מס ירושה משום סוג (ואפילו אין לי דוד עשיר :( ). לא יתכן שבנאדם יעבוד, ישלם מסים ואגרות ומה לא - בין השאר כדי שיהיה לו מה להעביר לילדים, ואחר כך בשם "הצדק החברתי" יקחו לו עוד. זו חוצפה שאין כדוגמתה.

תוספת בעריכה: ראיתי "מס עיזבון" והפיוז קפץ. אני כמובן מסכים עם בגירה.

ולעניין הוועדים: תאורתית, אי אפשר להחליט להיכנס בנמלים, ולהעסיק חיילים במקום? נכון שיש המון מכונות שדורשות הכשרה, אבל אולי לתפקידים אלו יהיה כדאי להעסיק חברה חיצונית בזמן השביתה, בעוד שהחיילים יטפלו בכל העבודות השחורות (ואפשר להוסיף להם, זמנית, תוספת במשכורת)?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הבורות מפריע לי מסיבה אחת פשוטה: כשבן אדם לא יודע על מה הוא מדבר, אתה לא יכול לדעת שהוא מקבל את ההחטלות הנכונות באמת. כשהוא מתגלה כל פעם מחדש כמישהו שלא בודק וסתם זורק הערות או תבנות מהבטן, לי קשה לסמוך על שיקול הדעת שלו. שוב, לדעתי כך הוא נבחר (הניח משהו לא נכון) וכך הוא מתנהל עכשיו (חושב שאנחנו בדרך להפוך ליוון, וטוען שאין בה תיירות יותר - מה שגם מתגלה כלא נכון). אי אפשר לבנות מדיניות על סמך "שר גרמני אמר לי שזה עובד, אז בדוק זה יעבוד".

מבחינת הצעדים בתכלס - הוא עושה את מה שאנשי הליכוד היו עושים, רק שמבחינה שלטונית עוד מפלגה כזו זה גם משהו שפוגע ביציבות כאן, ויוצר עוד סקטוריאליות ולא מאפשר לעשות את כל השינויים הגדולים שאנחנו מדברים עליהם.

אתה לא חושב שאחת הסיבות לזה שקשה לבצע שינויים מרחיקי לכת בישראל היא כמות המפלגות וחוסר היציבות השלטונית כתוצאה? גם לפני הבחירות ניסיתי להבין למה לפיד לא להצטרף לליכוד, למשל, ולא הצלחתי להבין. הרי מבחינה כלכלית הוא רחוק מהשמאל, ומבחניה מדינית גם לא נראה שיש לו משהו שונה מהותית להציע.

אלטרנטיבות אחרות? לא רציתי להצביע בכלל והצבעתי למרץ בתור הרע במיעוטו. להגיד לך שאני מאמין בכל מה שהם עושים? לא. עדיין, הרגשתי שהם עסוקים פחות בלפלג ולהשניא (בניגוד לימין הקיצוני או ללפיד או לש"ס), ידעתי שהם ישבו באופוזיציה ואני יודע שהם מנסים לקדם חקיקה חברתית כלשהי, בניגוד להרבה חברים אחרים. אם להם פתרון יותר טוב למשבר? לא יודע, קשה לי להעריך בהיעדר ידע כלכלי של ממש אם הדרך שלהם יכולה להוביל לתוצאות טובות. מבחינה עקרונית, אני חושב שהם היו נלחמים יורת על קיצוצים או העלאת מיסים לעשירים באמת, אבל היות והם כנראה אף פעם לא יהיו מפלגת שלטון בישראל, לעולם לא נדע.

שמע, תגידו מה שתגידו, או תאשימו אותי בכעס לא מבוסס - יאיר לפיד מצטייר כדמות מאוד גרוטסקית פעם אחר פעם, ולא כי צדים אותו. אין כאן שאלה של ביצה ותרנגולת. הוא עשה ועושה המון פדיחות. יכול להיות שמבחינתך או מבחינתו של יוסי זה לא משנה, כי יש לו כוונות טובות. מבחינתי אני פשוט לא סומך על אף מילה שויצאת לו מהפה, כי אני יודע שהוא לא בודק שום דבר ממה שהוא אומר. וכוונות טובות? ברמה העקרונית גם לביבי יש כוונות טובות, וגם לשלי ולציפי לבני.

פורסם

ולעניין הוועדים: תאורתית, אי אפשר להחליט להיכנס בנמלים, ולהעסיק חיילים במקום? נכון שיש המון מכונות שדורשות הכשרה, אבל אולי לתפקידים אלו יהיה כדאי להעסיק חברה חיצונית בזמן השביתה, בעוד שהחיילים יטפלו בכל העבודות השחורות (ואפשר להוסיף להם, זמנית, תוספת במשכורת)?

רעיון מעניין, אם היה אפשר להקים מתקן אימונים (רחוק מעיני הציבור) ולהכשיר שם כח אדם לתפעל את המנופים, כל שאר הדברים אפשר ללמוד בשבוע. לנתב את האוניות, ולתפעל מלגזות לא צריך שנים של ניסיון.

כל מי שיתנגד יעצר ע"י המשטרה, והעבריינים שיעשו צעדים קיצוניים יכנסו לכלא.

יאיר לפיד מצטייר כדמות מאוד גרוטסקית פעם אחר פעם, ולא כי צדים אותו. אין כאן שאלה של ביצה ותרנגולת. הוא עשה ועושה המון פדיחות. יכול להיות שמבחינתך או מבחינתו של יוסי זה לא משנה, כי יש לו כוונות טובות. מבחינתי אני פשוט לא סומך על אף מילה שויצאת לו מהפה, כי אני יודע שהוא לא בודק שום דבר ממה שהוא אומר. וכוונות טובות? ברמה העקרונית גם לביבי יש כוונות טובות, וגם לשלי ולציפי לבני.

שוב, ברמת העקרון גם אני וגם אתה יכולנו להיות במקומו, לקבל ייעוץ מנערי האוצר ומיועצים נוספים בסביבתו.

מדובר בייעוץ שלא נגמר בתעשה X,Y,Z אלא פורסים בפנייך בדיוק את המספרים, והכי חשוב מי יפגע ועל מי תשפיע ההחלטה.

אחרי שקיבלת את הייעוץ הנכון, קראת את כל החומר והביקורת מסביב . אתה צריך לקבל החלטה, עפ"י הערכים שאתה מאמין בהם.

האם לקחת ממטאטא הרחוב ומהקופאי בסופר שמקבלים מינימום, ובדרך גם ממעלים המיסים והעבריין, תוך כדי שאתה לא פוגע בדירוג האשראי , או שאתה עונה לביקורת הציבורית ונכנס לשביתה רצחנית מול הוועדים, ונכנס בחברת חשמל והנמלים (אין לי מושג איך, אבל אולי הציבור שמבקר אותו יציע מתווה).

זה לא נגמר אגב רק בהחלטה, צריך גם לדעת לדבר, להסביר ולנהל מומ, כאן כבר לא בטוח שאני ואתה היינו מסתדרים. זה שונה מלכתוב בפורום :)

לדבר ולבנות אמון לפיד יודע, כריזמה גם יש לו ונראה שהוא גם קשוב לקולות השפויים (כלכלנים) ומאוד רוצה להוכיח את עצמו. משהו שראש הממשלה שלו למשל כבר לא מעוניין לעשות.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
מבחינת הצעדים בתכלס - הוא עושה את מה שאנשי הליכוד היו עושים

אלטרנטיבות אחרות? לא רציתי להצביע בכלל והצבעתי למרץ בתור הרע במיעוטו.

אני רוצה לתזכר אותך שהליכוד המפלגה הגדולה בארץ ובקואליציה, ושמרצ באופוזיציה.

כלומר, דרכך לא נבחרה.

לדוגמא, למה לא יקצצו בהתנחלויות?!

כי העם בחר במי שלא רוצה לקצץ בשטחים.

אפילו עם שותף בכיר בקואליציה רוצה. לפיד לא נבחר לקיסר, הוא לא מכתיב את המדיניות.

זו דמוקרטיה.

למה התקציב כמו שהוא?

כי זה מה שאפשר לעשות בחודש וחצי.

כל עיכוב והמשך ההתבססות על תקציב שנה קודמת, מגדיל את הבור.

קודם כל מיישרים קו.

אח"כ מתחילים לשנות.

ומי שקורא ללפיד להתפטר, מה אתם רוצים, את ש"ס במקום?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...