Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
:lol: Stio אתה ונתיב אקספרס ממש אוהבים אחד את השני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הכבוד שמעלים את העניין על סדר היום, אני מצפה מנהגי אוטובוס להיות הנהגים הכי טובים על הכביש נקודה. אדרבה הסעות ילדים.

יש למגר את התופעה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
^

אני לא חושב שאפשר לעשות משהו גם אם יהיה מכרז חדש,בטבריה למשל מחליפים כל הזמנת חברות-אגד,קונקס(שהפכה לויאוליה) ועכשיו אפיקים החליפו אותם.

בסה''כ הנהגים נשארו אותם נהגים והאוטובוסים אותם אוטובוסים רק כל פעם צובעים אותם מחדש.

תבקש להיפגש עם הבעלים של אומני אקספרס/נתיב אקספרס/נזרין אקספרס-משפחת עפיפי,אולי לא יוציאו אותך להורג בפרדס :lol:

התושבים בסה"כ רוצים שיעיפו אותם חזרה לנצרת וכמה שיותר מהר. צורת הנהיגה שלהם פשוט מתחת לכל ביקורת אפשרית.

אגד היו בסדר גמור. אחלה שירות, אחלה נהיגה, אף פעם לא איחרו למשל. ההחלטה להחליף את אגד היא בושה גם של ראש העיר, וגם של משרד התחבורה.

:lol: Stio אתה ונתיב אקספרס ממש אוהבים אחד את השני.

כשאני רואה אותם עוד מרחוק אני מבין מראש מה כבר יקרה :)

כל הכבוד שמעלים את העניין על סדר היום, אני מצפה מנהגי אוטובוס להיות הנהגים הכי טובים על הכביש נקודה. אדרבה הסעות ילדים.

יש למגר את התופעה.

נהגי האוטובוס הנ"ל ימשיכו לנהוג אותו דבר, וזה לא משנה אם הם מסיעים ילדים, נשים בהריון או קשישים.

אי אפשר לחנך נהגים בגיל הזה, ולא משנה כמה ראש העיר יקרא להם לשיחה (אגב זאת לא השיחה הראשונה). אני מנסה להעלות לסדר היום, אבל מעבר לכותלי הפורום זה ממש לא אכפת לאף אחד.

העירייה ממש לא מתפקדת בכל הנוגע לתחבורה ציבורית.

פורסם
... אני מצפה מנהגי אוטובוס להיות הנהגים הכי טובים על הכביש נקודה. ...

מצד שני, הייתי מצפה שיהיו חוקים שיאפשרו לנהגים להגיע מהר יותר מתחנה לתחנה. (רק כי הם תחבורה ציבורית), לדוגמה: נהג אוטובוס שמאותת לצאת מתחנה, יקבל זכות קדימה. כנ"ל לגבי נתיבי תח"צ וכד'.

כרגע, הם שווים לכל נהג אחר בכביש ובשביל להגיע בזמן ממקום למקום הם משגעים את שאר משתמשי הדרך. (גם הולכי רגל...)

פורסם

קרח שחור אתה מציע להחריג אוטובוסים מהתקנות הנוגעות לזכות קדימה?!

בדקת למשל מה המצב במדינות בהן התחבורה הציבורית מתקדמת פי כמה משלנו בנושא הזה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נהגי האוטובוס הנ"ל ימשיכו לנהוג אותו דבר, וזה לא משנה אם הם מסיעים ילדים, נשים בהריון או קשישים.

אי אפשר לחנך נהגים בגיל הזה, ולא משנה כמה ראש העיר יקרא להם לשיחה (אגב זאת לא השיחה הראשונה). אני מנסה להעלות לסדר היום, אבל מעבר לכותלי הפורום זה ממש לא אכפת לאף אחד.

העירייה ממש לא מתפקדת בכל הנוגע לתחבורה ציבורית.

אפשר ועוד איך, ע"י פגיעה במשכורת שלהם.

נהג אוטובוס שיתפס מבצע עבירה שמסכנת את יושבי האוטובוס יקבל תקופת צינון של כמה ימים בלי תשלום כדי להרגע.

תסלחו לי אם אני קצת קיצוני בדעותי בנושא, אני מאמין באמת ובתמים שמי שלוקח על עצמו להסיע עשרות אנשים בכלי תחבורה יקח את העבודה שלו ברצינות רבה יותר ולא יסכן את כל יושבי האוטובוס כשהוא חוצה צומת באדום, חותך נתיבים בלי להסתכל ומבצע כל עבירה אחרת על הכביש. (את אלה שמניתי ראיתי במו עיני)

BLACKICE אני מסכים אתך שיש צורך שהתחבורה הציבורית תעמוד בזמנים, אך לא על חשבון סיכון הנוסעים או פגיעה בריונית בשאר משתמשי הדרך.

הבעיה של התח"צ בארץ היא לא שהנהגים לא ממהרים, אלא שהיא פשוט לא מתקדמת כמו במדינות אחרות שעושות את זה בסדר מופתי.

פורסם

stio כל הכבוד, אני בטוח שהוא בכל מקרה הצליח להידחף אחריך.

במצב כזה אם יש אפשרות אני עובר לנתיב השמאלי כדי לאפשר לאוטובוס להשתלב, אם לא זכות הקדימה שלי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

להחריג, זאת תהיה בעיה ואף כדור לרגל של אצמך. זה ייצור בעיתיות. עם זאת, בחלק מהמדינות קיימות תקנות שמגדירות,. בחלקן, זכות קדימה לרכב ציבורי היוצא מתחנה.

בארץ ישנן תקנות דומות אבל במהותן נועדו להגן יותר על הנוסעים של הרכב הציבורי ולא על פעילותו של הרכב הציבורי.

למשל:תקנה 429 מחייבת את נהג האוטובוס בחובת זהירות, בנוסף, תקנה 66 מחייבת כל נהג הנכנס לנתיב ממצב חניה בחובת זהירות מקיפה.

מנגד, יש לתת משקל מיוחד לתקנה 52, לפיה מחוייב כל נהג בחובת זהירות מיוחדת, כולל האטה,

ועד כדי עצירה, בהתקרבו ובעוברו לצד אוטובוס העומד בתחנה, או המוריד\מעלה נוסעים.

מכאן, הרי שעל כל אחד משני הנהגים כאמור לנהוג בזהירות המתחייבת מהחוק,

וכן זו המתבקשת מהמצב הנתון בכביש באותה עת, ע"פ תנאי השטח והדרך.

בכל אופן, אני מתנגד לבריונות של רכבי ציבור ברוב המקרים. לאומת זאת, אני נוטה לתת זכות קדימה לכלי תחבורה ציבורי. אילו היתי במצבו של הנהג שצילם את הסירטון, ללא ספק, היתי נותן זכות קדימה לאוטובוס היוצא לדרכו.

פורסם

אני משוכנע ב-99% שמטרתה של תקנה 52 היא לא לתת לאוטובוס עדיפות בז"ק על פני רכב הנמצא בנתיב.

52. בכפוף לאמור בתקנה 51 חייב נוהג רכב להאיט את מהירות הנסיעה, ובמידת הצורך אף לעצור את רכבו, בכל מקרה שבו צפויה סכנה לעוברי דרך או לרכוש, לרבות רכבו הוא, ובמיוחד במקרים אלה:

(1) בתוך שטחים בנויים מאוכלסים ובקטעי דרך שבתים בנויים לצדם ותנועת הולכי רגל מצויה בהם;

(2) בדרך שאיננה פנויה;

(3) כשהראות בדרך מוגבלת מכל סיבה שהיא;

(4) בהיכנסו לעקומות חדות ובנסעו בהן;

(5) בקרבת קבוצת ילדים או בקרבת התקהלות;

(6) בהתקרבו למעבר חציה;

(7) בהתקרבו לפסגה או למקום שבו שדה הראיה מוגבל;

(8) בירידה תלולה או ארוכה;

(9) בהתקרבו לגשר צר ובעברו עליו;

(10) בפגשו או בעקפו קבוצת אנשים ההולכת בסך;

(11) בפגשו או בעקפו בעלי-חיים;

(12) בהתקרבו אל אוטובוס העומד בתחנה ובעברו על ידו;

(13) בהתקרבו אל אוטובוס, טיולית או רכב מסחרי המסיע ילדים וסומן כך, שנעצר לשם העלאת ילדים או הורדתם, ובעברו על ידו;

(14) ברחוב משולב;

(15) באזור מיתון תנועה;

(16) במנהרה.

וניתן להבין זאת למשל מסעיפים 1, 3-7, 10, 11, 13, 14.

בכולם המדובר בעיקר על הולכי רגל, אלה שתמיד אומרים לך שהם יורדים מהאוטובוס, אלה שבפרסומות בזמנו אמרו "כשאתה יורד מאוטובוס, תחצה את הכביש רק מאחורי ולא מלפניו", ניתן גם להבין זאת מסעיף 13 שדומה לסעיף 12, והוכנס בשנת 1997 לאחר מספר תאונות משמעותי שבהם רכבים חלפו על פני / עקפו אוטובוס בתחנתו ופגעו בהולך רגל שירד מהאוטובוס וניסה לחצות את הכביש לפני האוטובוס ולכן הוסתר.

לכן גם הוכנסו הפרסומות בזמנו שלא לעקוף אוטובוס בתחנה או בהתקרבות למעבר חצייה.

בכל מקרה מוטלת על נהג האוטובוס גם האחריות כיוון שהוא יוצא ממפרץ עצירה חזרה לנתיב.

הפתרון הוא כמובן לא להחריג את נהגי התח"צ, אלא כמו שיש במקומות רבים - נתיב תח"צ.

אלא שיש הרבה מקומות בהם נוהגים בנתיב התח"צ כאילו הוא נתיב נוסף לכל דבר, ראה שרשור ארוך מאוד בנושא על כביש 2.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא מצדיק בריונות של נהגי רכבים כבדים, אבל בחייאת חברים, לא יקרה כלום אם תעצרו לשנייה ותאפשרו להם להשתלב. זה נורא קשה להשתלב עם רכב כזה, ואם נהגי האוטובוס יחכו עד שיאפשרו להם הם לא ישתלבו שעות, וזאת משום שאף נהג לא רוצה להיות "פראייר שנתקע מאחורי אוטובוס".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו אז זה מהווה הצדקה לבריונות שלהם בכביש? או לתחושת השייכות והבעלות על הכביש? או אולי לתחושת ה"מגיע לי" שמאפיין נהגים כבדים?

מי שירצה ייתן להם להשתלב ויזכה בתואר "אביר תנועת התחבורה הציבורית במדינת ישראל", ומי שלא, נהג האוטובוס יצטרך להמשיך ולהמתין בתחנה, עד שיתאפשר לו להשתלב בלי לקחת ז"ק של אף אחד (יודע מה? בד"כ זה פחות מדקה המתנה) או שמישהו יעצור וייתן לו להשתלב.

אני אגלה גם סוד קטן, רכבים (גם כבדים) שעומדים במקום שלהם יפה ומאותתים, אני תמיד עוצר ונותן להם להשתלב, בטח אם מדובר בכביש עמוס.

אבל כאלה שמנסים להדחף אני לא נותן להם להשתלב ובד"כ הם מגלים שהרכב והאינסטינקטים שלי מהירים יותר מהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נסה לא לתת זכות קדימה לאוטובוס במדינה כמו שויצריה. בעצם - עדיף שלא תנסה. זו התגרות בחק, והשויצרים מאוד לא אוהבים את זה.

מכל מקום - אני הבנתי שנתיב אקספרס היו אמורים להיות מוחלפים ביקנעם - אבל משום מה טרם הוחלפו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ניקו אז זה מהווה הצדקה לבריונות שלהם בכביש?

אני לא מצדיק בריונות של נהגי רכבים כבדים, אבל בחייאת חברים, לא יקרה כלום אם תעצרו לשנייה ותאפשרו להם להשתלב. זה נורא קשה להשתלב עם רכב כזה, ואם נהגי האוטובוס יחכו עד שיאפשרו להם הם לא ישתלבו שעות, וזאת משום שאף נהג לא רוצה להיות "פראייר שנתקע מאחורי אוטובוס".

יותר ברור מזה אני לא יודע להתבטא. סליחה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דווקא אני מצדיק בריונות של רכבים כבדים כי הם צריכים להתמודד עם אוכלוסייה קשה (רכב קל) .

כול נהג רכב קל , שיעשה בדק בית אצלו לפני שהוא מחפש אשמים .

פורסם
דווקא אני מצדיק בריונות של רכבים כבדים כי הם צריכים להתמודד עם אוכלוסייה קשה (רכב קל) .

כול נהג רכב קל , שיעשה בדק בית אצלו לפני שהוא מחפש אשמים .

אשמים יש משני הצדדים, יש נהגים שנוהגים כמו חרא בכל גודל של רכב.

על נהג הרכב הכבד המכיל עשרות נוסעים באחריותו של הנהג לנסוע כמו שצריך ולא לסכן אותם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...