Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
לפני 34 דקות, David32 כתב:

כנראה שאם הייתי מאמין כמוהם, גם אני הייתי פועל ככה. ככה זה אמונה. חזקה

אחלה.

לא רוצה להיות מי שמשלם על זה, זה הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 64.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5109

• יבגניפ

5098

• פינדר

4065

• Night Driver

3157

לפני שעה, David32 כתב:

אני יודע שחסמת, ובכול זאת:

איך אתה לא מצליח לשים את עצמך בנעליים של חרדים ומאמינים ולהבין את הנקודה ממנה הם יוצאים?

גם אחרי כול כך הרבה דוגמאות. 

כן, יהיה להם פחות כסף (לאלה שהאמהות כבר עובדות) ובגלל שהבעל לא הולך לעבוד (או יעבוד בשחור), מישהי תצתרך ללכת להיות עם הילדים (כי אין מעונות). אם המטרה היא שהבעל ילמד גמרא כול היום, אז זה מה שיקרה. 

מה כזה הזוי ולא מובן בזה? למה כזה קשה לצאת לרגע מנקודת המבט שלך. 

כנראה שאם הייתי מאמין כמוהם, גם אני הייתי פועל ככה. ככה זה אמונה. חזקה.

אור חסם אותך? מה פיספסתי?

אני חושב שדוד מציג את הנקודת מבט החרדית, לא נקודת מבט הגיונית.

יעשו הכל רק לא להשתלב.

גם מצחיק אותי כל התגובות של "פגיעה בתינוקות חסרי ישע", אף תינוק עם זוג הורים הוא לא חסר ישע, אולי תינוק לזוג הורים זבל שלא אכפת להם ממנו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש היום ב-N12 כתבה על הנשים החרדיות שמאיימות לחזור לבית. לאה מסוגלות להבין שהבחירה שלהן בבעל שמכלה את זמנו בהתפלפלות על סוגיות שלא קשורות למציאות ולהביא איתו ילדים בלי יכולת  לפרנסם (מרואיינת שם בחורה בת 26 עם לא פחות מ-4 בנות). מתלוננות ״מה התינוק שלי אשם?״. נכון, התחנוק לא אשם. אשמים סבא וסבתא שלו שחינכו את ההורים להיות טפילים.

• אהבתי 5
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המגזר הזה כל כך התרגל לחיות על חשבון הציבור שזה נראה להם זכות טבעית.

נסו לדבר פעם עם קרוב משפחה או חבר חרדי. יש להם כל כך הרבה קומבינות והם בכלל לא מודעים לזה שזה גזל של כספי ציבור.

תעשיה של תלושי שכר פיקטיבים לצורך הרשמה לגני ילדים.

חוגים לילדים שנרשמים כ"טיפולים רגשיים" לטובת הביטוח המשלים.

אברכים שמקבלים קיצבה ועובדים בשחור. בכלל התנהלות במזומן ובחשבוניות "כאילו".

• אהבתי 5

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

זה בדיוק אבל מה שאני מנסה להגיד, צריך להסתכל על האדם קודם כול כדי להבין מאיפה הוא מגיע.

לא הכול זה היגיון. גם אין היגיון על הנייר להיות חמאסניק/סתם מחבל. אבל את נקודת מבטם אני יכול להסביר ולהבין. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

יעשו הכל רק לא להשתלב.

דוד מציג תזה, התזה שלו היא שאם לאמא חרדית לא יהיה סידור לילדים בסבסוד המדינה, היא תעדיף להפסיק לעבוד מאשר להרוויח.

בהנחה שהיא צריכה את העבודה בשביל אוכל חשבונות וכו׳, אז התזה שלו היא שבהינתן אילוץ ״צריך אוכל״ + אילוץ ״צריך תורה״ + אילוץ ״צריך בייביסיטר״, אז בוחרים בשניים האחרונים. תזה ספק מגוחכת ספק משעשעת, די ברור שאוכל קודם לסיטרית (ו, arguably, גם לתורה) - אבל איש איש ותזותיו.

בכ״א אם הם מעדיפים לעשות בייביסיטינג ותורה זו זכותם המלאה, אני לא שמעתי עדיין על אנשים שמעדיפים בייביסיטינג על אוכל אבל meh.

התזה שלי היא שהם ישאירו את הילדים אחד עם השני / עם חברים הרבה לפני שיתפטרו ממקור ההכנסה היחידי שלהם, ובד בבד שחלק מהם אשכרה יצאו לעבוד. התזה שלי מגובה היסטורית בכך שכאשר קיצצו את קצבאות הילדים הילודה ירדה, ולאחר מכן כשהעלו - עלתה. היא גם מגובה בחרדים שלא גרים בישראל, ועובדים. כמו כן בסתם הגיון בסיסי אבל אני מקבל שהגיון וחרדים לא תמיד הולך יד ביד.

לפני שעתיים, sperial כתב:

יש היום ב-N12 כתבה על הנשים החרדיות שמאיימות לחזור לבית.

לול, איזה טמטום. ״מאיימות לחזור לבית״, מאיימות על... על מי? על המעסיק שלהן? על הציבור? על הילדים? לא ברור.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

יש להם כל כך הרבה קומבינות והם בכלל לא מודעים לזה שזה גזל של כספי ציבור.

בוא, גם חילונים רבים (שלא לומר - רוב החילונים) לא מודעים בכלל לכך שכספי רווחה לא גדלים על עץ הכסף. כמות האנשים שמדברים איתי על ״אומג ביטוח הבריאות בארה״ב ככ יקר איך אתם שורדים?????״ בזמן שהם משלמים די אותו דבר בישראל רק שאף אחד לא שואל אותם, עצומה. אנשים חושבים שבאמת יש ״בריאות חינם״, או ״מעונות יום חינם״. החילונים שחגגו את סבסוד מעונות היום ורפואת השיניים לילדים הם הדוגמא לכך, אני בטוח שיש כאן רבים שישמחו להסביר למה זה לא העברת הון מחילונים לחרדים (מיעוט ילדים --> ריבוי ילדים) אלא ״מדינת רווחה״ או משהו בסגנון. ישראבלוף אחד גדול, מסים עם שמות חמודים.

לפני 34 דקות, David32 כתב:

זה בדיוק אבל מה שאני מנסה להגיד, צריך להסתכל על האדם קודם כול כדי להבין מאיפה הוא מגיע.

לא הכול זה היגיון. גם אין היגיון על הנייר להיות חמאסניק/סתם מחבל. אבל את נקודת מבטם אני יכול להסביר ולהבין. 

ברור מאיפה הם מגיעים, מתרבות במסגרתה ״מגיע להם״ וכו׳ - איפה שאנחנו לא מסכימים הפעם זה בתעדוף בין רעב ובין בייביסיטינג, רוב הנשים החרדיות לא עובדות רק (או בכלל) בשביל ״הגשמה עצמית״ אלא בין היתר בשביל להשלים הכנסה בשביל שיהיה ל6.2 ילדים שלהן מה לאכול. אין להן את הפריביליגיה לאיים בהתפטרות, הן עניות מדי, באסה :(

אם וכש יקצצו להם את הקצבאות מגנון ההשרדות הטבעי will kick in, כפי שקרה בעבר וכפי שקורה כיום במדינות שאינן ישראל. בני אדם מגיבים לתמריצים, הם מגיבים אחרת - אבל מגיבים. פירמידת הצרכים של מאסלו לא דילגה על החרדים, ובפירמידה הזו בייביסיטינג נמצא מתחת לאוכל מחסה ורפואה.

כמו כן לא יודע מה הסתבכת עם ההגיון (או חוסר) להיות מחבל, ההגיון די ברור (לדעתי) ורבים מבין המגיבים האמיצים כאן בפורום היו חומר אנושי מדהים לחמאס אם היו נולדים בטעות בעזה ומאבדים איזה 8 בני משפחה בהפצצה, אני מכליל את עצמי בקבוצה. לגרום לאדם חסר השכלה, עם פודמנטליזם ואינדוקטרינציה של 2-3 עשורים, שאין לו כמעט מה לאבד - להתאבד ולקחת על הדרך כמה שיותר אויבים? הגיון חולני, אבל בסה״כ די ברור לי איך זה קורה. כשמוסיפים אובדן בני משפחה קרבה 1 זה נהיה יותר פשוט, ואני ש HAMAS HR לא צריכים חשבון פרמיום בלינקדאין בשביל לגייס ״טאלנט״ כרגע.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוד לא מציג תזה, דוד אומר לך את מה שהם חושבים עם סדר העדיפויות שלהם כמו שהם אומרים לך בפנים.

זה שזה לא מתאים לך או לראיית עולם שלך זה מגניב, אבל זה לא משנה את זה שהם מאמינים בזה.

אומרים לך שסדר העדיפויות שלהם שונה, וזה משהו שאתה לא מצליח להבין בכלל, שראיית העולם שלך איננה רלוונטית אליהם. כמו עשרות דוגמאות אחרות לאורחי חיים שלא עובדים לפי סדר העדיפויות האישי שלך.

''דוד מציג תזה שאנשים מעדיפים ללכת לגור בקראוון על גבעה רק כי הם מאמינים שהיסטורית זה השטח שלהם במקום ללכת ללמוד ולעבוד ובאמת לתרום לחברה''

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, oryo כתב:

דוד מציג תזה, התזה שלו היא שאם לאמא חרדית לא יהיה סידור לילדים בסבסוד המדינה, היא תעדיף להפסיק לעבוד מאשר להרוויח.

בהנחה שהיא צריכה את העבודה בשביל אוכל חשבונות וכו׳, אז התזה שלו היא שבהינתן אילוץ ״צריך אוכל״ + אילוץ ״צריך תורה״ + אילוץ ״צריך בייביסיטר״, אז בוחרים בשניים האחרונים. תזה ספק מגוחכת ספק משעשעת, די ברור שאוכל קודם לסיטרית (ו, arguably, גם לתורה) - אבל איש איש ותזותיו.

בכ״א אם הם מעדיפים לעשות בייביסיטינג ותורה זו זכותם המלאה, אני לא שמעתי עדיין על אנשים שמעדיפים בייביסיטינג על אוכל אבל meh.

התזה שלי היא שהם ישאירו את הילדים אחד עם השני / עם חברים הרבה לפני שיתפטרו ממקור ההכנסה היחידי שלהם, ובד בבד שחלק מהם אשכרה יצאו לעבוד. התזה שלי מגובה היסטורית בכך שכאשר קיצצו את קצבאות הילדים הילודה ירדה, ולאחר מכן כשהעלו - עלתה. היא גם מגובה בחרדים שלא גרים בישראל, ועובדים. כמו כן בסתם הגיון בסיסי אבל אני מקבל שהגיון וחרדים לא תמיד הולך יד ביד.

זה כל הקטע - יהיה להם עדיין אוכל, גם בלי לעבוד.יסתדרו מסביב, יקבצו תרומות, החרדים שעובדים בחו"ל ישלחו כסף, יהיה בסדר. הם לא מחפשים פינוקים, הילדים שלהם לא מקבלים אייפון בגיל 8 ואין חופשה משפחתית לארצות הברית ב100 אלף שקל.

חלה לשבת, קצת עוף ואיזה פרוסת קיגל והכל טוב.

אז אם אין מעונות יום - יישבו בבית.

מה שאתה מדבר עליו יכול לקרות רק במערכת שתהיה עקבית לאורך זמן מאוד ארוך עם מלחמה קשה במוקדי הכוח החרדיים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@oryo ״מדינת הרווחה״ היא מודל מוצלח. ע״ע רוב אירופה המערבית. ואתה יודע מה? גם ישראל במשך הרבה שנים. הבסיס לכלכלת השוק החופשי הנוכחית נבנה על המודל הסוציאל דמוקרטי של השנים הראשונות של המדינה, אבל, כמובן, הסביבה הכלכלית העולמית, וגם החברתית הפנימית, השתנו ובהתאם לכך מודל הפעולה של המדינה.

המודלים הלא מוצלחים הם מודל השחיתות ומודל הטפילות. וכאן ישראל הדרדרה קשות בעשורים האחרונים. ולאישיות הדפוקה של נתניהו, באופן אישי, שגרמה גם לבחירה שלו בכל האישים בסביבתו, חלק נכבד בכך.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, sperial כתב:

״מדינת הרווחה״ היא מודל מוצלח. ע״ע רוב אירופה המערבית.

זה קצת stating the obvious אבל המודל הזה מוצלח שכולם חולקים state of mind זהה - אני עובד ותורם כל עוד אני יכול. כאשר לא אוכל, הרשת תהיה שם כדי לתפוס אותי ואקום ממנה מהר ככל שאוכל. רשת הביטחון לא שם בשביל להישאר בה אם לא חייבים. בדומה לנתיב עקיפה בכביש.

ברגע שיש קבוצות, כאן בארץ וגם בחו״ל, שלא חושבות כך, המודל מתחיל לקרטע ובסופו של דבר לצערי יקרוס.

העניין הוא שבחברה מתפקדת כל אחד תורם בדרך כלשהי בצורה מהותית. אולי תורם לבריאות הציבור, לביטחון, להשכלה, לכלכלה. גם כאן וגם באירופה המערבית שציינת, התפתחה תופעה של אנשים שמחליטים שהם לא צריכים לתרום דבר לחברה. לדעתי החברה צריכה להתנתק מאנשים כאלו, זו לא בעיה ספציפית במודל כלכלי אלא בהישרדות החברה המארחת.

• אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא התעלמתי ממה שאתה מציין. קראתי לזה בקצרה "מודל הטפילות". חברה לא יכולה להתקיים כשמספר הטפילים משמעותי. שים לב, לא התייחסתי לנזקקים אמיתיים, שצריך להכניס לחישוב כהוצאה חיונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מדינת רווחה זה אכן מוצלח בשילוב עם כלכלה חופשית וחברה הומוגנית.

פה אין לא את זה ולא את זה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלכלה חופשית יש.

חברה הומוגנית זה קצת אוטופי. אבל בשנים הראשונות למדינה היה רצון ליצור משהו כזה, אבל בעשורים האחרונים להפך, טיפוח הטרוגניות וטיפוח תחושת קיפוח לצרכי הפרד ומשול. 

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הורדת דירוג:

https://www.ynet.co.il/economy/article/s1w3fxdca

סמוצ' מגיב: "כלכלת ישראל חזקה, נעביר תקציב אחראי, הגויים אנטישמיים, בעזרת השם"

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...