Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, nev כתב:

אני מעדיף שיגיע לאנשים כמו אלעד (מבלי להתייחס למה אני חושב על דיעותיו) מאשר לאום-אל-פחם

אז אתה מעדיף לממן בן אדם שבכוונה חי בעוני - סליחה: צניעות - במקום לממן תשתיות לאנשים שרוצים לצאת מהצניעות הזאת, רק כי אחד ערבי והשני יהודי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 22 דקות, nev כתב:

השאלה היא כמובן האם אנחנו רוצים לחיות במדינת רווחה או לא. זה הכל.

אם כבר חיים במדינת רווחה ואחוז נכבד מאוד מהמשכורת שלי הולך לממן את הנ"ל - אני מעדיף שיגיע לאנשים כמו אלעד (מבלי להתייחס למה אני חושב על דיעותיו) מאשר לאום-אל-פחם.

אני מעדיף שיגיע לאום אל פחם. מזה אולי עוד ייצא איזה משהו חיובי, כמו רוקחים, מתכנתים, רופאים... לא בטלנים.

• אהבתי 8

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, eladns כתב:

בית ספר זה חינם

אני מניח שזה לא בי"ס ממלכתי חילוני.

אתה מדגים פה בשרשור את היופי שבחינוך הדתי\חרדי:

1. לומדים לחיות על חשבון אחרים

2. לא לומדים מספיק בשביל להבין את 1.

בהתחלה חשבתי שאתה סתם מטריל, אבל מתברר שאתה באמת לא מבין עובדות חיים בסיסיות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

אני מעדיף שיגיע לאום אל פחם. מזה אולי עוד ייצא איזה משהו חיובי, כמו רוקחים, מתכנתים, רופאים... לא בטלנים.

באחוזים באום אל פחם יש יותר מובטלים מאשר בבני ברק וגם יותר משפחות עם הבטחת הכנסה.
אין באמת הבדל בהעדפה, בסוף הכסף מגיע לבטלנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, falou כתב:

יש לך מחשב ואינטרנט, נכון?!

מי פיתח את כל הטכנולוגיה הזו, שאתה משתמש ונהנה ממנה, מקוששי נדבות שחיים מהיד לפה?!

את חי בעולם מודרני שפיתחו אנשים חכמים וחרוצים ממך (בהרבה), נהנה מפירותיו ומדבר על "חיים פשוטים"

מי שרוצה חיים פשוטים חי על זה איזה פיסטין ומגדל ירקות בגינה וחולב את העיזה שלו כל בוקר. אבל זה קשה. זה דורש משמעת, מחוייבות, מאמץ.

אתה לא רוצה חיים פשוטים, אתה רוצה חיים קלים. 

על תשתיות מורכבות שאחרים בונים ומתחזקים.

חיים על חשבון אחרים.

אתה לא פשוט, אתה בטלן.

וזה בדיוק מודל הפעמון של מאסלו

יש כאלו שיהיו עשירים מאוד ויש כאלו שיהיו עניים מאוד ויש את האמצע.

חי בלי לקפוץ מעל הפופיק.

ואם האחרים מרגישים שדופקים אותם, שיעברו לצד המקבל כמו שאני עשיתי.

ואני לא בטלן. בטלן זה אחד שיודע לשחק את המשחק של לארגן 18 תלושי משכורת ולהחתים אבטלה שישה חודשים וחוזר חלילה כל החיים שלו.

ועל הדרך לקבל אבטחת הכנסה.

אני עובד, שוב פעם, אני עובד.

בעמותה. משכורת לא גבוהה. ומסופק מאוד 

וכל מה שתגידו לא יגרום לי מחר להתפטר מהעמותה ולרוץ לעבוד 12-14 שעות בכדי להוסיף אלף שקל למשכורת שלי-שאין לי צורך בה. ביום שארצה להחליף את היונדאי טרגדיה שלי לטויוטה סייאנה בחצי מיליון שקל, אקרע עצמי בעבודה ולא אראה את ילדי.

• רעיון טוב! 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בוא נגיד שאם היו מבטלים את כל הסבסודים שיש אבל גם מבטלים את המיסוי הישיר והעקיף, אני חושב שהייתי חי בסדר גמור. לא בטוח שגם אתה.

גם אתה לא היית חי בסדר גמור, אם היו מבטלים עכשיו סיבסוד של ביטוח בריאות, השכלה גבוהה (ולא גבוהה), תחבורה ציבורית, ועוד כל מיני דברים שאתה נתמך מהם בלי להכיר בזה, או בכלל לדעת על קיומם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 דקות, eladns כתב:

יש כאלו שיהיו עשירים מאוד ויש כאלו שיהיו עניים מאוד ויש את האמצע.

שוב, במודגש הפעם, אולי יעזור: המשכורת שלך לא מספיקה כדי לפרנס את הילדים שלך. אתה מתעלם מזה כבר יום של ויכוחים.

לפני 7 דקות, eladns כתב:

אני לא בטלן.

אתה לא בטלן. אבל אין לך ערך לכסף. אתה מגלגל את ההחלטות שלך על אחרים בלי להבין את זה. כי אתה לא מבין מאיפה מגיע החינם של מערכת החינוך. וזה לא משנה מה אתה מקבל מאיתנו ומה אתה מקבל מעמותות שונות שתורמות. 

לפני 9 דקות, eladns כתב:

כל מה שתגידו לא יגרום לי מחר להתפטר מהעמותה ולרוץ לעבוד 12-14 שעות בכדי להוסיף אלף שקל למשכורת שלי-שאין לי צורך בה. ביום שארצה להחליף את היונדאי טרגדיה שלי לטויוטה סייאנה בחצי מיליון שקל, אקרע עצמי בעבודה ולא אראה את ילדי.

אין שום קשר בין מה שנאמר לך לבין מה שאתה מגיב.

א. חבל מאוד שאתה צריך לעבוד 14 שעות ביום לעוד אלף שקל. מאחל לילדים שלך שיהיה להם מקצוע שיאפשר יותר מזה.

ב. הטענה היא לא שאתה צריך לעבוד כדי לקנות יונדאי. הטענה היא שהבאת 4 ילדים לעולם בלי שיש לך את היכולת לפרנס אותם ופתרת את זה ב"אה. זה חינם ויש הנחה בארנונה". אתה משלה את עצמך שלא קפצת מעל הפופיק, אבל הלכה למעשה קפצת מעל הראש. ואת המחיר האמיתי של זה אתה אולי עוד תגלה מתישהו. גם אם עכשיו הוא חבוי ממך.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, nev כתב:

השאלה היא כמובן האם אנחנו רוצים לחיות במדינת רווחה או לא. זה הכל.

אם כבר חיים במדינת רווחה ואחוז נכבד מאוד מהמשכורת שלי הולך לממן את הנ"ל - אני מעדיף שיגיע לאנשים כמו אלעד (מבלי להתייחס למה אני חושב על דיעותיו) מאשר לאום-אל-פחם.

המשמעות של מדינת רווחה היא לא בהכרח "מחלקים כסף לכל מי שרוצה להתבטל"
למדינת רווחה יכולות להיות משמעויות שונות ביניהן השקעה בהשכלה והסמכה מקצועית ועזרה לשכבות חלשות להשתלב בשוק העבודה. 
הבעיה שכיום אין ביקוש לזה כי מחלקים כסף חינם אז מי הטמבל שיצא לקורס תוכנה על חשבון המדינה עם התחייבות לתחילת עבודה עם סיום הקורס?

אני באמת בדר"כ לא רואה חדשות ומנסה להתעלם מכל השנאה והפילוג שהתקשורת והפוליטיקאים מנסים להשריש בנו, אם היית שואל אותי מה אני מדמיין בראש כשאומרים לי את המילה "חרדי" הייתי אומר לך יוני לוקסמבורג (מוזמן לעשות גוגל) אבל מה שהשרשור הזה ואלעד לימדו אותי זה שהדבר היחיד שיוציא את החרדים לעבוד זה קיצוץ של הקצבאות ולכן אם עד עכשיו עוד התלבטתי אם להצביע לזליכה או בנט כיום אני בטוח שבבחירות הבאות אשים פתק לליברמן.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

אשים פתק לליברמן.

אם הוא ימשיך בעבודה הטובה שלו במשרד האוצר הוא יקבל את הקול שלי גם.

• רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

גם אתה לא היית חי בסדר גמור, אם היו מבטלים עכשיו סיבסוד של ביטוח בריאות, השכלה גבוהה (ולא גבוהה), תחבורה ציבורית, ועוד כל מיני דברים שאתה נתמך מהם בלי להכיר בזה, או בכלל לדעת על קיומם.

למה לא? לדוגמא אני לא נוסע בתחבורה ציבורית כמעט בכלל, כבר משלם על ביטוח רפואי פרטי, כבר משלם על חינוך פרטי והשכלה כבר רכשתי.
במקום לשלם מס שאתה לא יודע מה מזה לאן הולך, לא לוקחים לך מס ואתה משלם רק על מה שאתה צריך. אבל לא חושב שאפשר לבדוק את זה.

פורסם
לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

גם בארה"ב, שחינוך ובריאות יקרים בה מאוד, יש אנשים שחיים יופי.

*אני ממש לא שואף שנהיה כמו ארה"ב

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

א. חבל מאוד שאתה צריך לעבוד 14 שעות ביום לעוד אלף שקל. מאחל לילדים שלך שיהיה להם מקצוע שיאפשר יותר מזה.

ב. הטענה היא לא שאתה צריך לעבוד כדי לקנות יונדאי. הטענה היא שהבאת 4 ילדים לעולם בלי שיש לך את היכולת לפרנס אותם ופתרת את זה ב"אה. זה חינם ויש הנחה בארנונה". אתה משלה את עצמך שלא קפצת מעל הפופיק, אבל הלכה למעשה קפצת מעל הראש. ואת המחיר האמיתי של זה אתה אולי עוד תגלה מתישהו. גם אם עכשיו הוא חבוי ממך.

אני מקווה גם שהילדים יהיו בעלי מקצוע מכובד ואני עושה בכדי שהציונים שלהם ימשיכו להיות גבוהים במיוחד באנגלית ומתמטיקה.

ולמה אין לי את היכולת לפרנס אותם?

אני פשוט אומר לכם שיש עוד דרכים לחיות. לא חייב נייק ב400 שקל. יש ריבוק 2 ב120~ בחנויות סטייל ביג שופ. בגדים גם וגם מה שלא בלוי מעבירים מילד לילד.

אתם מעידיפים שניהיה כמו איטליה\יפן בלי דור צעיר שיעזור לדור הזקן?

אם כל אחד יביא ילד אחד או שתיים אנחנו נהיה בדמוגרפיה שלילית.

אז מעט כסף שלכם הולך לחיזוק הדמוגרפיה הצעירה. ביג דיל.

תתעצבנו יותר על ים המלח שנתנו במתנה לכמה משפחות וכל המשאבים של הארץ הנהדרת הזאת שנמכרו בנזיד עדשים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

למה לא? לדוגמא אני לא נוסע בתחבורה ציבורית כמעט בכלל, כבר משלם על ביטוח רפואי פרטי, כבר משלם על חינוך פרטי והשכלה כבר רכשתי.
במקום לשלם מס שאתה לא יודע מה מזה לאן הולך, לא לוקחים לך מס ואתה משלם רק על מה שאתה צריך. אבל לא חושב שאפשר לבדוק את זה.

אה, כי השכלה כבר רכשת.

ומה אם היית צריך לרכוש אותה באיזה מוסד למטרות רווח?

מה אם היית שובר את הרגל והולך לבית חולים שגובה ממך מחיר מלא פלוס כל מיני "שירותי ערך מוסף" שאין לך ברירה אלא לקחת?

מה עם משטרה וצבא? או שאתה מעדיף לשלם ישירות לזה שבא אליך הביתה עם כמה בבונים עם AK47?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלק מזה שהשכלה אקדמית זה תנאי בסיסי כדי לעבוד בכל דבר שהוא לא חסר עתיד זה בגלל סבסוד.

ועל שירותים רפואיים צריך לשלם כמובן, למה זה בעיה כשיש לך עבודה?

אבל זה לא העניין, הנקודה שבמקומות שבהם הסיבסוד הוא מינימלי או לא קיים, בטלנים עם הרבה ילדים לא יכולים לחיות על חשבון הציבור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...