Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפורד פיאסטה שנת 97, ידנית.

האוטו עבר (להערכתי) 213,000 ק"מ.

מה אני צריך להחליף, האוטו סוחב נהדר ואין בעיות.

זה יהיה טיפול 10,000 (הבעלים הקודם לפני חצי שנה אמר שהוא עשה).

ועוד משהו ששמתי אליו לב רק עכשיו, האוטו רועד לי קצת בהילוך ראשון (כשאני עם קלאץ' לחוץ חלקית), אם אני מוסיף הרבה גז לא רועד, למה זה ככה? זה ממש קטנוני ואני לא סגור על אם זה קרה רק עכשיו, עוד סיבה אין לי כמעט דלק. יש לי אולי 2-3 ליטר (יש לי תחנת דלק ליד הבית, מחר לפני המוסך אני מתדלק).

יש סיבה שזה ככה?

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

שלום לך, בעיקרון מדובר ברכב עם מנוע פרימטיבי אך אמין. זוהי אחת הסיבות לאמינות שלו, שהוא פרמיטיבי יחסית ולכן אין הרבה מה להתקלקל שם.

עקרונית, צריך להחליף לשמן 10W-40 איכותי, פילטר שמן מקורי (עולים 40 שקלים), פילטר אויר (עולה 20 שקלים) ו 4 פלאגים (עולים 80 שקלים). אם הבעלים הקודמים לא החליף פילטר דלק (היה צריך להחליף כל 100 אלף ק"מ) אז תחליף. את פילטר האויר והשמן אני מחליף כל טיפול ואת הפלאגים כל טיפול שני. תקשיב למנוע ואם אתה שומע רעש מופרז מהשסתומים אז יש לכוון אותם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה רבה על התגובה בחור, תמיד אני שמח לראות תגובות שלך, תמיד אתה עוזר לי בגלל עצם העובדה שגם אתה מחזיק במספר לא קטן של פיאסטות.

כן, המנוע של הפיאסטה פרימיטיבי ופשוט מאוד, אין שם משהו ש"יכול להתקלקל".

עכשיו, המוסך שאני עושה בו את הטיפול הוא מוסך שאבי מבקר בו כבר 15 שנה לערך, מוסך טוב (תיקנו לי מס' בעיות בעבר) אבל מרגיש קצת חאפרי כזה.. בנצרת. אני לא יודע מה הוא יביא לי שם, על איזה דברים אני צריך לדרוש או להתעקש?

שמעתי שרק פלאגים של מוטורקרפ טובים עם הפיאסטה.

וכתבת להחליף כל 100 אלף ק"מ, נראה לי קצת תמוה שאחרי כ"כ הרבה, אולי התכוונת 10 אלף?

אפשר תדרוך קצר?

פורסם
תודה רבה על התגובה בחור, תמיד אני שמח לראות תגובות שלך, תמיד אתה עוזר לי בגלל עצם העובדה שגם אתה מחזיק במספר לא קטן של פיאסטות.

עכשיו, המוסך שאני עושה בו את הטיפול הוא מוסך שאבי מבקר בו כבר 15 שנה לערך, מוסך טוב (תיקנו לי מס' בעיות בעבר) אבל מרגיש קצת חאפרי כזה.. בנצרת. אני לא יודע מה הוא יביא לי שם, על איזה דברים אני צריך לדרוש או להתעקש?

וכתבת להחליף כל 100 אלף ק"מ, נראה לי קצת תמוה שאחרי כ"כ הרבה, אולי התכוונת 10 אלף?

אפשר תדרוך קצר?

אם אפשר לשאול אצל איזה מוסך אתה מטפל בנצרת?

פורסם
אם אפשר לשאול אצל איזה מוסך אתה מטפל בנצרת?

את השם שלו אני לא יודע, אבל אני אנסה להסביר איך להגיע לשם כביכול

אתה יורד מנצרת עלית לכיוון המנהרות לעפולה, אבל אתה לא ממשיך למנהרות ואתה פונה ימינה, יש שם כיכר גדולה וכל זה נקרא "צומת המוסכים" איפה שפעם היה KFC.

אתה יודע על מה אני מדבר?

פורסם

תודה רבה על המחמאה, עושה לי טוב על הלב לדעת שאני עוזר למישהו אי שם.

בגדול, כמו שאמרתי, מדובר ברכב שבאמת לא מבקש יותר מדיי. אומנם רק 60 כ"ס, סחיבות בעליות לא מי יודע מה אבל בסך הכל רכב פשוט ואמין שעושה את העבודה שלו ומגיע מנקודה א' לנקודה ב'.

הפלאגים של מוטוקרפאט לפיאסטה הם זולים ועולים בדיוק כמו סט פלגים של אן גי קיי (80 שקל לסט). לא הרגשתי הבדל מסוים בין השניים והיו פעמים ששמתי את אלה ופעמים אחרות שמתי את אלה.

לגבי פילטר דלק, לא התבלבלתי, היצרן מבקש בספר להחליף כל 100 אלף ק"מ. הפיאסטה שלי היום עומדת על 97,700 מקוריים ועדיין עם הפילטר דלק המקורי שלה.

כמו שאמרתי, אין הרבה מה לחפש לתקן ברכב. תחליף שמן, פלגים, פילטר דלק, שמן ואויר וזהו זה. מה שכן, אני ממליץ לך לבדוק את רצועת האלטרנטור\ משאבת מים. תבדוק לראות אם יש קרעים או סדקים. היא עולה בסך הכל 15-30 שקלים וזה לוקח 5 דקות להחליף אותה. ממש לא כיף שהרצועה נקרעת ואז אין לך טעינה וגם לא משאבת מים. ואז צריך לחכות לגרר שעות רק בשביל רצועה שלוקח 5 דקות להחליף אותה.

מיכוון ששלי שנת 96 אני צריך להביא כל שנה אישור תקינות בלמים כאשר אני מגיע לטסט. לכן אני מתזמן את הטיפול של הרכב סמוך למועד הטסט, ככה הוא מעלה לי במוסך את הרכב על הליפט, מחליף שמן ואת כל הפילטרים ועל הדרך בודק גם את מצב הגומיות של הציריות. הם אוהבים להכשיל בטסט על זה.

לגבי לחץ אויר, אני ממלא לחץ של 34 PSI, זה מקל על סיבוב ההגה שגם ככה הוא קצת קשה. לעומת הפאיסטות האחרות שיש לי ההגה בזאת שאני נוהג בה כרגע הוא רך. אבל לעומת מכוניות מודרניות עם הגה כח לסובב הגה של פיאסטה זה לעקור הרים.

תבדוק את מיכל העיבוי שלך מסביב למכסה. תראה אם יש סדקים שדרכם המים עלולים לברוח לך.

דבר אחרון, לא טוב לנסוע כאשר מיכל הדלק נמצא במינימום של המינימום. משאבת הדלק שלך (נמצאת מתחת למושב הנוסעים מאחור בצד של הנהג) מקבלת קירור מהדלק שבתוכו היא טבולה. כאשר נוסעים עם כמות דלק מינימלית המשאבה חשופה במיכל ואינה מתקררת. מוסכניק אמר לי כאשר נוסעים עם מינימום דלק בדרך קבע המשאבה עלולה להתקלקל.

אם אתה מעוניין יש לי את הספר רכב המלא בקובץ, אני יכול לשלוח לך אותו דרך המייל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
תודה רבה על המחמאה, עושה לי טוב על הלב לדעת שאני עוזר למישהו אי שם.

בגדול, כמו שאמרתי, מדובר ברכב שבאמת לא מבקש יותר מדיי. אומנם רק 60 כ"ס, סחיבות בעליות לא מי יודע מה אבל בסך הכל רכב פשוט ואמין שעושה את העבודה שלו ומגיע מנקודה א' לנקודה ב'.

הפלאגים של מוטוקרפאט לפיאסטה הם זולים ועולים בדיוק כמו סט פלגים של אן גי קיי (80 שקל לסט). לא הרגשתי הבדל מסוים בין השניים והיו פעמים ששמתי את אלה ופעמים אחרות שמתי את אלה.

לגבי פילטר דלק, לא התבלבלתי, היצרן מבקש בספר להחליף כל 100 אלף ק"מ. הפיאסטה שלי היום עומדת על 97,700 מקוריים ועדיין עם הפילטר דלק המקורי שלה.

כמו שאמרתי, אין הרבה מה לחפש לתקן ברכב. תחליף שמן, פלגים, פילטר דלק, שמן ואויר וזהו זה. מה שכן, אני ממליץ לך לבדוק את רצועת האלטרנטור\ משאבת מים. תבדוק לראות אם יש קרעים או סדקים. היא עולה בסך הכל 15-30 שקלים וזה לוקח 5 דקות להחליף אותה. ממש לא כיף שהרצועה נקרעת ואז אין לך טעינה וגם לא משאבת מים. ואז צריך לחכות לגרר שעות רק בשביל רצועה שלוקח 5 דקות להחליף אותה.

מיכוון ששלי שנת 96 אני צריך להביא כל שנה אישור תקינות בלמים כאשר אני מגיע לטסט. לכן אני מתזמן את הטיפול של הרכב סמוך למועד הטסט, ככה הוא מעלה לי במוסך את הרכב על הליפט, מחליף שמן ואת כל הפילטרים ועל הדרך בודק גם את מצב הגומיות של הציריות. הם אוהבים להכשיל בטסט על זה.

לגבי לחץ אויר, אני ממלא לחץ של 34 PSI, זה מקל על סיבוב ההגה שגם ככה הוא קצת קשה. לעומת הפאיסטות האחרות שיש לי ההגה בזאת שאני נוהג בה כרגע הוא רך. אבל לעומת מכוניות מודרניות עם הגה כח לסובב הגה של פיאסטה זה לעקור הרים.

דבר אחרון, לא טוב לנסוע כאשר מיכל הדלק נמצא במינימום של המינימום. משאבת הדלק שלך (נמצאת מתחת למושב הנוסעים מאחור בצד של הנהג) מקבלת קירור מהדלק שבתוכו היא טבולה. כאשר נוסעים עם כמות דלק מינימלית המשאבה חשופה במיכל ואינה מתקררת. מוסכניק אמר לי כאשר נוסעים עם מינימום דלק בדרך קבע המשאבה עלולה להתקלקל.

אם אתה מעוניין יש לי את הספר רכב המלא בקובץ, אני יכול לשלוח לך אותו דרך המייל.

אשמח נ-ו-ר-א אם תשלח לי, תודה רבה רבה רבה לך!

[email protected]

ובדיוק היום מילאתי בלחץ אוויר 34 מקדימה ו29 מאחורה. זה הרגיש הרבה (אבל הרבה) יותר טוב מקודם. קודם הייתי מעביר הילוכים וזה היה מרגיש לי כאילו האוטו נתקע, קופץ, אבל אחרי שמילאתי (ומקדימה היה 27 בערך לפני) הרגשתי שהנסיעה הרבה יותר חלקה וההגה יותר מגיב. (ככה זה שאין הגה כוח). עכשיו כל הזמן אני אמלא 34 מקדימה ו29 מאחורה.

פורסם

אין בעייה, אני אשלח לך את הקובץ בקרוב. זה הספר שמראה לך הכל כולל מהחלפת פילטר ועד פירוק מנוע וביצוע אוברול.

למען האמת, בגלל שמדובר ברכב פשוט אתה יכול לעשות את כל הטיפולים הללו לבד. פשוט יש לי חבר מכונאי ככה שהוא כמעט ולא גובה ממני עבור הטיפולים.

תמלא לחץ 34 בכל הצמיגים. הרכב מגיב יותר טוב ככה.

וחשוב מאוד, תמיד תזכור, זה לא רכב שאי פעם תראה אותו באחד מפרקי "המהיר והעצבני". אין מה לשפר ברכב הזה. סע בו איך שהוא וקבל אותו איך שהוא עם הפלוסים והמינוסים שלו.

למרות שהיצרן מבקש שמן 15W-40 אתה יכול לרדת לצמיגות 10W-40 שמן "חצי סינטטי".

פורסם

שימו לב לאם נוסעים קבוע עם לחץ גבוה מדי בצמיגים, זה גורם לשחיקה מוגברת של הסוליה (עקב שטל יותר קטן שנוגע באספלט).

לגבי מסנן הדלק - החלפתי לפני שנתיים לסיני (המקורי עולה 200 ש"ח). קל מאוד להחליף אותו.

פורסם
אין בעייה, אני אשלח לך את הקובץ בקרוב. זה הספר שמראה לך הכל כולל מהחלפת פילטר ועד פירוק מנוע וביצוע אוברול.

למען האמת, בגלל שמדובר ברכב פשוט אתה יכול לעשות את כל הטיפולים הללו לבד. פשוט יש לי חבר מכונאי ככה שהוא כמעט ולא גובה ממני עבור הטיפולים.

תמלא לחץ 34 בכל הצמיגים. הרכב מגיב יותר טוב ככה.

וחשוב מאוד, תמיד תזכור, זה לא רכב שאי פעם תראה אותו באחד מפרקי "המהיר והעצבני". אין מה לשפר ברכב הזה. סע בו איך שהוא וקבל אותו איך שהוא עם הפלוסים והמינוסים שלו.

אני יודע, אני יודע.

תאמין לי שדווקא בקטעים האלה, בדר"כ אני מקנא בחברים שלי. לא חסר חברים עם סיוויקים, איביזות למיניהן.

גם שלא נדבר על זה שאת הפיאסטה קניתי במצב מכני מעולה, אבל קוסמטי גרוע, אם היית רואה את הרכב במעמד הקניה, היית מתרחק עוד לפני שהיית בודק את המצב המכני שלו. הרכב היה נראה כ"כ גרוע (מבפנים ובחוץ) שרק לשבת בפנים היה גורם לך לחלחלה.

אבל האוטו נמצא אצלי 5 חודשים, והוא נראה כמו ח-ד-ש (טוב, אני קצת מגזים) אבל כמעט הכל הוחלף שם, צבעתי הכל מבפנים (את הרצפה של הרכב עם ספריי מיוחד) עשיתי לו דייטילינג, השחרתי חלונות, הוספתי וילונות, מגיני רוח, סמלים איפה שצריך, צבעתי את הטמבונים, החלפתי ברקסים ורפידות, מצבר, וכו' וכו'. חברים שלי עוד מתלהבים ממנה..

כוח לא היה מזיק. נהגתי גם על פיג'ו 407 ומיצובישי L200 עם מנוע 2.5 טורבו דיזל, והבנתי מה זה כוח. הבנתי מה זה להוריד דוושה לרצפה ולהרגיש שהאוטו מגיב, לחזור לפיאסטה לא הייתה משימה קלה.

אבל האוטו חביב, ולא יכולתי לבקש רכב יותר טוב בתור רכב ראשון.

אולי, מי יודע יום אחד אני אעבור לגור במדינה ששיפורים זה עניין חוקי אצלה, ואהפוך פיאסטה יוט' לפרארי קטנה. אבל זה בגדר פנטזיה שלא תתגשם לעולם :wink:

פורסם

ועוד משהו ששמתי אליו לב רק עכשיו, האוטו רועד לי קצת בהילוך ראשון (כשאני עם קלאץ' לחוץ חלקית), אם אני מוסיף הרבה גז לא רועד, למה זה ככה? זה ממש קטנוני ואני לא סגור על אם זה קרה רק עכשיו, עוד סיבה אין לי כמעט דלק. יש לי אולי 2-3 ליטר (יש לי תחנת דלק ליד הבית, מחר לפני המוסך אני מתדלק).

יש סיבה שזה ככה?

ייתכן ויש לך ציריות גמורות. הרכב רועד גם במהירויות גבוהות? הכוונה ל-90 קמ"ש ומעלה

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אפשר תדרוך קצר?

פילטר דלק אפשר למשוך איתו הרבה זמן.

יכול לסחוב גם יותר מ100KKM אבל עדיף שלא, הוא לא עולה הרבה וברוב הרכבים זה כמה דקות עבודה ולפעמים כמה ליטרים של דלק על הרצפה.

אם אתה לא יודע מתי החליפו, תחליף עכשיו, אולי יפתור הרעידות, ובפעם הבאה תחליף עוד 50KKM לדוגמא.

רצוי חברה טובה. (ההפרש במחירים זניח, כי זה חלק חשוב שמחליפים בתדירות ארוכה יחסית.)

פורסם

פילטר הדלק עד כמה שאני זוכר מחליפים כל 75000 ק"מ, לא?

ואין מה להתעסק עם תחליפיים, רק מקורי.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
.

אינני יודע מה המלצת היצרן, אך עם ישראלי שנוהג דרך קבע, לנסוע עד טיפת הדלק האחרונה(ראה את פותח השרשור המעיד על עצמו), הייתי ממליץ להחליף כל 30,000, ולא 100,000!

נקרעת ואז אין לך טעינה וגם לא משאבת מים. ואז צריך לחכות לגרר שעות רק בשביל רצועה שלוקח 5 דקות להחליף אותה.

מכיוון ששלי שנת 96, אני צריך להביא כל שנה אישור תקינות בלמים כאשר אני מגיע לטסט.

שנת 96 לא אמור להביא אישור בלמים כמדומני, רק רכב מ20 שנה ומעלה!

ואכן אתה צודק מי שנוסע מתחת לרמה של 10 ליטר ומטה, סופו שישרוף את משאבת הדלק, המקבלת קחירור שהיא טבולה, ומתחממת עד שריפתה כשהיא חשופה לאוויר!

.

ההדגשים באדום ובכחול !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...