Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתייחס לנהג של הרכב בגוף שלישי (לצורך העניין זה חבר)

המושג "לעקוף מימין" לא תופס פה. נראה שדווקא נהג הרכב(אתה?) הוא האשם,

כשעבר לנתיב הימני בלי להסתכל בכלל.

נהג הרכב הסתכל במראות + הזיז את הראש לאחור על מנת לראות שלא מגיע רכב ולכן אחרי שאותת נכנס לנתיב הורדת/העלאת נוסעים.

האופנוע עקף משאית שהייתה רחוקה מהרכב ולכן לא היה ניתן להבחין בו.

אני מניח שאם האופנוען היה פוגע בנוסעי אוטובוס שבדיוק יורדים מהאוטובוס, לא היית מאשים את נהג האוטובוס.

אתה אותת ימינה לפני המעבר? הסתכלת במראות? הוא צפר לך והמשכת לנסוע...

למה קטעת את הסרטון בחלק המעניין, אתה יכול להעלות את ההמשך? מה האופנוען אמר?

אכן היה איתות, הצפירה ארכה כחצי שנייה לפני הפגיעה שזה בערך זמן התגובה הממוצע

אין שום חלק מעניין, האופנוען קם ,הוא ונהג החליפו פרטים ושלום על ישראל.

פורסם
אתייחס לנהג של הרכב בגוף שלישי (לצורך העניין זה חבר)

נהג הרכב הסתכל במראות + הזיז את הראש לאחור על מנת לראות שלא מגיע רכב ולכן אחרי שאותת נכנס לנתיב הורדת/העלאת נוסעים. האופנוע עקף משאית שהייתה רחוקה מהרכב ולכן לא היה ניתן להבחין בו.

אני מניח שאם האופנוען היה פוגע בנוסעי אוטובוס שבדיוק יורדים מהאוטובוס, לא היית מאשים את נהג האוטובוס.

"הזיז את הראש לאחור"? מי מסובב את הראש אחורה בזמן מעבר לנתיב? זה מסוכן יותר מהכל.

+ ההשוואה לנוסעי אוטובס שיורדים ממש, אבל ממש, לא קשורה ודומה למקרה הזה. לצורך העניין

מדובר בנתיב רגיל, והעובדה היא שנוסעים עליו רכבים לפני ואחרי, לא מדובר בשוליים ולא במפרץ חניה.

אשמח לשמוע אם יש פה מישהו שחושב שהאופנוען אשם, קשה לי להאמין.

אם לאופנוען היה מצלמת קסדה, היית כנראה רואה אותו נוסע בשלווה בנתיב הימני, כשלפתע

רכב חותך בחדות לנתיב שלו.

פורסם

לא יודע אם אפשר להאשים את הנהג של הרכב, אבל הצורה שבא הוא נהג, לא מתאימה למקום שהוא היה בו.

בדרך כלל, בעיקר בתנועה צפופה, לא רק שאני מסתכל במראות ומוודא שאין איזה רכב\אופנוע בימין (במידה ואני עובר מהשמאל לימין).

אני גם מבצע את המעבר בצורה איטית, כי תמיד יכול לבוא אופנוע שבא במהירות, אז לפחות שיהיה לו קצת מרחב ביטחון.

(בסרטון, החבר שלך ביצע את המעבר בצורה לא מתוכננת ובמהירות, יחסית!).

שוב, אני לא אומר שהחבר שלך אשם מבחינה חוקית, אלה רק צריך לשפר ולתכנן את הנהיגה שלו בסביבה צפופה, ככה שלא יהיה מקום לתאונות ופגיעות.

פורסם
"הזיז את הראש לאחור"? מי מסובב את הראש אחורה בזמן מעבר לנתיב? זה מסוכן יותר מהכל.

+ ההשוואה לנוסעי אוטובס שיורדים ממש, אבל ממש, לא קשורה ודומה למקרה הזה. לצורך העניין

מדובר בנתיב רגיל, והעובדה היא שנוסעים עליו רכבים לפני ואחרי, לא מדובר בשוליים ולא במפרץ חניה.

אשמח לשמוע אם יש פה מישהו שחושב שהאופנוען אשם, קשה לי להאמין.

אם לאופנוען היה מצלמת קסדה, היית כנראה רואה אותו נוסע בשלווה בנתיב הימני, כשלפתע

רכב חותך בחדות לנתיב שלו.

לעניין הסטת הראש אחורה- יש דבר כזה שנקרא שטח מת - כשנוסעים שני רכבים צמודים והרכב הימני קצת מאחור לפעמים לא ניתן להבחין בו במראות.

כתבת, "לצורך העניין מדובר בנתיב רגיל", אתה טועה ומטעה אחרים, הנתיב המדובר נפתח כ20 מטרים לפני התאונה ולכן קשה לטעון ש"נוסעים" עליו רכבים, מדובר במפרץ להורדת נוסעים, ניתן להבחין בתחנת האוטובוס לכל אורך הסרטון. (אנסה להעלות תמונה תכף)

תשמע, אני לא טוען שהאופנוען אשם 100% אבל לדעתי, יש לו הרבה יותר מ- 50% אשמה.

פורסם

יודע מה, במבט שלישי אני רואה שזה לא בדיוק נתיב רגיל, אלא קטע(ארוך) שנועד לאוטובסי הנוסעים, ולכן

יש לנהג סיבה להאמין שלא אמורה להיות שם תנועה. ועדיין, נראה שהפניה ימינה מבוצעת בחדות ובחוסר זהירות.

באותה מידה, זה היה יכול להיות אוטובוס במקום האופנוע. מה אז החבר היה אומר?

ולגבי השטח המת, הוא מכוסה ע"י הסטה קלילה ביותר של הראש ימינה, לא הזזת הראש לאחור.

זה מתכון לתאונה עם הרכב שלפנים.

לסיכום, האופנוען אכן נוסע בצורה לא זהירה מימין, והנהג גם תרם את חלקו בפניה חדה ולא זהירה.

פורסם
יודע מה, במבט שלישי אני רואה שזה לא בדיוק נתיב רגיל, אלא קטע(ארוך) שנועד לאוטובסי הנוסעים, ולכן

יש לנהג סיבה להאמין שלא אמורה להיות שם תנועה. ועדיין, נראה שהפניה ימינה מבוצעת בחדות ובחוסר זהירות.

באותה מידה, זה היה יכול להיות אוטובוס במקום האופנוע. מה אז החבר היה אומר?

ולגבי השטח המת, הוא מכוסה ע"י הסטה קלילה ביותר של הראש ימינה, לא הזזת הראש לאחור.

זה מתכון לתאונה עם הרכב שלפנים.

לסיכום, האופנוען אכן נוסע בצורה לא זהירה מימין, והנהג גם תרם את חלקו בפניה חדה ולא זהירה.

https://maps.google.co.il/maps?q=%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%94&hl=iw&ie=UTF8&ll=32.187862,34.816033&spn=0.001848,0.002393&geocode=+&hnear=%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%94&t=m&z=19&layer=c&cbll=32.187934,34.816059&panoid=zcR5cxSSxMhKS86N8hwFHg&cbp=12,176,,0,-3.89

זה לינק למקום של התאונה-ניתן לראות 4 נתיבים + נתיב התאונה

הקטע ה"ארוך" שאתה מדבר עליו להערכתי הינו 50-60 מטר

לשאלתך, החבר היה אומר שאין סיכוי שהוא היה מפספס אוטובוס שעוקף משאית על השוליים :lol: (כמובן לאחר הסטה קלילה של הראש והסתכלות במראות)

סיכמת יפה

ידעתי שהגיע הזמן להעיר את השרשור!

פורסם
https://maps.google.co.il/maps?q=%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%94&hl=iw&ie=UTF8&ll=32.187862,34.816033&spn=0.001848,0.002393&geocode=+&hnear=%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%94&t=m&z=19&layer=c&cbll=32.187934,34.816059&panoid=zcR5cxSSxMhKS86N8hwFHg&cbp=12,176,,0,-3.89

זה לינק למקום של התאונה-ניתן לראות 4 נתיבים + נתיב התאונה

הקטע ה"ארוך" שאתה מדבר עליו להערכתי הינו 50-60 מטר

לשאלתך, החבר היה אומר שאין סיכוי שהוא היה מפספס אוטובוס שעוקף משאית על השוליים :lol: (כמובן לאחר הסטה קלילה של הראש והסתכלות במראות)

סיכמת יפה

ידעתי שהגיע הזמן להעיר את השרשור!

בנוגע ל"חבר", אתה מזל תאומים אני מבין? :-)

פורסם

לי זה נראה שהאופנוען נסע בימני וברח לתחנת האוטובוס בנסיון להתחמק.

מי לעזעזל חותך שני נתיבים ככה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם לי זה נראה כך.

דוגמא קלאסית לסטייה מנתיב.

פורסם

גם לי זה נראה כך.

דוגמא קלאסית לסטייה מנתיב.

"נסע בימני" = נסע במהירות 60-70 קמ"ש על השוליים הימניים שהתחלפו לכמה מטרים לנתיב להורדת נוסעים = לא נסע בימני. ניתן לשמוע שהוא צפצף אחרי שהרכב נכנס לנתיב הורדת נוסעים.

"חותך שני נתיבים"- הרכב עבר לאט (בערך במהירות של הפקק) מהנתיב השלישי לרביעי תוך כדי איתות והסתכלות במראות ונכנס לנתיב הורדת הנוסעים (הנתיב החמישי)

פורסם
"נסע בימני" = נסע במהירות 60-70 קמ"ש על השוליים הימניים שהתחלפו לכמה מטרים לנתיב להורדת נוסעים = לא נסע בימני. ניתן לשמוע שהוא צפצף אחרי שהרכב נכנס לנתיב הורדת נוסעים.

"חותך שני נתיבים"- הרכב עבר לאט (בערך במהירות של הפקק) מהנתיב השלישי לרביעי תוך כדי איתות והסתכלות במראות ונכנס לנתיב הורדת הנוסעים (הנתיב החמישי)

אתה הסתכלת על הקישור שניתן פה לגוגל מפס?

הרכב היה בנתיב השני מבין ארבעה נתיבים וסטה לנתיב הימני יותר ואז לאזור תחנת האוטובוס.

הפגיעה התרחשה בנתיב הימני כאשר מפרץ תחנת האוטובוס רק החל והאופנוע סטה למפרץ כדי להימנע מפגיעה.

איתות זה לא אומר שאתה יכול לעבור נתיב. כנראה שהוא לא ראה את האופנוען, יכול להיות שהאופנוען בא במהירות גבוהה והיה קשה לנהג להבחין בו. לא אני ולא אתה יודעים בדיוק מה קרה שם.

בכל מקרה, האופנוען לא נסע בשוליים אלא בנתיב הימני מבין ארבעה נתיבים. לפני מפרץ האוטובוס יש שוליים של אולי 30 ס"מ. איך הוא יכול היה לרכב שם?

פורסם
אתה הסתכלת על הקישור שניתן פה לגוגל מפס?

הרכב היה בנתיב השני מבין ארבעה נתיבים וסטה לנתיב הימני יותר ואז לאזור תחנת האוטובוס.

הפגיעה התרחשה בנתיב הימני כאשר מפרץ תחנת האוטובוס רק החל והאופנוע סטה למפרץ כדי להימנע מפגיעה.

איתות זה לא אומר שאתה יכול לעבור נתיב. כנראה שהוא לא ראה את האופנוען, יכול להיות שהאופנוען בא במהירות גבוהה והיה קשה לנהג להבחין בו. לא אני ולא אתה יודעים בדיוק מה קרה שם.

בכל מקרה, האופנוען לא נסע בשוליים אלא בנתיב הימני מבין ארבעה נתיבים. לפני מפרץ האוטובוס יש שוליים של אולי 30 ס"מ. איך הוא יכול היה לרכב שם?

אכן הסתכלתי בקישור (אני זה שהביא אותו)

בכל מקרה הפגיעה התרחשה לא בנתיב הימני (כפי שציינת) אלא בנתיב של המפרץ, ניתן לשמוע בבירור שהפגיעה התרחשה ברגע שכל הרכב היה כבר בתוך המפרץ. לפי התמונה בגוגל מפס השוליים אינם 30 ס"מ (גודל שני סרגלים קטנים) אלא לפחות מטר- ככה שאין לאופנוע בעיה לנסוע בשוליים.

בכל מקרה חשוב ללמוד מהסרטונים האלה לעתיד.

נסיעה ורכיבה בטוחה לכולם!

פורסם

אכן הפגיעה קרתה במפרץ האוטובוס ולא בנתיב הימני (כפי שציינתי בטעות קודם).

אני בטוח שהמפגש קרה במפרץ בגלל שהאופנוען ניסה להתחמק מפגיעה וסטה ימינה.

לא אומר שהאופנוען לא אשם לפחות חלקית בתאונה בעיקר משום שאנחנו לא יודעים את כל הפרטים.

פורסם
"נסע בימני" = נסע במהירות 60-70 קמ"ש על השוליים הימניים שהתחלפו לכמה מטרים לנתיב להורדת נוסעים

כמו שנאמר כבר, זה לא נתיב להורדת נוסעים, אלא אם כן אתה נוהג באוטובוס.

מתנדב בארגון ידידים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...