Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם "SUNRUF"

צחי101
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדויק.

זה נכון שגג השמש בקונפיגורציה של כניסה לתוך שטח הגג גוזל שטח וזה עשוי ליצור בעיה לאנשים גבוהים.

יש רכבים בהם הגג מגיע מקורי! באופן שיוצא החוצה ולא מקטין את חלל הפנים. כמו ברנו סניק (דור א') פזו 206, מאזדה 5 ועוד.

במושב גנות יש אפשרות להתקנת גג לא מקורי שנכנס לחלל הרכב בדיוק כמו רוב הגגות המקורים.

רכב שהגיע במקור עם גג שמש (כמו דגמי ה 1.8 של הלנטיס או הפולו 16V שלוש דלתות לדוגמא) הגג מכוסה בביטוח.

אם מדובר בהזמנה מיוחדת, קרי לא כל הדגמים הגיעו עם גג, הרי שצריך לבטח אותו במיוחד.

תיקון גג הוא בדרך כלל יקר, בגלל הצורך לפרק את דיפון הגג ומיעוט מעלי המקצוע שעוסקים בכך.

מצד שני גג שמש מכניס אור לסלון הרכב ומאפשר אוורור שקט יחסית לחלון פתוח.

בפיגו 206 הגג הוא לא מקורי ובגלל זה הוא נפתח חלפי מעלה, אולי בGTI הוא היה מקורי אבל בכול שאר הדגמים הוא בהתקנה בארץ.

פורסם

היתרונות של גג שמש

פוזה

רואים קצת שמים (למרות שאני לא מבין בשביל מה - זה לא שאין לך שמשה קדמית וחלונות כן?)

שיטת אוורור נעימה יותר כשיש מזג אוויר נוח

מעלה את האטרקטיביות של הרכב במכירה

חסרונות

פוזה :-D

עוד פתח לפריצה לרכב - מעלה את פרמיית הביטוח עד כמה שידוע לי

מועד לפורעניות במנועי חשמל וגומיות

מוסיף רעש לנסיעה - אין מה לעשות, שכבת זכוכית עם אפשרות לפתיחה לעולם לא תהיה אטומה כמו גג קשיח מלא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יש לי שאלה בנוגע לסאנרוף

ראיתי שיש חברה ישראלית שמתקינה חלונות כאלה, הגיוני שיתקינו את זה על רכב שאין בו חלון כזה וזה יהיה תקין ושמיש מבחינת החוק? :roll:

אכן, יש חברה שנמצאת בקיבוץ גנות נקראת "ש.א" משהו כזה, מתמחה בנושא, עושים סאנרוף לרכבים שאין להם כאלה, וגם דואגים לאישור משרד התחבורה בלי שתשבור את הראש בעצמך, בעצם הם היחידים שיש להם אישור מהמשרד התחבורה והבנתי שהם גם עושים התקנות מקומיות ליבואנים רבים בארץ, מחירים גבוהים יחסית אבל מספרים שהעבודה שלהם טובה, גם יש אחריות ארוכה.

http://www.sunroof.co.il/default.aspx?f=10

פורסם
בפיגו 206 הגג הוא לא מקורי ובגלל זה הוא נפתח חלפי מעלה, אולי בGTI הוא היה מקורי אבל בכול שאר הדגמים הוא בהתקנה בארץ.

יש כאלו שהגיע עם גג הזזה חיצוני (כמו שהיה ב 205 GTI).

חלק הגיעו עם גג קטן שנפתח החוצה והיה בהתקנה מקומית

peugeot-206-at-01.jpg

זה גג מקורי. הגיע בכל רמות הגימור בתוספת תשלום.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מוסיף רעש לנסיעה - אין מה לעשות, שכבת זכוכית עם אפשרות לפתיחה לעולם לא תהיה אטומה כמו גג קשיח מלא.

אני יכול לומר שכאשר כל החלונות סגורים, אין רעשי רוח או חדירת רעשים.

דבר שני - יש בנוסף גם שכבה שאתה יכול לסגור אחרי הזכוכית מעל לראש.

פורסם

אני לא ממליץ.

אמנם מניסיון של רכב אחד עם חלון גג, אך גם זה מספיק לי...

מדובר על חלון גג מקורי ביונדאי I30CW שאחרי כשנה התחיל לנזול, בעיקר בשטיפה (בשלב הייבוש

אם לא סוגרים את חלק הבד, ממש משפריץ מים על הנהג והנוסע...) וגם בגשם מצטברות טיפות מים באזור

הגומייה האמורה לאטום.

את חברת הליסינג זה לא כל כך מעניין (ממש מפתיע)...

פורסם

אם רועש או נוזל צריך לבדוק שהוא סגור כמו שצריך או יושב/מכוון.

שלי אישית ב-I30 ספג מכה מכדור שנחת על הגג ושקע מעט פנימה, ניגשתי למוסך והחשמלאי כיוון אותו, במקור הוא לא היה מורכב כל כך טוב והחלק הקדמי היה בולט מעט והיה רעש רוח בנסיעה מהירה, לאחר הכיוון הרעש פחת והזכוכית יושבת פלס עם הפח.

אני מאוד רציתי רכב עם סאנרוף, אצלי התריס כמעט תמיד פתוח ואני נוסע הרבה עם הגג מורם מעט בכדי לאוורר מעט את תא הנוסעים.

בחורף דווקא היו הרבה ימים שבהם הייתי מאט קצת, פותח את הגג ונהנה מהאויר הקריר והנקי, מה שכן חייב לפתוח חלון אחד בכדי למנוע את הרעש המעצבן של הרוח, כמו שחלון אחד מאחורה פתוח.

בקיץ הוא נפתח אצלי בבקרים בשעות הממש מוקדמות או בערב בנסיעה איטית.

פורסם

זה נכון לגבי כל הגגות שנתקלתי בהם בי הרבה רכבים.

האטימה לא מושלמת וגם לא אמורה להיות מושלמת בשביל זה יש את תעלות הניקוז.

אכן בזמן שטיפה במכונה יש "שפריצים" קטנים של מים כאשר הסוכך לא מכסה את הגג.

זה נורמאלי לחלוטין.

כמו כן, גם האטימה לרעש לא מושלמת גם כאשר הגג סגור.

מצד שני, לתת לאור להיכנס לאוטו אחרי יום עבודה שאתה קבור במשרד מתחת לפלורסנטים - פרייסלס

להריח את האוויר אחרי הגשם - פרייסלס

לנסוע בלילות הערב של הקיץ עם מזגן וגג פתוח - פרייסלס.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

במגאן 98 שלנו היה סאנרוף וזה ממש כיף. לא רואה סיבה הגיונית להעדיף רכב בלי סאנרוף מקורי. אז הייתי שוטף אותה רק במכונה ואף פעם לא נכנסו מים דרך הגג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאומר הכספר(ב) - סאן רוף מרחיב דעתו של אדם.

חסרון שלא צויין: אצלי ברכב (מיני) הסאן רוף מזכוכית.

בתוך הרכב יש וילון הצללה נגלל בחלון הגג, שמעביר שמש ישירה פנימה.

ברוב הרכבים שאני מכיר יש מגירה אטומה שיכולה להסתיר אותו בתקרת הרכב, ולמנוע שמש ישירה. היא לפעמים מעיקה.

ברכב אחר שיש לי הסאן רוף מפח, זהה לגג, ואין בעעית שמש ישירה.

יתרון שלא צויין:

לסאן רוף שלושה מצבים - סגור, פתוח לחלוטין, או פתוח קלות בהטייה.

כשאני מחנה את הרכב בשמש, ומשאיר את הסאן רוף פתוח קלות בהטייה, לא חוטפים מכת חום כשנכנסים לרכב, האויר החם שנוצר ברכב באפקט החממה עולה מעלה ומשתחרר.

עוד יתרון: בגשם כיף לנסוע עם גג פתוח, וכמעט בכולם לא חודר גשם פנימה בנסיעה, הודות לכנפון קטן לפני הסאן רוף / מעל החלון הקדמי שמטה זרימת האויר ומונע מגשם להכנס.

בשורה תחתונה - הכספר(ב) צודק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כבר ציינו את כל היתרונות והחסרונות.

רק אוסיף - אצלי ברכב זה כן משפיע על מרווח הגובה ברכב, הבדל של כמה ס"מ פחות מרווח לרכב עם סאנרוף לעומת רכב מקביל בלי, כשמדובר על סאנרוף מקורי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...