Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל המחשבה היא שיתחיל תהליך של פתיחת החברה החרדית וחשיפתה למה שמתרחש בחוץ.לטעמי החשוב ביותר הוא החינוך עם חיוב במקצועות הליבה וחשיפה למה שאינו "מקצועות קודש", כבסיס ללימודי מקצוע בעתיד. כמובן שבמסגרת זו חיוניים לימודי האזרחות והבנת השיטה הדמוקרטית. ברור שההנהגה תתנגד - הרי יהיה בכך לחשוף את צאן מרעיתה לרעיונות שונים ולפגוע בכוחה, אבל אם רוצים לשלב את החרדים בחברה הישראלית אין דרך אחרת.

לגבי גיוס החרדים - מובן שהתהליך יהיה הדרגתי, וגם החרדים יצטרכו להסתגל למרכיבים אחרים בחברה. כפי שהחילוניים מחויבים לשמור על כשרות ושבת בצבא כך יהיה על החרדים להסתגל גם לדרישות של מרכיבים אחרים בחברה. הצבא לא יוכל להכנע לגחמותיהם. גם זה חלק מהשתלבותם בחברה הכללית וסיום מצב הגטו שבו הם נתונים.

במדינה מוקפת אויבים המצב שונה. לא יודע מה איתך, אבל אני מעדיף רה"מ ושר ביטחון יוצאי סיירת ולא סופרים.

העובדה שמישהו היה מ"פ או אפילו מג"ד טוב לא הופכת אותולמבין במדיניות או אסטרטגיה צבאית. לכך צריך ראיה רחבה ומעמיקה שבהחלט יכולה לבוא ממקומות אחרים. הנוהל של מינוי גנרלים לממשלה התחיל די מאוחר (משה דיין ב-1967) ורק מעטים מהם הצליחו בתפקידם בממשלה. זה לא אומר שאין גנרלים מוכשרים - יש רבים כאלה - אבל קריירה צבאית לא בהכרח מעידה על יכולת מנהיגות מדינית או כלכלית או חברתית, וחלק מהגנרלים היו בעצם מתאימים לדרגת מג"ד או לכל היותר מח"ט ואיכשהו התקדמו לדרגות שגדולות על כתפיהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה פשוט לא יאמן. כל ג'ובניק פוטוגני בלי בגרות הולך וזוכה ב 19 מנדטים. אנשים מצביעים למי שאומר את מה שהם רוצים לשמוע. הם לא חושבים על העובדה שהבנאדם הזה יצטרך לשאת תיק כבד שאין לו מושג איך להתמודד איתו בממשלה.

בוא תראה בבחירות הבאות כמה מנדטים יישארו לו.

פורסם

milanista23 מאמרים נהדרים. תודה שהבאת אותם (קראתי בשלמותם).

מומלץ לכל מיני חובבי יחימוביץ', היפים וסוציאליסטים בעיני רוחם לקרוא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אורי כץ אינו בדיוק האורים והתומים של מדינת ישראל, למרות שהיו למפלגה שהוא חבר בה כמה וכמה תומכים כאן.

הניתוח שלו מדוייק כמעט לחלוטין, כמו רוב הניתוחים שלו. מה שכן, הוא נותן יותר מדי קרדיט למצביע הישראלי - רק מיעוט שבמיעוט שלהם רואה את הכלכלה כמשהו סדור והצביע מתוך תפיסה כזו או אחרת. הרוב מצביעים לסמל, ויאיר לפיד פשוט נתפס כסמל הנכון.

זו לא הייתה מלחמה בין סוציאליזם לליברליזם, אלא בין התדמית של יאיר לפיד, לזו של יחימוביץ', לזו של נתניהו. שלי ממש לא נוחה תדמיתית לאזרח הממוצע, נתניהו נשרף (הובער) על ידי התקשורת והשיח הציבורי - לפיד היה שם במקום הנכון ובזמן הנכון.

אני מקווה שהאפרוריות שיאיר לפיד גילה במהלך מסע הבחירות שלו, תיפסק לטובת מעשים חדים וברורים ברגע שהוא יכנס לממשלה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מעדיף שראש הממשלה יהיה בן אדם שמתאים לתפקיד. כנ"ל גם שר הבטחון. גם החייל הכי מעוטר בתולדות ישראל יכול להיות כשלון בתפקיד, ולתרום לפילוג במטכ"ל. גם גיבור מלחמות ישראל יכול לסבך אותנו כשר בטחון בלבנון או בכל מקום אחר.

ממש גם אין קשר לכמות האויבים, האמיתיים והמדומים, שמקיפים אותנו. בדיוק בשביל זה יש מטכ"ל ושלל גורמים אחרים שתפקידם ליעץ בנושא, להכין תוכניות מבצעיות, לתרגל וכו'. התפקיד של שר הבטחון וראש הממשלה הוא לא להסתער באיזה קסבה בשכם.

מפליא אותי מחדש לראות אנשים כמוך שחושבים ששירות באיזו סיירת הופך אנשים אוטומטית למועמדים טובים יותר לראשות הממשלה. כאילו ישראל לא נכוותה מספיק במהלך השנים מבטחוניסטים שונים, שלא בדיוק הצטיינו בתפקידים האזרחיים שלהם.

רק מראה כמה עמוק האתוס הצבאי מושרש בחברה האזרחית בישראל, במסגרת ה-"עם בונה צבא בונה עם" וסיסמאות דומות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נו באמת, כאילו שבעיה למצוא שר בטחון. זה התפקיד הממשלתי שהכי קל לאייש. בכל כמה שנים נפלט חלק גדול מהמטכ"ל לשוק האזרחי (או הפוליטיקה), ועוד יש ראשי שב"כ ומוסד וסגניהם שמסתובבים בחוסר מעש. זה גם תפקיד עם פוטנציאל נזק מוגבל מאחר ואתה מרוסן מלמעלה על ידי ראש הממשלה ומלמטה על ידי המטכ"ל, ולצידך משרד בטחון חזק. זו הבעיה האחרונה והתיק האחרון שצריך לעמוד על הפרק.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מה לעשות, שאנשים שמגיעים לרמות פיקוד בכירות מבינים את הצבא טוב יותר מאזרח שהיה מש"ק אפסנאות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ברור, זה סתם עצוב בעיניי שמכל הסיבות בעולם, אנשים כמו notepad חושבים שלפיד לא מתאים להנהיג כי הוא "ג'ובניק".

ואכן, רוב האנשים בישראל מצביעים לסמלים ולא לאידיאולוגיה. לא שאני מצפה מכל מצביעי העבודה שיהיו סוציאליסטים מובהקים, אבל באמת מסקרן אותי כמה מתוך כל האלפים שהצביעו לשלי, למשל, קראו ולו שורה אחת של קרל מרכס או כל הוגה סוציאליסטי אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מקווה שהאפרוריות שיאיר לפיד גילה במהלך מסע הבחירות שלו, תיפסק לטובת מעשים חדים וברורים ברגע שהוא יכנס לממשלה.

אין לי ציפיות גדולות מיאיר לפיד באופן אישי, אבל אולי הוא יפתיע לטובה. מצד שני - למרות שמרבית הרשימה שלו היא של אנשים לא מוכרים יש שם כמה דמויות שבהחלט עשויות לעשות עבודה טובה בממשלה. אני מקווה שכיון שמרבית חברי רשימתו אינם פוליטיקאים מקצועיים הם יעסקו יותר במעשה ופחות בעניינים האישיים. אשרי המאמין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי יש ציפיות גבוהות מלפיד ואני מקווה שהוא יגרום לכל אלה שלא מאמינים שהוא יכול להצליח לאכול את הכובע.

הבעיה של האנשים ה"נעולים והשבויים" שגם אם לפיד יקיים את כל מה שהוא הבטיח במצע שלו עדיין לא יצביעו לו כי הרי "רק הליכוד יכול" (להרוס, לרמוס, להשחית, ולבער כל חלקה טובה).

ללא הצעד של האיחוד עם ליברמן היה לנו ראש ממשלה חדש, יאיר לפיד. הגעה מ-0 מנדטים לראשות ממשלה במירוץ בחירות אחד אומרת שמשהו היה מאוד מאוד מאוד רקוב בהתנהלות של הממשלה הקודמת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הגעה מ-0 מנדטים לראשות ממשלה במירוץ בחירות אחד אומרת שמשהו היה מאוד מאוד מאוד רקוב בהתנהלות של הממשלה הקודמת.

זה אומר שהוא הצליח חד פעמית להלהיב את הבוחרים.

נראה מה יהיה בסיבוב הבא...

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה ההגיון מאחורי אחוז החסימה? למה מאות אלפי קולות צריכים ללכת לפח כשיש לעלה ירוק(למשל) מספיק קולות למנדט אחד שלם? וכנ"ל לאמסלם?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

הרעיון הוא להקטין את מספר הסיעות בכנסת על מנת לייצב את הממשלה. אצלנו אחוז החסימה נמוך מאוד - 2%, בעולם המערבי אחוזי חסימה של 5% ויותר מקובלים ומוציאים מהמשחק שברי מפלגות.

פורסם
הניתוח שלו מדוייק כמעט לחלוטין, כמו רוב הניתוחים שלו.

מדוייק בעיניך, חשוב להדגיש...

יאיר לפיד התלבש בדיוק על מה שהוציא מאות אלפי אנשים למחות לפני שנה וחצי (אותה סיבה שסייעה לדפני ליף, סתיו שפיר ואיציק שמואלי להוציא אותם לרחוב, אך הם לא ידעו לנתב אותה לרווח פוליטי מחוסר ניסיון ו/או חוסר כשרון).

הוא זיהה מה יגרום לרבים לתמוך בו בבחירות וניצל זאת. אם ימשיך לפעול על פי הדרך שהתווה? אני לא יודע, כיוון שלמעט טור מדי שבוע ב"7 ימים" (ולפניו במקומות אחרים) תכונותיו ודיעותיו לא נחשפו לציבור על באמת (לטוב ולרע). על פי מה שכתב עד כה, אני מקווה לעמידה מאחורי דבריו, למרות שבאותה מידה הוא יכול להתעלם מכל זה. פוליטיקאים משופשפים ממנו כבר התעלמו בערך מכל מה שהבטיחו במהלך הבחירות.

התקווה שלנו משותפת, פחות או יותר. לא אתה ולא אני רוצים להמשיך לממן יותר ויותר אוכלי חינם.

עוד דבר - מלבד מעמד הביניים - מעניין יהיה לראות כיצד ידאגו לעשירונים התחתונים באוכלוסייה, למרות שגם בבחירות הללו הם המשיכו להצביע אוטומטית למי שדפק אותם הכי הרבה בשנים האחרונות.

פורסם

ללא הצעד של האיחוד עם ליברמן היה לנו ראש ממשלה חדש, יאיר לפיד. הגעה מ-0 מנדטים לראשות ממשלה במירוץ בחירות אחד אומרת שמשהו היה מאוד מאוד מאוד רקוב בהתנהלות של הממשלה הקודמת.

אל תתרגש, זה קורה בכל בחירות. אז 19 מנדטים זה באמת הרבה, אבל אתה יכול לייחס את זה לחוסר היכולת של שלי למשוך מצביעים בדיוק כמו שאתה יכול לייחס את זה לחדלונו של ביבי.

• תוכן חדש...