Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

שמע, יואב זיתון שהבאתי הוא לא קפלניסט.

וגם ישראל היום לדעתי עדיין לא מחליף את הארץ.

https://www.israelhayom.co.il/news/defense/article/19756821#

דווח ב I24 שהמידע הגיע מפעיל חמאס אשר נתפס לפני חודש ואשר זימר בחקירה על 2-3 פעילים אחרים ברצועה בעלי ידע בנושא , הם אותרו וטופלו וזימרו על 2-3 מיקומים שבהם רן גווילי ז"ל שבהם הוא קבור.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אולמרט יצא למלחמת לבנון השניה.

חתיכת הישג - מלחמה שבערך שום מטרה לא הושגה בה, ומלחמה שחיזבאללה פשוט המשיך להתעצם מיד לאחר סיומה, ולצפצף עלינו ועל האו"ם.

אז סליחה, אבל זה לא משהו להתפאר בו.

בדיוק כמו שאין מה להתפאר ב"צוק איתן", ובעוד שלל מבצעים שאחריהם שמענו שהחמאס מורתע.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

ועל זה שהוא יכול להרשות לעצמו לבזבז כסף ללכת לבית משפט כדי לקבל במה לספר שהוא חושב שלביבי יש בעיות נפשיות.

בטח, עם המעטפות שהוא קיבל איך לא יהיה לו כסף.

אגב, במדינה נורמלית, הוא לא היה מעז להראות את הפרצוף החצוף שלו בטלוויזיה, אבל פה שוכחים לך הכל, כל עוד אתה נגד ביבי.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

התאוריה שלך מתרסקת כבר על ההתחלה. היחס למלחמה עם חיזבאללה לא היה אף פעם כמו היחס למלחמה בעזה. וזה כולל את רוב השמאלנים שאני מכיר. וגם את הגויים.

מאיפה אתה יודע?   זה תרחיש היפותטי שאף פעם לא נדע את התשובה אליו.

אני ממש לא בטוח שמלחמה שהחלה ביוזמת ישראל, ועוד מלחמה ארוכה וכואבת, הייתה מתקבלת בהבנה בקרב חוגים רבים בשמאל, ובטח שלא בעולם.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

במלחמה מול איראן, ששוב, היחס אליה לא היה אותו היחס לא פה ולא בחול.

אותה מלחמה ששטפו לנו את המח שהיא כשלון, או שתהו למה צריך היה להתחיל אותה דווקא בעיתוי ההוא (ממש פה לפני כמה עמודים)?

גם להזכירך, המלחמה מול איראן הייתה קצרה ו"רחוקה". זה לא צבא טרור שיושב לך על הגבול, שמצריך כניסה קרקעית ועשרות או מאות חיילים הרוגים, ושיכול לשגר מאות טילים במכה עם התראה של דקות בודדות.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

. ולא בגלל זה השופר הנערץ עליך, גדי טאוב, סיפר שאסור למוטט את החמאס.

הוא לא היה השופר היחיד - היו גם יהיר גולן, ראשי הצבא והשב"כ, כולם סיפרו שאסור למוטט את החמאס, בצורה כזאת או אחרת.

כולם גם תמכו במזוודות הכסף מקטאר.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

. אני כן בהחלט בא בטענות לנתניהו שבכל שנות שלטונו לא פעל כדי להבטיח אלטרנטיבה שפויה (ע״ע גדי טאוב שוב), 

אלטרנטיבה שפויה למה, לחמאס?

כי ניסינו אלטרנטיבה שפויה, אבל חמאס זרק אותה מהגגות בשנת 2008, ואז תפס את השלטון.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אתה יודע כבר לספר לי אם פלדשטיין הוא פטריוט ישראלי, ציוני נלהב, או שביבי בכלל לא מכיר אותו, או שהוא נוכל?

ממה שאני מבין, פלדשטיין הוא יס-מן קלאסי, שהיה יועץ חיצוני (ועובד לשעבר בלשכת ראש הממשלה, אולי אפילו זה לא), אדם לחיץ, שעשו עליו סיבוב.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

חתיכת הישג

אני לא יודע לגבי הישגים. זו בסך הכל דוגמא לראש ממשלה ישראלי שפעל. בניגוד למלך ביבי שבעיקר כתב ספרים ודיבר. 

מאיפה אתה יודע?   זה תרחיש היפותטי שאף פעם לא נדע את התשובה אליו.

שתי בעיות. זה לא מנע ממך לספר בתגובה הקודמת מה היה קורה, אז קצת מוזר שאתה שואל אותי מאיפה אני יודע. ואני האמת יודע. כי הייתה מלחמה מול חיזבאללה בשלוש שנים האחרונות. עדיין יש. והיא לא מקבלת את אותו היחס כמו המלחמה בעזה. לא פה. לא בחו"ל.

אותה מלחמה ששטפו לנו את המח שהיא כשלון, או שתהו למה צריך היה להתחיל אותה דווקא בעיתוי ההוא (ממש פה לפני כמה עמודים)?

מי שטף לך את המוח? כשהמלחמה פרצה, כל ערוצי התקשורת יישרו קו שככה צריך וזהו. מבטיח לך, יקרה גם בסיבוב הבא.

הוא לא היה השופר היחיד - היו גם יהיר גולן, ראשי הצבא והשב"כ, כולם סיפרו שאסור למוטט את החמאס, בצורה כזאת או אחרת.

כולם גם תמכו במזוודות הכסף מקטאר.

זה נהדר. אבל רק ביבי היה ראש ממשלה. והוא לא פעל נגד החמאס לא בגלל אסמולנים. אלא בדיוק בגלל מה שטאוב, דיסטל ואחרים אמרו.

אלטרנטיבה שפויה למה, לחמאס?

כי ניסינו אלטרנטיבה שפויה, אבל חמאס זרק אותה מהגגות בשנת 2008, ואז תפס את השלטון.

אז לשיטתך בעצם לא היה צריך לצאת למלחמה ב-2023, כי ניסינו אלטרנטיבה אבל חמאס זרק אותה מהגגות?

אני אזכיר: מיטוט החמאס - מה שביב נמנע ממנו במשך 15-20 שנה כמו מאש, למרות שכתב על זה ספרים וחירטט על זה בבריטון סמכותני בעברית באנגלית - היה יעד מרכזי של המלחמה שמסתיימת לה כרגע. 

ממה שאני מבין, פלדשטיין הוא יס-מן קלאסי, שהיה יועץ חיצוני (ועובד לשעבר בלשכת ראש הממשלה, אולי אפילו זה לא), אדם לחיץ, שעשו עליו סיבוב.

ממה שאני יודע, נתניהו שינה את הגרסה שלו על פלדשטיין איזה 3 פעמים - אם בכלל מכיר אותו וכו'. לא נראה לך מוזר קצת?

...

אני חושב שאתה קצת מתפזר.

אם הטענה שלך היא שביבי לא עשה כלום בגלל השמאלנים - חבל, שיתן למישהו חזק מהימין להוביל במקומו.

אם הטענה שלך היא שכולם טעו - זו טענה שונה. אבל היו גם פוליטיקאים או גנרלים שהציעו למוטט את החמאס. ומימלא זה גם לא רלוונטי. רובם לא נבחרו במשך 20 שנה בערך להוביל את ישראל.

אם הטענה שלך היא שאין אלטרנטיבה לחמאס ולישראל בעצם אין מה לעשות - עוד יותר חבל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

אם הטענה שלך היא שכולם טעו - זו טענה שונה. אבל היו גם פוליטיקאים או גנרלים שהציעו למוטט את החמאס. ומימלא זה גם לא רלוונטי. רובם לא נבחרו במשך 20 שנה בערך להוביל את ישראל.

אם הטענה שלך היא שאין אלטרנטיבה לחמאס ולישראל בעצם אין מה לעשות - עוד יותר חבל.

בלי קשר לגדי - שתי הטענות סבירות

ולא מושמעות מספיק (או סתם טובעות להן ברעש הבלתי פוסק של רק-ביבי/רק-לא-ביבי שאנחנו לא מצליחים להתרומם ממנו)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לא טענות סבירות.
הטענה של "כולם טעו" לא סבירה.
כלומר זה סביר לטעות, אבל לא סביר לטעות, להאשים את כולם ולהישאר על הכיסא.
הוא צריך לעוף על טיל הביתה לפני כולם, הוא ראש הממשלה, האחריות על מדיניות, על אסטרטגיה על למי להקשיב ואת מי לאתגר היא קודם כל שלו. הוא אמר את זה בעצמו במילים שלו לוועדת החקירה של מלחמת לבנון.
דרך אגב חלק גדול מהקונספציה נבנתה וטופחה ע"י ביבי שחשב שהוא יכול לשלוט בסיטואציה ולעשות "הפרד ומשול" גם לפלסטינאים.
מה שקרה בפועל זה שעבדו עליו בריבוע, החבר סינוואר שהחליף איתו פתקים, והגענו לאן שהגענו...

לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

ומלחמה שחיזבאללה פשוט המשיך להתעצם מיד לאחר סיומה, ולצפצף עלינו ועל האו"ם.

בתקופה של מי הוא התעצם למימדי מפלצת? של מי?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע לגבי הישגים. זו בסך הכל דוגמא לראש ממשלה ישראלי שפעל. בניגוד למלך ביבי שבעיקר כתב ספרים ודיבר. 

אולמרט "פעל" אחרי שנחטפו ונהרגו לנו חיילים. אפשר להגיד שזה היה מחוסר ברירה.

אם אתה מנסה להביא דוגמה ליוזמה אז זה לא דוגמה טובה.

דווקא נתניהו כן פעל כך לעיתים (רחוקות), למשל המבצע בו חוסלו במכה מלא מחבלים באיזה איצטדיון בעזה, אחרי מכת פתיחה בהפתעה. אבל שוב, גם פה זה היה כתגובה לירי מתמשך מעזה.

לא אולמרט ולא בנט/לפיד היו ראשי ממשלה "התקפיים". וגם לא נתניהו כמובן.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

שתי בעיות. זה לא מנע ממך לספר בתגובה הקודמת מה היה קורה, אז קצת מוזר שאתה שואל אותי מאיפה אני יודע. ואני האמת יודע. כי הייתה מלחמה מול חיזבאללה בשלוש שנים האחרונות. עדיין יש. והיא לא מקבלת את אותו היחס כמו המלחמה בעזה. לא פה. לא בחו"ל.

כי אתה קובע שהתיאוריה שלי מתרסקת, למרות שאין באמת דרך לדעת. 

המצב מאז ה-7 באוקטובר מאוד שונה - החיזבאללה נלחם בנו מהיום הראשון, ואנחנו יצאנו למערכה עצימה אחרי כשנה של לחימה בעצימות נמוכה יותר.

זה ממש לא המצב אותו אני תיארתי, בו אנו יוצאים למלחמה ארוכה וכואבת, בלי "התגרות" של חיזבאללה.

ועדיין, גם במצב הנוכחי, הייתה ביקורת על הלחימה, והיו קריאות להגיע להסכם והפסקת אש בצפון, ואף ביקורת על פעולות התקפיות דוגמת מבצע הביפרים (שחלקן שוב סובבות סביב נתניהו - פעם זה המשפט, פעם זה איזה ניסיון להבעיר את האזור, וכדומה).

ועוד דבר - עזה היא בית חרושת לפייק ולרחמים. הפלשתינים לא רואים את חיזבאללה ברגע שזה מגיע לבכי והתמסכנות.

אז היחס השונה שציינת הוא יותר בגלל הצד השני, ויכולת המשחק שלו, ולא בהכרח קשור אלינו.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

מי שטף לך את המוח? כשהמלחמה פרצה, כל ערוצי התקשורת יישרו קו שככה צריך וזהו. מבטיח לך, יקרה גם בסיבוב הבא.

זה פשוט לא נכון - היו אנשי תקשורת שזה היה שקוף שהם מקווים, בתוך תוכם, שישראל לא תנצח במלחמה מול איראן, גם אם הם לא אמרו את זה.

אשכרה היה פה "מבצע" להורדת המורל. לא זוכר אם זה היה דרוקר, או אחרים, אבל בהחלט הייתה פה שטיפת מח שנועדה להוריד את המורל או לגמד את הישגי המלחמה.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אז לשיטתך בעצם לא היה צריך לצאת למלחמה ב-2023, כי ניסינו אלטרנטיבה אבל חמאס זרק אותה מהגגות?

כתבת אלטרנטיבה - אני שואל איזו אלטרנטיבה או אלטרנטיבה למה?

גם איך הגעת מזה לכך שלשיטתי לא היה צריך לצאת למלחמה?

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אני אזכיר: מיטוט החמאס - מה שביב נמנע ממנו במשך 15-20 שנה כמו מאש, למרות שכתב על זה ספרים וחירטט על זה בבריטון סמכותני בעברית באנגלית - היה יעד מרכזי של המלחמה שמסתיימת לה כרגע. 

נכון, משהו שהוא נמנע ממנו בהסכמה עם ראשי מערכות הבטחון.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

ממה שאני יודע, נתניהו שינה את הגרסה שלו על פלדשטיין איזה 3 פעמים - אם בכלל מכיר אותו וכו'. לא נראה לך מוזר קצת?

אתה יודע שדיווחו שנתניהו שינה את הגרסה.

לא בטוח שזה המצב בשטח.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אני חושב שאתה קצת מתפזר.

אם הטענה שלך היא שביבי לא עשה כלום בגלל השמאלנים - חבל, שיתן למישהו חזק מהימין להוביל במקומו.

אם הטענה שלך היא שכולם טעו - זו טענה שונה.

הטענה שלי היא בדיוק שכולם טעו - נתניהו, ראשי מערכת הבטחון, ועוד גורמים בכירים.

חלק מאותם גורמים שהביאו אותנו למצב הזה, מנסים לצייר היום כאילו זה הכל נתניהו ולהם אין יד בדבר, כשבפועל זה בדיוק להיפך.

לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

אבל היו גם פוליטיקאים או גנרלים שהציעו למוטט את החמאס.

מי?

אני גם אגיד שלהציע כשאתה לא נושא בתפקיד או באחריות, זה מאוד קל.

היה את ליברמן, שנתן להנייה 48 שעות. כולנו יודעים מה קרה.

ועוד שאלה - הם הציעו מה לעשות אחרי זה?

כי היו כמה שרים או חברי כנסת מהימין שאכן הציעו ועדיין מציעים את זה, רק שהשלב השני שלהם היה כיבוש מחדש של הרצועה ואז התיישבות יהודית שם. מניח שלא היית מצביע עבור "פתרון" כזה.

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

דווקא נתניהו כן פעל כך לעיתים (רחוקות), למשל המבצע בו חוסלו במכה מלא מחבלים באיזה איצטדיון בעזה, אחרי מכת פתיחה בהפתעה. אבל שוב, גם פה זה היה כתגובה לירי מתמשך מעזה.

זה מבצע עופרת יצוקה. אם אני זוכר נכון ראש הממשלה היה אולמרט. שר הביטחון ברק והרמטכל אשכנזי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

בתקופה של מי הוא התעצם למימדי מפלצת? של מי?

הכל התחיל אצל אולמרט. אתה בא גם אליו בטענות שהוא לא טיפל באיום כשהיה עוד קטן יחסית?

אולי אם אולמרט לא היה מאפשר לחיזבאללה להתעצם מהרגע הראשון, חיזבאללה היה נשאר ארגון טרור קטן ולא המפלצת שאתה מדבר עליה?

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

זה פשוט לא נכון - היו אנשי תקשורת שזה היה שקוף שהם מקווים, בתוך תוכם, שישראל לא תנצח במלחמה מול איראן, גם אם הם לא אמרו את זה.

לא היה ישראלי אחד שלא רצה שישראל תנצח. לא כולם האמינו שאפשרי לחסל את תכנית הגרעין או את האיום מהם ובמבחן התוצאה הם צדקו.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 43 דקות, hans כתב:

בלי קשר לגדי - שתי הטענות סבירות

ולא מושמעות מספיק (או סתם טובעות להן ברעש הבלתי פוסק של רק-ביבי/רק-לא-ביבי שאנחנו לא מצליחים להתרומם ממנו)

בגדול, נכון.

לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

כי אתה קובע שהתיאוריה שלי מתרסקת, למרות שאין באמת דרך לדעת. 

התיאוריה שלך על מלחמה בלבנון התרסקה יותר מפעם אחת ב-25 שנים האחרונות. יש דרך לדעת. אנחנו יודעים מה קרה במציאות כשישראל נלחמה בחיזבאללה. 

ואם לשיטתך אין דרך לדעת, אז שוב, זה מוזר שהטענה שלך היא "אם ביבי היה נלחם בחיזבאללה יבגני היה יוצא להפגין". כי הרי אין דרך לדעת. אז איך אתה יודע שהייתי מפגין?

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

אני לא עושה ניתוח פסיכולוגי לאנשי תקשורת. במלחמה מול איראן כל מה שאני ראיתי ב11 \ 12 \ 13 \ מעריב - היה יישור קו. אם רביב דרוקר או אורי משגב אמרו משהו אחר? לא יודע. למי איכפת? המיינסטרים, כלומר רוב הערוצים, רוב הכתבים, רוב התקשורת יישרו קו. וזה ככה תמיד.

לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

כתבת אלטרנטיבה - אני שואל איזו אלטרנטיבה או אלטרנטיבה למה?

גם איך הגעת מזה לכך שלשיטתי לא היה צריך לצאת למלחמה?

הסברתי את זה. מטרת המלחמה היתה מיטוט החמאס. אתה אומר שאין לחמאס אלטרנטיבה. אז למה לצאת למלחמה אם אי אפשר לעמוד במטרות שלה?

לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

נכון, משהו שהוא נמנע ממנו בהסכמה עם ראשי מערכות הבטחון.

חבוב, נתניהו הוא ראש הממשלה. לא הרצי הלוי, לא רונן בר, לא אביב כוכבי. אתה לא באמת צריך שאני אביא את הסרטון שלו מטיף את זה לאולמרט, נכון?

לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

לא בטוח שזה המצב בשטח.

די, נו. יש הקלטות שלו אומר חלק מהדברים. תהייה רציני.

לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

הטענה שלי היא בדיוק שכולם טעו - נתניהו, ראשי מערכת הבטחון, ועוד גורמים בכירים.

חלק מאותם גורמים שהביאו אותנו למצב הזה, מנסים לצייר היום כאילו זה הכל נתניהו ולהם אין יד בדבר, כשבפועל זה בדיוק להיפך.

אין בעיה. רק כשהוא ממשיך בתפקיד, הוא ממשיך לספר שהוא הורה, הנחה, החזיר, כבש, מוטט ועוד. אתה זוכר מאיפה התחלנו, נכון? מזה שאני חושב שנתניהו הוא כישלון בקנמ היסטורי בכל תחום, ואני בספק אם יש מישהו שיהיה מסוגל לתקן את הנזק ארוך הטווח שהוא גרם לישראל. אחרים גם גרועים? לגמרי. אז מה? הם לא היו ראשי ממשלה 20 שנה. הוא כן.

לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

עוד שאלה - הם הציעו מה לעשות אחרי זה?

כי היו כמה שרים או חברי כנסת מהימין שאכן הציעו ועדיין מציעים את זה, רק שהשלב השני שלהם היה כיבוש מחדש של הרצועה ואז התיישבות יהודית שם. מניח שלא היית מצביע עבור "פתרון" כזה.

למי איכפת עבור מה אני הייתי מצביע? אני במיעוט שמגרד חמישה מנדטים מלמטה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

זה בסדר. המיעוט שרוצה ליישב את עזה מגרד את אחוז החסימה מלמטה.

ואל תשכח שניסינו את זה בעבר וזה לא עבד. לא בעזה ולא ביו"ש.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, יבגניפ כתב:

התיאוריה שלך על מלחמה בלבנון התרסקה יותר מפעם אחת ב-25 שנים האחרונות. יש דרך לדעת. אנחנו יודעים מה קרה במציאות כשישראל נלחמה בחיזבאללה. 

בעיות בהסקת מסקנות?

לא הייתה מלחמה "אמיתית" עם חיזבאללה מאז לבנון השנייה, אז איך אתה יודע מה הייתה התגובה לתרחיש שציינתי?

מה שקורה עכשיו זה ממש לא המצב בו אנו יוצאים למלחמה בזמן "רגיעה".

ואני זוכר איך לאורך השנים, כל פעם עולה השיח שנתניהו מנסה להבעיר את השטח, או לצאת למבצע כדי להסיט את תשומת הלב ממשהו, וזה עבור מבצעים קטנים יחסית.

אני לא עושה ניתוח פסיכולוגי לאנשי תקשורת. במלחמה מול איראן כל מה שאני ראיתי ב11 \ 12 \ 13 \ מעריב - היה יישור קו. אם רביב דרוקר או אורי משגב אמרו משהו אחר? לא יודע. למי איכפת? המיינסטרים, כלומר רוב הערוצים, רוב הכתבים, רוב התקשורת יישרו קו. וזה ככה תמיד.

עברת על כל הכתבות או הערוצים?   כי מהמעט שאני ראיתי, זה לא היה המצב.

אבל זה ויכוח חסר טעם.

וזה תמיד ככה?   אם אתה מתכוון למלחמות באופן כללי, אז זה ממש לא המצב - היה לך פה קמפיין תקשורתי להפסיק את המלחמה בעזה "בכל מחיר", תוך השמעת צד אחד בלבד של משפחות החטופים, והתעלמות כמעט גורפת מהצד השני.

כנ"ל לגבי הצפון והפסקת האש.

הסברתי את זה. מטרת המלחמה היתה מיטוט החמאס. אתה אומר שאין לחמאס אלטרנטיבה. אז למה לצאת למלחמה אם אי אפשר לעמוד במטרות שלה?

יש לחמאס אלטרנטיבה, בדמות המודל של יהודה ושומרון - שליטה בטחונית ישראלית, בטחון פנים וממשל של הרשות. כלומר כיבוש הרצועה והישארות בה. או רילוקיישן.

אלטרנטיבה שלטונית בלי כיבוש ישראלי לא יכלה להיות, כי חמאס לא היה מאפשר זאת. עכשיו המצב שונה.

חבוב, נתניהו הוא ראש הממשלה. לא הרצי הלוי, לא רונן בר, לא אביב כוכבי. אתה לא באמת צריך שאני אביא את הסרטון שלו מטיף את זה לאולמרט, נכון?

מעניין מה היית אומר אם כאשר כל ראשי מערכת הבטחון אומרים שחמאס מורתע, או שחמאס הוא נכס, או שצריך לאפשר את מזוודות הכסף, ונתניהו היה שם פס ומורה על תקיפה או על מיטוט החמאס.

יש פה כשלון מערכתי של הממשלות בשנים האחרונות בראשות נתניהו ושל מערכת הבטחון.

ושוב, לחלק עיצות מהספסל זה מאוד קל, ונתניהו לא שונה - גם הוא חוטא בזה, כמעט כמו כל פוליטיקאי אחר.

די, נו. יש הקלטות שלו אומר חלק מהדברים. תהייה רציני.

איפה?

לא שאלתי עבור מי היית מצביע - שאלתי מי הציע למוטט את החמאס, ורצוי לא בדיעבד, אחרי שהוא סיים תפקיד ויצא לפנסיה.

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

ואני זוכר איך לאורך השנים, כל פעם עולה השיח שנתניהו מנסה להבעיר את השטח, או לצאת למבצע כדי להסיט את תשומת הלב ממשהו, וזה עבור מבצעים קטנים יחסית.

וזה עדיין נכון, ככה הוא עובד.

גם את גלעד שליט הוא דאג לשחרר רגע לפני הבחירות.

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

שאלתי מי הציע למוטט את החמאס, ורצוי לא בדיעבד, אחרי שהוא סיים תפקיד ויצא לפנסיה.

אני יודע מי אמר שימוטט את חמאס בזמן שהוא בתפקיד וזה עדיין לא קרה.

העיקר הבטיח לבייס שלו ניצחון מוחלט אחרי שרצחו פה אלף איש.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

הרי ידוע שביבי עושה הכל במהירות והוא לא דחיין אחושלוקי. 

הוא גם לא התקשר לטראמפ בשביל לדחות את התקיפה..

הוא גם לא דחה את ההצבעה על התקציב ביומיים

מה אתה רוצה להגיד בזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 46 דקות, Night Driver כתב:

לא היה ישראלי אחד שלא רצה שישראל תנצח

דווקא יש כמה כאלה, חלק מהם כבר נתפסו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...