Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
לפני 13 דקות, sperial כתב:

כלכלה חופשית יש.

חברה הומוגנית זה קצת אוטופי. אבל בשנים הראשונות למדינה היה רצון ליצור משהו כזה, אבל בעשורים האחרונים להפך, טיפוח הטרוגניות וטיפוח תחושת קיפוח לצרכי הפרד ומשול. 

יש פה סמי כלכלה חופשית.

חברה הומוגנית זה לא אוטופי בכלל, לא צריך שכולם יאהבו את אותו אוכל וישמעו את אותם זמרים. בסך הכל צריך מטרה משותפת לחיות פה והבסיס הזה קיים, ראינו בתחילת המלחמה. אבל המנהיגים שלנו מחבלים בו כי הוא מערער את השלטון שלהם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 64.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5120

• יבגניפ

5103

• פינדר

4076

• Night Driver

3165

לפני 8 שעות, oryo כתב:

ברור מאיפה הם מגיעים, מתרבות במסגרתה ״מגיע להם״ וכו׳ - איפה שאנחנו לא מסכימים הפעם זה בתעדוף בין רעב ובין בייביסיטינג, רוב הנשים החרדיות לא עובדות רק (או בכלל) בשביל ״הגשמה עצמית״ אלא בין היתר בשביל להשלים הכנסה בשביל שיהיה ל6.2 ילדים שלהן מה לאכול. אין להן את הפריביליגיה לאיים בהתפטרות, הן עניות מדי, באסה :(

אם וכש יקצצו להם את הקצבאות מגנון ההשרדות הטבעי will kick in, כפי שקרה בעבר וכפי שקורה כיום במדינות שאינן ישראל. בני אדם מגיבים לתמריצים, הם מגיבים אחרת - אבל מגיבים. פירמידת הצרכים של מאסלו לא דילגה על החרדים, ובפירמידה הזו בייביסיטינג נמצא מתחת לאוכל מחסה ורפואה.

כמו כן לא יודע מה הסתבכת עם ההגיון (או חוסר) להיות מחבל, ההגיון די ברור (לדעתי) ורבים מבין המגיבים האמיצים כאן בפורום היו חומר אנושי מדהים לחמאס אם היו נולדים בטעות בעזה ומאבדים איזה 8 בני משפחה בהפצצה, אני מכליל את עצמי בקבוצה. לגרום לאדם חסר השכלה, עם פודמנטליזם ואינדוקטרינציה של 2-3 עשורים, שאין לו כמעט מה לאבד - להתאבד ולקחת על הדרך כמה שיותר אויבים? הגיון חולני, אבל בסה״כ די ברור לי איך זה קורה. כשמוסיפים אובדן בני משפחה קרבה 1 זה נהיה יותר פשוט, ואני ש HAMAS HR לא צריכים חשבון פרמיום בלינקדאין בשביל לגייס ״טאלנט״ כרגע.

בגדול אני מסכים עם אור. ברגע שיחתכו להם את כל הקצבאות, כל הסובסידיות וכל צינורות הלבנת ההון במסווה של עמותות/גמח"ים/כסף שחור הם יעבדו.
ברגע שחתכו להם את קצבאות הילדים הנשים יצאו לעבוד והייתה גם עליה אצל הגברים. הגיוני בחברה החרדית כי הגבר צריך ללמוד תורה ואם אפשר להסתדר אז שילמד.
מה יקרה אם אי אפשר להסתדר? נקבל התנגשות בין מצוות "פרו ורבו" לבין לימוד תורה. לא יודע מי ינצח במקרה הזה וגם לא אכפת לי, ההשפעה בכל מקרה תהיה חיובית.

דרך אגב מעניין לבחון את השפעת האינפלציה+עליית ריבית על החברה החרדית, יש מצב גדול שלמדינת ישראל עדיף אינפלציה+ריבית גבוהים לאורך זמן, כי זה יעודד חרדים לעבוד ובטוטאל זה עדיף על המצב ההפוך.

לגבי הHR של חמאס, המגוייסים החדשים פחות טובים ומנוסים מאלה שמתו. אני מסכים שבמדד הSKILL הנדרש לירות RPG ממרחק של 20 מטר זה לא איזה תו"ל של חודשים, אבל עדיין.
בנוסף ההנהגה שלהם מחסולת בקצב טוב מאוד, בסוף מחלקת הHR תהפוך להיות המנכ"ל בפועל עד שגם היא תחוסל.
נשק יש שם המון, אבל גם זה מדלדל.
צריך לשלוט על חלוקת המזון והדלק שם, זה צינור החמצן שלהם, ככה הם משיגים כסף. ברגע שנשלוט בזה לא יהיה לHR כסף לפעילים והאחיזה בשטח של חמאס תהיה אפס.
אנחנו בוחנים כרגע את המערכה אחרי 10 חודשים, להזכירכם הם במשך 20 שנה בנו שם את מה שבנו וייצרו שם את מה שייצרו. במסגרת הזמן של 10 חודשים אני חושב שהמצב טוב.
יקח כמה שנים לנקות שם הכל, זה לא אומר שלא צריך לעשות עסקה. צריך לעשות עסקה ולהמשיך את העבודה אחריה.

אני חושב שגורם פלסטיני חזק ויחסית פרגמטי כמו הרשות עדיף על שלטון צבאי, הבעיה שהרשות לא ממש חזקה והיא תצטרך סיוע של צה"ל (לא משהו חריג שלא קורה בשטחים).
אם לא הולכים על זה אז יאללה ממשל צבאי למשך 3 שנים ולתת להם תנאי מינימום שיספיקו לחיות.
רק שיחליט כבר האפס הזה, שיראה רגע מטר קדימה ויקבל החלטה אי אפשר להמשיך ככה עם הניהול דוכן לימונדה של ילד בן 4 שלו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

בגדול אני מסכים עם אור. ברגע שיחתכו להם את כל הקצבאות, כל הסובסידיות וכל צינורות הלבנת ההון במסווה של עמותות/גמח"ים/כסף שחור הם יעבדו

רק שזה לא הנושא. הנוסע היה שסמוטריץ טמבל כי הוא אומר שנשים יפסיקו לעבוד אם יבטלו את המעונות.

אז במקרה הזה סמוטריץ לא טמבל, ואור לא יכול להבין בכלל את הצד של החרדים. זה הכול. גם אחרי כול המלל.

כול כך רואים את זה, הגשמה עצמית, תרבות מגיע להם... זה לא העיניין.

יותר מזה, אני חייב להעצר על זה, סמוטריץ מכיר את מצביעיו וסביבתו. עובדתית הוא מצליח לגרום להם להצביע בעדו. הוא אולי לא יודע מה זה מדד ומה זה אנבידיה, אבל הוא יודע מה בוחריו רוצים וחושבים.

כן, אם תחתוך את הכול הם יצתרכו לצאת לעבוד, ההורים החדשים יולידו פחות, ואל שכבר יש להם חמישה ילדים ידפקו כי אין להם כלים.

אני בספק שזה יקרה. ולא יודע אם ההשוואה ללפני 20 שנה תקפה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אור צודק וסמוטריץ' כן טמבל.
נחלק את ההוצאות היום, אוכל+דיור+גנים. היום היא חייבת לעבוד כדי לממן אותן אחרת בעלה היה אומר לה להישאר בבית, ונניח לרגע שהגנים עולים לה אפס בתסריט הכי אופטימי. כלומר הקצבאות וכל הקומבינות היום לא מספיקים להם לאוכל+דיור והיא חייבת לעבוד.
עכשיו ההוצאות יהיו אוכל+דיור+גנים יקרים, כלומר ההוצאות גדלו. אתה בעצם אומר היא לא תעבוד כדי לחסוך את הגנים (שלפני זה עלו אפס כן בסריט הכי טוב?), ופתאום מהשמים ינחת עליה כסף לאוכל ודיור.
ברור...
יש לה שתי אפשרויות, לעבוד יותר (ואז מי ישאר עם הילדים?) או שבעלה יעבוד. כסף לא ינחת מהשמים אלה אם המלאכים בממשלה ישלחו להם עוד כסף על חשבוננו בצינור עוקף מספר 24434321.

הלוואי שסמוטריץ' לא היה טמבל, הייתי מחר חותם על שתי משכנתאות, קונה עוד שתי מכוניות, עושה עוד שני ילדים ומפסיק לעבוד כדי לחסוך את הגנים, השאר יגיע מהשמים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

הוא לא טמבל הוא פשוט מניח לפי ניסיון עבר שמשלמי המיסים יאכלו את הצפרדע, יקבלו פחות תמורה למיסים שלהם וימשיכו לעבוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.ynet.co.il/news/article/sjec9ddcr

כל אדם שפגע במיצג למען החטופים ומבלבל את השכל על "ניצחון בעזה" הוא בוגד. אלה שריססו על הפרצוף של הילדים של ביבס הם נבלות שלא ברא השטן ואני מת לפגוש אותם ברחוב.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם לגלנט קוראים אנטי ישראלי כי הוא חושב "שניצחון מוחלט" זה קשקוש, אז מה כבר אפשר לצפות מעוד ביביסטים חלולי מוח. ביבי הוא אויב ברור של מדינת ישראל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה עוד דוגמא טובה לציטוט שהוצא מהקשרו, די ברור שהוא מתכוון לסיסמא הריקה הזו ולא לניצחון על חמאס.

מי שחושב שניצחון זה קשקוש לא נלחם.

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, ch28566 כתב:

אם לגלנט קוראים אנטי ישראלי כי הוא חושב "שניצחון מוחלט" זה קשקוש, אז מה כבר אפשר לצפות מעוד ביביסטים חלולי מוח. ביבי הוא אויב ברור של מדינת ישראל. 

הציטוט המדוייק של מה שאמר: אני שומע את הגיבורים עם התופים, 'הניצחון המוחלט' והשטויות האלה. חבל שבחדר לא הפגינו את אותו האומץ".

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, ch28566 כתב:

זה נגד ביבי. וכמאמר המלך הצרפתי "המדינה זה אני". אז זה נגד המדינה :(

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התלונה היחידה שלי נגדו היא שהוא אומר שלישראל יש חלק בעיכוב העסקה.

אני לא חבר בקבינט, אף חבר קבינט לא מכיר אותי, אני לא שותף למו"מ אבל אני בטוח שאין שום עיסקה כזו 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

איזו עסקה?

לפי מה שמדווחים בחדשות, הוא התעקש להשאיר את צה''ל בפילדלפי. אם זה מה שמונע עסקה סימן שחמאס לא רוצה עסקה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני הצדדים רוצים עיסקה שהם יודעים שאין סיכוי שהצד השני יסכים לה.

הבעיה היא שאנחנו לא מחליטים איך אנחנו ממשיכים עם האין עיסקה ועומדים במקום כמו טמבלים.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

זה עוד דוגמא טובה לציטוט שהוצא מהקשרו, די ברור שהוא מתכוון לסיסמא הריקה הזו ולא לניצחון על חמאס.

מי שחושב שניצחון זה קשקוש לא נלחם.

https://www.now14.co.il/גלנט-והיפוכו-לועג-לניצחון-המוחלט-לאח/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

איזו עסקה?

לפי מה שמדווחים בחדשות, הוא התעקש להשאיר את צה''ל בפילדלפי. אם זה מה שמונע עסקה סימן שחמאס לא רוצה עסקה.

עסקה לשחרור כל החטופים 

לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

הבעיה היא שאנחנו לא מחליטים איך אנחנו ממשיכים עם האין עיסקה ועומדים במקום כמו טמבלים.

זה נכון 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...