Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, GTאי כתב:

רוטמן היה מממייסדי התנועה למשילות ודמוקרטיה, הוא הבין את זה כבר לפני עשור והוא ממש לא משכנע את עצמו שהוא הציבור הערכי. הוא משכנע את עצמו שהוא הרוב נבחר ולכן הצד "שלך" לא יכול להמשיך כאילו לא קרה כלום.

הטעות האמיתית של מתנגדי המהפכה היתה לשרוף את כל הגשרים ולא לנסות להבין שיש עוד לפחות 50% שחושבים שונה מהם.  רבים וטובים שהצביעו לימין היו בכלל נגד ההפיכה, אבל לאופי התגובות (חסימות, השבתה ובעיקר סרבנות) היתה השפעה מכרעת על ההבנה של "אנחנו נחלמים על הבית". 

רוטמן העלה את זה לדיון, השמאל גרם למהפכה לקרות.

אני לא מתחבר ל"אתם אשמים" הגנרי. רוטמן הוא פירומן משיחי במסווה של שמרן ליברל. הוא מקום שישי במפלגה סקטוריאלית, שהצליחה בבחירות על טיקט המשילות ולא עשתב הרבה מאז בנושא.

שוב, אני מבין את מה שקורה נהדר. יש פה מחנה מלוכני דתי, שלא רוצה מדינה מערבית מתוקנת ורוצה לראות את הכל נשרף. כל אחד מסיבותיו. חלק נוקמים בנו על ההתנתקות. חלק מגשימים פנטזיה דתית. ואין לצד שלי דבר וחצי דבר במשותף איתם. ואני בטוח שאחרי שיגמרו עם הערבים בשם ה"דמוקטיה" יעברו אלינו.

אישית, אני בעד פשרה כי זה דוחה את המשבר החברתי העצום כאן, וכי יש סיכוי שרוטמנים, העסוקים בלשקר שהם אנשי הכלכלה החופשית בכל מה שהוא לא מאחזים, יריבו עם הגפנים. פורןם קוהלת, באופן די אירוני, הוא גם סמל לפער בין המשיחיים לממש משיחיים. אבל אני מאוד סקפטי שיש לנו יותר מכמה שנים.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

בבחירות החופשיות האחרונות ברפובליקת וויאמר הנאצים והקומוניסטים קיבלו יותר חצי מהקולות. 

אם חצי מעם הצביע נגד דמוקרטיה, אין דמוקרטיה. 

לא הייתה הונאה בגרמניה, כל מי שהצביע ידע ב ד י ו ק  מה הוא מצביע בשבילו. המצע היה ברור. 

הבחירות ייצגו נכוחה את מה שהעם רצה וזה מה שהוא קיבל. 

הלקח הוא שזה מה קורה כשהולכים עד הסוף. מגיעים אליו 

יש לעניין התפטרות ביבי לגבי כתבי האישום שתי טענות נגד משמעותיות: 

1. כשאולמרט התפטר הקריאה באה מתוך הקואליציה שלו, כשהוא היה ראש ממשלה ללא ממשלה ומאוד לא פופולרי בסקרים. 

כלומר, היה סוס מת פוליטית, אחרי לבנון השנייה

2. חוק יסוד הממשלה הגדיר בפירוש ובכוונה שאין די בכתב אישום למנוע כהונה. זאת לאחר ניסיון עם כתבי אישום חלולים שמנעו מנויי שרים, בעקבות הלכת דרעי פנחסי, וכול מי שמסוגל או רוצה לנהל את הדיון הזה מוזמן לחקור באילו מדובר. 

זה מאוד בעייתי, דמוקרטית, להעניק לרשויות האכיפה (בניגוד למשפט) את היכולת להשפיע כך על הבחירות. 

בכל מקרה, החוק ואפילו בגצ קבעו שביבי יכול להיות ראש ממשלה, ומשקבעו - נגמר הסיפור! 

אתה טועה ומטעה.
למדתי היסטוריה גרמנית לעומק, מחומרי המקור (דובר שוטף את השפה) גם בארץ דוברת גרמנית, וגם באופן עצמאי אח״כ.
הבחירות האלה בויימאר כבר לא היו חופשיות, כי פלוגות של ה- SA כבר דאגו לעשות טרור לאסיפות בחירות של המפלגות האחרות ולחכות ליד הקלפיות (הקומוניסטים שהיו אלימים באותה מידה ואנטי-דמוקרטים נלחמו בהם, אבל מפלגות אחרות, כמו מפלגת המרגז הקאתולי ומפלגות ליברליות אחרות לא -- לא היו להם בריונים משלהם). לא היתה משטרה אפקטיווית.

לגבי המשפט האחרון שלך,  bzzt. לא עשית שיעורי בית:
בג״ץ קבע ב-2020 שביבי יכול להיות ראש ממשלה רק אם הוא מתחייב להסכם ניגוד אינטרסים שאוסר עליו כל עיסוק במערכת המשפט. ביבי התחייב, בכתב ובעל פה, מול בית המשפט העליון. לו לא היה מתחייב, לא היה יכול לכהן. זאת עובדה.
מנדלבליט הזהיר אותו לפני יותר משנה שההסכם עדיין תקף.
כך גם היועמ״שית הנוכחית פעמיים, לפני ואחרי שפירסם את המכתב במרץ בו הוא מודיע שהוא מצפצף על ההסכם.
לפני שנה, כחלק מפסיקה בעתירה, בג״ץ שוב פסק שההסכם בתוקף.
בעתירה אחרת שנפסקה במאי השנה, בג״ץ קבע שהוא מפר את ההסכם (וחוות הדעת של היועמ״שית לעתירה קבעה אותו דבר), ושההסכם מחייב אותו.

כלומר, ביבי לא כשיר משפטית לכהן כרה״מ.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם
לפני 2 דקות, PinkDolphin כתב:

בג״ץ קבע ב-2020 שביבי יכול להיות ראש ממשלה רק אם הוא מתחייב להסכם ניגוד אינטרסים שאוסר עליו כל עיסוק במערכת המשפט. ביבי התחייב, בכתב ובעל פה, מול בית המשפט העליון. לו לא היה מתחייב, לא היה יכול לכהן. זאת עובדה.
מנדלבליט הזהיר אותו לפני יותר משנה שההסכם עדיין תקף.
כך גם היועמ״שית הנוכחית פעמיים, לפני ואחרי שפירסם את המכתב במרץ בו הוא מודיע שהוא מצפצף על ההסכם.
לפני שנה, כחלק מפסיקה בעתירה, בג״ץ שוב פסק שההסכם בתוקף.
בעתירה אחרת שנפסקה במאי השנה, בג״ץ קבע שהוא מפר את ההסכם (וחוות הדעת של היועמ״שית לעתירה קבעה אותו דבר), ושההסכם מחייב אותו.

כלומר, ביבי לא כשיר משפטית לכהן כרה״מ.

אז עצם הצבעה על החוק היום פוסלת את ביבי מלכהן כרה"מ?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, RK כתב:

אגב, עניין אחד שלא מסתדר לי בראש. 

רוב תומכי ביבי משייכים אותם לכל הפחות לצד המסורתי בסקאלת הדת, אם לא דתיים על מלא.

מה עם האיסור הפעוט הזה על עבודת אלילים? 

רוב היהדות האורתודוקסית עובדת אלילים על מלא, לא פחות מהקתולים. הרבי מלובביץ׳, נחמן מאומן, קברי צדיקים, מקובלים, אדמו״רים...

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, garicho כתב:

אבל זה בידיוק מה שהמהפכה רוצה להעביר - חוקים שמשנים בכח את שיטת המשטר.

אז מה מעדיף? להרוס את הדמוקרטיה על סמך נבואה עתידית שהמשטר יהרוס את הדמוקרטיה? משטר שנבחר בצורה דמוקרטית להזכירך.

לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא מתחבר ל"אתם אשמים" הגנרי. רוטמן הוא פירומן משיחי במסווה של שמרן ליברל. הוא מקום שישי במפלגה סקטוריאלית, שהצליחה בבחירות על טיקט המשילות ולא עשתב הרבה מאז בנושא.

שוב, אני מבין את מה שקורה נהדר. יש פה מחנה מלוכני דתי, שלא רוצה מדינה מערבית מתוקנת ורוצה לראות את הכל נשרף. כל אחד מסיבותיו. חלק נוקמים בנו על ההתנתקות. חלק מגשימים פנטזיה דתית. ואין לצד שלי דבר וחצי דבר במשותף איתם. ואני בטוח שאחרי שיגמרו עם הערבים בשם ה"דמוקטיה" יעברו אלינו.

אישית, אני בעד פשרה כי זה דוחה את המשבר החברתי העצום כאן, וכי יש סיכוי שרוטמנים, העסוקים בלשקר שהם אנשי הכלכלה החופשית בכל מה שהוא לא מאחזים, יריבו עם הגפנים. פורןם קוהלת, באופן די אירוני, הוא גם סמל לפער בין המשיחיים לממש משיחיים. אבל אני מאוד סקפטי שיש לנו יותר מכמה שנים.

לך 75 שנה אחורה.

בישראל קמה מדינה, היסודות שלה היו בין היתר דת. 

אין לך דבר וחצי דבר איתם, אלא שהמדינה קמה על עקרונות וערכי הדת שלהם, אז אתה קהל שבוי שנולך לתוך הדבר הזה.

האם אחרי 75 שנה צריך לעשות את ההפרדה הזו? זו שאלה אמיתית.

איך נראית הציונות היום? זו באמת שאלה טובה.

אבל אי אפשר להכריע את התשובה לשאלה הזו בסרבנות, שביתות וחסימות.

ההצבעה היום היא בדיוק על זה.

וכן, ברור שהייתי רוצה פשרה, מבחינתי חבל שהממשלה הקודמת לא שרדה עד היום.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • מעניין 1
פורסם
לפני 52 דקות, GTאי כתב:

אני רואה 64 בעד, 56 נגד. זו השיטה שהשמאל שורף למענה את המדינה כבר חצי שנה.

איזה אנס? על מה לכל הרוחות אתם מדברים?

אתה לא רואה טוב או פשוט לא מבין שאתה רואה.

52% הצביעו נגד הממשלה הזאת ו48% הצביעו בעד. 

אם אינך מבין כיצד עובדת שיטת המנדטים זה לא אשמתי, זה נטו אשמתך. להיות בור זאת בחירה לא גזרה.

לפני 15 דקות, GTאי כתב:

בישראל קמה מדינה, היסודות שלה היו בין היתר דת. 

תוכיח.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

אתה צודק, רק שהוא היה בדעת מיעוט אפילו בימין, ואין סיכוי שהוא היה מעביר את זה בצורה הנוכחית.

המחאה וכו' (מה שרשמתי) הפכו את זה למיינסטרים

מה פתאום. תעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב, בבקשה.
מפלגת ״הציונות הדתית״ (המפלגה, לא הרשימה המאוחדת עם נועם ועוצמה יהודית) היתה היחידה שכל ההפיכה המשפטית מופיעה אצלה במצע (מועתק מילה במילה מניירות עמדה של פורום קוהלת, שקראתי את כולם לפני הבחירות). לכל חמשת השותפות האחרות בכלל לא היה ואין עדיין מצע.

כל החלק המשפטי של ההפיכה המשטרית מופיע בהסכמים הקואליציונים שנחתמו ב-29/12/2022, כולל (באופן חסר תקדים בהסכמים קואליציונים) סעיף שקובע שהקואליציה לא תעביר אף חוק אחר עד שההפיכה המשפטית עוברת.
זו הסיבה לבליץ ולאטרף -- ביבי התחייב לזה לרוטמן וסמוטריץ׳ (וכמובן, זה גם האינטרס שלו בגלל המשפטים)
לא מאמינים לי?
https://main.knesset.gov.il/mk/government/pages/coalitionagreements.aspx
(מסמך ההסכם הראשון, עם הציונות הדתית, סעיף 30)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, GTאי כתב:

אז מה מעדיף?

ברגע שאתה ממסגר את זה תחת "נבואה" אתה מלכתחילה מתחיל משיח שמקטין את משמעות החוקים. אסופת החוקים שרוצים (שים לב, לא רצו, לא השהו, אלא רוצים ממש במושב הבא) לשנות את "הסכם השכירות".

תגיד לי אתה, מה היית עושה אם היו שוברים את ההסכם מולך? עדיין היית מרגיש מחויב לו?

עזוב, תראה בלייב את הפרצופים של נבחרי הליכוד ברגעים אלה במליאה..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אתה פשוט עיוור. הנזקים מצטברים כבר חודשים ואתה מקשקש על "נבואות".

אני חא יודע מה העתיד שלנו, כי נתניהו מבולבל ולא שולט בכלום וגורם לחיסול של מדינת ישראל. לעומת זאת, בעוד 50 שמה ילמדו בעולם פרק בהיסטוריה של השמדת היהודים, נשואה השניה תוך 100 שנים. והפעם באשמת פופוליסט יהודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המילטנטיות שאתם מראים פה כלפי כל מי שלא יוצא לרחובות נגד הרפורמה מראה מה הבעיה פה, ולמה GT מתכוון.

בחייאת ראבק, עשו קולות של פשרה ביומיים האחרונים, וכל ארגוני המחאה יצאו בקריאות "לא מוותרים על כלוםםםם1!!!@!$#!#!" כמו ילדות בנות 12 באינסטגרם. אפילו לפיד, שהוא הכי לוחמני שיש בעניין הזה, קיבל קריאות לא להסכים לכלום. שום פשרה, שום מתווה.

תחשבו רגע מה אומרים לעצמו תומך רפורמה שבסה"כ רוצה פשרה ושהכל יהיה סבבה כשהוא רואה את זה. אתם לא יכולים להסתכל טיפה ימינה שמאלה, נטו מה אנחנו רוצים וזהו. 

אם לוין ורוטמן קיצון לצד אחד, אתם קיצון לצד שני.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

וגם ה48% האלה, לא כולם ידעו או ידעו ותמכו ברפורמה שמנסים להעביר.

פיתמר מאיים שיפרק את הקואליציה אם יסכימו לרכך את החוק. אם זה יקרה, זה יהיה יום הפיתות הלאומי.

אף אחד מהם (חוץ מחלק מבוחרי הציונות הדתית) לא ידע, כי אף אחד באף מפלגה אחרת לא הזכיר את זה בקמפיין הבחירות. בדוּק.
רוטמן רוצה את זה כבר שנים, ויריב לוין רוצה שלטון פאשיסטי מלא כבר 20 שנה (ועקבי בעניין -- הוא לא מושחת אישית, וזה לא כי יש לו תיקים פליליים) אבל לא הם ולא קוהלת חלם בחלום רטוב שיוכל לקבל את זה... עד שביבי התחיל לפחד ברצינות מהמשפטים.

יעקב נאמן, סער ואיילת שקד עשו רפורמות חלקיות בכל מיני תחומים (למשל, מניעת מינוי בני משפחה ע״י שופטים לסטאז׳רים), שדי הצליחו, אבל לא פתרו את הבעיה המרכזית של חוסר משאבים למערכת (צריך בערך להכפיל את מספר השופטים, ולהכניס נהלי עבודה נמרצים).
דניאל פרידמן רצה לפצל את תפקיד היועמ״ש, אבל לא מצא אף תומך בליכוד לזה -- גם לא ביבי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, arturkopit כתב:

אתה לא רואה טוב או פשוט לא מבין שאתה רואה.

52% הצביעו נגד הממשלה הזאת ו48% הצביעו בעד. 

אם אינך מבין כיצד עובדת שיטת המנדטים זה לא אשמתי, זה נטו אשמתך. להיות בור זאת בחירה לא גזרה.

אם היה משאל עם החשבון שלך היה נכון.

תראה מה היה בכנסת לפני רבע שעה - קוראים לזה דמוקרטיה, עם כמה שזה מחורבן לחשוב שהיא הובילה לזה - it is what it is.

הלוואי שלא הינו צריכים להגיע ליום הזה.

לפני 12 דקות, arturkopit כתב:

תוכיח.

תקרא את השורה הראשונה של מגילת העצמאות, דת היא חלק מהזכות של העם היהודי להקים מדינה.

המדינה צריכה לכבד את כל אזרחיה וכו' וכו' 

לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

ברגע שאתה ממסגר את זה תחת "נבואה" אתה מלכתחילה מתחיל משיח שמקטין את משמעות החוקים. אסופת החוקים שרוצים (שים לב, לא רצו, לא השהו, אלא רוצים ממש במושב הבא) לשנות את "הסכם השכירות".

תגיד לי אתה, מה היית עושה אם היו שוברים את ההסכם מולך? עדיין היית מרגיש מחויב לו?

עזוב, תראה בלייב את הפרצופים של נבחרי הליכוד ברגעים אלה במליאה..

זו בושה אמיתית. הם היו צריכים לצאת בשקט החוצה ולא לשמוח לאיד.

תקשיב לראיונות, הרוב הימיני השפוי לא חוגג, הוא פשוט אומר "היינו צריכים להעביר את זה, לא היתה לנו ברירה".

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

אתה פשוט עיוור. הנזקים מצטברים כבר חודשים ואתה מקשקש על "נבואות".

אני חא יודע מה העתיד שלנו, כי נתניהו מבולבל ולא שולט בכלום וגורם לחיסול של מדינת ישראל. לעומת זאת, בעוד 50 שמה ילמדו בעולם פרק בהיסטוריה של השמדת היהודים, נשואה השניה תוך 100 שנים. והפעם באשמת פופוליסט יהודי.

צודק.

רוטמן כבר הזמין מיכלי גז ותנורים לכל השמאלנים.

שחרר ספריאל תעשה איזה שאכטה ותרגע קצת.

פורסם
לפני 52 דקות, GTאי כתב:

האם מה שקורה היום טוב? לא

האם החקיקה הזו היום טובה? לא

אבל אם אחרי כל כך הרבה שנים זה מה שיש, אז עם זה צריך להתקדם ולכן בלד כבד מאוד אני בעד.

ואם השמאל היה מבין שנדרש שינוי אני הייתי נגד, אבל כשזה חד צצדי לפעמים אין ברירה

אז אתה מסכים שזאת חקיקה רעה, אבל מוכן שיעבור משהו רע רק בשביל שיהיה שינוי וכדי לעשות ל''שמאלנים'' דווקא.

גישה מעניינת. הצפרדע המתבשלת מעלה את הלהבות רק כדי שיהיה שינוי.

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

תחשבו רגע מה אומרים לעצמו תומך רפורמה שבסה"כ רוצה פשרה ושהכל יהיה סבבה כשהוא רואה את זה

שוב לפיד אשם.

שתומך רפורמה יפגין למען פשרה. גם הנציגים שלו לא רוצים פשרה. הנה, גם גלנט חטף 'לא' בפנים.

אבל פשרה.

ולפיד אשם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 דקות, arturkopit כתב:

תוכיח.

משפט ראשון במגילת העצמאות:

"בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי."

(הדגשות שלי)

הרשות המכוננת (הכנסת הראשונה):

מפא"י, החזית הדתית המאוחדת, המפלגה הפרוגרסיבית, ספרדים ועדות מזרח

--

אבות אכלו בוסר וזה..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...