Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים ביצעתי עקיפה בקו הפרדה מחולק אבל בסוף העקיפה עברתי 8-9 מטר אחרי קו ההפרדה הרצוף.

שוטר עצר אותי ולמרות ההסבר קיבלתי זימון לבית המשפט, בעקיפה לא בא רכב מהכיוון הנגדי.

אני נהג חדש כבר שנה ללא עבירות איזה עונש אני צפוי לקבל?

אני מתכוון להודות בטעות ובכל זאת לבקש הקלה בעונש בגלל שהטעות לא הייתה מכוונת

פורסם

תיראה, מדובר על עבירה חמורה. זה שלא היה רכב ממול זה לא ממש אמור לשנות.

העונש עלול להחזיר אותך לעשות טסט ותיאוריה מחדש ולהיות עוד שנתיים נהג חדש.

קרא כאן, זה יכול לעזור:

http://www.traffic.what2do.co.il/P33870/

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שכחתי לציין שאני נהג צעיר.

אני יבקש הקלה בעונש בגלל שכשהתחלתי את העקיפה היתי בקו הפרדה מחולק ורק בסוף לא שמתי לב שסיימתי בקו ההפרדה הרצוף. יש סיכוי להקלה מצד השופט? ולאיזה עונשים צריך לצפות?

פורסם

אני בספק אם השופט יקל עליך. קרה לי גם מקרה כמו שלך אבל אני יצאתי בזול השוטר נתן לי רק 500 שח ו4 נקודות. זה הכל תלוי איך אתה מדבר איתו. פעם הבאה תסתכל טוב לפני שאין סמוי או ניידת.

פורסם
אני בספק אם השופט יקל עליך. קרה לי גם מקרה כמו שלך אבל אני יצאתי בזול השוטר נתן לי רק 500 שח ו4 נקודות. זה הכל תלוי איך אתה מדבר איתו. פעם הבאה תסתכל טוב לפני שאין סמוי או ניידת.

אולי עדיף שפעם הבא יסתכל על הקוים שמסומנים על הכביש במקום לבדוק טוב שאין שוטר סמוי או ניידת :roll:

כאילו, אם לא תופסים אותך אז ביצוע העבירה זה בסדר?

פורסם
אולי עדיף שפעם הבא יסתכל על הקוים שמסומנים על הכביש במקום לבדוק טוב שאין שוטר סמוי או ניידת :roll:

כאילו, אם לא תופסים אותך אז ביצוע העבירה זה בסדר?

אני לא אומר שזה בסדר אני רק אומר שבכדי להימנע מדוח תמיד לבדוק.

פורסם

לא הבנתי למה בדיוק הוא אשם אם מה שהוא תיאר זה נכון.

נניח והיה בעקיפה, שזה 100 קמש בערך.

טווח ראייה מהקוקפיט:wink: זה 30-50 מטר בערך (אל תשכחו שצריך גם להתרכז), זה אומר שנשאר לו בערך שניה או שתיים לסיים את העקיפה מרגע שהוא רואה את הסוף של הקוקווים והתחלה של קו הפרדה רצוף.

יתכן שהוא לא הספיק להכנס חזרה לנתיב בשתיים-שלוש שניות האלה, ובידיוק השוטר תפס אותו.

כנהג כחדש (שעוד חודשיים היה צעיר), טיפ קטן מהניסיון שצברתי בכבישים בינעירוניים.

אם אתה לא מכיר את הכביש, ואתה לא יודע אם יכולות ליהיות ניידות, אל תרביץ, סע לאט מאחורי מישהו (כמובן במותרת).

עוד דבר, לעקיפות, אם הרכב שלך חלש, אל תנסה לעקוף מישהו שנוסע על המותרת.

אם אתה לא יודע איפה בערך מסתיים הקו עקיפה, אל תעקוף בכלל.

פורסם

הוא אשם בכך שחצה קו הפרדה רצוף, גם אם לפני כן חצה אחד מקווק. זה כמו רמזור אדום, זה שחצית אחד בירוק לא אומר שאתה יכול לחצות את הבא באדום :-D

עקיפה צריכה להיות מתוכננת, כלומר לא לעקוף אחד ואז להמשיך עד שמגיע רכב, או נגמר הקו, אלא להחליט אני עוקף עכשיו רכב 1/2/34/32424 ואז לצאת, ולסיים אותה כמתוכנן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הדבר הכי חכם יהיה לדחות את המשפט כמה שיותר פעמים עד אחרי שייגמר לך הנהג חדש.

ככה לא תצטרך תיאוריה מחדש ונהג חדש לעוד שנתיים נוספות.

פורסם

עם ההזמנה לבית משפט קיבלת דו"ח ,מה כתוב בסימול העבירה (מס' סעיף) ? יש שני סעיפים- אחד מדבר על עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף ואחד מדבר על עקיפה מסוכנת תוך חציית קו הפרדה רצוף.

האם לא זומנת לקצין לשימוע ? לא הוחרם הרכב ?

אצלי במקרה דומה לפני 4.5 שנים זה התחיל רע מאוד עם פסילה מנהלית,החרמת רכב (הכל ל-30 יום) ורק בסיוע עו"ד הוחזרו הרישיון והרכב לאחר שבוע מורט עצבים במיוחד.(ולשם השוואה,בביצוע העבירה הייתי נהג ותיק יחסית עם 10 שנים רישיון,עבירת מהירות אחת ו-2 עבירות נת"צ).

אם הואשמת בעקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף בסעיף 47 ה-5,לידיעתך,בחוק יש על העבירה הזו פסילת מינימום של 60 יום,שבד"כ בית המשפט מאמץ אותה ועל זה אפשר לקבל תוספת של עוד מספר חודשים לפי החלטת השופט/ת ולפי מצב הרוח שבו הוא יקום בבוקר.

(באותו יום בו הייתי בשימוע צל הקצין הוא סיפר לי שבית משפט שלל לנהגת על עבירה דומה את הרישיון ל-10 חודשים).

לדעתי,כדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד כי בלי עזרה מאחד כזה,העונש עלול להיות כבד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הוא אשם בכך שחצה קו הפרדה רצוף, גם אם לפני כן חצה אחד מקווק. זה כמו רמזור אדום, זה שחצית אחד בירוק לא אומר שאתה יכול לחצות את הבא באדום :-D

עקיפה צריכה להיות מתוכננת, כלומר לא לעקוף אחד ואז להמשיך עד שמגיע רכב, או נגמר הקו, אלא להחליט אני עוקף עכשיו רכב 1/2/34/32424 ואז לצאת, ולסיים אותה כמתוכנן.

חוקים בלי הגיון.

זה לא שיש איזה שלט, שעל המילימטר הזה מתחיל קו רצוף.

מי שלא מכיר את הכביש, לא יכול לדעת.

כמובן שבכל הכבישים שנסעתי, כאשר יש קו רצוף, גם טכנית אין אפשרות לצאת לעקיפה, זה הימור.

פורסם

בהמון מקומות הקווים המקווקוים נהיים צפופים יותר ויותר לפני מעבר לקו הפרדה רצוף,האם במיקום אשר נתפסת ישנה צפיפות שכזו לפני המעבר לקו הרצוף?(אם כן והשוטר ציין זאת בדו״ח הדבר יקשה עליך עוד יותר) תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
חוקים בלי הגיון.

זה לא שיש איזה שלט, שעל המילימטר הזה מתחיל קו רצוף.

מי שלא מכיר את הכביש, לא יכול לדעת.

כמובן שבכל הכבישים שנסעתי, כאשר יש קו רצוף, גם טכנית אין אפשרות לצאת לעקיפה, זה הימור.

תשמע, אני יוצא לעקיפה, כשאני רואה בעיניים את הנקודה שבה אני מסיים אותה, ואז אני רואה איזה קו הפרדה יש שם. כשנוהגים צריך להסתכל קדימה, לראות אם יש בהמשך עיקול או משהו, ואז להבין האם בכלל כדאי לצאת לעקיפה הזו. הרי שמן הסתם בעיקול הקו יתחלץ לרצוף, ואולי לא כדאי לעקוף. זה בדיוק התכנון שעליו דיברתי. ואם בכביש מוכר צריך לתכנן עקיפות, אז על אחת כמה וכמה בכביש שהוא לא מוכר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שכתבתי את ההודעות, שכחתי לרגע שהקו גם מצטמצם, וזה מתריע על מעבר לקו רצוף.

סך הכל הרבה זמן לא יצאתי לעקיפה בכביש דו-סטרי, רוב הפעמים שיצאתי מהעיר לבינעירוני זה היה בשעות הקטנות של הלילה, ככה שאני לבד על הכביש.

ועם המצלמות והמצב של הדלק אני לא ממהר, ככה שאין טעם להרביץ.

פורסם

מי שלא מכיר את הדרך - על אחת כמה וכמה - שלא ייכנס בכלל לעקיפה.

ופותח הנושא עוד מציין ש"לא היה רכב בזמן הזה מולו". איזה יופי. (לא הבין שזה מזלו).

מחר מישהו יפתח שרשור - "עברתי באור אדום, אבל אף אחד בנתיב החוצה לא עבר, למרות שהיה לו ירוק".

לא תופס את התגובה הלא עניינית הזו, שמעידה על תפיסת העבירה (כלומר - הקלות הבלתי נסבלת של קבלת והערכת חומרת המעשים/עבירה).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...