Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה רציני מי שנדחף לפניך במסלול נראה לך יותר חשוב מעקיפה על קו לבן?

האם בעקיפה היה סיכון של אנשים אחרים?

במידה ולא, זו עבירה חמורה וזהו (אין לקיחת זכות קדימה - דוגמא: הסירטון בכיכר).

מישהו שנדחף לך, לקח זכות קדימה בכח.

זו עבירה הרבה יותר חמורה.

אם אתה לא יודע - זכות קדימה נחשבת לדבר הכי חשוב בכביש.

כל התאונות הן בגלל זכות קדימה (חוץ מתאונות של כתמי שמן / החלקות למיניהם).

פורסם
רכב מספר 75-222-75 פונה לנתיב השמאלי ללא מתן זכות קדימה ומוריד אותי לשוליים. ומי שחשב להגיב "היית צריך להאט ולתת לו להכנס", אז לא, זכות הקדימה היא שלי וזה שהוא מאותת לא נותן לו זכות מיידית להכנס, הוא צריך להשתלב בבטחה.

[video=youtube_share;xH5fKW0r6U8]

אם אתה מתנחל בשמאלי אל תתפלא שאנשים עוקפים אותך בפראות מימין..

פורסם (נערך)

זו תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא:

א' - לא "התנחלתי" בשמאלי, עיניך הרואות, אני שומר מרחק מהרכב שמלפני

ב' - גם אם כן, אין סיבה לערס המצוי לדחוק אותי לשוליים

ג' - אם זה נראה לך מוצדק להוריד מישהו לשוליים כנראה שאתה לא יותר טוב ממנו

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

א' - אין לי ממש מושג מה עשית בשמאלי, אם זה לטובת עקיפה וחזרה לימינה זה בסדר גמור אבל אם אתה נשאר על השמאלי מדובר בעבירת תנועה - ב"להתנחל" אין כל כוונה למרחק מהרכב מקדימה אלא לעובדה שהשמאלי הוא נתיב לעקיפות בלבד ואין מה לעשות עליו סתם לטובת שיוט.

ב' וג' - אין שום דבר שמצדיק את הנהיגה של הבחור השני, להוריד אותך בצורה כזאת לשוליים זה מסוכן ולא משנה אם "התנחלת" בשמאלי או לא.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אם אתה מתנחל בשמאלי אל תתפלא שאנשים עוקפים אותך בפראות מימין..

אני לא יודע כמה זמן אדידס היה על השמאלי, ובמקרה הנ"ל זה לא רלוונטי. בסרטון רואים בבירור שהוא נוסע משמעותית יותר מהר מהיונדאי, ככה שבנקודה זו אין לו סיבה לחזור ימינה, מה גם שהאינפיניטי חוסם אותו מימין, ככה שהוא גם לא יכול.

לגבי ה"עקיפה" שהאינפיניטי ביצע, היא נעשתה בצורה פסולה לחלוטין. הוא נדחף בבריוניות לאמצע העקיפה של אדידס והוריד אותו לשוליים. אין לכך שום הצדקה. מה שהוא היה צריך לעשות זה להאט, להשתלב שמאלה מאחורי אדידס, ולחכות שלאדידס תהיה הזדמנות לרדת ימינה ולתת לו לעבור.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
האם בעקיפה היה סיכון של אנשים אחרים?

במידה ולא, זו עבירה חמורה וזהו (אין לקיחת זכות קדימה - דוגמא: הסירטון בכיכר).

וואלה?

חצי ממשפחה של חבר טוב שלי "הלכה" בגלל נהג שעקף על קו לבן.

רוב העבירות שאתה מעלה הם לא אי מתן זכות קדימה, אלה נהגים שנדחפים לפניך במסלול ואתה נאבק איתם עד זוב דם.

גם בחיים הפרטים שלא על הכביש, אתה כזה? אחד שלא מוותר?

תוותר פעם, תראה איזה כיף זה.

פורסם
זו תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא:

א' - לא "התנחלתי" בשמאלי, עיניך הרואות, אני שומר מרחק מהרכב שמלפני

ב' - גם אם כן, אין סיבה לערס המצוי לדחוק אותי לשוליים

ג' - אם זה נראה לך מוצדק להוריד מישהו לשוליים כנראה שאתה לא יותר טוב ממנו

בכל מקרה, את הלקח הבנת וכן זה מטריד, תפסיק להתנחל בשמאלי תרצה או לא, זה מה שעשית.

סיפורים שלא התנחלת בכביש שמתפצל שם לעוד 2 נתיבים ובסה"כ 3 נתיבים, אין סיבה לטייל שם.

פורסם

השאלה האם אדידס ״התנחל״ בשמאלי נתונה לוויכוח, בעיקר בדגש על ההפרשי מהירויות בינו לבין היונדאי שהוא עקף. לפי הסרטון ניתן לראות שהוא נוסע משמעותית יותר מהר מהיונדאי.

כנראה לא מספיק מהר בשביל נהג האינפיניטי הבריון.

אני אישית במקום אדידס הייתי נותן לו להיכנס - לדעתי אנשים חותכים ככה (וכן, ע״פ חוק מדובר בחיתוך נתיב שכן הוא גרם לאדידס לסטות מהנתיב ולבלום) הם בבונים ארצי-ישראלים מצויים המזלזלים בחיי אדם קודם לכל ואח״כ ברכוש.

בהקשר לסיטואצה דומה - אותי אחד הדברים המעצבנים ביותר בכביש בין עירוני הוא מצד שבו הנהג בנתיב הימני נוסע 100 קמ״ש לדוגמא והוא נעקף ע״י רכב אחר.

רק שהרכב האחר הזה עוקף אותו במהירות של 103 קמ״ש. מקרים כאלה מרתיחים אותי כמעט יותר מאי-מתן זכות קדימה. עקיפה לא אמורה לקחת יותר מ 7-10 שניות.

כנראה במקרה של נהג האינפיניטי סתם מדובר בפוץ חסר סבלנות (אה וכמו שציינתי - בבון ארצישראלי מצוי)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מהסרטון אי אפשר לדעת אם הוא "התנחל" או עקף. זה בסך הכל כמה שניות. מה שבטוח זה שהנהג באינפיניטי לא נוהג בזהירות. אני במקום אדידס ביום של רוח שטות הייתי שוקל לסיים את העקיפה כרגיל. שום דבר שספרי שחור מט לא יכול להעלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זו עבירה חמורה וזהו (אין לקיחת זכות קדימה - דוגמא: הסירטון בכיכר).

לא.

הגורם העיקרי להתנגשויות בעולם המערבי הוא אי שמירת רווח, בתחרות על המקום הראשון עם סטיה מהנתיב, שבארצנו זה שם כולל גם להתנגשויות עקב מעבר לנתיב לא פנוי בשל חוסר בדיקה מספק, ולהתנגשויות של סטיה מהנתיב עקב לקות נהג או הסחת דעת.

רק אחר כך יש התנהגות הולכי רגל, אי-ציות לתמרורים, רמזורים וכללי זכות הקדימה, ומהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

תאונה מהלילה על כביש 4 לכיוון דרום. אני הייתי לכיוון צפון, בום חזק וניצוצות, לא הספקתי להבין אפילו מה קרה רק ראיתי פיצוץ, התקשרתי מיד למדא ומשטרה. במשטרה ניתקו לי את השיחה בפנים משום מה, ועשיתי סיבוב במחלף הקרוב להגיע לזירה.

ממה שנראה בסרטון הוא נסע בנתיב הימני ופשוט סטה ב45 מעלות לכיוון הקיר בטון, כנראה נרדם על ההגה.

הבחור רק נפצע קל ויצא בנס מהסיפור, וכנראה גם אני כי ראיתי את הגאנט שלו עף לקיבינימט בנתיב הנגדי.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
וואלה?

חצי ממשפחה של חבר טוב שלי "הלכה" בגלל נהג שעקף על קו לבן.

רוב העבירות שאתה מעלה הם לא אי מתן זכות קדימה, אלה נהגים שנדחפים לפניך במסלול ואתה נאבק איתם עד זוב דם.

גם בחיים הפרטים שלא על הכביש, אתה כזה? אחד שלא מוותר?

תוותר פעם, תראה איזה כיף זה.

נהג שעקף על קו לבן תוך כדי לקיחת זכות קדימה ולכן משפחתו של חבר שלך נפגעה.

לא היה עוקף - אין תאונה.

לא היה מישהו מולו - אין תאונה.

זכות קדימה.

לא.

הגורם העיקרי להתנגשויות בעולם המערבי הוא אי שמירת רווח, בתחרות על המקום הראשון עם סטיה מהנתיב, שבארצנו זה שם כולל גם להתנגשויות עקב מעבר לנתיב לא פנוי בשל חוסר בדיקה מספק, ולהתנגשויות של סטיה מהנתיב עקב לקות נהג או הסחת דעת.

רק אחר כך יש התנהגות הולכי רגל, אי-ציות לתמרורים, רמזורים וכללי זכות הקדימה, ומהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך.

כן.

הגורם העיקרי בישראל הוא אי מתן זכות קדימה מכל מיני סוגים.

אי שמירת מרחק (שהוא גם קשור לזכות קדימה) - מקום חמישי.

סטייה מנתיב - מקום רביעי.

להפתעתך וחוסר בידע שאתה כ"כ מתעקש שיש לך ולא לאחרים:

הולכי רגל - מקום ראשון.

אי ציות לתמרורים - מקום שני.

שני אלא ד"א, הם זכות קדימה.

רק כדי שתבין שזו המציאות, דפדף לעמוד 105.

אמנם משנת 2015, אבל המצב לא ממש השתנה.

נלקח ישירות מאתר gov.

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/trends_2015/he/trends_2015.pdf

פורסם

נדב, הסרטונים שלך הם לא זכות קדימה.

הם עקשנות לא לתת למישהו להדחף לפניך.

אם תיתן או לא תיתן למישהו להדחף לפניך לא יגרם לתאונה חמורה כמו מעבר קו לבן או אחד שלא ייתן זכות קדימה בצומת.

פורסם (נערך)

להפתעתך וחוסר בידע שאתה כ"כ מתעקש שיש לך ולא לאחרים:

הולכי רגל - מקום ראשון.

אי ציות לתמרורים - מקום שני.

שני אלה ד"א, הם זכות קדימה.[...]רק כדי שתבין שזו המציאות.

זה משתנה משנה לשנה, והמצב בישראל לבדו עם צורת האבחנה של משטרת ישראל - אינו עדות לכלום.

תבדוק בעולם. תבדוק נתונים מציי רכב. תתייחס גם לאחוז ההתנגשויות החמורות מתוך כלל ההתנגשויות הנגרמות על ידי כל אחד מהגורמים כפי שציין רון. אז תחזור עם הגישה הנצית-בשקל שלך.

כמו שאתה יכול להתחכם ולהגיד שכל התנגשות נגרמת עקב סוג כלשהו של אי מתן זכות קדימה, אני יכול להגיד אותו דבר עם שמירת רווח. הרי התנגשות בהגדרה היא שמירת רווח שלילית. אבל ברור שלא זה המצב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...