Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחת סעיף:

שילדה ומרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעה ברצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש, מעיכות בסף, הוחלפו חלקי מרכב, תיקוני תאונה מאחור.

מה דעתכם לגבי הליקוי הזה?

במכון הבדיקה הסבירו שלא מדובר על פגיעת שלדה, אך מדובר על פגיעה ברצפה האחורית, שקרתה בוודאות מתאונה (ולא סתם "נגיעה" קלה של רכב ברכב). ושמדובר על ירידת ערך וודאית.

המוכר טוען שלא ידוע לו על תאונה (כצפוי).

חוץ מזה הרכב במצב מכני מאוד טוב, טופל היטב, ועם קילומטרז' נמוך.

הוא מוכן להוריד בגלל התאונה 8%, בנוסף ל-5% שסיכמנו לפני (הגענו למחיר מוסכם לפני הבדיקה, ונאמר שאם לא יתגלו ליקויים משמעותיים מאוד זה יהיה המחיר).

מאוד מטריד אותי שלא ידוע מה היה בתאונה, ומה ירידת הערך ששמאי קבע.

האם תוכלו להסביר לי מה המשמעות של פגיעה כזו? וגם, האם כדאי בכלל לקנות כזה רכב?

תודה רבה!!!!

פורסם

והחלטתי כבר להעתיק לכם עוד כמה סעיפים:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון ושסתומים - לטפל, רעשים ונקישות פנימיים, סימני שריפת שמן לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע, לנקות מערכת קירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, לטפל במערכת קירור, סיבובי מנוע לא יציבים.

מערכת היגוי: סטיות הגה קלות, נקישות במתלה.

היו עוד 2 סעיפים על מערכת בלימה, ועל העברת כוח. הם טענו שזה תואם לגיל הרכב.

באופן כללי נאמר שנראה שהרכב טופל בזמן וטוב.

פורסם

השוק מוצף בפוקוס!

אין פה אפילו סעיף אחד תקין בבדיקה שבוצעה. מה שמוזר זה שליקויי השילדה נרשמו כ״בעלי משמעות נמוכה״.

משהו פה מריח לא טוב.

הוא עבר תאונה רצינית מאחורה וציינו בטופס בדיקה שהמשמעות היא נמוכה . אם המשמעות היתה נמוכה אז לא הייתה ירידת ערך.

במקומך הייתי מדלג לרכב הבא. לא כדאי לך.

פורסם

אז ככה.

כל שאר הסעיפים הם קופי פייסט (העתק הדבק) כמעט לכל רכב שנכנס למכונים האלו. אין ממה לחשוש. אל תשכח ששילמת להם והם צריכים למצוא משהו.

לגבי התאונה, זה נמצא תחת משמעות נמוכה כי זה משמעות נמוכה. כל עוד שזה לא השילדה של הרכב ניתן להחליף חלקים ממנו וזה לא פוגע משמעותית במחיר. לגבי התאונה אם הבחור יד ראשונה והתאונה ודאי קרתה אצלו תגיד לו שינסה לרענן את הזיכרון... אל תשכח שזה לא מחייב שזה קרה מתאונה, זה יכל לקרות מירידה על מדרכה או משהו דומה... אם אתה רצה את הרכב (שעל פניו נראה סביר) כך אותו לשמאי שיאמר לך בדיוק כמה ירד

פורסם

התאונה הזו נקראת תיקון באמבטיה, חלק מחשיבים את זה כקצה שילדה וחלק לא.

יש לזה בעיקר משמעות סחירותית. ולכן הכל תלוי בכמה שהוא יוריד לך.

קח בחשבון שלא יהיה לך קל למכור את הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני ממש אשמח לעזרה, כי אני בהתלבטות... תודה!

למרות הק"ם ה"נמוך" יחסית , וגם אם נעזוב לרגע את התאונה מאחור , לפי איך שתיארת את הבדיקה ,המנוע "עייף" קצת .

בקשר ליתר הדברים אם מתכננים להישאר עם הרכב כמה שנים תהיו חייבים לטפל במע" הקירור , במתלה שדופק , בייצוב של סיבובי הסר"ק ועוד הרבה עבודה .

וזה אומר "לשפוך" הרבה מאוד כסף . אם המנוע כבר "אוכל שמן" זה כבר סיפור אחר . במקרה הזה , לא לגעת ברכב הזה !

ועדיין לא הגענו לתאונה...

פורסם

היי,

השוק לא מוצף בפוקוס 5 דלתות... זו הבעיה.

אני גם שאלתי מדוע זה ב"משמעות נמוכה"? ונאמר לי שבגלל שזו לא פגיעת שלדה. (אם הבנתי נכון לא היתה פגיעה בקורות).

ומה לגבי המנוע? עייף?

העליתי את כל טופס הבדיקה.

2013-04-15_125145.jpg

2013-04-15_125110.jpg

פורסם

לרכב יש "קצה שלדה" והמשמעות כפי שכתבו לך היא מסחרית וככל הנראה אין משמעות בטיחותית.

ברכב מודרני כמעט כל תאונה מאחור שהיא מעבר לפגוש גורמת לנזק באמבטיה של תא המטען, בחלק מהמקרים ניתן למתוח אותה וליישרה ובחלק מהמקרים פשוט פותחים את ההלחמות שלה ומלחימים אחת אחרת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

סה״כ לרכב בן 7 (ואולי 8 !) הבדיקה נראת מצויינת. האם קיים רכב בן 7-8 שלא עבר תאונה קלה ? אולי, רק לא מוכרים אותו :)

פורסם

אני אישית לא הייתי נוגע ברכב הזה אלא אם הוא מוריד לך לפחות 25% מערך הרכב.

לי בפולו 2001 רשמו לבדוק תצרוכת שמן (לא הרגשתי כמה הוא אוכל כי בהתחלה לא נסעתי הרבה אבל היום אני רואה שהוא אוכל המון ובמוסך המרכזי נאמר שהמנוע חלש ושאפ אני ארצה לופל בעתיד זה רק להחליף מנוע.המנוע עשה רק 146 אלף.

לגבי האמבטיה,יצא לי לקחת רכב לבדיקה ובעל המכון אמר שזה כמו פגיעה בשבבי אבל לפי הגדרה זה לא והמוכר קיבל ירידת ערך של 3 אחוז מהביטוח אבל בעל המכון היה הוגן כלפי ואמר שבשוק החופשי יורידו לי במכירה לפחות 20 טם לא 25 אחוז על פגיעה כזאת.

אם זה היה רק זה הייתי אומר לך תוריד לו 25 אחוז ותסגור אהל גם מנוע עייף זה כבר לא שווה גם ב-25 אחוז.

תחפש רכב אחר.

פורסם

לגבי האמבטיה,יצא לי לקחת רכב לבדיקה ובעל המכון אמר שזה כמו פגיעה בשבבי אבל לפי הגדרה זה לא והמוכר קיבל ירידת ערך של 3 אחוז מהביטוח אבל בעל המכון היה הוגן כלפי ואמר שבשוק החופשי יורידו לי במכירה לפחות 20 טם לא 25 אחוז על פגיעה כזאת.

אם זה היה רק זה הייתי אומר לך תוריד לו 25 אחוז ותסגור אהל גם מנוע עייף זה כבר לא שווה גם ב-25 אחוז.

תחפש רכב אחר.

אין קשר בין הגדרות ירידת הערך של חברות הביטוח לבין ההשפעה על סחירות הרכב. חברות הביטוח משתדלות לפצות את הלקוח כמה שפחות ואין זה אומר שמי שרוכב את הרכב אחרי כמה שנים צריך ליישר קו לפי גוף שהאינטרס שלו מנוגד לאינטרס שלו כקונה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מודה, התבלבלתי...

101_shalom ו-eddy25 אומרים שהרכב סבבה ושכדאי

gil_yos - אומר שלא (בנוסף לאלו שאמרו גם לפני שהעליתי את כל הבדיקה)

Casper - לא הבנתי אם כן או לא.

????

• תוכן חדש...