Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7472

  • פינדר

    6177

  • יבגניפ

    5965

  • Night Driver

    5073

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

בתי חולים אינם חיים בחלל. 

בארה"ב חלק גדול ממערכת הבריאות מבוססת על עבודה פרטית, ובית חולים פרטי צריך להרוויח כמו כל חברה אחרת. זה גורם לניפוח עלויות ולהרבה שחיתות.

אבל בית חולים ציבורי, וגם קופת חולים גם אם הם ללא כוונת רווח, צריך לשלם את החשבונות, אחרת הספקים יפסיקו לספק ציוד והעובדים ישבתו. והשיטה בה מרעיבים את המערכת פוגעת בטיב השירות. בינינו, גם צה"ל צריך לשלם תמורת פגזים, גם אם הכסף מגיע מהדוד,סם.

יש לך עדות כלכלית מבוססת להרעבת המערכת?

היא אולי לא מדביקה את הקצב הריבוי הטבעי כאן. אבל איך אפשר שכן? אתה רוצה שהילדים שלך לא יצאו מהמינוס?

  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בודאי:

מספר מיטות אוז לנפש

מספר אנשי צוות רפואי לנפש.

תפוסה בבתי החולים.

משך אשפוז.

גרעונות קופות החולים 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא מה ששאלו.

הרעבת המערכת זה הקטנת תקציבים.

אני לא בטוח אבל נדמה לי שתקציב משרד הבריאות רק עלה עם השנים.

לא משנה כמה כסף תזרוק על מערכת לא טובה, היא לא תביא תוצאות.

  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, sperial כתב:

בודאי:

מספר מיטות אוז לנפש

מספר אנשי צוות רפואי לנפש.

תפוסה בבתי החולים.

משך אשפוז.

גרעונות קופות החולים 

דבר מזה לא מעיד על הרעבה של המערכת...

 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

בגלל שאתה אוהב את הגרפים האלה:

image.thumb.png.d16a02e7c4aa40fd49f49bf4a1d2aa15.png

ישראל, צרפת, גרמניה, בריטניה.

בלי לייבלים, רוצה להמר איזה גרף הוא של איזה מדינה? או יותר נכון, איזה מהגרפים הוא ישראל?

רמז - הוא היוצא דופן מבחינת כיוון.

אתה יכול לומר מה שאתה רוצה בלי לעשות לי חידון? הגרף כבר נמצא פה אז אני לא יודע מה המטרה שלך פה. להראות שיש ירידה בשנה נתונה? אין כאן אף מדינה בלי ירידות כאלה. וואלה, החרדים, הביביסטים והמשיחיסטים האלה עוברים מדינה מדינה והורסים להן את הכלכלה.

פורסם
לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

ש לך עדות כלכלית מבוססת להרעבת המערכת?

היא אולי לא מדביקה את הקצב הריבוי הטבעי כאן.

מה הסתירה פה?

אולי זה לא המינוח הכלכלי המדויק אבל בפועל, אם העלאת התקציב לא תואמת לקצב גידול האוכלוסייה, זה קיצוץ ריאלי.

  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, Renaultrap כתב:

אתה מצהיר שישראל "בקטע ״מפתיע״ ישראל לא מצמצמת את הפער בינה ובין מדינות מפותחות" ומנסה לגבות את ההצהרה עם נתונים מנק' זמן אקראית (שום מילה על הצורך המובן בהשקעה עצומה בבטחון, שעוד תעלה). לא זו הדרך, אז אני כאן כדי לעזור

א. הנתונים לא "מנק' זמן אקראית", הנתונים מעכשיו. מוצגים איך שהם מוצגים כי ניתן לראות את הפערים בצורה נוחה יותר, לדעתי. 

 

ב. התבלבלת ולקחת את האינדקס שאינו מתוקנן לכח קנייה, ועוד ברוב היוהרה אתה "מציע לעזור" וגורס כי "לא זו הדרך" 🙄

 

הנה gdp/c ppp, האינדקס המוסכם על +/- כל מי שעוסק בכלכלה בתור אינדקס חזק להשוואה בין מדינות שונות, כי ללא התקנון אתה רואה שכר אבל לא מנרמל אותו לשימוש. הפעם לא בשורה שמאפשרת לראות מספרים אלא על ציר הזמן, ולינק למי שרוצה את הסורס/להסתכל על מדינות אחרות חוץ מאלו שבחרת 

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=IL-OE-FR-DE

 

Screenshot_20240814_060510_Chrome.thumb.jpg.77536fb04cf8d9b8d2e879d0caae85a8.jpg

ישראל די שומרת על הפער מול צרפת ובריטניה, מתנתקת מגרמניה. מציע למתעניינים להוסיף את ארה"ב למשוואה, די מהר תבינו למה ישראלים מהגרים לארהב וברלין ופחות לפריז ולונדון. כאילו, חוץ מהערבים. 

 

ג. בהודעה אחרת מישהו ציטט אותך מסביר לפרקש "בהצלחה עם מע' הבריאות בארה"ב", משעשע לראות איך אדם שגר אפס שנים במקום מסוים מסביר עליו בביטחון גבוה, כמעט כמו שזה משעשע לראות אדם שבבירור לא מבין אינדקס כלכלי מטיח האשמות אבסורדיות ו"מציע עזרה" 😅 צר עולמך וכו'. 

 

מקווה שלפחות מישהו מהקוראים למד משהו והשחתת הזמן לא היתה לגמרי לריק. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

מה הסתירה פה?

אולי זה לא המינוח הכלכלי המדויק אבל בפועל, אם העלאת התקציב לא תואמת לקצב גידול האוכלוסייה, זה קיצוץ ריאלי.

לפי גוגל, ב2001 התקציב היה 13.1 וב 2020 45.1, זה גדל פי 3.44.

האוכלוסייה ב2001 היתה 6.4 מליון וב 2020 היתה 9.2 מליון, זה גדל פי 1.4.

אם התקציב גדל כמעט פי 3 מהאוכלוסייה ועדיין לא מצליחים לשפר את השירות לאזרח, כנראה שיש בעיה במערכת.

 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל יתכן שבשנת 2001 היה צריך בכלל 30 מיליארד ולא 13 כך שאין טעם לבצע השוואה כזו כאילו המערכת בכלל בעודף, שנית אתה רוצה לקבל את אותה רמת טיפול לשלל המחלות כמו בשנת 2001 או רמת טיפול מתקדמת של שנת 2020?טיפול איכותי ומתקדם יותר עולה יותר כסף. לפני 100 שנה רופא היה רופא לכל תחום, היום לכל פסיק יש תחום התמחות. 

  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, oryo כתב:

מציע למתעניינים להוסיף את ארה"ב למשוואה, די מהר תבינו למה ישראלים מהגרים לארהב וברלין ופחות לפריז ולונדון. כאילו, חוץ מהערבים. 

מי בוחר מקום להגר לפי איזה מדד כלכלי?

שים את הולנד ליד גרמניה באותו הגרף, ותראה גם הבדל גדול לטובת הולנד. תוסיף לזה גם את העובדה שזאת לא גרמניה, שהתשתיות ברמה מאוד טובה יחסית להכול. שאפשר להתנהל באנגלית (בהצלחה בגרמניה). אבל כמות הישראלים פה לא גדולה בכלל. 

בצרפת אגב, גם לא כזה אוהבים אנגלית. ושפה זה חתיכת מכשול (ככה שזה פלוס עצום לארה"ב והולנד - וגם לממלכה המאוחדת/אירלנד אבל קצת פחות כי מבטא וגם אנגלית טיפה שונה). 

 

 

לגבי המערכת. שוב הלכתם להסתכל על משהו מאוד מדיד (תקציב) כי אפשר להתווכח על זה. על התמונה הכוללת, על חוסר התיכנון וחוסר הרחבת מערכת הבריאות כדי לטפל באוכלוסייה הגדלה - אין כול כך ויכוח. 

 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

לגבי מערכת הבריאות - היא מנוהלת בשיטה עקומה לגמרי. קופות החולים מקבלות תקציב בחסר ובסוף השנה מנהלות מו"מ מול האוצר על השלמת הגירעון

 

לפני כשעה, sperial כתב:

השיטה בה מרעיבים את המערכת פוגעת בטיב השירות

זה מעניין שבהודעה אחת אתה מסביר שהשיטה עקומה, ובהודעה אחרת מסביר שצריך לשפוך עליה עוד כסף, ובין ההודעות לא קולט את האבסורד 😳

 

במדינה עם אוכלוסיה מתפוצצת ושני עשירונים המממנים את כל השאר, המחליטה על מוסדות רפואיים מולאמים, סביר להניח שלא תהיה מע' בריאות מתפקדת טוב. אין מספיק כסף, ליטרלי. 

בישראל כל פעם שיש לך פליצה אתה הולך לרופא - מה אכפת לך, נותנים לך - תיקח. בגלל שהכל בנוי עקום אז ככל שהזמן שלך שווה פחות כך יש עוד יותר סיכוי שתלך לרופא. כשגרתי בישראל לא הלכתי לבדיקה שנתית אצל רופא, בטח לא אצל רופא שיניים, כי לא היה לי כח להתמודד עם המערכת. אני שומע על דברים דומים מחברים הגרים בקנדה. 

 

גם בארה"ב המערכת מחורבנת, אבל בקטע אחר. בגלל ה'משחק' עם חברות הביטוח הם מנפחים מחירים בהגזמה ואז מתנהלים מול הביטוח, ומהצד כשאתה רואה חשבון אז נשמטת הלסת - למרות שלא אתה משלם את רובו המוחלט. ברור לי שיש כאן בזבוז משאבים גדול על משחקים חשבונאיים, ועוד יותר ברור לי שעניים כאן עם רפואה ברמה של מדינה מתפתחת ולא מפותחת. 

 

אני לא חושב שרפואה בחינם לכולם זה טוב, כי בני אדם מגיבים לתמריצים - וכשאין השלכות הם יעמיסו על המערכת. אני גם לא חושב שרפואה מופרטת לחלוטין חסרת כל רגולציה זה טוב, כי יש פערי ידע אדירים והזדמנות לנצל אנשים במצוקה, שלא לדבר על מקרי קצה. 

 

בנוסף יש אתגר בדמות 'אפקט השוער' - בגלל שעוסקים בחיים/מוות אז המערכת מתומרצת להגיב במקסימום חשש והאנשים כנ"ל, הרי אם כאב הראש הזה עלול להצביע על גידול אז יאללה בוא נעשה mri וזהו.

 

סוגיה מסובכת. 

 

בכ"א בחזרה להודעה שלך - ישראל ישראלי מכיר פתרון אחד לכל הבעיות: לשפוך על זה עוד כסף. לכן "ברור שצריך להגדיל את תקציב הביטחון", וברור שמרעיבים את מערכת הבריאות, וברור שצריך לממן דירות לצעירים, וברור שרפואת שיניים ומעונות לילדים(...) - כל זה תחת אשליית עץ הכסף וללא ההבנה שבמערכת המיסויית והדמוגרפית בישראל אין לכל זה התכנות סבירה. 

  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 33 דקות, פינדר כתב:

מה הסתירה פה?

אולי זה לא המינוח הכלכלי המדויק אבל בפועל, אם העלאת התקציב לא תואמת לקצב גידול האוכלוסייה, זה קיצוץ ריאלי.

בכוונות, שאני די בטוח שלא קיימות. בין היתר כי מערכת בריאות ציבורית משמשת את השותפים הטבעים של ביבז.

 

ולכן גם התהליך שונה. לא מקצצים אלא לא מעלים מספיק. ואני גם די בטוח שלא יכולים. כי אןלי ספריאל רוצה לשלם 80% מס הכנסה ורווח הון, אני לא יודע, אבל אני לא. ומה לעשות שבמציאות יש גבול לכמה שאפשר להןציא, כשהמגזרים שצומחים בעיקר, לא ממש לוקחים חלק במימון.

 

בעיה נפרדת זה מחסור ברןפאים מומחים, אגב, גם בפרטי. ואני חושש שזה כי הגילדה של הרופאים והמדינה ממשיכות להתייחס למקצוע כאילן אנחנו ב1950. באמת, באמת, באמת שאין סיבה שרופא ממוצע יהיה חכם ומוכשר כמעט כמו ביבי.

 

 

 

  • מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בעיה נפרדת זה מחסור ברןפאים מומחים, אגב, גם בפרטי. ואני חושש שזה כי הגילדה של הרופאים והמדינה ממשיכות להתייחס למקצוע כאילן אנחנו ב1950. באמת, באמת, באמת שאין סיבה שרופא ממוצע יהיה חכם ומוכשר כמעט כמו ביבי.

1. זו גם בעיה של תקציב. אין מספיק תקנים למתמחים. אני לא מכיר גילדה של רופאים שפועלת לצמצם את מספר הרופאים החדשים.

2. אני כידוע לך לא רופא. מהידע המועט שיש לי, מרופאים שונים ומשונים שאני עוקב אחריהם, עוד לא ראיתי אחד שחושב שיש מקום לצמצם הכשרות ולימודים והתמחויות, וכאמור אלו רופאים מדיסציפלינות שונות ומעמדות פוליטיות שונות. אני ממש לא חושב שהם עושים זאת רק כי הם דואגים לשימור הכח הכלכלי שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

בשורה התחתונה הייתי צריך רופא שיבדוק אותי, לא רופא רגיל, אבל גם לא מנתח מוח.
בגלל שיש רק אחד כזה בכל הפאקינג בית חולים והוא היה עסוק ואני הוגדרתי כ"מהלך" (מלשון הולך) חיכיתי לו 8 שעות.

זה לא חדש.

כבעל כישרון להיפצע שפיתחתי מגיל צעיר אני זוכר גם כילד אי שם בתחילת שנות השמונים (לא זוכר פשוט מגילאים יותר צעירים אבל זוכר שהבדרך כלל הייתי נפצע בבוקר או גג בצהריים וחוזר מהמיון לחושך) שעות רבות של המתנה.

אי שם ב 82' כשהייתי בכיתה ח' הגעתי בסביבות 10 בבוקר לתה"ש אחרי שדרכתי על מחט שנשברה בתוך הרגל ואניזוכר טוב חייל שכבר המתין שם נאנק מכאבים הם פריקה של הברך (כל הרגל מסובבת). אני יצאתי משם ב 9 בערב אחרי ניתוח והוא עוד המתין במיון.

 

פחות בקיא מה קורה עכשיו במיון בבתי החולים הגדולים אבל בברזילי לא יוצא לי לחכות יותר משעתיים שלוש וגם זה במקרים חריגים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

×
×
  • תוכן חדש...