Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שהתפתח פה ויכוח לגבי אכיפת המהירות.

מה דעתכם על השרשור לגבי ביטול אכיפת המהירות + הורדת מחירי רכבים חדשים?

כי השרשור הזה מדבר בדיוק על הדברים האלו, עם הצעות מפורטות.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסתבר שיצאתי חומוס עם טונה.

תודה שתיקנתם אותי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבל אתה נוהג ב"אוטו ספורט" עם "תיבת הילוכים לאנשים שיודעים לנהוג" אז מה אני - שבעברי קורס ראלי ומירוצי קארטינג וכיום עובד במסלול קארטינג ומלמד אנשים נהיגה נכונה- מבין, אני הרי נוהג על ניסאן אוטומט.

לסיום: :roll:

כן, בבלימת חירום צריך/אפשר לתפעל גם את ההילוכים תוך כדי, זה נקרא קוארדינציה - ביצוע כמה פעולות במקביל, כנראה משהו שאין לך. אם זה לסרק, או הורדת הילוך למקסימום שליטה על הרכב שיסייע לך לברוח או להמנע מתאונה. לא כל מצב חירום הוא קיצוני של ברקס בלבד, אם אתה לא יודע את זה אז עצוב שאתה מלמד אנשים לנהוג, כי כנראה אין לך מושג בכלום. אולי לכן הנהגים נראים ככה בישראל, תמשיך ללמד בקארטינג ואל תצא לכביש בבקשה.

וזאת נקראת שלווה, בלי קללות מה שמוכיח מי אתה בדיוק.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומאיפה כבודו המלומד מביא את המידע? בבלימת חירום הרכב יעצור יותר מהר בלחיצה חזקה על הבלמים מאשר הורדת הילוכים בשילוב לחיצה.

גם בגיר אוטומטי אפשר לבלום בעזרת הורדת הילוכים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אכיפה אקטיבית מתחילה בפועל גם צפונה מכך. מישהו כאן קיבל פעם דו"ח על 125 בכביש 6?

גם לא יקבלו.

פה נוהגים בכביש 6 150 או 100 כשהוולנטיין מצפצף.

אין באמצע.

פורסם
כן, בבלימת חירום צריך/אפשר לתפעל גם את ההילוכים תוך כדי, זה נקרא קוארדינציה - ביצוע כמה פעולות במקביל, כנראה משהו שאין לך. אם זה לסרק, או הורדת הילוך למקסימום שליטה על הרכב שיסייע לך לברוח או להמנע מתאונה. לא כל מצב חירום הוא קיצוני של ברקס בלבד, אם אתה לא יודע את זה אז עצוב שאתה מלמד אנשים לנהוג, כי כנראה אין לך מושג בכלום. אולי לכן הנהגים נראים ככה בישראל, תמשיך ללמד בקארטינג ואל תצא לכביש בבקשה.

וזאת נקראת שלווה, בלי קללות מה שמוכיח מי אתה בדיוק.

אפשר/צריך? באמת?

1. בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים. אם תואיל בטובך בבקשה למצוא לי סרטון שמסביר נהיגה מתקדמת או כתבה שמדברת על הנושא שמזכירה את המילים "הורדת הילוכים". בבקשה. יש לי כאן כובע שאני אשמח לאכול.

2. תספור את כמות האנשים שאמרו לך שאתה טועה אל מול כמות האנשים שאמרו לך שאתה צודק. אמנם לא מידע אמפירי, אבל בוא לא נשכח שמדובר בפורום של חובבי רכב, שלרוב יודעים לנהוג.

3. הוצאה מהילוך (הורדה לסרק) היא איסור חמור(!!!) בזמן בלימה והייתי מציע לך להמנע מאמירות כאלה (במיוחד לחברים שלך, שאני משאר, ששוכנעו על ידייך שאתה יודע לנהוג) להבא. הוצאה מהילוך אפקטיבית ממעיטה את השליטה שלך ברכב! מילא לבלום עם המנוע, אבל ברגע שהוצאת מהילוך גם אין לך בלימת מנוע וגם במידה ותצטרך לברוח ממכשול מסויים בעזרת שימוש בגז, לא תוכל.

4. אני מזמין אותך לבצע חיפוש בהודעות שלי 4 שנים אחורה מאז שנרשמתי לפורום. אתה הראשון מבין חברי הפורום שזכה להיקרא מטומטם. ונכון לעכשיו, עד שלא תיענה לבקשתי מסעיף (1), זכה בכבוד.

עריכה:

XmCZ2xhinP4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

משחק בהילוכים? הוצאה מהילוך?

על און יעקובסון אתה סומך? או שגם הוא לא יודע לנהוג?

atpsLe29qEA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

נ.ב: אני לא יודע אם כבודו טרול, או שאתה באמת מאמין במה שאתה אומר. אם אתה טרול, סחטיין, ניצחת. עצבנת אותי. אם אתה באמת חושב ככה, אני מציע לך לבחון את כישורי הנהיגה שלך מחדש, בלי זלזול, בלי התנשאות. למען הבטיחות שלך ושל האנשים שנוסעים ברכב שלך ובשאר הרכבים בכביש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני רואה שהמשכת עם עלבונות, אז אסיים את הויכוח הזה בידיעה שאני לא רוצה להתווכח עם טיפשים.

אתה פשוט תנצח בעזרת הנסיון הרב שלך, עדיף לכולנו שתשאר ללמד בקארטינג.

נ.ב, לא רציתי לצפות בסרטונים אך בסוף נכנעתי.. בזכותם רק הבנתי את גודל הטיפשות שלך.

לפחות תביא סרטונים שמגבים את מה שאתה טוען.. לא סרטונים של ברקס בקו ישר עם רכב אוטומט, שבכלל מדברים על מרחק בלימה - בבלימת חירום.

תעשה טובה, תרד מהעץ שטיפסת עליו.

הטענה הראשונית שלי היתה מאוד פשוטה = אמרתי שלדעתי, ואני מדגיש דעתי - מי שנוהג על ידני כדרך קבע נהג הרבה יותר מיומן לעומת נהג על אוטומט, וכן לדעתי מי שנוהג על אוטומט לא יודע לנהוג.

מי שנוהג על ידני ידע, במצב חירום כזה או אחר לתפעל את הרכב יותר טוב ולצאת מאותו מצב שנקלע אליו - מנהג על אוטומט.

הכעסתי אותך? ככה זה כשאני צודק. אמנם אני לא 4 שנים כאן אבל אני מישהו שלא חייב לקבל כמובן מאליו את השטויות שאתה כותב. אולי פשוט קל לך ללמד אנשים "לנהוג" בקארטינג, ואז זה מסביר את רמת האינטליגנציה של מי שהולך ללמוד שם, או ממך לצורך העניין.

הרוב כאן אמרו לי שאני טועה.. גם רוב הנהגים במציאות שלי כאשר אני נוהג לעבודה - לא שומרים על הימין, וחותכים בכיכר דו מסלולי, כולם צדיקים? כולם הרי בוגרי לימוד נהיגה מתקדמת בקארטינג.. ואני זה שלא יודע לנהוג.

שיהיה לך יום טוב.

פורסם
... הרי מה אותו נהג עושה במקרה חירום? פשוט לוחץ על הבלם כי אין לו משהו אחר לעשות...

הבנו אחד את השני לא נכון? אז בוא ותואיל בטובך להסביר לי למה הכוונה אצלך ב"במקרה חירום"?

למה אתה נטפל למי שאני ומה שאני עושה במקום להוכיח את הטענה שלך ולהראות לי למה אני טועה? תראה לי מאמר אחד, סרטון אחד, משהו, שמתייחס באיזשהי צורה להילוכים בעת בתחמקות ממכשול/בלימת חירום/מצב חירום.

בסרונים שהבאתי לא מצווינת תיבת ההילוכים של הרכבים. כי אין לה משמעות.

אני חוזר ואומר: כמעט כל מה שאתה (ורוב הסיכויים שכל מה שנהג ממוצע) יכול לעשות עם גר ידני, אפשר לעשות עם אוטומט, ובחלק מהמקרים אפילו טוב יותר יותר (תיה"ל רובוטיות כפולות מצמדים שיעבירו הילוך מהר יותר וחלק יותר).

לבלום עם המנוע? אפשר, להוריד הילוכים? אפשר. מה עוד היה לנו?

*אני לא מתווכח איתך, אני באמת ובתמים מנסה להבין את הבסיס מאחורי הדיעה הכלכך נחרצת שלך.

נ.ב: שכחתי לציין, גם אני פעם נהגתי על רכב רכב, ורחמנא ליצלן אפילו קצת ספורטיבי וכשעברתי לאוטומט לא זכור לי ששכחתי דברים

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטענה הראשונית שלי היתה מאוד פשוטה = אמרתי שלדעתי, ואני מדגיש דעתי - מי שנוהג על ידני כדרך קבע נהג הרבה יותר מיומן לעומת נהג על אוטומט, וכן לדעתי מי שנוהג על אוטומט לא יודע לנהוג.

היגיון פשוט:

כדי לנהוג כמו שצריך, צריך בין היתר חוץ מלהכיר את חוקי התנועה לדעת לשלוט במערכות הרכב כמה שיותר טוב.

ברכב אוטומטי קל יותר לשלוט על הרכב מאחר וכל תפקידו של הגיר האוטומטי הוא להקל על הנהג ולהפוך את הנהיגה לנוחה יותר.

ברכב שקל יותר לתפעל יהיה קל יותר לנהוג כמו שצריך.

פורסם

הרוב כאן אמרו לי שאני טועה.. גם רוב הנהגים במציאות שלי כאשר אני נוהג לעבודה - לא שומרים על הימין, וחותכים בכיכר דו מסלולי, כולם צדיקים? כולם הרי בוגרי לימוד נהיגה מתקדמת בקארטינג.. ואני זה שלא יודע לנהוג.

שיהיה לך יום טוב.

אנא פרט נמק והסבר איך מי שנוהג ברכב ידני ידע לשמור על הימין, לאותת ולנהוג בצורה הנכונה בכיכר יותר טוב מאפיקורס כמוני שנוסע ברכב עם תיבה כפולת מצמדים.

אגב, לשיטתך בעלי פרארי, למבו ופורשה החדשות לא יודעים לנהוג, הרי חלק מההיצע של הנ"ל מוצע בקונפיגורציה אוטומטית בלבד.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

ZAL,

עדיין לא ברור לי מה הקשר בין סוג תיבת ההילוכים שמותקנת ברכב, למיומנותו של הנהג או לידע שיש לו בנהיגה.

הרי את תיבת ההילוכים ברכב קבע היצרן. ואת הכישורים והמיומנויות שלך כנהג קבעת אתה.

זה בערך כמו להגיד שמי שמעדיף לחתוך את המלפפון לאורך ולא לרוחב, הוא גם בדר"כ בשלן טוב יותר.

פורסם

ראשית, אני לא "zal" וכל דברי הם על דעתי בלבד. שנית, ברשותכם אתעלם מכל מיני הערות לגופו של אדם שהוזכרו כאן.

בלמת אי פעם בלימת חירום? הורדת הילוכים תוך כדי?

כן וכן. דוגמה פשוטה - אתה נוסע בירידה ארוכה בעיקול ברכב עמוס ולא חדש, במרחק מה לפניך - לא 10 מטר, אלא הרבה יותר, קורה דבר חריג - נהג סוטה מהנתיב, למשל. בלימת חירום, ולאו דווקא כזו שמצריכה הדבקת הדוושה לרצפה וזהו. יש יותר ממצב חירום אחד בעולם.

סתם, עובדה מעניינת, בזמן בלימת חירום אתה חייב להשאיר את הידיים על ההגה כדי שתוכל לחמוק ממכשול או לתקן היגוי במקרה שהרכב מאבד אחיזה כתוצאה מהבלימה.

אלא אם כן אתה יכול לכוון את הרכב ביד אחת, ולהעביר הילוך ביד השניה. לא צריך להיות

(0:46) בשביל לפתח את היכולת הזו.

ברכב עם תי"הל אוטומטית אי אפשר לנעול הילוך? או לבלום בעזרת ההילוכים לקראת עצירה מבוקרת??

ברכב אוטומאטי (לא רובוטי! רובוטי הוא ידני לצורך הדיון הזה) היכולת הזו היא קטנה לעומת תיבה ידנית.

באיזה עולם אתה חי?

בעולם המציאות.

בבלימת חירום הרכב יעצור יותר מהר בלחיצה חזקה על הבלמים מאשר הורדת הילוכים בשילוב לחיצה.

אם מדובר בבלימה אחת קצרה - נכון. אם מדובר בבלימה ארוכה או בלימה לאחר מספר בלימות - כגון בסוף ירידה ממושכת - יתכן שלא. למי שמיומן בנהיגה בתיבה ידנית, הדברים ברורים.

מי שנוהג על ידני ידע, במצב חירום כזה או אחר לתפעל את הרכב יותר טוב ולצאת מאותו מצב שנקלע אליו - מנהג על אוטומט.

בהכללה כן, אם כי תמיד יש את אלו שנוהגים בידני ובעצם "נלחמים" ברכב ואינם מתחברים אליו (אין כוונתי לרמוז שמי שהוא מהמגיבים כאן הוא כזה!).

הבנו אחד את השני לא נכון? אז בוא ותואיל בטובך להסביר לי למה הכוונה אצלך ב"במקרה חירום"?

מקרה לא רגיל ו/או לא צפוי, שגורם לך להיות בנתיב התנגשות עם משהו. זה בהחלט לא חייב להיות דבר שנמצא היישר לפניך.

אני חוזר ואומר: כמעט כל מה שאתה (ורוב הסיכויים שכל מה שנהג ממוצע) יכול לעשות עם גר ידני, אפשר לעשות עם אוטומט, ובחלק מהמקרים אפילו טוב יותר יותר

באמת? להוריד הילוך לפני שמגיעים למצב שמצריך זאת ולא במהלכו? עוד לא שמעתי על התיבה האוטומטית שיודעת לעשות את זה. להשאר בהילוך נמוך קצת יותר מהרגיל כדי שלא להעביר הילוך באמצע סיבוב - כנ"ל.

(תיה"ל רובוטיות כפולות מצמדים שיעבירו הילוך מהר יותר וחלק יותר).

תיבה רובוטית היא ידנית לצורך הענין, בודאי אם משתמשים בה במצב ידני.

גם אני פעם נהגתי על רכב רכב, ורחמנא ליצלן אפילו קצת ספורטיבי וכשעברתי לאוטומט לא זכור לי ששכחתי דברים

בודאי שאינך זוכר את מה ששכחת. אין כוונתי לזלזל, אבל הדבר בלתי נמנע. גם אני נוהג כעת ברכב בעל בקרת החלקה, וללא ספק הדבר פגע ביכולת הנהיגה שלי.

ברכב אוטומטי קל יותר לשלוט על הרכב מאחר וכל תפקידו של הגיר האוטומטי הוא להקל על הנהג ולהפוך את הנהיגה לנוחה יותר. ברכב שקל יותר לתפעל יהיה קל יותר לנהוג כמו שצריך.

טעות בידך. אין ספק שברכב אוטומטי עם בקרת החלקה קל יותר לעשות את המעט (יחסית) שנשאר לך לעשות, אבל היכולת שלך לשלוט ברכב מצומצמת. כל זמן שאתה נמצא בתוך המסגרת של מה שנקרא "מצב רגיל", אין כאן חסרונות משמעותיים. אבל אם יצאת ממסגרת זו, לא רק שיהיו חסרונות - אלא שלא תהיה לך לא המיומנות ולא האפשרות לתקן את המצב. דוגמה פשוטה לדבר - עליה תלולה במהירות איטית ברכב עם הילוכים רובוטיים, יש מצב שבו הרכב לא מפעיל את המצמד כראוי, עוצר, מוריד הילוך משני לראשון בגלל ההיסוס, מאבד מהירות, ואף נעצר. בתיבה ידנית עם דוושת מצמד יכול נהג מיומן להתמודד עם הבעיה - אבל ברכב רובוטי, אם המחשב מתקשה - אין לך יכולת לעשות דבר, גם אם פיתחת בעבר מיומנות על תיבה ידנית.

ZAL,

עדיין לא ברור לי מה הקשר בין סוג תיבת ההילוכים שמותקנת ברכב, למיומנותו של הנהג או לידע שיש לו בנהיגה.

הרי את תיבת ההילוכים ברכב קבע היצרן. ואת הכישורים והמיומנויות שלך כנהג קבעת אתה.

וכיצד קבעת את המיומנות ללא התנסות? האם תסמוך על רופא מנתח ללא נסיון? ורופא מנתח עם נסיון רב שכבר שנים לא ניתח?

דני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך בדיוק אתה לא יכול לתקן את המצב כשאתה נוהג ברכב אוטומטי? יותר קל לך, אתה לוחץ רק על הבלם, הגיר מוריד הילוכים בעצמו (למשל ה-AL4 אם אתה מכיר) וכל מה שנותר לך לעשות זה להתחמק מהמכשול עם 2 ידיים על ההגה.

הנהיגה ברכב ידני מהנה יותר, אין ספק, וגורמת לך להרגיש בשליטה מלאה על הרכב, אבל במקרה של הנהג הממוצע הייתי בהחלט מעדיף שמערכות הבטיחות וכל התכונות של הגיר האוטומטי יכנסו לפעולה ויקלו על הנהג.

פורסם
אולי פשוט קל לך ללמד אנשים "לנהוג" בקארטינג, ואז זה מסביר את רמת האינטליגנציה של מי שהולך ללמוד שם, או ממך לצורך העניין.

שיהיה לך יום טוב.

אלוהים אדירים, כמה זלזול בקארטינג בהודעה אחת קצרה...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ראשית, אני לא "zal" וכל דברי הם על דעתי בלבד. שנית, ברשותכם אתעלם מכל מיני הערות לגופו של אדם שהוזכרו כאן.

דני

תודה דני.

אלוהים אדירים, כמה זלזול בקארטינג בהודעה אחת קצרה...

מצטער אם פגעתי חלילה במישהו, לא היתה לי שום כוונה לכך.

• תוכן חדש...