Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

אם ״חלאות יקירי אל גזירה הקטארי״ מפריעות לך - כדאי שתפנה ללשכת ראש הממשלה. או אולי לאיתמר בן גביר, שתמונות מטומטמות שהוא מוציא החוצה, מובילות לכך שפותחים בחקירות נגד ישראל.

תגיד, אתה אשכרה מנסה להעלות טיעון הגיוני בויכוח פוליטי?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

@Night Driver אולי כדאי להרחיב טיפה, כי היו שלושה מנגנונים של צבירת זכויות פנסיה:

1. מנגנון של צבירת זכויות, כפי שהיה בקרנות הפנסיה ההסתדרותיות - צבירה, על ידי חיסכון, של זכות לכ-2% מהשכר לכל חודש עבודה, עד 70%. למנגנון הזה היו כל מיני בעיות, אבל מה שהקריס אותו היה דווקא תופעה חיובית - התארכות תוחלת החיים. לכן מנגנון זה נסגר להצטרפות מבוטחים חדשים באמצע שנות ה-90.

2. פנסיה תקציבית - בעיקר, אבל לא רק, במוסדות המדינה. צבירת זכויות ללא חיסכון אלא הסתמכות על תקציב עתידי - מנגנון בעייתי ביותר, אבל היה חוקי. נסגר להצטרפות מבוטחים חדשים בתחילת שנות ה-2,000, ומבוטחים ותיקים נדרשו להתחיל לחסוך במקביל לצבירת הזכויות התקציביות. 

3. מנגנון של חיסכון. היה קיים גם בעבר כ״ביטוח מנהלים״, והוא המנגנון העיקרי מזה כ-30 שנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקרנות הותיקות מכרו ביטוח פנסיוני שבו היתה קצבה מובטחת שהסתמכה על גידול אוכלוסייה והכנסות (הונאת פירמידה קלאסית).

בגלל שראו שהן הולכות לקרוס עברו לקרנות החדשות שמבוססות על חיסכון פנסיוני. ההפקדות נרשמות בחשבון על שמך ומושקעות באג"ח ייעודי ובשוק ההון. בהגיעך לגיל פרישה בודקים כמה כסף יש על שמך ומחשבים את הקצבה לפי מקדמים שמשתנים בהתאם לתוחלת החיים הצפוייה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 49 דקות, 3n כתב:

שתי החלאות יקירי אל גזירה הקטארי , אילו מזמן היו צריכים לעמוד לדין על בגידה והוצאת דיבה ולשון הרע , שלילה של פנסיות וזכויות באופן מיידי , אבל אנו יודעים את הקורה בפרקליטות המדינה

מה שאתה עושה בעצמך זו הסתה מטונפת. לאנשים יש זכות דיבור ואם יש לך בעיה עם מה שהם אומרים, תצטייד בעובדות ולך לתבוע.

רק מה, הם ככל הנראה דוברים אמת - ולכן אין שום קייס. אז מפיצים רעל בערוצים של עובדות אלטרנטיביות.

כשאני חושב על 2 חלאות יקירות קטאר אני חושב על גורמים בלשכת ראש הממשלה המכהן.

ובלי אהוד אולמרט כנראה שעכשיו לאל ג'ולאני יקיר 2 מפלגות השלטון בארה"ב היה כור גרעיני פעיל וחם.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@Night Driver הפירמידה הזו קיימת בכל חברה. השכבה העובדת ממנת את הדור הצעיר ואת הפורשים. אחת הסיבות למשבר שאנו רואים, למשל, במדינות אירופה, הוא משבר ילודה, אין מספיק עובדים כדי לפרנס את הזקנים.

בקרנות הותיקות היתה גם בעיה שבחלק מהקרנות הקצבה נקבעה לא לפי כל תקופת החיסכון אלא לפי השנים האחרונות (בד"כ שלוש) או שילוב של שני התחשיבים - ואז היתה בעיה כפולה: האחת היא שעם ההתקדמות המקצועית השכר עולה, והשניה היתה שמקומות עבודה היו מנפחים את השכר של עובדים לפני פרישה, מה שהגדיל את הקצבאות באופן מלאכותי מעבר לגידול החיסכון. הדבר הזה תוקן במסגרת הסדרי קרנות הפנסיה לפני 30 שנה. הקיצבה שלי (פרשתי לפני שנה עם חיסכון ב"עמיתים") חושבה במנגנון די מורכב לפי ההכנסה המבוטחת שלי בכל שנה יחסית לשכר הממוצע באותה שנה.

ואגב, במנגנון הקיים יש בעיה שקשה לחזות מה תהיה הקיצבה. גם בגלל שינוי במקדם ההמרה של הקיצבה, וגם בגלל תנודות בשוק ההון שיכולות להיטיב או לפגוע בפורש. לכן חשוב חיסכון נוסף עצמאי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, 3n כתב:

שלילה של פנסיות וזכויות באופן מיידי

לא הבנתי למה אתה כזה רחמן. מה נהיית שמאלני?

למה לעצור בפנסיות? מה עם לקחת חזרה את הכספים ששולמו להם לאורך השנים? ולמה לא להלאים את הרכוש שקנו בשכר שקיבלו מהמדינה?

לפני 57 דקות, sperial כתב:

אולי כדאי להרחיב טיפה,

עבור מי ההרחבות האלו? זה לא ממש מעניין את מי שמכנה חלאה, כל מי שלא בא לו בטוב וזועק סיסמאות כמו שלילת פנסיה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

עבור מי ההרחבות האלו?

1. כי אחד ממובילי הדיעה התחיל להרחיב, ואתה מכיר את האסוציאציות החופשיות שלי.

2. זה נושא פוליטי חם - אתה יודע, פנסיה תקציבית, אנשי קבע, תוספות הרמטכ״ל, ההסתדרות הישנה, ההסתדרות החדשה - סוף סוף פוליטיקה יומיומית בלי השם המפורש ביבי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

זה ממש לא נראה ככה

מי שמנהל חקירות זו המשטארה ולא הפרקליטות. מעניין מי שולט במשטרה ולמה היא לא חוקרת, כנראה גם בן גביר כבר חבר לשמאל.

הם לא הפרישו כי הסכם העבודה שלהם היה חלופת הפרשה בצורת פנסה תקציבית. החוק מחייב או להפריש או לשלם פנסיה תקציבית ואם לא הפרשת אתה מחוייב לשלם תקציבית.

אתה אפילו לא מבין את המושג הפרשה לפנסיה. הפרשה היא לקרן פנסיה ולא לקופת המדינה וזה לא עניין של בחירה אלא של חוק. החוק מחייב להפריש לקרן פנסיה מנוהלת ולא לקופה של המעסיק.

גם אצלך ניכר שאתה דובר האופוזציה .

בן גביר שולט במשטרה ?

היועצת המשפטית לממשלה ובית המשפט העליון הבהירו ומנעו מהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להתערב בעבודת המשטרה, לקבוע נהלים אופרטיביים, או להתערב בחקירות. בית המשפט קבע כי אין בסמכותו לתת הוראות מבצעיות בשטח ופסל סעיפים בחוק שאפשרו התערבות זו. [1, 2, 3, 4]
  • מניעת הנחיות מבצעיות בשטח: בית המשפט קבע כי שיקול הדעת המבצעי על אופן הפעלת הכוח באירועים (כגון הפגנות) נתון בלעדית למפקד המשטרה, ולשר אסור לתת הוראות אופרטיביות לדרגים המבצעיים. [1, 2]
  • ביטול סעיף בחוק בחקיקה: בג"ץ פסל סעיף ב"חוק בן גביר" שביקש להסדיר את כפיפות המשטרה ואפשר לשר להתערב בהחלטות מדיניות רגישות. [1]
  • הנחיית היועמ"שית בנושא חקירות: היועצת המשפטית לממשלה הבהירה לבג"ץ כי התיקונים לפקודת המשטרה פוגעים בעצמאות עבודת המשטרה ויצרו פוליטיזציה אסורה, ולכן דרשה לבטלם. [1, 2]

ולגבי הפנסיה , הבנת היטב אתה כרגיל כמנהגך מנסה להתחכם , המדינה העבירה את הכספים ויכולה למנוע אותם מאילו אשר יוצאים כנגדה בשרקים ועלילות.

פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

סוף סוף פוליטיקה יומיומית בלי השם המפורש ביבי.

אוקסימורון. התחלת יפה, למה להרוס...

לפני 6 דקות, 3n כתב:

בן גביר שולט במשטרה ?

כן. בגלל העובדה הזו בדיוק, היה צריך:

לפני 6 דקות, 3n כתב:
היועצת המשפטית לממשלה ובית המשפט העליון הבהירו ומנעו מהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להתערב בעבודת המשטרה, לקבוע נהלים אופרטיביים, או להתערב בחקירות. בית המשפט קבע כי אין בסמכותו לתת הוראות מבצעיות בשטח ופסל סעיפים בחוק שאפשרו התערבות זו. [1, 2, 3, 4]

והוא עדיין מתערב היכן שהוא לא אמור, היכן שלא ראוי, היכן שלא צריך, היכן שאין הצדקה, והיכן שזה גורם נזק בהרבה מקומות.

מקווה שיהיו עוד התערבויות כאלו. 

ללא ההתערבות של מיארה ובג"צ, המשטרה שלנו הייתה פועלת יותר כמו המשטרה החשאית אל מול "מתנגדי משטר" כמו שראינו במקומות אחרים על הפלנטה בעבר.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

הזיכרון שלי מעולה. הכל זה אותו תקליט שבור - ״אבל זה לא הוגני! עשיתם התנתקות! ולא בניתם התנחלויות! ויש חמאס!״. ואני אפילו כבר לא מדבר על זה שהתחילו להביא את סגל כפרשן לענייני כל דבר בעולם. כתב גנרי, שמפרש מהלכים צבאיים, מדיניים, בריאותיים, פוליטיים ומה לא. 

הוא רק ממשיך בזאנר , עשו את זה הרבה לפניו , אברמוביץ יקיר המערכת יודע הכל בכל תחום, ברק רביד ועוד ועוד.

היטיבה להראות את העיתונאות האוביקטיבית לאחרונה דנה וויס בכנס עורכי הדין...

https://www.facebook.com/share/v/1BKZEM1k5f/?mibextid=wwXIfr

מנחה בתשלום של לשכת עורכי הדין, נפלא.

פורסם
לפני 5 דקות, 3n כתב:

בן גביר שולט במשטרה ?

היועמשית ובית המשפט אומרים. בן גביר והשוטרים מתעלמים ועושים מה שבא להם.

על זה נאמר לשופטים אין צבא ואין משטרה. קיום של מדינת חוק תלוי בזה שכולם רוצים שזו תהיה מדינת חוק.

הזכרת לי ויכוח עם ביביסט מהעבודה. טענת המחץ שלו, שבו גביר לא מחוקק חוקים שמפלים בין ימין ושמאל, או משהו בסגנון.

הסברתי לו שהוא לא צריך לחוקק כלום. אם הוא מקדם קצינים שהרביצו למפגיני שמאל ולא מקדם קצינים שהעידו באופן שלא מוצא חן בעיניו, אז השוטרים מבינים יופי את המסר.

ראינו את זה בדיוק בלייב בשבוע האחרון. קצין שזרק רימון הלם בניגוד להוראות ופצע אנשים, קודם. שוטרים שזורקים רימון על חרדים, קיבלו כותרת שמורה להם איך להתנהג להבא. החומר האנושי במשטרה הוא לא מהמשובחים, אבל אפילו כלבים מבינים שיטת אילוף כזו.

לפני 4 דקות, 3n כתב:

מנחה בתשלום של לשכת עורכי הדין, נפלא.

חחחחחחח

image.thumb.png.6211b68e1fab32dc32c1ed8ca1a75e10.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

מה שאתה עושה בעצמך זו הסתה מטונפת. לאנשים יש זכות דיבור ואם יש לך בעיה עם מה שהם אומרים, תצטייד בעובדות ולך לתבוע.

רק מה, הם ככל הנראה דוברים אמת - ולכן אין שום קייס. אז מפיצים רעל בערוצים של עובדות אלטרנטיביות.

כשאני חושב על 2 חלאות יקירות קטאר אני חושב על גורמים בלשכת ראש הממשלה המכהן.

ובלי אהוד אולמרט כנראה שעכשיו לאל ג'ולאני יקיר 2 מפלגות השלטון בארה"ב היה כור גרעיני פעיל וחם.

הסתה מטונפת היא מה ששתי החלאות מבצעים בערוצי אויב.

עצם ההגנה שלך על שני אילו מעידה בעיקר עליך.

• משעמם 1
פורסם
לפני 30 דקות, 3n כתב:

ויכולה למנוע אותם מאילו אשר יוצאים כנגדה בשרקים ועלילות.

אם אלו שקרים ועלילות, תוכיח.

גם אני נגד הפצת שקרים ועלילות נגד המדינה.

אני מגן על זכותם המלאה לחופש דיבור. הוא מותנה באמירת דברי אמת. אם ישקרו, שייתבעו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 38 דקות, 3n כתב:
  • מניעת הנחיות מבצעיות בשטח: בית המשפט קבע כי שיקול הדעת המבצעי על אופן הפעלת הכוח באירועים (כגון הפגנות) נתון בלעדית למפקד המשטרה, ולשר אסור לתת הוראות אופרטיביות לדרגים המבצעיים. [1, 2]
  • ביטול סעיף בחוק בחקיקה: בג"ץ פסל סעיף ב"חוק בן גביר" שביקש להסדיר את כפיפות המשטרה ואפשר לשר להתערב בהחלטות מדיניות רגישות. [1]
  • הנחיית היועמ"שית בנושא חקירות: היועצת המשפטית לממשלה הבהירה לבג"ץ כי התיקונים לפקודת המשטרה פוגעים בעצמאות עבודת המשטרה ויצרו פוליטיזציה אסורה, ולכן דרשה לבטלם. [1, 2]

ועדיין עם כל המגילה הזו שבן גביר בעצמו ובקולו אמר שהוא שם עליה ז' והוא מתערב וימשיך להתערב איפה הפרקליטות קשורה?

לפני 38 דקות, 3n כתב:

ולגבי הפנסיה , הבנת היטב אתה כרגיל כמנהגך מנסה להתחכם , המדינה העבירה את הכספים ויכולה למנוע אותם מאילו אשר יוצאים כנגדה בשרקים ועלילות.

שוב, אתה לא יכול למנוע כספים שמגיעים על הסכם ועבודת עבר. זה שאתה מחזיק אותם אצלך לא נותן לך זכות כזו.

יתרה מזאת, אפילו אם אני חייב לך מיליונים אתה לא יכול לגעת בחיסכון הפנסיוני שלי וגם אם תעקל לי את הקצבה עדיין תהיה חייב להשאיר לי סכום מינימלי לקיום (ואם הקצבה שלי בגובה הסכום הזה לא תקבל כלום).

ותבחין בין התחכמות לזה שפשוט אין לך מושר על מה אתה מדבר. מנסים רק להסביר לך את המעמד החוקי של הכספים והתשלומים האלה.

רק אם אדם מורשע בריגול או בגידה ניתן לשלול ממנו קיצבה וגם אז היא לרוב תועבר לתלויים ולא תיפסק.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

ועדיין עם כל המגילה הזו שבן גביר בעצמו ובקולו אמר שהוא שם עליה ז' והוא מתערב וימשיך להתערב איפה הפרקליטות קשורה?

אם זה היה תלוי בבן גביר? בידיים וברגליים, עם משקולת בטון, בגיחה לשיט תענוגות בירקון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...