Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, MZN כתב:

אם יחוקקו חוק שמרכז הליכוד הוא בית המשפט העליון החדש, אסור לפסול את זה? זה מוכיח שבית המשפט מעל החוק?

שופטים לא פוסלים חוקים סתם, הם שופטים על פי חוקים שחוקקו על ידי הממשלה.

החוק היחיד שאיתו הם יכולים לפסול את החוק הזה הוא החוק הזה, ואם זה יקרה אז אנחנו בבעיה נוספת כי זה אומר שבית משפט לקח לעצמו כוח שהוא לא מוכן לוותר עליו.

זה שאין לנו שום עיקרונות מנחים (למשל חוקה) שהיא מעל הממשלה ומעל בתי המשפט אז אנחנו בבעיה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, motizkn כתב:

החוק היחיד שאיתו הם יכולים לפסול את החוק הזה הוא החוק הזה

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה באמת. אולי אתה משפטן בחסד ואתה צודק, אין לי מושג, אבל אם לא על סמך מה אתה אומר את זה?
שמעת על "השתק שיפוטי" לפני פסק הדין של דרעי? אני לא שמעתי על זה מעולם.
חכה לדיון ותראה מה יקרה. זה בטוח יהיה מעניין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

דן חלוץ אמר הרגע לערוץ כאן שאנחנו מתחילים בתהליך ההיפרדות.

יאללה !

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata
  • אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

ך 75 שנה אחורה.

בישראל קמה מדינה, היסודות שלה היו בין היתר דת. 

אין לך דבר וחצי דבר איתם, אלא שהמדינה קמה על עקרונות וערכי הדת שלהם, אז אתה קהל שבוי שנולך לתוך הדבר הזה.

האם אחרי 75 שנה צריך לעשות את ההפרדה הזו? זו שאלה אמיתית.

איך נראית הציונות היום? זו באמת שאלה טובה.

אבל אי אפשר להכריע את התשובה לשאלה הזו בסרבנות, שביתות וחסימות.

ההצבעה היום היא בדיוק על זה.

וכן, ברור שהייתי רוצה פשרה, מבחינתי חבל שהממשלה הקודמת לא שרדה עד היום.

לא מדויק. המדינה קמה עם בסיס דתי שנדרש לביסוס הלאומיות היהודית המודרנית. כלומר בן גוריון וקלויזנר ועוד עסקו בהלבשת בגדים לאומיים מודרניפ על מיתוסים דתיים.

הדתיים האמיתיים באופן אירוני היו בחלקם לפחןת אנטי ציונים, בין היתר כי לא חשבו שיש הצדקה לנהל מלחמה נגד הערבים, וכשאלוקים ירצה לתת לנו אץ השליטה פה,אנחנו נדע.

לחלוטין יש בעיה עקרונית בשרפת כל הגשרים לפשרה. אבל,שוב, כמו עם קיצוניים דתיים אצל השכנים, פשרה עם הציונות הדתית והחרדים לכל היותר יכןלה להרוויח זמן. הם לעולם לא יהיו ליברלים או דמוקרטים. החזון יהיה משיחי וכו.

בטח אתה מכיר את כל הטענות על השתלטות האיסלאם על אירופה, תוך ניצןל התמימןת של האירופאים ותחושות האשם שלהם מהקולוניאליזם. בגדול זה מה שהרוטמנים עושים לנו. ומשרתיהם מהליכוד מתבליפ את זה בפוליטיקת זהויות. למרות שאין גזענים גדולים בעולם מהציונות הדתית בישראל ויוש.

ואני חוזר שוב להתחלה. הרוטמנים ניצחן מימלא. ולכן אין גם סיבה שיהיה איכפת להם מהפגנות וכו. ולדעתי הם בעיקר הופתעו. כי כמו בהתנתקות, לתחושת האדונות שלהם אין גבול.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 22 דקות, motizkn כתב:

אני נגד מה שהם עשו אבל בג"ץ לא יכול להתערב בזה, אם הוא יבטל את החלטת הממשלה אז זה באמת הסוף של הדמוקרטיה.

אתה יודע מי היה השופט הראשון שביטל חוק כנסת (לא החלטת ממשלה גרידא)?
שמגר, שופט שמרני בתפיסה המשפטית שלו שבא מרקע ימני. ב-1969, הרבה לפני שאהרון ברק היה בתמונה.
איזה חוק? חוק מימון ציבורי למפלגות.
על איזה רקע ביטל? כי החוק קבע מימון רק למפלגות קיימות, ושמגר פסק שזה מפלה לרעה מפלגות חדשות שעדיין לא מיוצגות בכנסת, ושזה מנוגד לעקרון השויון למרות שלא היה (ועדיין אין) ״חוק יסוד שויון״ (היה מתוכנן ב-1993, אבל ממשלת הליכוד דאז, שהעבירה חוקים כמו חוק יסוד כבוד האדם וחרותו וחוק חופש העיסוק, לא הספיקה.)

הביטול עורר עניין בחוגים משפטיים, ומפא״י (שיזמה את החוק) מאד התרגזה, אבל אף אחד לא חשב לעורר מהומות. כי היה ברור שבשביל זה יש בתי משפט.

על מנחם בגין שמעת? נחשב ימני בעיניך? הנה ציטוט שלו:

ציטוט

“ובמדינתנו פנימה יהיה הצדק השליט העליון, השליט גם על שליטיה”

כל מה שכתב לגבי חוקה והיחסים בין הרשויות שווה קריאה, למרות שזה ארוך.
https://www.begincenter.org.il/wp-content/uploads/2016/03/הפרדת-רשויות-ועליונות-המשפט-בדמוקרטיה-הישראלית-בהשקפתו-של-מנחם-בגין.pdf
בפנקס החבר של תנועת החרות אחד משלושת העקרונות שהיו מודפסים על הכריכה היה עליונות המשפט.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 20 דקות, motizkn כתב:

עזוב ימין ושמאל, אם בית משפט לא מקבל חוק שחקקה ממשלה שמגדיר את מרחב הפעולה שלו אז הוא מנציח את מה שהליכוד אומר ולמעשה הוא מעל החוק.

אם הממשלה מחליטה לחוקק עכשיו שכל אדם שיש לו בת חייב לשלוח אותה להיות שפחה של המנהיג?

פורסם
לפני 1 דקה, arturkopit כתב:

אם הממשלה מחליטה לחוקק עכשיו שכל אדם שיש לו בת חייב לשלוח אותה להיות שפחה של המנהיג?

הלכת רחוק, 

הממשלה מחליטה לעבור למתכונת לימוד של 3 ימים בשבוע לימוד תורני והשאר עד רמה של כיתה ט'. 

מה אז?

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 43 דקות, GTאי כתב:

עזוב, אתה מביך, חבל על המילים שיוצאות מהמקלדת עבורך.

ביי

דוגמאות לצורת משטר. 

הגענו למסקנה זהה.

לפני 5 דקות, Shmulik_Miata כתב:

דן חלוץ אמר הרגע לערוץ כאן שאנחנו מתחילים בתהליך ההיפרדות.

יאללה !

זה לא השטות הראשונה שהוא אמר בתקופה האחרונה , אחת מיני רבות אצל הרמטכ"ל ואיש העסקים הכושל הזה.

שיחזיר את הכסף שהוא לקח לתלמידי בית הספר לטיסה שהוא סגר ונעלם להם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 12 דקות, motizkn כתב:

שופטים לא פוסלים חוקים סתם, הם שופטים על פי חוקים שחוקקו על ידי הממשלה.

החוק היחיד שאיתו הם יכולים לפסול את החוק הזה הוא החוק הזה, ואם זה יקרה אז אנחנו בבעיה נוספת כי זה אומר שבית משפט לקח לעצמו כוח שהוא לא מוכן לוותר עליו.

זה שאין לנו שום עיקרונות מנחים (למשל חוקה) שהיא מעל הממשלה ומעל בתי המשפט אז אנחנו בבעיה.

אתה צודק שזה שאין חוקה הוא מקור לחלק גדול מהבעיות.
לידיעתך, אין *שום* חוקים בארץ שקובעים את הקריטריונים שלפיהם שופטים יכולים לפסול חוקים או החלטות ממשלה, פרט לכך שתקדים של בית המשפט העליון מחייב ערכאות נמוכות יותר. כל השאר זה נוהג שהתפתח על פני 75 שנים.
הנה כל חוק יסוד השפיטה.
מדהים עד כמה הוא מינימליסטי. כולה עמוד אחד. הוא קובע שנושאים מנהליים וטכנים שונים יפורטו בחוקים אחרים -- אבל לא שום דבר שקשור למהות:
https://he.wikisource.org/wiki/חוק-יסוד:_השפיטה

פורסם
לפני 6 דקות, ArikM כתב:

הלכת רחוק, 

הממשלה מחליטה לעבור למתכונת לימוד של 3 ימים בשבוע לימוד תורני והשאר עד רמה של כיתה ט'. 

מה אז?

לפעמים צריך ללכת רחוק בשביל להבהיר נקודה.

אבל גם אז זה עדיין לא מספיק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, ArikM כתב:

הלכת רחוק, 

מה אז?

אז חינוך פרטי יפרח פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, CX25GTI כתב:

שיחזיר את הכסף שהוא לקח לתלמידי בית הספר לטיסה שהוא סגר ונעלם להם.

אני מחכה שהחרדים יחזירו את הכסף למדינה על כל השנים האלו.

זה יותר גרוע.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 16 שעות, PinkDolphin כתב:

זה היה אחד מהלקחים החשובים מרפובליקת ויימאר:
דמוקרטיה לא צריכה לתת זכות דיבור למי שמנסה להחריב אותה. היא יכולה להגן על עצמה.
אין סיבה לתת זכות בחירה או היבחרות לגזענים, פאשיסטים או תומכים במדינת הלכה, או זכות היבחרות למורשעים בעבירות שחיתות.

רוב השמאל גזענים וחלקים בימין (ישראל ביתנו) - למה אתה לא נגד זכות הבחרותם? למה רק גש ביבי?

בתמונה: "מרוקאית" כקללה.
image.thumb.png.c5a429d7bf4c7c927f048283a43ab6f8.png

• רעיון גרוע 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

לא מדויק. המדינה קמה עם בסיס דתי שנדרש לביסוס הלאומיות היהודית המודרנית. כלומר בן גוריון וקלויזנר ועוד עסקו בהלבשת בגדים לאומיים מודרניפ על מיתוסים דתיים.

הדתיים האמיתיים באופן אירוני היו בחלקם לפחןת אנטי ציונים, בין היתר כי לא חשבו שיש הצדקה לנהל מלחמה נגד הערבים, וכשאלוקים ירצה לתת לנו אץ השליטה פה,אנחנו נדע.

לחלוטין יש בעיה עקרונית בשרפת כל הגשרים לפשרה. אבל,שוב, כמו עם קיצוניים דתיים אצל השכנים, פשרה עם הציונות הדתית והחרדים לכל היותר יכןלה להרוויח זמן. הם לעולם לא יהיו ליברלים או דמוקרטים. החזון יהיה משיחי וכו.

בטח אתה מכיר את כל הטענות על השתלטות האיסלאם על אירופה, תוך ניצןל התמימןת של האירופאים ותחושות האשם שלהם מהקולוניאליזם. בגדול זה מה שהרוטמנים עושים לנו. ומשרתיהם מהליכוד מתבליפ את זה בפוליטיקת זהויות. למרות שאין גזענים גדולים בעולם מהציונות הדתית בישראל ויוש.

ואני חוזר שוב להתחלה. הרוטמנים ניצחן מימלא. ולכן אין גם סיבה שיהיה איכפת להם מהפגנות וכו. ולדעתי הם בעיקר הופתעו. כי כמו בהתנתקות, לתחושת האדונות שלהם אין גבול.

הציונות הדתית היא המפדל של פעם, הם מתהפכים בקברם על מה שקורה עכשיו עם רוטמן, בן גביר וחבריו.

אני חושב שיותר נכון להגדיר חרד"לים (שזה בגדול הציונות הדתית כמו שאתה קורא לה), ודתיים לאומיים שזה יותר לייט והמפדל של פעם, והם הרבה יותר קרובים לחילוניים בהשקפת עולמם על דת ומדינה.

בסוף בסוף, השמאל המתון, והימין המתון יבינו שכדאי להם לחיות ביחד - והם יהיו ממשלת הרוב. אנחנו דרך לשם, אבל כל עוד המצב לא חרבה אף אחד לא יורד מהעץ (ראה מגעים לממשלת אחדות בקדנציה הקודמת, וכמה היא החזיקה).

לפני כשעה, arturkopit כתב:

זהו?

הודית שאתה תומך בדיקטטורה ואתה עוזב אותנו?

בדיוק. עלית עלי

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...