Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במאזדה לאנטיס 1800 שנת01.

כבר תקופה שיש לי צלצולים מהמרימים ולאחר עזרה של כמה חבריי הפורום בדקתי כמה וכמה כיוונים לפתרון הבעיה, אם זה סוג השמן( 40×ml10 הצהוב) ,או תוסף לדלק או מרימים שחוקים או ממיר סתום אשמח אם משהו שעבר בעיה דומה עם רכב כזה יוכל לתת לי נקודת התחלה במקום כל ההמלצות שכיבלתי עד עכשיו תודה.

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין איכות הדלק, האוקטן, או תוסף דלק, הצלצול מגיע מהמרימים שניזונים משמן ולא מדלק.

צמיגות השמן 10/40 תקינה.

סוג השמן ליקווי מולי במיכל הצהוב גם תקין.

האם הוחלף מסנן שמן בתקופה האחרונה, ומה תדירות החלפת השמן?

הרעשים מהמרימים ההדראולים, היא תופעה ידועה ומוכרת, ובהחלפה יזומה של שמן בזמן, ובשמן בצמיגות והיצרן שהזכרתי, לא אמור להיות רעשים, אלא במקרה של לחץ שמן נמוך, במנוע חם, מעברי שמן במרימים סתומים ובוצה.

המתן לתגובות נוספות בנושא, ויהיו עוד הרבה תגובות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין לך מרימים הידראולים, יש שם שייבות (שימסים, דיסקיות ריווח).

הכיוון מתבצע ע"י החלפת דיסקיות במידות שונות, אף שמן לא יעזור לך, וגם אם זה יפחית מעוצמת הרעש הכיוון שסתומים שלך לקוי.

(אם בוודאות מדובר בתיקתוקים מהשסתומים).

פורסם
שלום רב !

אין קשר בין איכות הדלק, האוקטן, או תוסף דלק, הצלצול מגיע מהמרימים שניזונים משמן ולא מדלק.

צמיגות השמן 10/40 תקינה.

סוג השמן ליקווי מולי במיכל הצהוב גם תקין.

האם הוחלף מסנן שמן בתקופה האחרונה, ומה תדירות החלפת השמן? מסנן הוחלף לפניי 5000 ק'מ (מקורי) . טיפולים כל 9500 ק'מ

הרעשים מהמרימים ההדראולים, היא תופעה ידועה ומוכרת, ובהחלפה יזומה של שמן בזמן, ובשמן בצמיגות והיצרן שהזכרתי, לא אמור להיות רעשים, אלא במקרה של לחץ שמן נמוך, במנוע חם, מעברי שמן במרימים סתומים ובוצה.

המתן לתגובות נוספות בנושא, ויהיו עוד הרבה תגובות.

בברכה

צביקה

הכיוון מתבצע ע"י החלפת דיסקיות במידות שונות, אף שמן לא יעזור לך, וגם אם זה יפחית מעוצמת הרעש הכיוון שסתומים שלך לקוי.

בוודאות זה תיקתוקים מהשסטומים .

מה עם שינוי תחנת דלק, ניסית ?

אני ממלא בתחנת דלק חדשה (בת שנה) כי ככה יש בה פחות משקעים בצוברים.

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

שלום רב !

בתור מומחה למזדות, המתנתי לתגובה שלך!

ערכתי חיפוש בגוגל ומתברר שהתופעה נפוצה בלנטיס,והרבה מתלוננים עליה.

השאלה היא האם הבעייה מתחילה באופן הדרגתי ופתאומי, כפי שציין פותח השרשור לאחרונה הוא התחיל לשמוע זאת, והוא משתמש בשמן מומלץ, בצמיגות מומלצת, ובמסנן שמן מקורי.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

בתור מומחה למזדות, המתנתי לתגובה שלך!

ערכתי חיפוש בגוגל ומתברר שהתופעה נפוצה בלנטיס,והרבה מתלוננים עליה.

השאלה היא האם הבעייה מתחילה באופן הדרגתי ופתאומי, כפי שציין פותח השרשור לאחרונה הוא התחיל לשמוע זאת, והוא משתמש בשמן מומלץ, בצמיגות מומלצת, ובמסנן שמן מקורי.

בברכה

צביקה

צביקה שלום.

אני יכול להגיד לך שהבעייה היא כן הופיעה לי בהדרגה אבל עכשיו זה כבר רעשים חזקים יחסית.

בעיקר במאמץ (עליות במיוחד ) וכשהמנוע בטמפ' עבודה בימים חמים

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

ליאור שלום רב !

נסה להגדיר מהיכן מגיע הרעש, האם הוא מגיע מהנדנדים, או מהמנוע, במידה והרעש מגיע מהמנוע בעת שהוא במאמץ וחם(הטמפרטורה בחוץ, היתה חמה יחסית ב48 השעות האחרונות), סכוי סביר שאתה מדבר על צלצולים מהמנוע, שנובעים מדטונציה, התלקחות עצמית של הדלק, בגלל חום יתר של המנוע, מכיוון שהחל הדרגתי, הייתי מנסה להחליף תחנת דלק, משום שיתכן שאיכות הדלק שאתה מתדלק, למרות שהתחנה חדשה ירודה.

האם בעת שאתה מוריט מעט את הרגל מדוושת התאוצה, האם ה"צלצולים) נעלמים?

זכור לאבחן סיבות לרעש מאזור המנוע, דרך מסך המחשב , קשה עד בלתי אפשרי.

המלצתי, פנה למוסך.

בברכה

צביקה

פורסם

ליאור שלום רב !

נסה להגדיר מהיכן מגיע הרעש, האם הוא מגיע מהנדנדים, או מהמנוע, במידה והרעש מגיע מהמנוע בעת שהוא במאמץ וחם(הטמפרטורה בחוץ, היתה חמה יחסית ב48 השעות האחרונות), סכוי סביר שאתה מדבר על צלצולים מהמנוע, שנובעים מדטונציה, התלקחות עצמית של הדלק, בגלל חום יתר של המנוע, מכיוון שהחל הדרגתי, הייתי מנסה להחליף תחנת דלק, משום שיתכן שאיכות הדלק שאתה מתדלק, למרות שהתחנה חדשה ירודה.

האם בעת שאתה מוריט מעט את הרגל מדוושת התאוצה, האם ה"צלצולים) נעלמים?

זכור לאבחן סיבות לרעש מאזור המנוע, דרך מסך המחשב , קשה עד בלתי אפשרי.

המלצתי, פנה למוסך.

בברכה

צביקה

צביקה ערב טוב.

בנוגע לשאלתך ,אז כן כשאני מוריד את הרגל מהגז אז הרעש נעלם.

ובנוגע לאבחון מקור רעש הצילצולים אני כמעט בטוח שזה מהנדנדים ( רעש כמו רכב שכיוון ההצתה שלו לקוי ).

אני אחכה לעוד כמה המלצות מחבריי הפורום ואם לא אז אפנה למוסך.

תודה .

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

שלום רב !

לצערי הטעת את חברי הפורום, בעיייתך קשורה לאיכות הדלק, ואין לה כלל קשר לרעשים מהנדנדים.

בוא נתמצת מה היה לנו:

צלצולים מהמנוע בשעת עומס, בעליה ובטמפרטורת סביבה חמה.

המשפט הזה המתומצת אומר לי הכל !

הצלצולים נובעים מהתלקחות הדלק לפני הזמן, בשל דלק מזוהם/ מהול, מחק את המיותר, ובשל פיח רב בתא השריפה ובתושבות השסתומים, מכיוון שציינת בפרוש שה"צלצולים" החלו לאחרונה בלבד, לא הייתי מתמקד בפיח, אלא רק בדלק מהולל, שגורם לירידת האוקטן, ולהגדלת נטיית הדלק להצתה עצמית, שגורמת לצלצולים.

מעבר לדלק נקי , יפחית בהדרגה את הצלצולים.

אין מניעה להשתמש בתוסף דלק ובחלפת מסנן הדלק מיד לאחר השימוש, שיכלול גם החלפת שמנים, מומלץ שתזמן זאת לקראת הטיפול הבא, ותשמש בתוסף מיד לפני הטיפול.

בברכה

צביקה

פורסם
צביקה ערב טוב.

בנוגע לשאלתך ,אז כן כשאני מוריד את הרגל מהגז אז הרעש נעלם.

ובנוגע לאבחון מקור רעש הצילצולים אני כמעט בטוח שזה מהנדנדים ( רעש כמו רכב שכיוון ההצתה שלו לקוי ).

אני אחכה לעוד כמה המלצות מחבריי הפורום ואם לא אז אפנה למוסך.

תודה .

אין לך נדנדים במנוע.

הבעיה שלך היא צילצולים כתוצאה מהצטברות פיח רב בצילינדרים, ואינו קשור לשסתומים, אינפוזיה ישירות לסעפת היניקה של K44 בדרך כלל פותר את הבעיה.

אך הייתי ממליץ להתחבר לסורק תקלות ולבדוק את הנתונים של מד כמות האוויר וחיישן החמצן, יתכן והוא מזייף וגורם לתערובת עניה.

פורסם
אין לך נדנדים במנוע.

הבעיה שלך היא צילצולים כתוצאה מהצטברות פיח רב בצילינדרים, ואינו קשור לשסתומים, אינפוזיה ישירות לסעפת היניקה של K44 בדרך כלל פותר את הבעיה.

אך הייתי ממליץ להתחבר לסורק תקלות ולבדוק את הנתונים של מד כמות האוויר וחיישן החמצן, יתכן והוא מזייף וגורם לתערובת עניה.

יקיר ערב טוב.

לא מזמן הייתי אצל חיים יוד אם אתה זוכר כשהחלפתי מנוע צעדים,

והוא בדק את הרכב עם סורק ולא היתה שום תקלה והנתונים היו טובים.

בנוגע לאינפוזיה אני הייתי רוצה לעשות את זה אבל אני קצת חושש..

זה לא קצת אכזרי (מחזיריי שמן,גומיות שסטום.)למנוע שעבר 170,000 ק'מ?

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם
אין לך נדנדים במנוע.

תנסה לתדלק בתחנת דלק אחרת.

האם הבעיה הזו הייתה כאשר היית אצל חיים ומה הוא אמר עליה?

משה המליץ לי על אותו תוסף אבל ישירות למיכל הדלק.

אבל אז הבעיה היתה ממש מזערית עכשיו היא בלתי נסבלת.

LANTIS 01 1.8 GLX

• תוכן חדש...