Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא לנסיעה קצרה של 5 דקות ונתקל (כמעט תרתי משמע) ב2 רוכבי אופניים שחושבים שהכביש של אבא שלהם.

כן, הייתי יכול לצפור לבחורים כמה מטרים לפני, אבל היה נדמה לי שהוא מבין שמגיע רכב ונצמד לימין עד ש...

אז אפשר להגיד שגם לי יש אשמה לא קטנה במקרה, אבל מטעויות לומדים.

2yEgPKzCjnk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אגב זה נראה מהר משום מה, אבל נסעתי במהירות של 40 קמ"ש בערך.

פורסם
יוצא לנסיעה קצרה של 5 דקות ונתקל (כמעט תרתי משמע) ב2 רוכבי אופניים שחושבים שהכביש של אבא שלהם.

כן, הייתי יכול לצפור לבחורים כמה מטרים לפני, אבל היה נדמה לי שהוא מבין שמגיע רכב ונצמד לימין עד ש...

2yEgPKzCjnk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פעלת כמו שצריך. האם רכבך ניזוק?

פורסם
אני צילמתי רכב שעובר באדום וכמעט מעיף הולך רגל באוויר

ד"א מה אמרת לו שם?

וואו.. לא יצא לי לראות כזה דבר ביום-יום .. מרטיט..

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אבל האשמה שלך הוא הדבר היחידי שלא קיים.

רוכבי אופניים אמורים לציית לחוקי תנועה כמו כלי רכב.

1. הוא סטה ללא איתות (עם היד).

2. אם הוא רצה לפנות שמאלה - הוא בנתיב הלא נכון.

איפה האשמה שלך?

אני פשוט לא מצליח למצוא.

למזלו, היית מספיק עירני כדי לא לפגוע בו.

עריכה:

זה נדמה לי או שהוא גם בלי קסדה?

פורסם

BeBest מבחינה חוקית זו טעות של הילד האידיוט שניסה לחתוך שמאלה מהנתיב הימני בלי לאותת ובלי לשים לב לקיום שלך (וכל זאת בלי קסדה, כך לפחות אני חושב שאני רואה בסרטון).

זה באמת נראה שהוא מתחיל להצמד לימין לפני שהוא פתאום חותך בפרעות ולכן אני מבין את היציאה שלך לעקיפה, הבלימה שלך היתה מהירה ונכונה, נהג אחר היה נלחץ ועולה על הילד, או לחילופין כמו רוב הישראלים ביד אחת צופר וביד השניה מנסה להתחמק.

בפעם הבאה תשתדל לתפוס יותר מרחק מילדים שגם ככה לא מפחדים על החיים שלהם ונוסעים באמצע הכביש על אופניים בלי קסדה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הוא אכן בלי קסדה, אבל אני לא זוכר מתי ראיתי רוכב אופניים עם קסדה...

כנראה שהחוק בכל הנוגע לאופניים בארץ הוא בגדר המלצה בלבד

אגב, מישהו מכיר תוכנה שחותכת קטעים מהסרט בלי לפגוע באיכות? נראה שהאיכות ירדה משמעותית (או שזה בגלל יוטיוב?)

פורסם
פעלת כמו שצריך. האם רכבך ניזוק?

כמו שצריך?! ממש לא.

אומנם הרמזור ירוק ויש רוכב אידיוט שחושב שהכביש שלו, אבל הוא היה צריך להוריד מהירות מיד כשראה שהוא מתקרב אליו. הוא לא יכול לצפות מה הרוכב יעשה ולכן צריך להיות דרוך ומוכן לכל מצב. מה היה קורה אם בנתיב השמאלי היה נוסע במקביל אליו רכב אחר? בגלל חוסר מוכנות והתחשבות במצב הוא העמיד בסכנה את הרוכב (הסתום) ואת כל מי שהיה יכול להיות בנתיב השמאלי באותו ברגע.

פורסם
כמו שצריך?! ממש לא.

אומנם הרמזור ירוק ויש רוכב אידיוט שחושב שהכביש שלו, אבל הוא היה צריך להוריד מהירות מיד כשראה שהוא מתקרב אליו. הוא לא יכול לצפות מה הרוכב יעשה ולכן צריך להיות דרוך ומוכן לכל מצב. מה היה קורה אם בנתיב השמאלי היה נוסע במקביל אליו רכב אחר? בגלל חוסר מוכנות והתחשבות במצב הוא העמיד בסכנה את הרוכב (הסתום) ואת כל מי שהיה יכול להיות בנתיב השמאלי באותו ברגע.

איזה שטויות.. הוא רשם לך שהוא נסע 40 קמש לאן עוד להוריד? מילא היה נתיב אחד אז אתה אולי צודק, אבל ישנו עוד נתיב פנוי. אני ממש לא רואה סיבה באמצע הצומת להוריד ל10 קמש כי יש רוכב בצד הימני של הכביש בזמן שיש עוד נתיב פנוי.

זה שהוא אידיוט וחתך זה גם יכול לקרות במעבר חצייה עם הולך רגל שמתפרץ. ועכשיו תגיד לי, בכל מעבר חצייה אתה מאט ל10 קמש? לא..

הרוכב אידיוט נקודה.

פורסם

מה הקשר??

אתה מזהה מצב מסוכן ולא צפוי - תבלום.

צריך להיות מוכן וערוך לכל סיטואציה, במיוחד כשאתה רואה רוכב אופניים מולך בנתיב שלך.

זה לא משנה גם אם הוא נסע 40 או 80. אם היה בולם ל-30 לצורך העניין הוא לא היה סוטה כל כך על סף תאונה עם עמוד או גרוע מזה.

פורסם
איפה האשמה שלך?

אני פשוט לא מצליח למצוא.

נכון, אין אשמה, אך ליטוף של הצופר יכל לעשות כאן פלאים ואולי גם לחסוך את כיוון הפרונט/תיקון מתלה ימין שאולי נדרש לאחר המקרה הזה.

בתור אחד שמזדמן לו לנהוג במרכז ת"א לא מעט, ונתקל בלא מעט רוכבי אופניים/קורקינטים ממונעים, כשיוצא לי לחלוף על פני אלו משמאל (ובחלק מהמקרים גם מימין), אני בד"כ מפרגן בצפירונת קלה בכדי ליידע אותם בדבר קיומי (חלקם מתגלגלים עם IN-EAR באוזניים, אז זה בכלל מתבקש). חלק מקבלים זאת בעצבים ומתחילים לנופף בידיים ולזרוק ברכות (עדיף שיתעצבנו ויחזרו הביתה שלמים), חלק מבינים שהם צריכים להצמד לצד כלשהו.

פורסם
צריך להיות מוכן וערוך לכל סיטואציה, במיוחד כשאתה רואה רוכב אופניים מולך בנתיב שלך.

איך אתה יכול להיות ערוך למקרה שאידיוט יחליט פשוט לעבור באדום?

כנ"ל רוכב אופניים שמחליט שבא לו עכשיו לפנות שמאלה בצורה פתאומית וחדה כאשר יש רכב במרחק מטר וחצי ממנו.

הוא באותה מידה היה יכול להאט ולהמשיך בנסיעה מאחורי האופניים עד שיגיע הביתה.

נשמע הגיוני?

ALÞћÃ,

אין וויכוח.

פורסם

לא היה פה מצב מסוכן ידוע מראש, היה לו נתיב פנוי לעקוף את רוכב האופניים, אדרבה שהרוכב עוד נצמד לימין לפני שחתך בפראות שמאלה משום מה.

אם הייתי צופר לכל רוכב אופניים שהייתי עובר בכביש הייתי מעיר חצי שכונה, אני מאמין שהמהירות שלו היתה נכונה לתנאי הדרך והוא לא נצמד לרוכב אלא החל עקיפה מבעוד מועד. אישית אני לא רואה פגם בנהיגה שלו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...