Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אומנם לא ממצלמת רכב, אבל נשתף אתכם במשהו מהפייסבוק:

[video=youtube;-MDEnvaiwz8]

מדובר כמובן בבאר שבע.[/quote

לשבור לו את 2 הרגליים!!! בן ****

מקס.

פורסם
על אף שאני לא מצדיק את הנהגים שחצו את מעבר החציה אחרי שעצרת, ובמיוחד את אלו שעקפו אותך,

אין ספק שאת הילדים האלו לא לימדו איך לחצות מעבר חציה כמו שצריך.

דבר ראשון, הם עושים סימן "המתן" עם היד, כאילו הם מסמנים לאדם שהולך ברחוב ונמצא מטר מהם.

ברור שלנהג שבא ממולך יהיה קשה להבחין בסימן כזה.

בנוסף, יש להם מוט ארוך עם שלט "עצור" ענק. אותי לימדו להשתמש בו! או לחילופין לסמן עם היד "עצור" כמו שצריך (כמו בתמרור).

דבר שני - בתור ילד אותי לימדו כך:

כשחוצים כביש דו-סיטרי, ברגע שרכב עוצר - צור קשר עין לוודא שהוא באמת עצר לך, אז התחל לחצות את הכביש, ועצור באמצע לוודא שאין רכב עוקף, ושהתנועה מהצד השני עצרה גם.

ברגע שעצרת, הם היו צריכים להתחיל את החציה, תוך כדי שהם מניפים קדימה את השלט, ובאמצע הכביש להסתכל שוב שניתן להמשיך לחצות בבטחה.

אני מבטיח לך שאם היו עושים זאת, כל הנהגים שם היו עוצרים מיד.

אתה רציני?

ההנחיות למשמרות הבטיחות הן ברורות והילדים עשו בדיוק מה שמנחים אותם.

מבקשים מהנהגים לעצור ורק אז מרימים את השלט.

דבר שני,

תראה איזה נס: למרות שהרכב מימין מסתיר את הילדים, ראיתי אותם כי אני עירני (כמו שכל נהג צריך להיות כאשר מתקרב למצב שמצריך את זה - במקרה זה, מעבר החציה).

לגבי העניין שעצרתי ואז הם היו צריכים לעבור, הם עושים את הדבר הנכון כי הנהגים היו עוצרים. עליהם.

כך אתה מכיר את הנהג הישראלי שנוהג עם הכבוד?

הם היו עוצרים?

למה הם עקפו על מעבר חציה?

למה הם היו עיוורים לשומרי הבטיחות?

פורסם
אתה רציני?

ההנחיות למשמרות הבטיחות הן ברורות והילדים עשו בדיוק מה שמנחים אותם.

מבקשים מהנהגים לעצור ורק אז מרימים את השלט.

דבר שני,

תראה איזה נס: למרות שהרכב מימין מסתיר את הילדים, ראיתי אותם כי אני עירני (כמו שכל נהג צריך להיות כאשר מתקרב למצב שמצריך את זה - במקרה זה, מעבר החציה).

לגבי העניין שעצרתי ואז הם היו צריכים לעבור, הם עושים את הדבר הנכון כי הנהגים היו עוצרים. עליהם.

כך אתה מכיר את הנהג הישראלי שנוהג עם הכבוד?

הם היו עוצרים?

למה הם עקפו על מעבר חציה?

למה הם היו עיוורים לשומרי הבטיחות?

ההנחיות שאני מכיר אלו ההנחיות שאני קיבלתי בתור ילד.

אין לי מושג מה ההנחיות כיום.

לך יש? או שאתה רק משער?

אבל אני באמת לא מבין למה אתה חושב שהנהגים יעצרו "עליהם" ברגע שיתחילו לחצות?

לדעתי הילדים לא צריכים לקפוץ לכביש סתם מתי שבא להם. על אשליית הביטחון אני מניח ששמעת...

הילדים צריכים לראות מתי הכביש יחסית פנוי ולהתחיל לחצות וכמובן לבדוק שוב מה קורה באמצע הכביש.

הנהגים יעצרו ופה תם הסיפור. ואם הנהג לא עוצר, אז הם צריכים לזרוק עליו את המקל... :evil:

כל הכבוד על העירנות ועל כך שעצרת. אני באמת מעריך זאת, אבל זה עדיין לא סותר את מה שאמרתי.

הילדים לא פועלים כשורה, וגם הנהגים (ובייחוד אלו שעקפו אותך).

שים לב שממול היה רכב רכב אחד שחצה את מעבר החציה ולא איזו שיירת מכוניות.

לי ולך אין באמת מושג מה השיקול של כל אחד מהנהגים.

אני יכול רק לעלות ספקולציות כגון:

הנהגים שחונים סמוך למעבר ועל המדרכה עושים זאת בגלל מצוקת חניה. (לא שיש לי מושג היכן זה צולם)

הנהג עם הסוזוקי הכחולה ראה אותך עוצר ואת הילדים לא מתחילים בחציה, ולכן חשב שהם לא רוצים לחצות ולכן לא עצר.

נהג המיניבוס עבריין ולכן מצפצף על החוקים.

הנהג השני שעקף אותך, ראה את נהג המיניבוס עוקף, ואתה הסתרת לו את הילדים ולכן פשוט עקב אחריו בלי לחשוב יותר מדי (במובן הרע).

והנהג במאזדה הירוקה עצר רק בגלל הרכב העוקף שאילץ אותו לבלום ואז הוא הבחין בך ובילדים.

יתכן שכל זה נכון, ויתכן שלא. מה שבטוח שיש פה הרבה עבירות.

מה שבטוח הוא שלא רק שהנהגים האלו מסכנים את הולכי הרגל, הילדים האלו לא יודעים לחצות כביש.

תקשורת מינימלית של סימון נכון, קשר עין, התחלת חציה ברגע שבטוח לחצות, הם א"ב ממה שאני מכיר.

פורסם

אני לא זוכר מי מפעיל את הקווים ביקנעם, אבל אם אני לא טועה גם מדובר על אומני.

זוכר שנסעתי שם עם חבר מהבסיס לצורך כלשהו, הנהג נסע 100-110 קמ"ש במיניבוס בכביש של 60 קמ"ש (כביש מיקנעם לעפולה, הכביש היה בשיפוצים), ממש מופרע. התלבטתי אם להעיר לו או לא, משום מה לא יודע למה לא הערתי לו. (אולי כי כל אחד במדינה הזאת מפחד על החיים שלו, כי המשטרה לא עושה כלום ולא מגנה על האזרחים)

ואכן בתוך העיר הם מתפרעים, קופצים על באמפרים כמו משוגעים.

אגד גם כן לא יותר טובים. כל פעם שניה שאני עובר ליד התחנה המרכזית בבאר שבע, תמיד יהיה את הנהג התורן של אגד שידחף לי באמצע הכביש, למרות שהוא רואה שאני נוסע 60 קמ"ש ולא רחוק ממנו, במקום לחכות שהרמזור יתחלף לאדום והוא יוכל לעבור כמו מלך.

יש לי גם הרבה חוויות מהכביש לצאלים, הנהגי אוטובוס לשם מופרעים ברמות מפחידות. צריך לשלול לכולם את הרישיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני הייתי בכיתה ו' בשנת 2007 ובזמנו ההנחיות שקיבלנו היו כאלו:

- "רואים את העמוד שם?, (שהיה ממוקם להערכתי במרחק כ-30 מטר ממעבר החצייה) אתם לא עוצרים מכונית שהספיקה לעבור אותו".

- הוראה נוספת שקיבלנו היא שלא עוצרים משאיות או אוטובוסים בשום אופן, גם כאשר רכבים אלו עצרו ביוזמתם.

בסרטון, אחד הילדים מנסה נואשות לעצור רכבים בעודו עומד על המדרכה כדי שיוכל לעבור לצד השני של הכביש. כפי שניתן לראות, הדבר היה מיותר ולא יעיל. משמרות הזהב נועדו לעזור לילדים בכיתות א', ב', ו-ג' לחצות את הכביש. הוא בתור בוגר (יחסית), צריך היה לתפקד כמו שליאב אמר. אם הוא לא יכול היה לחצות את הכביש ללא התמרור העצור הזה, זה מאד מצער.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

דווקא ממה שראיתי בבאר שבע, הנהגים די צייתנים למשמרות הזהב. זה לא חדש שנהגי מיניבוסים ואוטובוסים (וגם משאיות) עושים מה בא להם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רגע של WTF.

חדי העין יוכלו לזהות מראה שמאלית סגורה, ובאופן כללי השאלה שלי בעקבות התמונה היא: WTF?! מה לעזאזל הולך שם? מה הם מנסים לעשות? לאן הגענו?...מראה סגורה ו WTF.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ההנחיות שאני מכיר אלו ההנחיות שאני קיבלתי בתור ילד.

אין לי מושג מה ההנחיות כיום.

לך יש? או שאתה רק משער?

אבל אני באמת לא מבין למה אתה חושב שהנהגים יעצרו "עליהם" ברגע שיתחילו לחצות?

לדעתי הילדים לא צריכים לקפוץ לכביש סתם מתי שבא להם. על אשליית הביטחון אני מניח ששמעת...

הילדים צריכים לראות מתי הכביש יחסית פנוי ולהתחיל לחצות וכמובן לבדוק שוב מה קורה באמצע הכביש.

הנהגים יעצרו ופה תם הסיפור. ואם הנהג לא עוצר, אז הם צריכים לזרוק עליו את המקל... :evil:

כל הכבוד על העירנות ועל כך שעצרת. אני באמת מעריך זאת, אבל זה עדיין לא סותר את מה שאמרתי.

הילדים לא פועלים כשורה, וגם הנהגים (ובייחוד אלו שעקפו אותך).

שים לב שממול היה רכב רכב אחד שחצה את מעבר החציה ולא איזו שיירת מכוניות.

לי ולך אין באמת מושג מה השיקול של כל אחד מהנהגים.

אני יכול רק לעלות ספקולציות כגון:

הנהגים שחונים סמוך למעבר ועל המדרכה עושים זאת בגלל מצוקת חניה. (לא שיש לי מושג היכן זה צולם)

הנהג עם הסוזוקי הכחולה ראה אותך עוצר ואת הילדים לא מתחילים בחציה, ולכן חשב שהם לא רוצים לחצות ולכן לא עצר.

נהג המיניבוס עבריין ולכן מצפצף על החוקים.

הנהג השני שעקף אותך, ראה את נהג המיניבוס עוקף, ואתה הסתרת לו את הילדים ולכן פשוט עקב אחריו בלי לחשוב יותר מדי (במובן הרע).

והנהג במאזדה הירוקה עצר רק בגלל הרכב העוקף שאילץ אותו לבלום ואז הוא הבחין בך ובילדים.

יתכן שכל זה נכון, ויתכן שלא. מה שבטוח שיש פה הרבה עבירות.

מה שבטוח הוא שלא רק שהנהגים האלו מסכנים את הולכי הרגל, הילדים האלו לא יודעים לחצות כביש.

תקשורת מינימלית של סימון נכון, קשר עין, התחלת חציה ברגע שבטוח לחצות, הם א"ב ממה שאני מכיר.

ההנחיה שהילדים חייבים לבקש מהנהגים לעצור ורק אחרי שנהג ראה אותם ועצר, מותר להם לעבור / להשתמש במקל.

הילדים האלו עשו בדיוק מה שהם אמורים לעשות, ומבחינת בטיחות עושים את הדבר הנכון!

בתור מבוגר שנזהר ויודע מה הוא עושה, אני לא יכול כבר לספור את הפעמים שכמעט דרסו אותי פשוט כי לא בא לנהגים לתת להולכי רגל לעבור (במעבר חציה, לא סתם באמצע כביש).

בצורה אבסולוטית - הילדים בסדר ונשמעים להוראות, הנהגים בהמות חסרות שליטה, מעצורים וכל משמעת עצמית.

פורסם

שני הסנט שלי לגבי משמרות זה"ב:

הערת הקדמה: יש מתחת לבית שלי, כ2 מ' מהיציאה מהחניות מעבר חציה עם משמרות זה"ב.

1. מכיון שגם ככה הילדים המסכנים האלה לא באמת יודעים לנתב את התנועה, תמיד הייתי עוצר כאשר אני רוצה שיש ממתינים במעבר.

2. כאשר הייתי רוכב על אופנוע גם אם הייתי עוצר הם היו עושים לי סימן של "סע סע" כי כנראה אסור להם לעצור אופנועים (וזה הגיוני, שליח לא באמת יעצור לאיזה ילדון עם אפוד זוהר) אבל ראבק, אתם כבר רואים שעצרתי, זרמו איתי.

3. אם נדרג את סדר הפחד שלי ממעבר בצמתים (מהכי פחות מפחיד להכי מפחיד):

א. צומת מרומזר.

ב. צומת מנותבת ע"י שוטר ממשטרת התנועה.

ג. משמרות זה"ב.

עם כל הכבוד לבטיחות בדרכים, זה אחד הפרויקטים הכי מטופשים שראיתי מימי (כולל העובדה שהילדים עומדים גם בגשם עם החלפ"סים ב2 שקל).

פורסם

לא ענית לי מאיפה אתה קובע שזה הנוהל...

אני לא אמרתי שהנוהל הוא שהם חייבים לבקש מהנהג לעצור. התכוונתי שאם הם כבר עושים אז שיעשו זאת כמו שצריך.

חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי באתרים של הממשלה שתי פסקאות שקשורות לעניין:

"בכביש שבו יש כמה נתיבים, חובה לוודא שכל כלי הרכב בכל הנתיבים עצרו. אין להסתמך רק על הרכב בנתיב הסמוך למדרכה. ייתכן שהוא עצר, אך כלי הרכב האחרים עדיין לא הבחינו בילדים החוצים את הכביש."

זה כביכול תומך במה שאמרת, אבל לא סותר את הטענה שלי.

ציטוט 2:

"זהירות  רכב עוקף! אם נהג עוצר לנו במעבר חצייה משתדלים ליצור קשר עיןעם הנהג - מביטים כדי לראות אם הוא רואה אותנו ואם הוא מבין שאנחנו מתכוונים לחצות.בודקים אם הרכב עצר עצירה מוחלטת והנהג ממתין ומאפשר להולך הרגל לחצות.אפשר להתחיל בחצייה ,וכאשר מגיעים לקצה המכונית שעצרה עוצרים על מנת להסתכל לצדדים ומוודאים שאין כלי רכב שעוקף את הרכב שעצר ושהכביש פנוי ואפשר להמשיך בחצייה. רק כאשר הכביש פנוי, ממשיכים לחצות בערנות ובהליכה מהירה."

זה כבר אומר בדיוק את מה שאמרתי.

שוב אני חוזר ואומר, הנהגים עבריינים, אך גם הילדים מתנהלים באופן שגוי

פורסם

מאיפה אני מכיר את הנוהל?

משלושת ילדיי.

מספיק טוב?

לגבי הציטוטים שלך:

בשניהם אתה רק מוכיח את מה שאמרתי שהילדים מתנהגים בצורה תקינה.

אתה יכול למצוא בחוק איפה כתוב שאסור לעקוף רכב שעצר במעבר חציה?

מכל אלה נובעות המסקנות:

1. הילדים הונחו ומתנהגים ביתר זהירות (בכבישי ארצינו זה הדבר הכי נכון לעשות).

2. הנהגים העוקפים הם עבריינים שמקומם אינו בכביש.

פורסם

אתה יכול למצוא בחוק איפה כתוב שאסור לעקוף רכב שעצר במעבר חציה?

תקנות התעבורה: תקנה 47 (ה) (3):

(3)הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה;
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צילום טרי - רכב עובר באור אדום באשדוד

[video=youtube;vo6KsZm-biU]

שאלה לי אליך לLS430W יש את אותך בעיות עם כרטיסי MICRO SD כמו לכל שאר המשפחה(LS400W, LS300W)?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...