Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין לא קרא לי מקרה כזה אבל בואו ונניח שאני נוהג בכביש של 90 מאחורי רכב שנוסע 80 רואה שיש לי הזדמנות עקיפה מתחיל לבצע. לפתע אני מבין שאני לא מספיק לבצע את העקיפה ואז קורא דבר כזה:

- או שאני עוקף אבל בקו הפרדה רצוף.

- או שאני מאט ועדיין חוזר דרך קו הפרדה רצוף.

יצאתי לעקיפה מתי שהיה מותר לא עברתי את המהירות המותרת אך סיימתי את העקיפה 20 מטר אחרי שניגמר הקו המקווקו.

נתפסתי בתום לב ובגלל שאני לא הנהג הכי מיומן ... מה דיני?

בואו רגע נעזוב את המשפטים כמו לא הייתה צריך לא זה ולא זה אתה לא מכיר את הכביש וכדומה...

לדעתי לכל אחד מאיתנו יכול לקרות דבר דומה. מה החוק אומר ?

פורסם

זה בדיוק מה שקרה לפותח השרשור.

בתגובתו של קולאוטי מפורטים הסעיפים שבהם אתה עלול להיות מואשם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרבה מהמקרים האלו של עקיפה שמשתבשת קורים בגלל שהנעקף מחליט שלא בא לא להיות כזה, והוא פתאום מתחיל להאיץ. לא פעם ולא פעמיים נתקלתי במצב כזה, שתכננתי עקיפה ואיך שיצאתי אליה הנעקף חושב שהוא במרוץ לפי זמן...

פורסם
לא הבנתי למה בדיוק הוא אשם אם מה שהוא תיאר זה נכון.

נניח והיה בעקיפה, שזה 100 קמש בערך.

טווח ראייה מהקוקפיט:wink: זה 30-50 מטר בערך (אל תשכחו שצריך גם להתרכז), זה אומר שנשאר לו בערך שניה או שתיים לסיים את העקיפה מרגע שהוא רואה את הסוף של הקוקווים והתחלה של קו הפרדה רצוף.

אם הוא נהג ב-100 קמ"ש והנעקף 90 קמ"ש העקיפה תמשך משהו כמו 700-800 מ', כך ש-20-30 מ' זה ממש כלום. במהירויות כאלה, בכביש חד מסלולי, פשוט לא עוקפים - כיון ששדה הראיה לעולם אינו מספק. כמובן שאם הרכב הנעקף איטי מרחק העקיפה קצר והסיפור שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתפסתי בתום לב ובגלל שאני לא הנהג הכי מיומן ... מה דיני?

נהג בלתי מיומן צריך ללמוד נהיגה ולא לנסות לבצע מהלכים בכביש שהוא לא יודע איך יסתיימו. הדין הנכון במקרה הזה להחזיר את הנהג ללמוד נהיגה ותיאוריה מחדש. כביש זה לא משחק, אין לבצע מהלכים שאתה לא יודע איך יסתיימו. כדי לבצע עקיפות כאלה צריך להכיר את הכביש. מעבר לזה, אתה מבין שאם מישהו נוסע 80 הרי זו מהירות המותרת לכל היותר בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון. אם אתה תבצע את העקיפה על 90 זה יקח לך המון זמן ועלול להסתיים באסון כי התנאים בכביש ישתנו. עקיפה צריך להשלים בבטיחות כאשר אתה יודע איך תנהל אותה מהתחלה לסוף. ההבדל בין חכם ופיקח שחכם יודע איך לצאת ממצב שפיקח לא נכנס אליו. בכביש צריך להיות פיקח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נהג בלתי מיומן צריך ללמוד נהיגה ולא לנסות לבצע מהלכים בכביש שהוא לא יודע איך יסתיימו. הדין הנכון במקרה הזה להחזיר את הנהג ללמוד נהיגה ותיאוריה מחדש. כביש זה לא משחק, אין לבצע מהלכים שאתה לא יודע איך יסתיימו. כדי לבצע עקיפות כאלה צריך להכיר את הכביש. מעבר לזה, אתה מבין שאם מישהו נוסע 80 הרי זו מהירות המותרת לכל היותר בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון. אם אתה תבצע את העקיפה על 90 זה יקח לך המון זמן ועלול להסתיים באסון כי התנאים בכביש ישתנו. עקיפה צריך להשלים בבטיחות כאשר אתה יודע איך תנהל אותה מהתחלה לסוף. ההבדל בין חכם ופיקח שחכם יודע איך לצאת ממצב שפיקח לא נכנס אליו. בכביש צריך להיות פיקח.

הבעיה שלא מלמדים בשום מקום חוץ מהורה מלווה שכן יודע לנהוג.

הכי פשוט והכי טוב, אתה ממהר, צא מוקדם.

ולעניין, לפני שאתה יוצא לעקיפה, תוודא שאתה מכיר את הכביש, יודע את הבאגים שיש בו, יודע מתי יש לך שדה-ראייה, מתי בערך אמור להסתיים הקו, מצלמות וכו'.

הדעה שלי שצריך ליהיות החלטי בכביש, אם אתה יוצא לעקיפה, תסיים אותה, וככה בכל דבר בכביש. (כמובן מבלי לסכן אף אחד).

אם שוב פעם קורה לך שאתה עוקף ובאמצע כבר התחיל קו רצוף, אז אל תלחץ, זה המתכון לתאונות, פשוט תסיים את העקיפה.

ועוד דבר, אם נניח אני נוסע על 90 בכביש שמותר 90 ומלפניי אחד שנוסע 80 (לדוגמא משאית), ויש לי אפשרות לעקוף אותו, אני פשוט סוחט את הדוושה, עד שאני לא חוזר לנתיב לא מעניין אותי המהירות, עדיף כמה מטרים לעבור את המותרת, מאשר להכנס למצב של חוסר-ביטחון\בלבול\חוסר החלטיות ויחד לבלבל את הנהג הנעקף.

(חוץ מזה זה לא שיש לי בוגאטי ווירון, כולה רכב ממוצע בן 18, ככה שלוקח לו קצת זמן לעבור את המותרת+10% בעקיפה.)

פורסם
נהג בלתי מיומן צריך ללמוד נהיגה ולא לנסות לבצע מהלכים בכביש שהוא לא יודע איך יסתיימו. הדין הנכון במקרה הזה להחזיר את הנהג ללמוד נהיגה ותיאוריה מחדש. .

מסכים איתך אבל לא כולנו נועדנו לשלוט על הרכב אחרי 28 שעורים שלא ממש עוזרים לרכוש מיומנות וצריך לרכוש אותה לבד לפעמים במצבים מסוכנים .

והשיפוט שלך אולי קיצוני מדי?

פורסם
הפכת את החכם והפיקח.

צודק. :oops:

nir100, אם אין מלווה שיודע לנהוג בצורה נכונה אין ברירה חוץ מללכת ללמוד נהיגה בבית ספר לנהיגה ולקחת קורסים של נהיגה מתקדמת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון : בסוף דחיתי את המשפט בהמלצה של חבר, לפני יומיים הגעתי למשפט ובסוף שחררו אותי בלי שלילה ובמקום קנס 1000 שקל קיבלתי 200 שקל ב 2 תשלומים

פורסם
לפני כמה ימים ביצעתי עקיפה בקו הפרדה מחולק אבל בסוף העקיפה עברתי 8-9 מטר אחרי קו ההפרדה הרצוף.

שוטר עצר אותי ולמרות ההסבר קיבלתי זימון לבית המשפט, בעקיפה לא בא רכב מהכיוון הנגדי.

אני נהג חדש כבר שנה ללא עבירות איזה עונש אני צפוי לקבל?

אני מתכוון להודות בטעות ובכל זאת לבקש הקלה בעונש בגלל שהטעות לא הייתה מכוונת

עם קבלת הזמנה לדין , נרשם לך עקיפה בדרך לא פנויה , ועם אתה נהג חדש/צעיר יש פסילת מינימום , זה לא כמו שכתב פה משהו מקרה דומה״ 500 ש״ח + 4 נקודות זה לא אותה עבירה ולא אותה סיטואציה, צריך לבדוק טוב טוב את החומר ולהוציא אותך כמה שפחות בנזק לרשיון נהיגה.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן להיתקשר והעזור לך.

פורסם
עם קבלת הזמנה לדין , נרשם לך עקיפה בדרך לא פנויה , ועם אתה נהג חדש/צעיר יש פסילת מינימום , זה לא כמו שכתב פה משהו מקרה דומה״ 500 ש״ח + 4 נקודות זה לא אותה עבירה ולא אותה סיטואציה, צריך לבדוק טוב טוב את החומר ולהוציא אותך כמה שפחות בנזק לרשיון נהיגה.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן להיתקשר והעזור לך.

כמו שרשמתי הסתדרתי כבר בלי שלילה ובלי קנס גבוהה, 200 שקל ו 3 חודשים על תנאי

• תוכן חדש...