Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי A6, מרצדס E-CLASS, או אלפא 159

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני להחליף את המאליבו שלי לרכב מפנק. יש באפשרותי לקנות A6 או E-CLASS שנת 2008 או אלפא 159 שנת 2011.

מבחינת אמינות, חווית נהיגה וכמובן עלות תחזוקה וחלקים מה הייתם ממליצים לרכוש וכמובן אשמח לכל מידע של מחלות הוצאות חוויות וכדומה

תודה רבה וחג שמח

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוך בואך.

יעזור קצת אם תציין איזה מנוע מעניין אותך בכל אחת מהאפשרויות.

כמו"כ, שים לב שבאלפא 159 קיימת תיבה אוטומטית "אמיתית" רק במנועי V6 3.2 ו-JTDM 2.4 (דיזל - יחסית נדירה בארץ). בכל שאר הגירסאות יש או תיבה ידנית או רובוטית חד-מצמדית (סלספיד, במנוע TBI יש תיבה ידנית בלבד).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המרצדס תיהיה האופצייה האמינה יותר לאומת A6, מדובר על מכונית מאוד מרשימה: נוחה, מאובזרת וגם ניראית טוב, בנוסף לכך למרצדס הנעה אחורית. באופן מסורתי למרצדס יש רדיוס סיבוב קטן מאוד (בערך כמו למזדה2 ואפילו טוב יותר), זה יתרון בהתנהלות יומיומית כאשר צריך לתמרן במקומות צפופים. חוץ מזה, אין כמו כוונת על מכסה מנוע.

דגמי דיזל של מרצדס סופר אמינים ומאוד חסכוניים, מנועי בנזין בעלי פעולה חלקה באופן יוצא דופן.

159 לא בליגה של A6/E והיא הנעה קדמית. A6 באה עם הנעה קדמית או QUATRO כפולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

159 לא בליגה של A6/E והיא הנעה קדמית. A6 באה עם הנעה קדמית או QUATRO כפולה.

1. 159 ממוצבת בקטגוריה נמוכה יותר ומקבילה לA4 וC קלאס.

2. מבחינת ניהוג היא בהחלט לא בליגה של 2 הגרמניות, לפחות 2 ליגות מעל.

3. קיימת גם הנעה כפולה ל159, כפי שכבר צויין.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

Cuore Sportivo, אלפא 159 היא שני ליגות מעל בניהוג?

זה אפשרי עם הנעה קידמית לא סימטרית (ציריות באורך שונה, ציריה אחת מפרקית)?

יש דגמים ספורטיביים מאוד חזקים ומאוד אוחזים למרצדס ואודי (כמובן גם לבמוו יש תשובה) שמבוססים על A6/E. בינתיים אין לאלפא תשובה בקטגוריה לנתונים האלו. אומרים ש169 תיהיה התשובה שמבוססת על מזראטי. אני מחכה לזה בקוצר רוח.

ללא ספק לאלפא 159 אחת הפלטטפורמות הטובות בהנעה קדמית מבית פיאט וGM. אבל אני לא רואה רכב הזה כמו שחקן שווה מול שלושת היצרנים הגדולים מגרמניה. קראתי לא מאט ביקורות והשאוות בין הרכבים ואני מודע לכך ש159 בעלת משהו מיוחד איטלקי, אבל עדיין כל כתבה שקראתי הגרמניות מתחלקות בפודיום של הכתבות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בטח שאפשרי, סוג ההנעה הוא לא הדבר היחיד שמשפיע על ניהוג. זכור לי מבחן השוואתי, בעיתונות הרכב הגרמנית, של 159 מול סדרה 3 (והב.מ.וו יותר דינאמית מ-2 המקררים הגרמנים האחרים) ושם נאמר די בבירור שהאלפא מציגה כיצד עושים זאת נכון, בכל הנוגע לניהוג.

זה שיש גרסאות קצה לE ולA6 נכון אך כלל לא רלוונטי כרגע.

לסיכום, זה מאוד תלוי מה מצפים לקבל מהרכב. אם אתה רוצה נוחות, פאר וכל השאר פחות חשוב, אז המרצדס תהיה כאן עדיפה, אך מי שמחפש איכויות ניהוג ימצא אותן באלפא ולא בצמד הגרמניות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לצערי לא יצא לי לנהוג על 159 כדי לומר משהו על הניהוג בה, אבל אני לא בטוח שרוב קהל היעד שרוכש E/A6 מחפש לעבור פניות במקסימום מהירות ולהגיע מיעד ליעד תוך זמן הקצר ביותר.

פורסם

ל E קלאס מהשנים האלו יכול כביש גבוהה מאד, אבל ספורטיבית היא לא.

לעומת זאת, נוחות הנסיעה בה ברמה גבוהה בהרבה מזו של האלפא והאודי והיא מכונית נעימה מאד לנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ברצוני להחליף את המאליבו שלי לרכב מפנק. יש באפשרותי לקנות A6 או E-CLASS שנת 2008 או אלפא 159 שנת 2011.

מבחינת אמינות, חווית נהיגה וכמובן עלות תחזוקה וחלקים מה הייתם ממליצים לרכוש וכמובן אשמח לכל מידע של מחלות הוצאות חוויות וכדומה

תודה רבה וחג שמח

אמינות - מרצדס היא בליגה משל עצמה (לפחות לעומת הדגמים שציינת) אבל שמתקלקל משהו - זה בד"כ לא זול לתיקון.

ניהוג - לכל אחת מהמכוניות אופי שונה לחלוטין, ונראה לי שנסיעת מבחן בכל אחת מהמועמדות תעזור לך להחליט.

עלות תחזוקה - איך שלא תסתכל על זה העלות המרכזית תהיה ירידת הערך נראה לי שהמרצדס תהיה זאת שתשמור על ערכה הכי טוב, אם כי יתכן שעלויות ביטוח גבוהות לעומת המתחרות יקזזו את יתרונה.

להבנתי התקציב שלך הוא באיזור ה-130000 עד 150000 ₪ - הייתי מוסיף לרשימה גם סקודה סופרב ולנצ'יה דלתא (האחרונה ניתנת לרכישה בדגם 2010 במחיר מגוחך יחסית לתמורה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אמינות - מרצדס היא בליגה משל עצמה (לפחות לעומת הדגמים שציינת) אבל שמתקלקל משהו - זה בד"כ לא זול לתיקון.

כמו בכל רכב, אבל ייתכן שזול יותר מרכבים מליגה שלה (תלוי איזה דגם וזמינות חלפים תחליפיים).

פורסם

אפשר להציע הצעה?

חפש אינפיניטי G מ-2009/2010. בגודל היא בין סדרה 3/C לבין סדרה 5/E, מרווחת יחסית ובעלת מנוע נפלא.

תוכל להנות מרכב מאובזר, חדיש ואמין בנוסף ליכולות ניהוג מרשימות עם הנעה אחורית.

בל נשכח שכל האופציות שהצעת די מיושנות - המרצדס בארץ מסוף שנת 2002, האאודי מסוף 2004 והאלפא מ-2007 (וכבר הספיקה לרדת מקו היצור). האינפיניטי רעננה וחדישה יותר ולא שכיחה על הכבישים - יתרון למי שרוצה להיות קצת שונה.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אינפיניטי G מרווחת? לי יצא רושם שונה לחלוטין ממנה, היא הרגישה לי צפוצה כמו מזדה 2: כדי שיהיה אפשר לצאת מהרכב מושב הנהג זז אחורה. C קלאס יותר מרווחת ממנה לפי התרשמות אישית שלי.

מעבר לזה, מבחינת צריכת דלק זה עוד יכול להיות שיקול לטובת המתחרות האירופאיות.

פורסם

ראשית , תודה רבה על התגובות.

הייתי מעוניין לשמוע בבקשה יותר על מחלות מכניות ועלות הטיפולים. אחרי הכל גם זה משהו חשוב. באיי 6 הכוונה היא למנוע 3.2 קוואטרו למי שביקש לדעת.

האינפיניטי אכן מרשימה אך לדעתי שוק היד 2 שלה דל מאוד לשני הכיוונים. אודה לכם על התשובות לגבי עלויות טיפול וכמובן אשמח לשמוע עוד על נוחות הנהיגה.

לעת עתה נסעתי על האלפא והאיי 6 קוואטרו

תודה :)

פורסם

דפי הנתונים מלמדים על הבדלים זניחים (לפעמים גם לטובת אינפיניטי) בין המרווח ב-E קלאס לאינפיניטי.

גם אינפניטי יצאה לשוק ב2007 והיא נדירה הרבה יותר מהאפשרויות האחרות כך שהסיכוי למצוא משומשת במחיר סביר - די נמוך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...