Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נעים בכלל, מסכן הכלב. יחד עם זאת לא היתה לך הרבה ברירה.

הכלב כנראה ימות תוך זמן קצר וגם יסבול הרבה. סרטון קשה לצפיה.

מה קרה לאוטו?

פורסם

הטעות היא שלך,בתחילת הסרטון יש הגבלת מהירות ל 60, ומבלי להתייחס זה נראה כביש מיושב ללא שום הפרדה שזה בהחלט המהירות המקסימלית לנסוע בה, תקן אותי אם אני טועה אבל מהירות הנסיעה שלך היא בערך 70-80 קמ"ש,ב 60 (במידה ולא היה לך מכוניות מאחורה,אחרי הכל חיי אדם יותר חשובים מחיי בע"ח) היית יכול לבלום ואולי לא לפגוע בו.

Miata ND2

פורסם

אור, אי אפשר לאמוד את מהירות הרכב מתוך הסרטון. בשביל זה צריך לצאת לשטח, למדוד נקודות ייחוס ואז לחשב לפי זמן המעבר ביניהן בסרט, דבר שיכול להעשות בחקירת תאונה עם נפגעים במעבדות המשטרה, לא "לפי העיין" של משתמש בפורום. אתה אפילו לא יודע מה קצב הבפריימים בסרט.

לגבי תגובה להופעת הכלב - צריך להביא בחשבון שמדובר בכלב די קטן שהתפרף לכביש בריצה והיה קרוב מאד לרכב שבא ממול. סביר שהנהג התרכז בנקודות יותר חשובות בכביש ובכלי הרכב הבאים ממול, ולכן היה שיהוי בזהוי הכלב המתפרץ. הכלב היה מהיר מאד, ילד שהיה מתפרץ לכביש היה הרבה יותר איטי ונפגע על ידי הרכב שבא ממול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Or05230

למה האשמה שלו? מאיפה אתה יודע כמה הוא נסע?

לך תדע אם הוא היה בולם בחוזקה אולי היו נכנסים בו מאחורה ואז הוא בעצמו היה נפצע,אני מצטער אבל עם כל הכבוד והאהבה לבעלי חיים לא הייתי מסכן את עצמי ואת הרכב שלי עבור נשמה של כלב .

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
Or05230

למה האשמה שלו? מאיפה אתה יודע כמה הוא נסע?

לך תדע אם הוא היה בולם בחוזקה אולי היו נכנסים בו מאחורה ואז הוא בעצמו היה נפצע,אני מצטער אבל עם כל הכבוד והאהבה לבעלי חיים לא הייתי מסכן את עצמי ואת הרכב שלי עבור נשמה של כלב .

בדיוק!!

הוצאת לי את המילים מהפה..

פורסם (נערך)
כלב מתאבד לא השאיר לי יותר מידי ברירות...http://www.youtube.com/watch?v=yi688VWd5Tk&feature=player_detailpage

ואו. לצפור לכלב שאין לו אפשרות להגיב ולפנות ימינה לוודא פגיעה במקום לבלום. באמת שאם הייתי רואה נהגת חדשה מגיבה ככה הייתי עדיין בספק אם יש לה מקום על הכביש. ברצינות קודם כל לצפור ואז ללטף את הבלמים אחרי הפגיעה ?

אני מבין שאנשים צריכים להגיע לעבודה בקלות - אבל שמדובר במכונות מסוכנות כל כך, מי שלא יכול להגיב נכון ברגעי חירום לא מגיע לו רשיון.

מישהו נצמד מאחורה במהירות גבוהה? גורמים לו לעקוף, לא ממשיכים את הנסיעה... וגם אם זה היה המקרה לא היה קורה לך כלום והביטוח היה מכסה.

ולחבוב שלא מוכן לקבל צליפת שוט וזיכוי מהביטוח בשביל חיי כלב ... כנראה שלך שווים הרבה פחות.

SPERIAL - אם היה מתחיל לבלום בכל הכוח מתי שהתחיל לצפור, הכלב לא היה נפגע. ואין קשר בין FPS לתחושת המהירות בוידיאו, אם משהו FOV ...

עריכה אחרונה על ידי Miraz
פורסם (נערך)

מיראז, תה תאורטיקן נפלא. שים לב שהשוליים צרים, וסטיה אליהם במהירות גבוהה (ו"גבוהה" יכולה להיות גם 40 קמ"ש) עשויה להביא לאובדן שליטה ברג בגלל אחיזה שונה של הגלגלים הימניים והשמאליים.

לגרום למי שמאחור לעקוף? איך? - לא שמת לב לתנוכעה הנגדית?

ולגבי ה-FPS - הם משמעותיים, אם הם שונים בין הצילום לבין האחזור על המחשב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי המקרה של הכלב... לא מסכים בכלל!

לדעתי הנהג נסע מהר מידי לתנאי השטח, ואני אישית כן הייתי מסתכן בתאונה מהרכב מאחור על מנת להציל את חיי הכלב!

פורסם
ברצינות קודם כל לצפור ואז ללטף את הבלמים אחרי הפגיעה ?

SPERIAL - אם היה מתחיל לבלום בכל הכוח מתי שהתחיל לצפור, הכלב לא היה נפגע. ואין קשר בין FPS לתחושת המהירות בוידיאו, אם משהו FOV ...

בדיוק אלה המחשבות שעלו לי בראש כשראיתי את הסרטון הקשה הזה.

אני שם בצד את מהירות הנסיעה הלא ידועה. התוצאה הייתה זהה גם אם הוא היה נוסע במהירות חוקית (ואולי הוא נסע במהירות חוקית. זה לא משנה).

אני שם בצד גם את הרגשות הקשים שיש לי כשאני רואה את הכלב המסכן.

אבל אם יש לך זמן לצפור, יש לך גם זמן לבלום.

אני לא מצליח להבין את סדר העדיפויות הפגום שאומר קודם לצפור, ואח"כ, נראה אולי, אם יבוא לי, לבלום.

אם הצפירה והבלימה קרו בו זמנית (ומהסרטון נראה כמעט בברור שהן לא קרו במקביל, אבל נניח שכן) הרי שאפשר היה לוותר על הצפירה ולהתרכז בהתחמקות לשוליים, עם כל הסכנה שכרוכה בזה.

פורסם
כלב מתאבד לא השאיר לי יותר מידי ברירות...http://www.youtube.com/watch?v=yi688VWd5Tk&feature=player_detailpage

לפי המרחק שהכלב רץ נראה כאילו לא נפגע קשה, בד"כ כלבים שנכנסים לכביש ונסיעה כזו מהירה נדרסים מתחת לגלגל ואז באמת שאין להם סיכוי לשרוד.

בכל אופן, אם היית דופק ברקס מיידי, יש סיכוי גבוה שהנהג מאחורייך לא היה מספיק לעצור ונכנס לך ברכב. שזה מצב עוד יותר לא נעים.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

בכל אופן, אם היית דופק ברקס מיידי, יש סיכוי גבוה שהנהג מאחורייך לא היה מספיק לעצור ונכנס לך ברכב. שזה מצב עוד יותר לא נעים.

אפשרות של פגיעת רכב מאחור (במהירות נמוכה, משום שהוא גם נמצא בבלימה) עדיף מפגיעה במהירות גבוהה של עצם בחזית.

מה הי קורה אם זה לא היה כלבלב, אלא חזיר בר, כזה ששוקל 100 ק"ג וגורם לריסוק של המכונית?

עדיף פנס אחורי שבור, פגוש אחורי מרוסק וקצת עבודת פחחות על דלת תא המטען, מכריות אוויר פתוחות ואמבולנסים.

ואישית, אני מעדיף פגוש אחורי שבור מכלב שמת בסבל באשמתי.

פורסם
אפשרות של פגיעת רכב מאחור (במהירות נמוכה, משום שהוא גם נמצא בבלימה) עדיף מפגיעה במהירות גבוהה של עצם בחזית.

מה הי קורה אם זה לא היה כלבלב, אלא חזיר בר, כזה ששוקל 100 ק"ג וגורם לריסוק של המכונית?

עדיף פנס אחורי שבור, פגוש אחורי מרוסק וקצת עבודת פחחות על דלת תא המטען, מכריות אוויר פתוחות ואמבולנסים.

ואישית, אני מעדיף פגוש אחורי שבור מכלב שמת בסבל באשמתי.

אם אתה כבר מזכיר חזיר בר ששוקל 100 ק"ג מקדימה, זה הרבה יותר עדיף מרכב של טון וחצי מאחורה...ובינינו החזיר הרבה יותר רך מהרכב שיכנס בך, ככה שהנזק שיקרה מאחור בוודאות יהיה רציני יותר.

אני לא אומר שצריך לזלזל בחיי החיות, אבל לפעמים הרצון הטוב להציל חיי כלב יכולים לעלות בחיי אדם כי הם גוררים עוד טעויות אנוש.

בכל אופן זו לא תהיה אשמתך אם תדרוס כלב או חזיר שמתפרץ לך לכביש, כי הם אלו שמפתיעים אותך, אתה לא יכול לנהוג ולהסתכל קבוע על השוליים לחפש חיות שמתפרצות לך לכביש, נכון?

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
אם אתה כבר מזכיר חזיר בר ששוקל 100 ק"ג מקדימה, זה הרבה יותר עדיף מרכב של טון וחצי מאחורה...ובינינו החזיר הרבה יותר רך מהרכב שיכנס בך, ככה שהנזק שיקרה מאחור בוודאות יהיה רציני יותר.

אני לא אומר שצריך לזלזל בחיי החיות, אבל לפעמים הרצון הטוב להציל חיי כלב יכולים לעלות בחיי אדם כי הם גוררים עוד טעויות אנוש.

זו פיסיקה שגויה. רכב מתוכנן לתאונה. גם הרכב הפוגע וגם הרכב הנפגע שניהם מתוכננים לספוג את אנרגיית הפגיעה כך שהנוסעים יפגעו בצורה מינורית. ועוד לא הכנסו למשוואה את העובדה שבבלימה גם הרכב מאחוריך בולם, את האפשרות שהנהג מאחור יבצע התחמקות מוצלחת, או את האפשרות הנוספת שהוא שומר מרחק ולכן אפילו לא יפגע בך.

חזיר, גמל, פרה וגם כלב, הם מכשול עומד בפני הרכב. התוצאה של פגיעה בהם היא הרסנית.

אגב, גם עץ לצורך העניין רך יותר מפלדה, מזכוכית או מפלסטיק. ועדיין פגיעה בעץ היא קטלנית.

בכל אופן זו לא תהיה אשמתך אם תדרוס כלב או חזיר שמתפרץ לך לכביש, כי הם אלו שמפתיעים אותך, אתה לא יכול לנהוג ולהסתכל קבוע על השוליים לחפש חיות שמתפרצות לך לכביש, נכון?

יש כאן שני גורמים נפרדים:

גורם האשמה, ועניין המוסר.

על גורם האשמה נוכל להמשיך להתדיין האם הנהג פעל כראוי (אני טוען שהוא היה יכול לעשות יותר).

עניין המוסר הוא אישי. לדעתי חייה של חיה אינם מותרים מחייו של האדם.

ולכן עולה השאלה מה היה קורה אילו זה לא היה כלב, אלא ילד.

גם אז היית טוען ש"הנהג לא יכול לנסוע ולחפש באופן קבוע ילדים שיורדים לכביש"?

פורסם

אולי מספיק עם כל יפי הנפש פה שהיו מקריבים את עצמם בכדי להציל את הכלב, עם כל האהבה הגדולה שלי לבעלי חיים ובייחוד לכלבים, האופציות היו: ניסן טראנו מאחורה, משאית בנתיב הנגדי, או לרדת לשוליים ולאבד שליטה.

התגובות פה יומרניות מידי, ״צריך ישר לבלום, לא לבזבז זמן על לצפור וכו׳ ״, מאד קל להעביר ביקורת בדיעבד, אין לדעת איך אף אחד מכם היה מגיב באותו הרגע, אני בטוח שאף אחד פה לא היה רוצה לדרוס את הכלב, אבל ברגע האמת בהתחשב בנסיבות, כנראה שלא הייתה אופציה אחרת.

פורסם

אני לא מסכים.

אולי ההתנגשות הייתה בלתי נמנעת, אבל אני חושב שאפשר היה לוותר על הצפירה, ולהתחיל לבלום הרבה יותר מוקדם.

זה לא רק קשור לצפירה, זה גם קשור לעירנות הכללית, לניתוח סיכונים, למבט ולחיפוש הפתעות. למוכנות התמידית להגיב, לעובדה שחוץ מצפירה ומעט בלימה, לא היה אפילו שביב נסיון להתחמק.

ולא אמרתי מילה על מהירות הנסיעה.

שוב, הכלב ללא ספק מפתיע. הצבע החום שלו מקשה על הזיהוי, הוא זינק באמת קרוב מאוד למכונית, וייתכן וההתנגשות הייתה בלתי נמנעת.

ועם זאת אני חושב שהתגובה הייתה איטית ולא יעילה.

אין פה עניין של יפי נפש. הטראנו מאחור הוא לא בדיוק סכנת מוות. מקסימום עצירה לא נעימה להחלפת פרטים.

ושוב אני שואל, אם זה לא היה כלב, אלא ילד, גם אז התגובה הייתה "תפסיקו עם כל יפי הנפש האלה...הילד התפרץ לכביש, בעיה שלו שהוא מת! היה טראנו מאחור!" ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...