Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב1973 המצרים והסורים היו אויב ולא נכס שאיפשר לגולדה לקנות זמן בשלטון. היא עשתה הרבה טעויות, אבל היא לא דאגה להזרים כסף לחימוש הסורים והמצרים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, farkash7 כתב:

ולא, לפנות אזרחים שלך וליצור רצועת ביטחון בשטח המדינה זו לא אסטרטגיה, לא יאומן שזה מנורמל

עדיף מאשר להיטבח, לא?

אני לא אומר שזה נורמלי ובטח לא אידאלי אבל כשיורים על האזרחים ואתה נמנע מלצאת למתקפת נגד (למה חיכו שנה? אין לי מושג) זה עדיף מכלום.

לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

גם את המצרים לקחו ברצינות. גם מול המצרים הצבא היה מוכן לעימות

לא נכון. אם הצליחו להפתיע בכזאת עוצמה, סימן שהצבא לא היה מוכן.

לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

אז להגיד שהצבא היה מוכן הרבה יותר טוב לעימות עם חיזבאללה זה סיפורי סבתא

אתה מפרש מוכנות בכמות החיילים והציוד על הגבול. מוכנות זה גם לדעת מה הולך לקרות לפני שזה קורה. 

אין לך כמות חיילים בלתי מוגבלת לשים איפה שאתה רוצה על הגבול וברצועות ביטחון, לכן אתה חייב להקטין ככל הניתן את הסיכוי שהאויב יפתיע אותך. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

נראה לי שלא שירתת בגבול הצפון.
הייתי שם כל השירות שלי.
בהנתן כמויות הנשק, הבונקרים, התוכניות, המפות, כלי הרכב שנחשפו לאחר שצה"ל נכנס לשם, שהם רק מה שחשפו לנו - קצה הקרחון, ובהנתן מה שאני יודע על הסד"כ שיש שם בבט"ש אני אומר לך בוודאות של 100% שאם הם היו פותחים במתקפה ומפתיעים אותנו אף אחד לא היה עוצר אותם עד לחיפה, וגם שם הם היו נעצרים כי הם החליטו.
אם באותה שבת ארורה הם היו מחליטים להצטרף וללכת ALL IN כנ"ל.

אבל אתה לא מבין את העקרון - אם מוחמד היה מקבל הודעה להגיע למנהרה במרון א ראס גם מוטי מהמוסד היה קורא אותה, וא' היה ממריא על ה-F35.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

לא נכון. אם הצליחו להפתיע בכזאת עוצמה, סימן שהצבא לא היה מוכן.

כן נכון כי מתקפת פתע של חיזבאללה הייתה נתקלת באותם סדר גודל של כוחות מדוללים מול אוייב מאורגן וחזק פי 100 עם כמויות נשק פי 100.
כל התאוריה שלך בנויה על זה שבצפון כן הייתה מתקבלת התראה כי התייחסו לחיזבאללה ברצינות, אבל כבר קרה מקרה אחד בהסטוריה שלנו ששני אוייבים שהתייחסו אליהם מאוד ברצינות הצליחו להפתיע. כלומר הנחת המוצא שלך שגויה.

לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אבל אתה לא מבין את העקרון - אם מוחמד היה מקבל הודעה להגיע למנהרה במרון א ראס גם מוטי מהמוסד היה קורא אותה, וא' היה ממריא על ה-F35.

כן אה? אני מקווה שאתה ציני.

נפל לי האסימון היום - החידון היומי: מה השיר האהוב על ביבי?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אין פה שום תיאוריה.

על חיזבלה היה מעקב, חיזבלה לא הפתיע. היה יכול להפתיע? מי יודע. אנחנו יכולים לדבר על מה שקרה, לא על תרחישים דמיוניים.

על חמאס לא היה מעקב, ואם היה לא נעשה כלום בנידון כי קונספציה וכי חמאס הוא נכס. לכן הפתיע והצליח לעשות נזק עצום.

זה או שאתה מפקח על האויבים שלך בשבע עיניים כדי שלא יצליחו להפתיע או שאתה הופך למדינת צבא שכל אדם שני הוא חייל, כי אויבים יש בשפע ומכל כיוון. מה יותר ישים?

אני לא אומר שזה היה נכון לקצץ בכוחות הצבא וכל הבולשיט הזה של צבא קטן וחכם, אבל גורם ההפתעה זה מה שעושה הכי הרבה הבדל. היינו צריכים ללמוד מיום כיפור וליישם את זה גם על חמאס, לא עשינו את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

זה או שאתה מפקח על האויבים שלך בשבע עיניים כדי שלא יצליחו להפתיע או שאתה הופך למדינת צבא שכל אדם שני הוא חייל, כי אויבים יש בשפע ומכל כיוון. מה יותר ישים?

שתי השיטות נכשלו.
בתקופת מלחמת יום כיפור היינו מדינת צבא. בנוסף עקבנו אחרי האויבים שלנו (מצרים וסוריה) ברצינות כי הפסד להם פירושו סוף המדינה, ועדיין הופתענו.
כלומר זה לא פתרון.
הפתרון מורכב משני דברים:
1. buffer מספיק גדול כדי לאפשר לך להתארגן גם במקרה של הפתעה.
2. לא לתת לאוייב על הגדר להתעצם למימדי מפלצת.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 26 דקות, farkash7 כתב:

החידון היומי: מה השיר האהוב על ביבי?

אה...זו שאלה מכשילה?

או אולי:

?

• מצחיק 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

יש מרחק עצום בין סיכול של איזה פיגוע לבין מלחמה כוללת. סיכול פיגוע של חוליה את זה גם קצין זוטר בשטח יכול לאשר, מלחמה כוללת זה רק ראש הממשלה/קבינט שהוסמך לכך לכן גם נוצר הפער העצום בין הפתעה כזו לכזו. את הצבא המצרי ראו מתכונן, ידעו שהוא מתכונן, אך גיוסו מילואם מספר פעמים כמוכנות למתקפת פתע ועדיין, הופתענו. הבעיה מתחילה מזה שאתה מאפשר לאויב להגיע בכלל למצב שהוא מהווה איום קיומי עליך, במיוחד כאשר מאודבר בארגון טרור שזו כל המהות שלו, לעומת מדינת אויב שם המצב באמת מורכב יותר אבל חיזבאללה? חמאס? זו המהות היחידה שלהם ולצערנו ביבי נתון לשני הגופים האלו תעודת ביטוח וכסף. 

זו הבעיה עם ביבי ומה שהביביסטים לא מבינים, אם הראש דורש שקט, לא התקפי, ובנוסף לכל שם את כל הקשב על יהודה ושומרון, זו התאוצה. 

לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

על חיזבלה היה מעקב, חיזבלה לא הפתיע. היה יכול להפתיע? מי יודע

אתה מדבר רק על כוח קרקעי, אבל במתקפת הפתעה זה ארגון שהיה יכול בהחלט לשבש את הפעילות של חיל האוויר באמצעות כוח רקטי עצום. במקרה של חזבאללה היה לנו מזל כי גם נסראללה היה בקונספציה שישראל מורתעת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אה...זו שאלה מכשילה?

לא. למי שלא מכיר תציצו על המילים של הפזמון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

שתי השיטות נכשלו

אין שום דבר שהוא 100%.

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

ועדיין הופתענו

כי לא עשינו את זה מספיק טוב. במצב כזה אפילו שהיינו מדינת צבא זה לא ממש עזר נגד ההפתעה. לכן מה המסקנה? תעשה הכל כדי לא להיות מופתע.

לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

הפתרון מורכב משני דברים:
1. buffer מספיק גדול כדי לאפשר לך להתארגן גם במקרה של הפתעה.
2. לא לתת לאוייב על הגדר להתעצם למימדי מפלצת

1. מה תעשה? תפנה ישובים שקרובים לגדר? תצא ככה סתם לכבוש רצועת ביטחון בשטח האויב? אין לישראל עודפי שטח.

היו הרבה פאשלות בדרך שגרמו לתגובה שלנו להתאחר כל כך ולאפשר להם לעשות מה שעשו.

2. במקרה של חמאס אנחנו לא רק נתנו, אנחנו גם עזרנו.

פורסם (נערך)
לפני שעה, stx כתב:

ברור, אף פעם מעולם לא צחק על פרס, על דוד לוי, על מרידור, על אמסלם-ביטן-קרעי-מיקי-זוהר. על החליפות של דרעי. על העילגות של מאי גולן. על הפוסטריות של יאיר לפיד. על הזחיחות של חלוץ. על בנט. על גנץ. על אשכנזי. על כץ. על שלי יחימוביץ'. איך קראו לליכודניק ההוא מרעננה, עוזי כהן?

פספסת את הכוונה שלי. האם לצחוק על נכות או מום של אדם זה בסדר, או להתעסק באיפור או במראה של שרה כל היום, זה עיתונאות משובחת?

מעניין מה הייתם אומרים אם מישהו כאן בפורום היה לועג לנכות של קארין אלהרר, או מכנה אותה בכל מיני כינויים בגלל הנכות, או אם איזה "עיתונאי" היה מתחיל להתעסק במשקל של נעמה לזימי, והאם היא הוסיפה 5 קילו אחרי החג או אם התמונות שלה צולמו ככה שלא יראו את זה?

כבר הייתם צועקים על שוביניזם, מיזוגניה, גסות רוח, אלימות ומה לא.

וזה מתחבר למה שכתבתי - לשמאל כבר אין שום דבר קדוש. לפוצץ את החתונה של אבנר נתניהו (כשהוא מרחיק את עצמו מהפוליטיקה)?   כמובן. ארגנו את זה כאילו זה מבצע צבאי.

להציק לשקלי שיצא לרוץ עם הילד הקטן שלו, או לקלל ולאיים על ילדים קטנים ליד בית הספר, רק בגלל שהם הילדים של שר מהליכוד, זה בסדר?

אפילו בבתי עלמין איבדתם את זה - מפוצצים כל טקס, כל דבר קדוש, רק כי החלטתם ששר נבחר מהממשלה לא יכול פתאום להגיע ולהשתתף.

אבל כשזה מגיע אליכם בחזרה כבומרנג, אתם פתאום מתחילים לבכות ולהתלונן. תופעת מרדכי דוד והחבר הגבוה שלו, שהולכים מטרידים, מציקים וחוסמים אנשים מהשמאל, זה תגובת נגד לכאוס שהיה פה במשך שנים מהצד השמאלי. אבל עכשיו פתאום זה לא בסדר לחסום, זה לא בסדר לדחוף טלפון לפנים, זה לא בסדר לבוא לבית של מישהו (לשמאל הרי זה לא הפריע לחסום את הבית של טלי גוטליב, עם בת אוטיסטית, או להגיע להציק למתיישבים בחוות, אבל כשמגיעים אליהם הביתה, זה פתאום אלימות ודבר שלא עושים).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

שכחת את החלק הראשון. המהפכה המשפטית שאתה מריץ פה וכל החוקים ההזויים .... לך ורק לך את הכוח לעצור את זה.....

זאת התערבות פוליטית 

תפקיד מערכת הבטחון היא לדאוג לבטחון לא לתת חוות דעת על חוקים

פורסם (נערך)

באמת כבר איזה עשרה עמודים אף אחד לא הסביר שאסמול צבוע!11 

לפני 26 דקות, gadik6 כתב:

אבל כשזה מגיע אליכם

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

@gadik6
שמע, משעשע. 

זה לא בסדר מאף צד של המפה, אבל אני לא זוכר שמישהו בימין יצא נגד הצחוקים על הגבות של משה נוסבאום, או האוזניים של גיא פלג, או (הכי גרוע) הכוויות של אמנון אברמוביץ'. 

ובכלל 90% מהשיח זה להאשים את הצד השני בכל מיני דברים ולהתעלם לגמרי ממה שקורה בצד המאשים. 

נראה לי שפרות קדושות לא נשארו במה שאתה קורא לו ימין ולא במה שאתה קורא לו שמאל. 

יש בודדים שנשארו עניינים.

ולכן אני שואל אותך בצורה עניינית (אני יודע שאתה מאוד עסוק בלהתייחס לכולם), מה עם מערכת החינוך שהזכרת? 

הכל טוב שמה? 

מה לדעתך הכיוון ב 10-15 שנים האחרונות? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 48 דקות, madmaxx כתב:

יש מרחק עצום בין סיכול של איזה פיגוע לבין מלחמה כוללת. סיכול פיגוע של חוליה את זה גם קצין זוטר בשטח יכול לאשר, מלחמה כוללת זה רק ראש הממשלה/קבינט שהוסמך לכך לכן גם נוצר הפער העצום בין הפתעה כזו לכזו. את הצבא המצרי ראו מתכונן, ידעו שהוא מתכונן, אך גיוסו מילואם מספר פעמים כמוכנות למתקפת פתע ועדיין, הופתענו. הבעיה מתחילה מזה שאתה מאפשר לאויב להגיע בכלל למצב שהוא מהווה איום קיומי עליך, במיוחד כאשר מאודבר בארגון טרור שזו כל המהות שלו, לעומת מדינת אויב שם המצב באמת מורכב יותר אבל חיזבאללה? חמאס? זו המהות היחידה שלהם ולצערנו ביבי נתון לשני הגופים האלו תעודת ביטוח וכסף. 

זו הבעיה עם ביבי ומה שהביביסטים לא מבינים, אם הראש דורש שקט, לא התקפי, ובנוסף לכל שם את כל הקשב על יהודה ושומרון, זו התאוצה. 

אתה מדבר רק על כוח קרקעי, אבל במתקפת הפתעה זה ארגון שהיה יכול בהחלט לשבש את הפעילות של חיל האוויר באמצעות כוח רקטי עצום. במקרה של חזבאללה היה לנו מזל כי גם נסראללה היה בקונספציה שישראל מורתעת. 

לא הבנתי מה אתה רוצה ממני

לפני כשעה, farkash7 כתב:

כן אה? אני מקווה שאתה ציני.

לא.

אני מציג פה את הגישה הצהלית/מוסד/ביבי, שהמוסד היה כל כך עמוק בתוך התחת של נסראללה שאם הוא רק היה חושב על לפתוח במלחמה היינו יודעים על זה.

אחד הדברים שגלנט למשל רצה זה לפוצץ את כל הטילים של חיזבאללה ב-8.10, אפשר להניח שאם ב-8.10 הוא ידע איפה הם אז גם ב6.10 הוא ידע, ואם היינו פותחים במלחמה אז 100 אלף טילים היו עולים באש עוד לפני שמחבל אחד עלה על ווסט.

בדיוק כמו בפתיחת לבנון השנייה.

המציאות מוכיחה שזה נכון ואין מה להתווכח על זה.

• תוכן חדש...