Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת. האם יתכן מצב שבו אדם כל שהוא שמעביר הילוך ממש מהר ובאופן לא רגיל (העברה נורמלית ואיטית) האם יכול להיווצר מצב שבו לא יושלם סינכרון מהגיר ויהיה מעין חיכוך קל ורעש מהגיר (אתם יודעים על איזה רעש אני מדבר... קחחחח) אבל כמובן הרעש הוא קליל ולא חזק, והגיר כמובן עובר פרט לחיכוך הקל הזה ויצירת הרעש.

האם הדבר יתכן? הקלאצ' לא מספיק להפריד וכו'.. מרוב המהירות.

ואם כן כיצד הדבר בא לידי פתרון אם יש בכלל , או האם זאת בעיה כאשר קורה מצב שכזה וזה אמור להדליק נורה כל שהיא.

פורסם

דאבל קלאצ'...

עוזר מאוד (!) בהורדת הילוכים תחת לחץ...ההילוך יכול להיכנס כמו חמאה!!!

בהעלאת הילוכים... בעייה, אפשר לחכות עד שסיבובי המנוע ירדו מעט לשילוב מושלם, או לדחוף את ידית ההילוכים בכל הכוח ללא רחמים...

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
דאבל קלאצ'...

עוזר מאוד (!) בהורדת הילוכים תחת לחץ...ההילוך יכול להיכנס כמו חמאה!!!

בהעלאת הילוכים... בעייה, אפשר לחכות עד שסיבובי המנוע ירדו מעט לשילוב מושלם, או לדחוף את ידית ההילוכים בכל הכוח ללא רחמים...

בברכה נדב

לא זה לא עניין של דאבל.. עכשיו אחרי בירור קטן שביצעתי הנ"ל נגרם כנראה עקב הכוח שמופעל על ידית ההילוכים ושילוב ההילוך בצורה מאוד חזקה מה שגורם לרעש הנ"ל.. הגיר עצמו לא נשחק וכו' והרעש החריקה הקל הזה בעצם נגרם מהמכה שהגיר מקבל.

אני למרות הכל יתייעץ עם מוסך , גם לחבר שלי יש את הנ"ל. אבל אצלי הרעש נשמע יותר חזק משום מה. אבל הבעיה זהה, וזאת לא בדיוק בעיה אלא תוצר משימוש בכוח על ידית ההילוכים.

פורסם

הכותרת שלך היא לא נכונה... זה לא "כל סוג רכב". זה בקליאו ספורט בפרט.

יש מכוניות שאם תאנוס להן את הגיר - הן לא יוציאו "חחררק". לעומת זאת, יש מכוניות שבכל מעבר מהיר מוציאות את הרעש הזה, כמו קליאו ספורט. לא פעם שמעתי שבעיית האמינות הגדולה ביותר של הקליאו ספורט היא הגיר.

יכול להיות שאצלך זה בצורה קצת פאטאלית יותר, תבדוק את העניין במוסך.

בהצלחה.

Back to the original - NC again.

פורסם

לצערי, גיבוב של שטויות,

כל רכב שתבצע בו העברות אלימות ולא מתוזמנות (הפרדה מלאה = קלאץ להפרדה מלאה) הגיר ישחק בו בקצב מואץ כמו כן העברות גם אם מתוזמנות בסלדים שמיימיים בקביעות יוצרים עומס ושחיקה מואצת בסינכרויים ומכאן פתיחת גיר לשיפוץ קצרה.

נתתי כבר בעבר דוגמא בסובארו WRX שהסינכרו של הרביעי סיים את חייו ב- 60000 ק"מ.

במרכזי סובארו יכולים לספר לך על עשרות גירים של אימפרזה טורבו שנפתחו להחלפת סינכרו של הילוך שני, אז מה, הגירים של סובארו דפוקים ? לא !! הנהגים שבדרך כלל נוהגים את הרכבים הללו באגרסביות פשוט מפספסים בהעברות מראשון לשני ולאט לאט (מהר מהר) דופקים את הגיר.

בקיצור על פי רוב הגירים הידניים של רוב היצרנים הם בסה"כ מוצרים איכותיים שבנויים לשרוד, בדר"כ אנו הנהגים עוזרים להם לסיים את חייהם מוקדם מהמתוכנן.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ככל שמעבירים את ההילוך יותר מהר (וחזק) ובסל"ד יותר גבוהה, הסינכרונים עובדים קשה יותר (בהרבה) וכיוון שהסינכרונים הם חלק שעשויי ממתכת רכה (נחושת בד"כ) הם נשחקים מהר... אחרי שהולכים הסינכרונים, מתחיל ללכת הגיר (גלג"ש), מכאן הרעש. שווה בדיקה במוסך, ואני מציע לך להתווכח איתם גם אם יאמרו שזה תקין! (כל עוד ואתה יודע שברכב זהה אחר הרעש שונה (חלש יותר).

נוסף על כך מה שאמרתי על דאבל קלאצ' עם זה נעשה כמו שצריך אף פעם אין חריקה, אפילו ברכבים ישנים (מאד) בלי סנכרונים בכלל.

בברכה

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
לצערי, גיבוב של שטויות,

כל רכב שתבצע בו העברות אלימות ולא מתוזמנות (הפרדה מלאה = קלאץ להפרדה מלאה) הגיר ישחק בו בקצב מואץ כמו כן העברות גם אם מתוזמנות בסלדים שמיימיים בקביעות יוצרים עומס ושחיקה מואצת בסינכרויים ומכאן פתיחת גיר לשיפוץ קצרה.

נתתי כבר בעבר דוגמא בסובארו WRX שהסינכרו של הרביעי סיים את חייו ב- 60000 ק"מ.

במרכזי סובארו יכולים לספר לך על עשרות גירים של אימפרזה טורבו שנפתחו להחלפת סינכרו של הילוך שני, אז מה, הגירים של סובארו דפוקים ? לא !! הנהגים שבדרך כלל נוהגים את הרכבים הללו באגרסביות פשוט מפספסים בהעברות מראשון לשני ולאט לאט (מהר מהר) דופקים את הגיר.

בקיצור על פי רוב הגירים הידניים של רוב היצרנים הם בסה"כ מוצרים איכותיים שבנויים לשרוד, בדר"כ אנו הנהגים עוזרים להם לסיים את חייהם מוקדם מהמתוכנן.

האם הקליאו ספורט זה רכב שנוהגים בו בצורה "חזקה יותר" מאשר 106\איביזה טורבו\306\גולף וכד'?

כניראה שלא. במיוחד יחסית לאיביזה טורבו שיש לה גם הספקים גבוהים יותר בחלק גדול מהאיביזות.

אז למה דווקא הקליאו ספורט היא זו שנחשבת שאצלה הגיר נהרס מהר יותר? כי דווקא בקליאו ספורט הנהגים הם "עקומים" או משהו שכזה? (האימפרזה לא באותה הקטגוריה מבחינתי).

פורסם

נחשבת ???

נחשבת אצל מי ???

אצלך ???

מה הקשר שלך ל-172???

עמדת ליד אחת או שתיים ???

לשמחתי לא איתרתי שום דיון על תקלה סידרתית בגירים של ה- 172 למרות גלישה די אינטנסיבית באתרים שעיקר עיסוקם בדגם זה.

כמו כן לא חוויתי תקלה כאמור ברכב שברשותי.

פורסם

ידידי, למה בעצבים?

זה דיון, לא צריך להתלהם ולהפוך את זה למלחמה.

מה הקשר שלי ל 172?

כמעט וקניתי אחת. ממש קרוב. ויש לי חבר עם אחת (אבל דווקא אצלו הגיר עדיין בסדר גמור).

מה שכן, אחראי מוסך מרכזי של רנו דיבר איתי. סיפר לי שהרכב טוב מאוד ובלה בלה בלה. רק מה, הגיר - מתפרק. מנהל מוסך מרכזי מורשה סיפר לי על זה, והוא סיפר לי את זה כידיד שדיבר איתי בדרך אגב. - וחוץ ממנו שמעתי מעוד שיחות עם אנשים, אבל כמובן שלשיחות עם אנשים שסיפרו לי שלאחיהם הגדול יש חבר שהתפרק לו הגיר לא בדיוק התייחסתי אליהם. לעומת זאת - למנהל מוסך מרכזי אני כן מקשיב כשהוא אומר לי שזו בעיה לא ברכב 1 או שתיים בדיוק...

פורסם

אין התלהמות, להבא פרט ונמק ואז לא יראה הדבר כשמועות מצידך.

גם אני מכיר עוד 3 172 שאין להם כל בעיות בגיר מאז שעלו לכביש.

אני יכול להרגיע אותך מ-95% מהגירים שהתפרקו נבעו מנהגים "מקצועיים".

רק לידיעה לפני שקניתי את ה- 172 דור ראשון לקחתי את ה- 172 דור שני לנסיעת מבחן, לרכב זה החליפו גיר וקלאץ במהלך ה- 25000 ק"מ הראשונים שלו, לשאלתי לפשר הדבר אנא לי נציג רנו שהרכב עבר התעללות על ידי "בוחני" הירחונים השונים ועוד כהנה וכהנה "מקורבים" לרנו שקיבלו את הרכב למספר ימים וכן רוכשים פוטנציאלים וילדים שמתחזים לקונים שזה להם סיבוב חייהם אז למה לא למצות זאת.

דוגמא נוספת האקורד טייפ R ששימש רכב מבחן פיצץ מנוע במהלך ה- 30000 הק"מ הראשונים שלו, הסיבה? לא טיב המוצר אלא חבלת נהג המבחן של אחד הירחונים שמשך שלישי למנתק ובמקום להעביר לרביעי הכניס לשני........אז מה ??? מנועי הונדה פגומים ??

אני מבטיח לך שבידיים חבלניות אף רכב לא ישרוד 24 שעות.

פורסם

טוב נבדק במוסך... אין בעיה, סתם משהו בראש שלי עקב העברות מאוד חזקות שלי... (לפני שבוע עיגלתי את הצירייה ומאז אני משום מה מנסה למצוא בעיות). פשוט רק שמתי לב לכך עכשיו.

בדר"כ הרעש נובע בסל"ד יחסית נמוך 3K-4K ובצורה ממש לא רצינית כפי שתואר, כמו כן זה נבדק עם עוד רכב של חבר, אותו סיפור, הכל עניין של כמה כוח מופעל על הגיר.. במשיכה אני מתכוון.

קיצר עניין סגור. הגיר תקין לחלוטין כמו כן הרכב נלקח למוסך לבדיקה בדבר, הגיר כמו חדש ברכב :) (פתחו את הגיר והראו לי :) ).

סוף טוב הכל טוב.

נ.ב

TB אתה דיי צודק, גם לי יצא לדבר עם בעל המוסך שבעיר שלי, הוא אמר לי שיש לא מעט תקלות בקליאו ספורט בעניין הגיר, בעיקר בדור ראשון.

פורסם
טוב נבדק במוסך... אין בעיה, קיצר עניין סגור. הגיר תקין לחלוטין כמו כן הרכב נלקח למוסך לבדיקה בדבר, הגיר כמו חדש ברכב :) (פתחו את הגיר והראו לי :) ).

פתחו גיר רק כדי לראות שהכל תקין??? לא יאומן (רק בישראל)........איזה מוסך?

וכמה עלה התענוג ,לראות קרביים של גיר, תקינים?

פורסם
אין התלהמות, להבא פרט ונמק ואז לא יראה הדבר כשמועות מצידך.

גם אני מכיר עוד 3 172 שאין להם כל בעיות בגיר מאז שעלו לכביש.

אני יכול להרגיע אותך מ-95% מהגירים שהתפרקו נבעו מנהגים "מקצועיים".

רק לידיעה לפני שקניתי את ה- 172 דור ראשון לקחתי את ה- 172 דור שני לנסיעת מבחן, לרכב זה החליפו גיר וקלאץ במהלך ה- 25000 ק"מ הראשונים שלו, לשאלתי לפשר הדבר אנא לי נציג רנו שהרכב עבר התעללות על ידי "בוחני" הירחונים השונים ועוד כהנה וכהנה "מקורבים" לרנו שקיבלו את הרכב למספר ימים וכן רוכשים פוטנציאלים וילדים שמתחזים לקונים שזה להם סיבוב חייהם אז למה לא למצות זאת.

דוגמא נוספת האקורד טייפ R ששימש רכב מבחן פיצץ מנוע במהלך ה- 30000 הק"מ הראשונים שלו, הסיבה? לא טיב המוצר אלא חבלת נהג המבחן של אחד הירחונים שמשך שלישי למנתק ובמקום להעביר לרביעי הכניס לשני........אז מה ??? מנועי הונדה פגומים ??

אני מבטיח לך שבידיים חבלניות אף רכב לא ישרוד 24 שעות.

מסכים איתך,

אבל בכל זאת, מבחינה סטטיסטית, יותר קליאו ספורט נכנסו בשביל שיפוץ גיר מאשר כמעט כל ספורטיבית אחרת. וזה לא ש"דווקא" בקליאו ספורט הנהגים הם זוועה. אלא פשוט הגיר הוא הבעייתי.

פורסם

לא עלה! ...(יש אחריות!) ולמה לא לפתוח את הגיר ?

פרט לכך זאת הבדיקה הכי טובה שיש במקום לשער ולא להיות בטוחים. וכמובן לבטחון האישי שלי.

נ.ב

בעל המוסך מכיר אותי טוב טוב (ולא זה לא בגלל הרכב!).

פורסם

איך זה הגיוני שפתחו לך את הגיר רק בשביל להראות לך? ומה ראית שם, הכל חדש? :lol:

*עריכה*

אופס :)

• תוכן חדש...