Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עבריינים ברכב פרטי בלי סבלנות

יש עבריינים במיניבוס בלי סבלנות

ויש שוטרי תנועה עבריינים בלי סבלנות (לא ממש מיהר, רק ניצל את הכח בשביל לחסוך כמה שניות. הוא חיכה 200 מטר אח״כ ברמזור.)

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, bigfoot7375nadav כתב:

יש עבריינים במיניבוס בלי סבלנות

ויש שוטרי תנועה עבריינים בלי סבלנות (לא ממש מיהר, רק ניצל את הכח בשביל לחסוך כמה שניות. הוא חיכה 200 מטר אח״כ ברמזור.)

לפחות הנהג מיניבוס סימן "סליחה\תודה" עם היד. יש כאלה יזרקו לך מבט כאילו אתה חייב להם מיליון שקל.

השוטרים לאחרונה אני לא יודע מה עובר עליהם (גם מהסטרונים בפייסבוק של דוחות מהפנטזיה האישית), הם משנה לשנה הופכים לשוטרים ממדינת עולם שלישית, אפילו גרוע יותר. לא ברור מה הולך שמה בפנים ולמה זה ככה

פורסם
לפני 5 שעות, bigfoot7375nadav כתב:

אממ, no offense, אבל אם אתה על השמאלי ופול טריילר נוסע יותר מהר ממך, כנראה שאתה על הנתיב הלא נכון.

כאילו, אני לא מצדיק את העקיפה הדי גרועה של האוקטביה, אבל אני יכול להבין את העצבים שלו.

אגב, גם האוטובוס מסכן פה מאוד את התנועה בכך שהוא נוסע על האמצעי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אני מבין מאיפה העצבים של האוקטביה מגיעים, זה מה קוראים פפואס.

זו סיטואציה נפוצה מאוד, לפניך בשמאלי רכב שמסיבה כלשהי מאט/לא משלים עקיפה, לימינך רכבים אחרים, אתה תקוע ולא יכול לעשות כלום חוץ מלשמור מרחק ולחכות. זה לא carte blanche לכל פפואס שחושב שזו זכותו הטבעית וההיסטורית להדחף פנימה אגב סיכון עצמו והסביבה.

לפני כחודש, שני אוטובוסים נוסעים בטור בנתיב האמצעי 90 קמ"ש בכביש 6/77 בסיבוב ליד שדה יעקב. כביש פנוי, תנועה דלילה יחסית, פשוט נתקעו באמצעי בלי שום סיבה. הטריפו את כל התנועה בכביש. התפללתי שאולי יקרה נס ויגיע שוטר וידפוק להם קנס נאה. היה מועיל פי מאה מלארוב לאנשים שנוסעים 120 בירידה ממחלף בת שלמה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 20 שעות, Fraysa כתב:

אממ, no offense, אבל אם אתה על השמאלי ופול טריילר נוסע יותר מהר ממך, כנראה שאתה על הנתיב הלא נכון.

כאילו, אני לא מצדיק את העקיפה הדי גרועה של האוקטביה, אבל אני יכול להבין את העצבים שלו.

את זה אתה יכול לומר לנהג שנמצא לפניי.
אם אתה מבין את העצבים של מתפרע, אתה מצדיק אותו.
זו הסיבה ששמתי גם לפני ואחרי ולא קיצרתי את הסירטון:
אתה רואה שאני עוקף אבל מאט בגלל רכב לפניי, ואתה רואה את נהג האוקטביה ממשיך לעקוף מימין (זה עקרוני אצלו, לא ״בגללי״).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Fraysa אני לא בטוח שאתה צודק. אין לנו צילום ממצלמה אחורית, ואפשר שהאוקטביה (או רכב אחר) לא אפשרה למצלם לחזור לימני. קרה לי אתמול בדיוק מצב כזה - רציתי לחזור לימני אבל איזה טנדר חסר סבלנות התעלם מהאיתות ומכך שכבר שליש הרכב שלי היה בימני ודחק אותי חזרה שמאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 שעות, bigfoot7375nadav כתב:

אם אתה מבין את העצבים של מתפרע, אתה מצדיק אותו.

זה לא נכון. 

2+2 זה לא 5. זה 4. 

להבין מהיכן נובע רגש של אדם ולהצדיק את המעשה הנובע בעקבות אותו הרגש, זה גם לא אותו דבר. 

לדוגמה, אני מבין למה הוא התעצבן. יש פה שילוב של כמה גורמים, חלק תלויים בו וחלק תלויים בך. לעומת זאת, אני חושב שהמעשה שלו היה מסוכן, חסר אחריות ולא מוצדק. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

זה לא נכון. 

2+2 זה לא 5. זה 4. 

להבין מהיכן נובע רגש של אדם ולהצדיק את המעשה הנובע בעקבות אותו הרגש, זה גם לא אותו דבר. 

לדוגמה, אני מבין למה הוא התעצבן. יש פה שילוב של כמה גורמים, חלק תלויים בו וחלק תלויים בך. לעומת זאת, אני חושב שהמעשה שלו היה מסוכן, חסר אחריות ולא מוצדק. 

תן לי לשאול אותך כתגובה משהו:
אני נוסע לעבודה.
אתה חושב שאני לא רוצה להגיע כמה שיותר מהר?
גם אני וגם הוא נמצאים על הכביש אבל עם התנהגות שונה בתכלית.
לכן, אני לא מבין אותו. גם אני ממהר. זה לא גורם לי להשתולל.
אז איך בדיוק אפשר ״להבין אותו״?

פורסם

תנסה רגע להבדיל בין 'להבין' לבין 'להסכים'.

אתן דוגמה קצת קיצונית:

מישהו רצח את אשתו של פלוני מול עיניו.

לפלוני עלה הדם לראש והוא רצח את הרוצח.

האם אתה מבין למה הוא רצח את הרוצח? (כן, אשתו נרצחה מול עיניו.)

האם אתה מסכים עם מעשיו של פלוני? (אולי כן ואולי לא, תלוי בהשקפת עולמך ועוד. אפשר לדסקס על זה באוף-טופיק.)

האם אתה יכול להבין אותו בלי להסכים איתו?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אנחנו לא מדברים על דוגמאות קיצוניות כפי שתיארת.
באותו אופן (כבר קרה לי) שנסעתי עם בן ה-5 שלי ברכב ומישהו כזה הציץ לרכב ועדיין כמעט וזרק אותנו מהכביש.
אז לא.

אני לא מבין אותו וגם לא אבין איך הוא מעלה על דעתו שיש לו זכות לסכן אחרים.

לסיכום - לא מבין, לא מסכים אבל חושב שמקומו לא על הכביש אם אין לו את הסבלנות.

גם אם יש כאלו שנתקעים לו איפה שלא מתאים לו.

פורסם
לפני 4 שעות, bigfoot7375nadav כתב:

אתה חושב שאני לא רוצה להגיע כמה שיותר מהר?

ספר את זה לכל העגלות שנוסעים 80 בכביש 1 בנתיב האמצעי/השמאלי.

כי לא נראה שהם ממהרים לאנשהו וגם לא נראה שאכפת להם משאר המשתמשים בכביש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 15.11.2022 בשעה 23:36, Fraysa כתב:

הוא שמר מרחק עצירה מהרכב שלפניו. מילא אם השמאלי היה ריק והוא סתם זחל, אבל לא.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 שעות, aviaviavi כתב:

ספר את זה לכל העגלות שנוסעים 80 בכביש 1 בנתיב האמצעי/השמאלי.

כי לא נראה שהם ממהרים לאנשהו וגם לא נראה שאכפת להם משאר המשתמשים בכביש.

צודק שיש הרבה כאלו.

אבל זה לא צריך לגרום לך ״לדחוף״ אותם מהכביש.

כשנתקלים באחד כזה, אפשר לעקוף בזהירות בלי לעשות לו ״דווקא״. גם מימין. לא חייבים להשתולל.

קורה לי בכביש 6 שאני נוסע הרבה קילומטרים על הנתיב הימני ועובר מלא מכוניות זוחלות בנתיב שמאל או השני משמאל.

אבל אני לא אחתוך אותם בשביל להוכיח משהו.

ממשיך בנסיעה רגועה ומהירה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...