Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הישראלי לוקח הלוואה של 30000 שקל כי הוא רוצה אוטו חדש וצריך לשלם את המקדמה. הוא לוקח הלוואה של 20000 שקל כי הוא רוצה לטוס לחו"ל עם כל המשפחה. הוא לוקח הלוואה של 10000 שקל כי הוא צריך לקנות כמה מכשירי חשמל לבית. הוא לוקח הלוואה קטנה כי זה קל - מספיק שיחת טלפון, הקלקה או סמס ויש לך כסף בחשבון תוך 24 שעות. ממש החיים בקרדיט.

כבר כמה שנים שבכל פעם שאני מתחבר לחשבון הבנק שלי, הדבר הראשון שקופץ מול העיניים זה כמה קל לקחת הלוואה. לפעמים עם מספרים מדויקים: "קח הלוואה ברגע של עד 59000 שקלים".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

זאת תופעה עולמית. ישראל עוד נמצאת במצב טוב יחסית, כיוון שחוב האשראי הפרטי בה הוא 66% מהתוצר.

לשם ההשוואה:

באסטוניה חוב האשראי הפרטי הוא 70% מהתוצר, כלומר האסטוני הממוצע חייב לבנק יותר מהישראלי הממוצע.

בגרמניה 78%, באיטליה 88%, באיסלנד 91%, בצרפת 95%, בהולנד 111%, באנגליה 133%, בנורבגיה 138%, בשוייץ 172%, ובארה״ב 189%. אמריקאי ממוצע חייב לבנק פי שלוש מהישראלי הממוצע, וזה אחרי שלוקחים בחשבון את העובדה שהוא מרויח יותר.

יש הרבה בעיות במערכת הבנקאית הישראלית בגלל חוסר התחרות ומיעוט הבנקים. אחד היתרונות של מערכת סגורה כזאת הוא שהבנקים הרבה יותר זהירים ומלווים מעט.

(מקור הנתונים שלי הוא הבנק העולמי)

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ממוצע יכול להיות נתון מאוד מטעה.

זה די תלוי בהתפלגות השכר והחוב לעשירונים, נניח. אם החוב עולה באופן צמוד לעליית השכר, זה עוד איכשהו בסדר. אם החוב דווקא מרוכז בעשירונים הנמוכים שפתאום גילו את נפלאות המינוף, זה יכול להיגמר בקטסטרופה.

להרגשתי, הרבה יותר מדי אנשים לא באמת מבינים את המחיר של כל מיני דברים שהם קונים (רכב חדש, אייפון או חופש בחו"ל), והם רואים רק את ההחזר החודשי למול עיניהם, וגם אז לא באמת עושים את הסיגמה על כל התשלומים שלהם.

מצד שני, החוב האמריקאי באמת מפחיד. טוב שאנחנו עוד לא שם, וחבל שאנחנו כנראה בדרך הנכונה לשם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה מוזר מאוד, אני הייתי תחת הרושם שהרבה יותר קשה להגיע למצב של חוב בארה״ב, אם זה מינוס בבנק ואם זה חוב לחברת אשראי. בארץ למשל, כל אחד מקבל כרטיס אשראי בפתיחת חשבון בבנק ללא שאלות, או מסגרת אוברדראפט די מכובדת בחשבון עצמו. בארה״ב להבנתי המצב שונה מאוד.

פורסם

שוגיפלקס,

לא עברתי בפירוט אבל שים לב שבלינק של אמסטרדמסקי דובר על הלוואות שלא לצרכי נדל"ן - כלומר הלוואות קטנות ולא משכנתאות.

ואגב, העלית את אסטוניה ואתה צודק - גם פה מאוד נהוג לחלק הלוואות קטנות אפילו בסמס (כלומר אתה נרשם לשירות של איזו חברה שנותנת הלוואות, ואז יכול לקבל הלוואה לחשבון בתוך דקות פשוט ע"י שליחת סמס עם הסכום שאתה רוצה לקבל - זה פשוט נורא. ומישהו שאני מכיר פה מכיר בנאדם שעושה מזה כמות אדירה של כסף כל חודש).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זאת מכה כלל עולמית. בשנת 2001 כשהגעתי לפינלנד, הדברים היחידים שיכלת לקנות בתשלומים היו רכבים ודירות. מוצרי חשמל, טיסות לחו"ל, רהיטים? בכסף שיש, אין כסף? תהיה בריא. היום? הבלאגן חוגג. כל חנויות האלקטרוניקה מציעות תשלומים. למצב של ישראל עוד לא הגיעו, אתה לא יכול לחלק לתשלומים בסופר ובתדלוק לדוגמא, אבל יכול לקנות בכרטיס credit. זה אפשרי אם יש לך הכנסה מסודרת, הבנק נותן לך כרטיס אשראי עם סכום מסוים, ואז אתה מקבל הלוואה אוטומטית ומחזיר כל חודש סכום מסוים. עד לא מזמן על עמודים היו תלוים באנרים שהציעו לקחת הלוואות של €20€-50(!) תוך דקה ע"י שליחת הודעה. לא מזמן המדינה התערבה בעניין, כי הרבה אנשים הגיעו לפשיטת רגל בגלל טמטום נורא ואיום (תלמידים, מקרים סוציאלים וסתם דפוקים). בקיצור שיעבדו את כל העולם. האנשים הרי לא יודעים לדחות סיפוקים ובכלל הגענו למצב שלחיות בחובות מפה ועד להודעה האחרונה הפך לנורמה. והבנק? צוחק כל הדרך אל הבנק.

למען ההגינות אציין, שאוברדראפט לא קיים פה בכלל. איכשהו אפשר להיכנס למינטס של 50€, אבל אז אתה מקבל תוך שבוע מכתב זועם מהבנק.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
למצב של ישראל עוד לא הגיעו

הגיעו וגם עברו. החוב הצרכני בפינלד הוא 95% מהתוצר, כלומר פיני ממוצע חייב לבנק פי 1.4 יותר מישראלי ממוצע, וזה עוד אחרי שלוקחים בחשבון שהוא מרויח יותר (מקור הנתונים כאן).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אדרבע.

תודה על המידע, דווקא מעניין, לא חשבתי שהמצב הוא כזה. הבנקים ביצעו מהלך מאד חכם, עשו ככה שהאדם העני\הממוצע יחשוב שהוא כביכול עשיר וגם יכול להרשות לעצמו משהו. האמת שאף פעם לא התעמקתי יותר מדי בסוגייה עד לרמת ה٪, כי לא ממש אכפת לי. אני חי ממה שיש, ומנסה להתנהל בצורה אחראית.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אגב שוגי, מוזר אבל הנתונים שיש במאמר של אמסטרדמסקי שונים. שם בישראל כתוב שהאשראי לציבור בישראל הוא 43% כש-14% לא לדיור, ולמשל באסטוניה זה 41% כש-6% בלבד לא לדיור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אפשר להחיות את השירשור? מסקרן אותי מה חושבים החברים על המצב החדש לאחר בחירתו של גבאי לראשות מפלגת העבודה? האם הוא יגנוב קולות חזרה מלפיד (אישית אני מקוה שלא)?

חוץ מזה, האם ליכודניכים יתעוררו סופסוף או שליכוד כבר לא יירד מ-25 מנדטים? אני אישית כבר לא יכול לסבול את השיח הרדוד של חברי כנסת ושרים של הליכוד, זה פשוט מחריד לדעתי. משום מה אף אחד לא חושב לארגן הפגנה נגד זה, אני הייתי מגיע (ונניח גם נגד שחיתות, שיבואו יותר אנשים). במקום זה מפגינים נגד יועץ המשפטי לממשלה. לך תבין.

פורסם

גם אותי מסקרן לדעת מה חושבים על אבי גבאי. אני אמנם תושב חוץ אבל עדיין - לא שמעתי עליו מעולם לפני הסיפור הזה. ראיתי כמה ראיונות איתו וכמה מקרים אחרים בהם הוא דיבר ואחרים דיברו עליו - לא יודע למה אבל הוא לא בא לי טוב בעין. מרגיש כמו בנאדם לא חיובי.

בנוגע לליכוד - אתה כמובן צודק אבל אני חושב שההפגנות נגד היועץ המשפטי כן חשובות כי הוא זה שמעכב את ההליכים נגד ביבי, ולטעמי להפטר מביבי זו המשימה מספר 1 כרגע. רק בלעדיו אפשר יהיה להחיות את הליכוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אצלנו בתפוצה קוראים לזה לקרדה.

יעני, דג מת.

חסר אופי, חסר כריזמה, ככה לא גונבים קולות מאף אחד.

מנהיג צריך להנהיג אופוזיציה לוחמנית, לא אופוזיציה חולמנית.

תזכרו בביבי על המרפסת בכיכר ציון, ככה מנהיגים אופוזיציה.

לא בשיחות סלון על סנדביצים עם...לקרדה! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אופוזיציה לוחמנית זה אראל מרגלית? :roll:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

עלי גבאי עשה רושם חיובי, ואני כן חושב שהוא 'ישתה' לא מעט מנדטים ללפיד. אני די בטוח שביבי מבסוט לגמרי שגבאי הביס את פרץ, ונתן למפלגה הזו עוד קצת אויר לנשימה (וסייע לפרגמנטציה במחנה ה'לא ליכוד').

אני חושב שזה הזוי לראות את השמחה לאיד במחנה השמאל על "סוף ימיו של ביבי", אעלק. זה כאילו האנשים שם הגיעו מכוכב אחר ולא מודעים להיסטוריה הלא-כה-רחוקה, ביבי כאן בשביל להשאר.

לא היה כלום ולא יהיה כלום כי אין כמו ביבי (אין אין אין כמו ביבי).

וגם אם קרה, אז מה קרה!?

השיח הפוליטי בארץ פח, וזה נכון לשמאל כמו שזה נכון לימין. רשמתי על זה תקציר לפני כמה זמן:

התקציר:

קוראים לחקירה? עיתונאות סמולנית מנסה להדיח רה"מ מכהן.

קוראים לגניזה? עיתונאות אמיצה אומרים מה שהם חושבים בלי לדפוק חשבון לאף אחד!

פתחו בחקירה? משטרע ישמעאלית מושחתת אי אפשר לסמוך על מילה שלהם.

סגרו החקירה? וואלאק אין מה לחקור אפילו המשטרה אמרה...

אין עדים? נו רואים שלא היה כלום, אין סיכוי שאף אחד לא היה יודע מזה.

יש עדים? משוחדים, בדוק.

פותחים תיק אחד? יאללה יאללה על כל אחד אפשר לתפור איזה תיק קטנצ'יק מצוץ מהאצבע

פותחים מספר תיקים? נו באמת אין סיכוי שהוא עשה את כל זה ברור שזו עלילת דם

עובר פוליגרף? מ.ש.ל.

נכשל בפוליגרף? נו באמת ידוע שזה מכשיר לא אמין

פרקליטות תובעת? עורכי דין חלאות שקרנים אחד אחד

שופטים מזכים? הנה הוכחה חותכת לכך שלא היה שום דבר

שופטים מרשיעים? הנה הוכחה חותכת לכך שבית המשפט מבצע הפיכה

כופר באשמה? צדיק אמיתי לעולם לא יודה במעשי שקר

מודה באשמה? כל אחד יודה בשקר כאשר לוחצים אותו לקיר!

משנה עמדה פוליטית ...... ?

אוקיי, נכון כל מה שאמרתי מקודם? אז הפוך בבקשה 1f642.png

--

אבל עזבו שטויות, פוליטיקה זה פוליטיקה - 'מדע הדעות'. לפני כמה ימים כתבתי על דמוגרפיה, מי שמעניין אותו הנושא, מוזמן להעיף מבט (/להגיב) כאן.

בעיני זה נושא הרבה יותר אקוטי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אופוזיציה לוחמנית זה אראל מרגלית? :roll:

התשובה פשוטה, אין בישראל היום אופוזיציה לוחמנית או אפילו אקטיבית באיזו צורה.

למראית עין, זה נראה כאילו היאוש מחוסר האפשרות הפרלמנטרית מלהחליף את ביבי הוא כ"כ גדול, שהם נוקטים במשהוא בסגנון "בוא נשתוק ונהנהן כל הזמן בראש ואולי הוא יזרוק לנו כמה פרורים שניקח הבייתה".

אופוזיציה לוחמנית היום זה התקשורת וברק (שאם אתה עוקב אחריו בפייסבוק, פשוט מבריק).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...