Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי שניהם אשמים, אבל רוב האשמה על האופנוען, הרכב עצר? יש סיבה לכך? אם תקלה ברכב, שים לפחות תמרור אזהרה, לא סתם יש בבגאז' כזה, והאופנוען, כנראה לא הסתכל קדימה יותר, יכל לנסוע בנתיב, ולא על השוליים, וכך למנוע תאונה או אי הבנה.

ואם בעל המאזדה עצר הרגע בגלל תקלה ועוד לא הספיק אפילו להרים בלם יד בשביל להחנות את הרכב שלא לדבר על משולש אזהרה.

האופנוע אשם במאת האחוזים, על השוליים לא נוסעים.

פורסם
אופנוע פוגע ברכב שעומד על השוליים. מי לדעתכם אשם?

[video=youtube_share;qPi93A6s2Eo]

אין דעה, יש חוקים = האופנוע אשם ב 150%. (תשובה מפורטת קצת יותר למטה)

לדעתי שניהם אשמים, אבל רוב האשמה על האופנוען, הרכב עצר? יש סיבה לכך? אם תקלה ברכב, שים לפחות תמרור אזהרה, לא סתם יש בבגאז' כזה, והאופנוען, כנראה לא הסתכל קדימה יותר, יכל לנסוע בנתיב, ולא על השוליים, וכך למנוע תאונה או אי הבנה.

דבר ראשון, צריך להבין האם הרכב עוצר בשוליים מזה זמן מה וכמה זמן והדליק וינקרים (מה שנראה לעין בהחלט שהם דולקים).

דבר שני, מי אמר או מדד כמה זמן המאזדה עומדת שם? ייתכן ועצר לפניי 2 דקות ותכף היה יוצא להוציא משולש? שאלו יהיו הצרות שלנו, אין קביעת זמן או מעוד להוצאת משולש. לא עוצרים ורצים אחוזי אמוק להוציא משולשים ולהזהיר את העולם.

כתוב בחוק לאחר כמה זמן מזמן העצירה עלייך להוציא משולש? ייתכן והאדם אינו מרגיש טוב, טלפון חירום בהול, וכן פאקינג טלפון לראיון עבודה שיכול לשנות חיים = שווה לעצור בצד ולא, לא רצים להוציא משולש.

משולש מוציאים כשהמצב כבר נאחס.

שנית, ניתן לשער באופן די וודאי כי האופנוע חשב או שקל, לעקוף או חשב שהוא נכנס בין הרכב לקיר, מה שלא היה המצב.

ככל הנראה, רצה לעקוף, הבין כי לא יצליח, התחיל לבלום או שחשב לצאת לנתיב חזרה אך הבין כי יש רכבים ומה נותר לו לעשות? לבלום את החיים.

כמו כן, נוסף על כל הדברים, יש חוקים ברורים לגבי נסיעת אופנוע בשוליים ואחד החבר'ה כאן כתב אותם, היה עומס? היה פקוק? התנועה לא זרמה? סיבה מיוחדת שיש לו אישור לנהוג על השוליים? ממש לא.

אז כן, האופנוע האדיוט אשם ב 150% ותכלס? מגיע לו.

פורסם

מבחינה חוקית אין שאלה, הרוכב אשם. אם נהג הרכב בדיוק ירד לשול והפתיע את רוכב הדו גלגלי - מילא. אבל כאן הרכב עמד פרק זמן מסוים ואז האופנוע פגע בו.

מנקודת מבט של נהיגה מגננתית - אם הנהג לא היה שם, לא היתה התנגשות. ומאחר והתנגשויות בשוליים הן חזון נפרץ, זה לא רעיון מגונה להימנע מלעמוד בשול.

טלפון חירום בהול, וכן פאקינג טלפון לראיון עבודה שיכול לשנות חיים = שווה לעצור בצד ולא, לא רצים להוציא משולש.

משולש מוציאים כשהמצב כבר נאחס.

לא, ממש לא שווה לעצור בצד בגלל הסיבות שציינת.

וכן אם עוצרים - מוציאים משולש. אם כי, במידה ואי אפשר להניח את המשולש בבטחה, עדיף להישאר ברכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תלוי מה רוחב השול ועד כמה המצב מסוכן, זה ברור.

לעולם לא שווה לעצור באף שול ובשום מקום, זה ברור אבל לא תמיד יש ברירה ידידי, אנחנו חיים בעולם מתגלגל ועובד כך שיש לקחת "סיכונים", תרצה או לא.

לגבי המשולש, זה נכון שצריך, אתה יכול לתאר לי תוך איזה פרק זמן או בתוך כמה זמן נדרש להוציא משולש? הבנת את הרעיון.

מיותר להכנס לקטע הפילוסופי בנושא.

פורסם (נערך)
תלוי מה רוחב השול ועד כמה המצב מסוכן, זה ברור.

לעולם לא שווה לעצור באף שול ובשום מקום, זה ברור אבל לא תמיד יש ברירה ידידי, אנחנו חיים בעולם מתגלגל ועובד כך שיש לקחת "סיכונים", תרצה או לא.

רוחב השול הוא לא באמת משמעותי. יש אנשים שלא רואים בעצירה בשול סכנה כל עוד רוחב השול הוא כזה שבו רכבם אינו בולט לתוך נתיבי הנסיעה, אבל זו טעות. הבעיה היא לא שהרכב העוצר בשול מפריע לתנועה בנתיב הנסיעה הסמוך.

הבעיה היא במצב (השכיח עד להדהים) שבו נהג בנתיב הנסיעה יסטה הרחק מנתיבו וייפגע ברכב העומד בשול. ובמהירות שיוט בינעירונית רכב סוטה יכסה את כל רוחב השול, גם אם הוא גדול מאוד, כמעט בין-רגע.

אם נעצרים בשול, זה רק בגלל תקלה (או משהו בסגנון) ורק אם אין מקום עצירה בטוח (שמופרד מהכביש) בקרבת מקום שניתן "לצלוע" אליו על השול, למרות התקלה.

כל סיבה אחרת היא מיותרת ומציבה סיכון לרכב העוצר וגם לרכב שיפגע בו.

לגבי המשולש, זה נכון שצריך, אתה יכול לתאר לי תוך איזה פרק זמן או בתוך כמה זמן נדרש להוציא משולש? הבנת את הרעיון.

זה נכון, זה לא שהמחוקק עומד לך על הראש עם טיימר. שוב, אם אין דרך להניח את המשולש בצורה בטיחותית עדיף לא לשלוף אותו בכלל. כדי להניח משולש, אתה חייב להיות ליד גדר בטיחות כדי שתוכל לעבור אותה וללכת למקום שבו אתה רוצה להניח את המשולש מבלי לחשוף את גופך לדריסה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

עדיין לגבי העצירה בשוליים - במקום המצולם השוליים צרים אפילו מלהכיל את הרכב. הסיכון ביציאה ממנו על מנת להציב את המשולש גדול מאוד - התנועה מונעת זאת מהנהג.

הקטנוען הטיפש צריך לברך ברכת המציל מדארווין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא היה מקרה חירום. היא אמרה לי שהיא עצרה כי הבן שלה לא הרגיש טוב. לדעתי היא יכלה להמשיך עוד 100 מטר ולעצור על אי התנועה בהמשך שהוא רחב בהרבה מהמקום שבו היא עצרה, או אפילו להמשיך לנסוע עוד דקה שתיים ולעצור בביטחה אחרי הרמזור של צומת מורשה.

פורסם
זה שהנהגת מטומטמת לא מפחית מהטימטום של רוכב הקטנוע

ואתה קבעת שהיא מטומטמת על סמך מה? על בעיה דומה שיש לך? בחייך חבר, מה נסגר איתך?

נתכב בפירוש, הבן שלה לא הרגיש טוב וכו', היא בסה"כ נהג לא הכי מיומן אולי ומי יודע מה יש עוד 100-200 מטרים? יש נהגים שלא תמיד מכירים את סוג הדרך ולא יודעים אם יפספסו שוליים כרגע, האם יהיו כאלו בהמשך.

וכן, היא עצרה בשוליים בהתאם למה שמותר לה בחוק לאחר מכן מגיע אופנוען שחושב עבריין, היא המטומטמת הא?

יש מקרים שעדיף לא להציג את גודל החכמה שלך ולא משנה האם הנהגת טעתה בשיקול דעתה במיקום העצירה המותר לה כחוק, לבין מה שקרה בפועל, תתאפס על עצמך.

פורסם

גם שיקול דעת קלוקל לעצור במקום כזה מסיבה שבהחלט סובלת דיחוי - הוא דבר ראוי לגינוי.

באותה מידה יכול היה להיכנס בה משהו הרבה יותר גדול.

פורסם

יש ימים שבהם אני יוצא ממגדל המגורים שלי ונופלים דברים ממרפסת בקומה ה 30... דברים שיכולים להרוג אותי.

אולי היא אוהבת דברים גדולים, מי יודע.

פורסם

למקרה שלא הבנתם,השול הוא למקרי חרום,לא נתיב נסיעה לא לאופנועים ולא לטנקים מעופפים.

אין חוק המאפשר נסיעה בשול,יש אי אכיפה בנושא כאשר מדובר על כבישים פקוקים,זה לא המצב.

הרוכב אשם פה ב100 אחוז אין ספק.

וגם כאשר נוסעים על השול בפקקים צריך לנהוג בזהירות כי כל שניה רכב עם תקלה יכול לצוץ לך לתוך השול.

רמת הנהיגה של רוב רוכבי הדו"ג בארץ היא פשוט זוועה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...