Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר מאזדה לאנטיס 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה הלך לי המצבר ברכב, המצבר שמורכב הוא של שנפ 60A ובספר רכב כתוב שצריך להיות מצבר 40A. קפצתי לאוטו דיפו לבדוק מצברים וההבדל הוא דיי משמעותי בין ה60 ל40, בסיבוב ה200 שקל.

השאלה מה האמור להיות 60 או 40?

פורסם

מוזר שרשום לך בספר רכב 40AH

לפי מה שידוע לי, לאנטיס בשנתון הנ"ל צריך להיות 60AH

בכל מקרה, אין שום חסרון בהתקנת מצבר עם קיבולת גבוהה יותר

למרות זאת שיש הרבה חסרונות בהתקנת מצבר עם קיבולת קטנה יותר ( יעמיס על האלטרנטור, משך החיים שלו יתקצר עקב פריקה וטעינה גבוהים וכו)

שי.

פורסם
מוזר שרשום לך בספר רכב 40AH

לפי מה שידוע לי, לאנטיס בשנתון הנ"ל צריך להיות 60AH

בכל מקרה, אין שום חסרון בהתקנת מצבר עם קיבולת גבוהה יותר

למרות זאת שיש הרבה חסרונות בהתקנת מצבר עם קיבולת קטנה יותר ( יעמיס על האלטרנטור, משך החיים שלו יתקצר עקב פריקה וטעינה גבוהים וכו)

שי.

למה שמצבר בעל קיבולת קטנה יותר יעמיס על האלטרנטור ?

הייצרן קבע שמצבר של 40 אמפר-שעה מתאים לרכב.

תנסה לחשוב למה מצבר של 40 אמפר-שעה מתאים לרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכיוון שהאלטרנטור הוא אלקטרוני והוא מווסת מחשב

אם המצבר בעל קיבולת נמוכה יותר וצריך הטענה דחופה יותר אז המחשב מעלה את הסל״ד בסרק כדי לספק מתח גבוהה יותר להטענה.

מה שמוריד מזמן החיים של האלטרנטור.

שי.

פורסם

אז איך אתה מסביר את זה שברכבים המשווקים לדוגמא בארץ המצבר המותקן ברכב הינו בעל קיבולת 40 אמפר-שעה וברכבים המשווקים

למדינות קרות המצבר הינו על קיבולת גבוהה יותר 50 אמפר-שעה והאלטרנטור הוא אותו אלטרנטור.

האם ייצרן לא לקח בחשבון שמצבר בעל קיבולת קטנה יותר עלול לגרום לבלאי מואץ של האלטרנטור ?

למה מצבר בעל קיבולת נמוכה יותר זקוק להטענה דחופה יותר, ממש לא לא ברור לי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

האלטרנטור לא אמור לעבוד שעות נוספות בגלל מצבר יותר גדול ולדוגמא:

כאשר הרכב עומד מספר ימים ללא התנעה הוא מאבד את אותו הכח וזה לא משנה איזה מצבר מותקן לך ברכב (קטן או גדול)

אבל כאשר המצבר ריק לגמרי אז האלטרנטור יעבוד הרבה יותר (כאשר מורכב מצבר יותר גדול).

אבל בינינו כאשר הכל תקין ברכב אין סיבה שהמצבר יגמר תוך כמה ימים ולכן אין הבדל בין מצבר גדול למצבר קטן

ואם ישנה אפשרות להרכיב מצבר יותר גדול (מבחינת אמפר)בתושבת המצבר המקורית אז זה כדאי.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...