Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להרים יוזמה להכתיר את מופז כראש ממשלה מוסכם של פשרה. הוא לא חייב דבר למפלגתו בכנסת[כי אין] וגם לא לציבור שלא בחר בו. כמובן יש יתרונות נוספים בין היתר מיגוון הדעות שהוא מייצג ועוד.

יש עוד סיבות כמובן.

הוא גם היה רמטכ"ל, גם NOTEPAD יתמוך.

סלוגן חדש: "ראש ממשלה של כלום למדינה של כלום".

להיט בהתהוות.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עניין של סיבה ומסובב. משבר הבנקים הגדול התפרץ לקראת סוף כהונתו של בוש הבן, אבל התפתח בשקט משך די הרבה שנים של ניפוח בועת המשכנתאות והנגזרים שלהן. ובינתיים לא מצליחים לתקן את השחיתויות במערכת - הבנקים ממשיכים לבלוע הון עתק ולחלק מתנות ענק למנהליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מבין מה רע כל כך בדם חדש, שמביא חשיבה קצת אחרת.

אבל אתה לא מבין, לפיד ג'ובניק. ג'ובניק! עשה יומיות. אם מישהו שעשה יומיות היה ראש ממשלה במקום החייל האמיץ ביבי, אז הגרעון שלנו לא היה 40 אלא 80 מיליארד, ובעמוד ענן החמאס היה כובש את זיקים ובאו"ם היו מעבירים החלטה שמקומם של היהודים בים.

היידה ביבי

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
יש משפחות בהן הילד תמיד חי (או מרגיש שהוא חי) בצל של האבא. לדעתי, זו הסיבה היחידה שבגללה יאיר לפיד נכנס לפוליטיקה. למעשה, לדעתי, הסיבה היחידה שבגללה בכלל ידענו מי זה יאיר לפיד מלכתחילה זה אבא שלו.

לא התרשמתי ממנו לא בתור כותב טורים, ולא בתור מנחה בערוץ 2 ולא בתור מתמודד לכנסת, שמפשל בכל ראיון אפשרי בערך.

אני חושב שכמו עם כל מפלגת מרכז מכובדת, יותר מדי אנשים הצביעו לו בתור פשרה - לא רצו להצביע לא ימין ולא שמאל מדי, והוא היה בדיוק באמצע. יש כמובן תמיד סיכוי שהוא יפתיע לטובה, ואם לא הוא אישית - אז 18 החברים האחרים שנכנסו איתו לכנסת.

אבל לדעתי, בהנחה ש-3-4 שנים הקרובות יראו כמו ה-3-4 שנים האחרונות (ללא זעזועים גדולים מדי או מלחמות עולם), "יש עתיד" יעלמו להם כמו רוב הספינים האחרים, ויוחלפו בכנסת הבאה ב-"מחליפים כיוון" או "לא מה שהיה עד עכשיו" או "מפלגה עם שם גנרי, שמחלק את ההיסטוריה הישראלית לתקופה שלפני הכניסה שלה לכנסת והתקופה שאחרי".

מאוד מקווה שאני טועה, אבל קשה לי להאמין שאפשר לצפות מהם למשהו, בטח כשמסתכלים על החכים האחרים של "יש עתיד", ורואים שהם מגיעים מהקצוות השונים של הקשת הפוליטית ביחס שלהם לכלכלה ולבעיות המדיניות של מדינת ישראל, שלא נעלמות להן לשום מקום בינתיים.

אנשים הצביעו ללפיד בגלל המצב הכלכלי חברתי ועל הנושא הזה נסובה כל מערכת הבחירות. הנושא הבטחוני נדחק לשוליים וטוב שכך.

מה שלפיד מביא איתו זה בעצם ממוצע. איזון בין ימין ושמאל בכל הנושאים. כלכלית, לא קפיטליסטי מדי ולא סוצאיליסטי מדי. מדינית - מרכז (לא ימין מובהק ולא שמאל מובהק). תבחנו את המצע שלו ותראו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

וזה לא מה שצריך בדיוק? איזון?

קיצוניים הם זבל, ולא משנה לאיזה כיוון הם קיצוניים.

מישהו שיראה את הדברים מכיוון המרכז בלי דעות קדומות או אידיאולוגיה זה בדיוק מה שאמור להיות בשביל שהמדינה תצא מהבור הזה שביבי שם אותנו.

פורסם

מסכים עם אמיר, ממוצע.

גילוי נאות- ממוצע יותר טוב מגרוע.[ופחות טוב מטוב]

גילוי נאות נוסף- מציע שמופז יכהן ברוטציה.

גילוייים נוספים לאור פרנקוס: קיצוניים הם זבל זו אמירה קיצונית.

עוד גילוי: "מרכז ובלי דעות קדומות או אידאולוגיה"? פירושו- אנשים בלי רקע, דיעה או תובנה, בעד הכל, נגד הכל או בעצם בעד כלום ונגד כלום. אכן, מילים כדורבנות, אבל... האם זו לא אמירה נחרצת מדי? שלא לומר, קיצונית?

פורסם

עם כל הכבוד - נתניהו השתחרר מצה"ל בדרגת סרן. ד"א - גם עמיר פרץ. זה ממש לא הופך אותם מבינים באטרטגיה צבאית או מדינית.

עם כל הכבוד לקצינים - ראשי הממשלה שעשו כאן הכי הרבה מבחינה בטחונית לא שרתו ולו יום אחד בצבא (בן גוריון, אשכול) ואם להכנס לשדה מוקשים - יש מי שיכללו את כתב "במחנה" אהוד אולמרט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מסכים עם אמיר, ממוצע.

גילוי נאות- ממוצע יותר טוב מגרוע.[ופחות טוב מטוב]

גילוי נאות נוסף- מציע שמופז יכהן ברוטציה.

עוד גילוי: "מרכז ובלי דעות קדומות או אידאולוגיה"? פירושו- אנשים בלי רקע, דיעה או תובנה, בעד הכל, נגד הכל או בעצם בעד כלום ונגד כלום. אכן, מילים כדורבנות, אבל... האם זו לא אמירה נחרצת מדי? שלא לומר, קיצונית?

תסלח לי שאני לא מגיב לעלבון הרמוז שלך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אנשים הצביעו ללפיד בגלל המצב הכלכלי חברתי ועל הנושא הזה נסובה כל מערכת הבחירות. הנושא הבטחוני נדחק לשוליים וטוב שכך.

מה שלפיד מביא איתו זה בעצם ממוצע. איזון בין ימין ושמאל בכל הנושאים. כלכלית, לא קפיטליסטי מדי ולא סוצאיליסטי מדי. מדינית - מרכז (לא ימין מובהק ולא שמאל מובהק). תבחנו את המצע שלו ותראו.

אכן, ממוצע.

אני לא חושב שאנשים הצביעו ללפיד בגלל המצב הכלכלי והחברתי, אלא בגלל משהו אחר:

היה מאמר היום, ב-"הארץ" נדמה לי, על זה שישראלים בחרו בלפיד כי בסך הכל אנשים רוצים שיעזבו אותם בשקט ויתנו להם לחיות, בלי להחליט שום דבר בנושאים גורליים. אני מבין את זה מאוד. גם אני רק רוצה לחיות ולא רוצה כל היום לחשוב על מלחמות או יחסי חילוניים - חרדים וכו'. הבעיה היא שהאסקפיזם הזה הוא אולי נסבל כשאתה אזרח, אבל הרבה פחות נסבל כשאתה מנהיג את האזרח. אני רוצה לדעת, לפחות רעיוניות, איך יפעל המנהיג שאני מצביע לו בסיטואציות שונות. נכון שלפעמים הם משקרים ואפילו הרבה, אבל אם תצביע למישהו כמו בנט או מרצ, אתה יכול לצפות להתנהגות די בטוחה ברוב התחומים. במקרה של יאיר לא נראה לי שאיש יודע למה לצפות, מעבר להבטחות המעורפלות של שיוויון בנטל, שלא כ"כ ברור איך הן יתורגמו למציאות, כשאמור להיות ברור לנו שלא באמת יגייסו את כל החרדים לצהל, כי גם צהל לא ככ מעוניין בזה.

אני לא יודע גם מה זה מרכז מדיני, למשל, וזה חלק מהבעיה. לפיד עונה על כל שאלה ששואלים אותו ב-"בלה בלה בלה אבל בלה בלה בלה". למשל אם תשאל אותו על המצב המדיני, הוא יגיד לך "אני בעד שלום, אבל לא בכל מחיר", או משהו בסגנון. זו הדעה של רוב האנשים בארץ, שלא רוצים כנראה להתאבד בשביל הסכם שלום אבל מצד שני כן היו שמחים לסיים את הסכסוך בצורה כלשהי. אבל מה זה אומר בפועל? איך אתה מתרגם את זה למעשים, לתוכנית פעולה כלשהי? מה יקרה כשבפועל הוא אולי יצטרך להפגש עם אבו מאזן או נציגי החמאס, ולדבר איתם על צעדים כלשהם לקראת הסכם שלום? אני ואתה יכולים להרשות לעצמנו להחזיק בדעה מתונה כזו. מנהיג במדינתנו, חייב שתהייה לו אג'נדה קצת יותר מובהקת וברורה.

קראתי את המצע של לפיד. אני חושב שאפשר לסכם את זה במשפט אחד - הוא רוצה שיהיה טוב. יש מישהו שרץ לכנסת ולא טוען שהוא רוצה שיהיה טוב? השאלה היא איך מגיעים ל-"טוב" הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קיצוניים = אנשים שמקובעים במחשבה שלהם ולא רואים שום דבר חוץ מהמטרה שלהם (דת, כלכלה, ערכים מקובעים)

בלי דעות קדומות ובלי אידיאולוגיה = אנשים שיכולים לקרוא מצב מסוים ולראות אותו בצורה אובייקטיבית מעבר לאינטרסים האישיים והמקובעים שלהם.

אלו לא דעות קיצוניות אלא דעות של בן אדם שרוצה שהמנהיגים שלו יקחו אחריות ויראו שהם יכולים לחשוב כמו בני אדם נאורים ולא כמו חיות.

פורסם

אמיר, גם אין צורך להיפגע. לא הצבעתי לפיד אך אני שמח על כל קול שלקח[אולי] מנתניהו. אולי הוא ואנשי מפלגתו יהיו בסדר. מקווה כמוך, רק קצת פחות אופטימי.

פרנקוס, לא באמת התכוונתי שאתה קיצוני, חלילה. רק שפה ושם אתה סותר עצמך, קרא את שכתבת.

ל"קרוא מצב בצורה אוביקטיבית" לא בטוח שיש דבר כזה.

בנוסף, אידאולוגיה אינה בהכרח אינטרסים.

מציע את מופז כראש ממשלה בלתי תלוי ברוטציה. חצי קדנציה מטעם הימין. השאר מטעם השאר.

אין לו אידאולוגיה, לכן אוביקטיבי, ודאי לא קיצוני.

"קדימה מופז"

פורסם
קיצוניים = אנשים שמקובעים במחשבה שלהם ולא רואים שום דבר חוץ מהמטרה שלהם (דת, כלכלה, ערכים מקובעים)

בלי דעות קדומות ובלי אידיאולוגיה = אנשים שיכולים לקרוא מצב מסוים ולראות אותו בצורה אובייקטיבית מעבר לאינטרסים האישיים והמקובעים שלהם.

אלו לא דעות קיצוניות אלא דעות של בן אדם שרוצה שהמנהיגים שלו יקחו אחריות ויראו שהם יכולים לחשוב כמו בני אדם נאורים ולא כמו חיות.

לא בהכרח. קיצוני זה בסך הכל אחד שדעתו חורגת באופן ניכר מהנורמה. הוא יכול להיות חכם באופן מיוחד, או טיפש באופן מיוחד, או סתם בעל נסיבות שהובילו אותו להשקפת עולם כזו או אחרת. היא יכולה להיות מאוד מנומקת ולגיטימית, ועדיין לחרוג מהנורמה.

בשיח הציבורי הריק והרדוד שיש כאן, אתה לא תמצא פרגמטיזם באמצע אלא דעות חלולות ואפורות כמו אצל לפיד. אני מכבד הרבה יותר את מרצ ואת בנט (לא הייתי רוצה לחיות תחת שלטונו של זה או של זה, AND YET).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כמו שאמרתי, המרחק בין יחימוביץ' לחרדים קטן מאוד. שלי שמה את נושא השיוויון והגנת העובדים ואת המלחמה האידיאלוגית בנתניהו מעל כל שיקול אחר. אם זו לא דרך פעולה של mindset קומוניסטי, אז אני לא יודע מה כן.

עיתונאי ראש ממשלה? CHECK

חרדים ומפלגות אנטי ציוניות בקואליציה? CHECK

לאשה הזו אין מעצורים וגבולות. אני תמיד אמרתי שהיא הדמות הכי מסוכנת בפוליטיקה הישראלית (הייתי נותן לה את הכבוד הזה ביחד עם אלדד יניב אבל הוא נשאר בחוץ).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...