Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

ואכן, רוב האנשים בישראל מצביעים לסמלים ולא לאידיאולוגיה. לא שאני מצפה מכל מצביעי העבודה שיהיו סוציאליסטים מובהקים, אבל באמת מסקרן אותי כמה מתוך כל האלפים שהצביעו לשלי, למשל, קראו ולו שורה אחת של קרל מרכס או כל הוגה סוציאליסטי אחר.

מעניין אותי כמה מהאנשים שהצביעו לשלי בכלל מבינים שהיא, ביסודה, מרקסיסטית והסוציאל-דמוקרטיה בעבורה היא פשרה, לא אידיאל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לשם שינוי, מחזק את מה שאתה אומר. בכל מערכת בחירות יש כ-20 עד 25 מנדטים שעוברים בין מפלגות לפי משב הרוח באותו זמן.

הנהנים הפעם היו "יש עתיד" ו"הבית היהודי".

פורסם
מישהו יכול להסביר לי מה ההגיון מאחורי אחוז החסימה? למה מאות אלפי קולות צריכים ללכת לפח כשיש לעלה ירוק(למשל) מספיק קולות למנדט אחד שלם? וכנ"ל לאמסלם?

לדעתי הדבר נעשה כדי למנוע סחטנות פוליטית ולייצב את השלטון. תחשוב מה היה קורה אם בכנסת היו 50 מפלגות שכל מפלגה התחייבה לטפל בנושא ספציפי.

ברור, זה סתם עצוב בעיניי שמכל הסיבות בעולם, אנשים כמו notepad חושבים שלפיד לא מתאים להנהיג כי הוא "ג'ובניק".

עזוב ג'ובניק או לא, מבחינתי יותר מהותי אם יש לו "קילומטרז'". לא, 3 שנים שירות חובה זה לא מספיק. אני רוצה בנאדם שיצא לקצונה ושירת את המדינה טיפה יותר מהמינימום.

זה אומר שהוא הצליח חד פעמית להלהיב את הבוחרים.

נראה מה יהיה בסיבוב הבא...

דווקא אם הוא יהיה חכם וימשיך לומר את כל מה שהציבור רוצה לשמוע הוא עוד יהיה רה"מ. מפלגות טרנדיות מקבלות מנדטים על ימין ועל שמאל ומפלגות עם אידיאולוגיה ברורה לא עוברות את אחוז החסימה - רק בישראל.

.Your average Notepad

פורסם
לשם שינוי, מחזק את מה שאתה אומר. בכל מערכת בחירות יש כ-20 עד 25 מנדטים שעוברים בין מפלגות לפי משב הרוח באותו זמן.

הנהנים הפעם היו "יש עתיד" ו"הבית היהודי".

הבית היהודי החזירה את חובשי הכיפות הסרוגות למרכז המפה הפוליטית, והיום רבים מהם מהווים את שלד הפיקוד של צה"ל.

בנט הבין וזיהה כמה דברים שהביאו להצלחתו - ראשית הוא נפטר מהכהניסטים בן ארי ואלדד, שנית הוא הביס את זבולון אורלב וחבורתו, שיותר מכל הזכירו פקידים בבנק המזרחי לפני 30 שנה, וכמו יאיר לפיד הוא זיהה היטב את מצביעי "הפעם הראשונה" ןפשוט לקח אותם מהליכוד.

יאיר לפיד הוא נתניהו עם הגה בצד שמאל ותו לא, נותן לכל אחד לשמוע את מה שהוא רוצה לשמוע.

אם יצליח, ימשיך הלאה בגדול, ואם לאו בבחירות הבאות הוא לא עובר את אחוז החסימה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בכל מערכת בחירות קם בן אדם (אחד) וסוחף אחריו 19 מנדטים ?

יאיר היה במקום הנכון, בזמן הנכון והוא רוכב על גלי המחאה מ2011. אין ספק שאם הוא יאכזב את הבוחרים הוא ייעלם. מצד שני אם יקיים אפילו חצי ממה שהבטיח ב-4 שנים הקרובות, בבחירות הבאות הוא ראש ממשלה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא מבין מה רע כל כך בדם חדש, שמביא חשיבה קצת אחרת.

לפי הדברים שלכם אנחנו צריכים להשאר לעד עם ישראל כץ, ביבי, פרץ וכל הדילים המסריחים

שלהם, שכולנו תמיד נגעלים מהם.

יש לא מעט דוגמאות כמו בלייר, קמרון, אובמה, שלא נראה לי שהמדינות שלהם נחרבו אחרי

שעלו לשלטון.

במה אחד כמו ברק עדיף על לפיד? שהוא יודע לעשות לביתו? או אולי סילבן שלום?

אני מאוד מקווה שגם לפיד וגם בנט יהיו בפנים. צריכים אנשים שיאזנו את הפוליטיקה הישנה

והמגעילה, שאני לפחות סולד ממנה מאוד.

פורסם

לפיד בהחלט אינו פסול. אבל הוא לא בא ממקום של עשיה, והייתי מצפה מאדם בן 50 שהעשיה בוערת בעצמותיו להיות בעל איזה עבר מעשי. מצד שני - הוא קיבל הזדמנות, עכשיו עליו להוכיח עצמו. אשמח מאוד אם יתברר שיכולותיו לא מסתכמות בכוח דברא. הצד השני הוא, כמובן, שהוא עדיף על פוליטיקאים מקצועיים שכל עיסוקם הוא בתככנות, מסוגם של דנון ואקוניס ועוד די הרבה חברי כנסת ותיקים. אני מקווה שהוא לא יתקלקל.

מצד שני - יש ברשימתו אנשי מעשה מובהקים כמו יעל גרמן ויעקב פרי, אנשים שיכולים לתרום עוד הרבה למדינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מפלגות טרנדיות מקבלות מנדטים על ימין ועל שמאל.

זה בדיוק "יש עתיד".

בסיבוב הראשון הם מנופחים מגאווה, בסיבוב השני ההתרסקות בלתי נמנעת.

איפה שינוי, קדימה, וכל השאר?

פורסם
בכל מערכת בחירות קם בן אדם (אחד) וסוחף אחריו 19 מנדטים ?

יאיר היה במקום הנכון, בזמן הנכון והוא רוכב על גלי המחאה מ2011. אין ספק שאם הוא יאכזב את הבוחרים הוא ייעלם. מצד שני אם יקיים אפילו חצי ממה שהבטיח ב-4 שנים הקרובות, בבחירות הבאות הוא ראש ממשלה.

לא בהכרח 19 (זכור שהפעם היה ואקום מנהיגותי כמעט מוחלט), אבל לא רחוק מזה:

77' - ד"ש 15

81' - כל הקולות חזרו לליכוד והמערך (שניהם בגודל שיא) 48 ו-47

84' - התפזרות בין מאתיים מפלגות, הבולטת הייתה התחיה (5 מנדטים).

88' - שוב פיזור גדול, ש"ס המרוויחה העיקרית.

92'- מרץ וצומת, 12 ו-8 מנדטים.

96' - ש"ס 10, מפד"ל 9, הגימלאים 7.

99'- ישראל אחת (העבודה+ מימ"ד) -26, ש"ס 17.

03' - שינוי 15.

06' - קדימה 28.

09' - ישראל ביתנו 15, קדימה 28.

לטעמי אלה בדיוק "מצביעי המרכז", אותם פרגמטיים שלא מצביעים באופן עיוור אלא על פי הלך הרוח המדיני / כלכלי וגם על פי הטרנד. כ-20 עד 25 מנדטים יזוזו בין מפלגות שונות (גם מפלגות מנוגדות באופן תיאורטי) בכל מערכת בחירות.

פורסם

יש לא מעט דוגמאות כמו בלייר, קמרון, אובמה, שלא נראה לי שהמדינות שלהם נחרבו אחרי

שעלו לשלטון.

זה לא בדיוק נכון, לפחות במקרה של אובמה. ארה"ב דווקא בהחלט עומדת להיחרב עם חוב שגדל ב 4 מליארד דולר ביום ומתקרב ל 17 טריליון דולר, ועם פירוק של מאות ראשי נפץ גרעיניים (יחד עם אי מניעת חימוש ראשי נפץ כאלה של מדינות ערב). ולאובמה הצביעו בעיקר בגלל הכריזמה שלו, כי הוא הפך את המצב בארה"ב מגרוע לבלתי נסבל. ייקח לרפובליקנים 50 שנה לתקן את הנזק שהוא עושה.

.Your average Notepad

פורסם

אובמה גם קיבל ירושה נפלאה מבוש הרפובליקני.

המשבר התחיל בשנות שלטון הרפובליקנים וכנראה שהזכרון של האמריקאי טיפה יותר ארוך מזה של הישראלי. הוא מחליף את השלטון כל 8 שנים.

מכל מקום - לא ברור לי בכלל איזה שלטון יותר מושחת - הרפובליקאי או הדמוקרטי, אבל כנראה שזה הראשון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש משפחות בהן הילד תמיד חי (או מרגיש שהוא חי) בצל של האבא. לדעתי, זו הסיבה היחידה שבגללה יאיר לפיד נכנס לפוליטיקה. למעשה, לדעתי, הסיבה היחידה שבגללה בכלל ידענו מי זה יאיר לפיד מלכתחילה זה אבא שלו.

לא התרשמתי ממנו לא בתור כותב טורים, ולא בתור מנחה בערוץ 2 ולא בתור מתמודד לכנסת, שמפשל בכל ראיון אפשרי בערך.

אני חושב שכמו עם כל מפלגת מרכז מכובדת, יותר מדי אנשים הצביעו לו בתור פשרה - לא רצו להצביע לא ימין ולא שמאל מדי, והוא היה בדיוק באמצע. יש כמובן תמיד סיכוי שהוא יפתיע לטובה, ואם לא הוא אישית - אז 18 החברים האחרים שנכנסו איתו לכנסת.

אבל לדעתי, בהנחה ש-3-4 שנים הקרובות יראו כמו ה-3-4 שנים האחרונות (ללא זעזועים גדולים מדי או מלחמות עולם), "יש עתיד" יעלמו להם כמו רוב הספינים האחרים, ויוחלפו בכנסת הבאה ב-"מחליפים כיוון" או "לא מה שהיה עד עכשיו" או "מפלגה עם שם גנרי, שמחלק את ההיסטוריה הישראלית לתקופה שלפני הכניסה שלה לכנסת והתקופה שאחרי".

מאוד מקווה שאני טועה, אבל קשה לי להאמין שאפשר לצפות מהם למשהו, בטח כשמסתכלים על החכים האחרים של "יש עתיד", ורואים שהם מגיעים מהקצוות השונים של הקשת הפוליטית ביחס שלהם לכלכלה ולבעיות המדיניות של מדינת ישראל, שלא נעלמות להן לשום מקום בינתיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שמר, היתה גם מפלגת המרכז והייתה הדרך השלישית. אולי עוד ששכחתי.[אשמח אם תישאר "בפנים" גם לאחר הבחירות. אם מופז יכול, גם אתה-אם כי מסיבות אחרות.]

ספריאל, אכן. אלאן גרינספאן נגיד הבנק האמריקאי לשעבר האוחז בעמדות רפובליקניות, מונה בידי נשיא רפובליקני. שיבח את מדיניותו האחראית של קלינטון הדמוקרט ותקף את פזרנותו של בוש הבן, הדה רגולציה שלו ועוד.[לא שגרינספאן פטור]

יבגני, סביר שאתה צודק ובכל זאת- נקווה שיפתיעו לטובה. אין הרבה במה להיאחז בו כיום.[בכל אופן גגל ראיון עם ב. מיכאל בעניין לפיד]

אני רוצה להרים יוזמה להכתיר את מופז כראש ממשלה מוסכם של פשרה, מועמד בלתי תלוי. הוא לא חייב דבר למפלגתו בכנסת[כי אין] וגם לא לציבור שלא בחר בו. כמובן יש יתרונות נוספים בין היתר מיגוון הדעות שהוא מייצג ועוד.

יש עוד סיבות כמובן.

פורסם
לא מסכים איתך, ואל תשכח שהוא קיבל מדינה חרבה מבחינה כלכלית,

ומי שהרס אותה היה בוש, ולא אובמה. ואני ממש לא מאוהבי אובמה, אבל לא

הוא זה שהחריב את המדינה מבחינה כלכלית.

לא עניין של הסכמה, הגשתי כאן 'עובדות' ולא 'דעות'.

כלכלנים בכירים ביותר הגיעו למסקנה ש 4 שנים זה די והותר זמן לתקן את הנזק ההתחלתי שאגב, רובו נגרם בגלל המשבר הכלכלי העולמי ורק חלק קטן יותר בגלל בוש.

להזכירך, כשבוש עזב החוב היה של 12 טריליון. הייתי מבין אם הוא היה נשאר זהה, או גדל במעט. אבל בקצב הנוכחי - עד סוף שלטון אובמה הוא יכפיל את עצמו.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...