Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לי היום פיגו 309, שנת 92 שתיינית דלק לא קטנה , לא ממש אמינה ולפי מה שהמוסכניק שלי המליץ , כדאי לגרוט אותה כמה שיותר מהר לפני שייגמר הכסף לגריטה והרכב ימות לגמרי.

הנסועה שלי כיום לא ממש גבוהה , באיזור 8000 Km , נניח שעם רכב יותר חדש זה יגדל ב גג עד 50% נגיע ל 12K Km .

לגבי : אני די גבוה , אין לי בעיה בכלל עם גיר ידני, מעל 90% מהנסיעות שלי הן עירוניות ולבד כך שלא צריך רכב גדול מידי , מעדיף מזגן סביר, לפעמים הגב קצת מציק לי אז מעדיף רכב שלא יהיה סד עינויים , מצד שני אני לא כזה מפונק והנסיעות שלי הן יחסית עירוניות כך שלא מדובר בשעות נהיגה ארוכות ברצף .

מעדיף לא להוציא יותר מידי כסף על רכב, אבל ברור לי שאצטרך להוציא יותר מ 8000 ש"ח שתיכננתי בהתחלה כדי לא לסבול יותר מידי מתקלות וחוסר אמינות .

אמינות חשובה לי יותר מצריכת דלק , למרות שמעדיף להימנע מרכב אלכוהוליסט .

הייתי ביריד חנוכה בגלילות ולצערי המחירים שם הם מעבר לכסף שאני מתכנן לבזבז על רכב ( סביבות 20,000 ש"ח, עם אפשרות לעלייה קטנה בהשקעה עבור משהו ממש שווה .

הרכבים שעלו עד כה בגורל הן :

1.גטס ידנית 2007-2008 ראיתי שאפשר להשיג באיזור 20,000 ש"ח .

2. C3 , ידנית . לא רוצה להתקרב לאירופאית אוטומטית . יש ממש ממש מעט מהן והמחיר שאנשים רוצים הוא מעל מה שאני מתכנן , אני מאמין שאפשר להתכנס למחיר קצת יותר הגיוני .

3. פיאט פונטו , ידנית 2006 ומעלה . יותר בטיחותית מהגטס, יותר חסכונית בדלק אבל ....

לא ממש לקחתי את הרכב הזה ברצינות לאור האמינות של פיאט, אלא שמקריאה בפורום יכול להיות שהמצב פחות גרוע ממה שנראה , ויכול להיות שיעלה אפילו פחות מהגטס בשנתון זהה . אני לא ממש סגור על מחירים ריאליים ל פיאט .

האם באמת גטס הוא הרכב המתאים ביותר לדרישות ולתקציב שלי ? יכול להיות שיש אופציות נוספות ?

תודה וסליחה על החפירה ,

יניב

פורסם

הפונטו חסכונית בצורה בלתי רגילה ואמינה מאוד. אני נוסע באחת כזו.

עם זאת, אני חייב לסייג - הפונטו שלי טופלה כל חייה במוסך מורשה פיאט, עם חלפים מקוריים וטיפולים בזמן.

במידה ואתה קונה אחת שעברה חיים קשים ולא טופלה היטב, יש מצב שתאכל מרור. חייבים להקפיד ברכב הזה על נוזל קירור מקורי ושגרת טיפולים של פעם ב-20 אלף ק"מ או שנה - ולא למשוך.

במילים אחרות: אם תמצא אחת שמורה ומטופלת, לך על זה. כנ"ל פיאט פנדה.

אם נושא הדלק מציק לך - מציע לך לרדת מהגטס, אפילו שהשנתון מפתה.

פורסם

דר. סובארו, אני נאלץ לחלוק עליך בנושא צריכת הדלק בגטס.

יש בבעלותי גטס עם מנוע 1.4 שזה המנוע בשנתונים שפותח השרשור מחפש.

צריכת הדלק שלי היא ליטר ל 13 קילומטר.

אופי הנסיעות שלי הוא חצי עירוני וחצי בינעירוני(כשהרוב בפקקים).

בנוסף לזה, הגטס שלי היא אוטומטית, וידני כנראה יוציא נתונים טובים יותר.

לפי דעתי צריכת הדלק היא מספקת מאוד, ואין צורך להמשיך עם השמועות של צריכת הדלק בגטס (במנוע 1.4).

מבחינת אבזור היא לא עומדת בסטנדרטים של השנתון שלה מצד אחד, אבל מצד אחר הפשטות הופכת אותה לקצת יותר אמינה וקלה לתחזוקה.

החלפים זולים יחסית ( אין לי אפשרות להשוות לפונטו כי לא הייתה לי).

תחפש גטס עם רמת אבזור gli או gls, ואז גם תקבל 2 כריות אויר וabs.

לסיכום על הגטס, היא דיי פשוטה ואמינה, צריכת הדלק שלה טובה בניגוד למה שאומרים, ולמי שמחפש רכב זול ובלי בקשות מיוחדות, היא מתאימה מאוד.

שיהיה בהצלחה בקניה!

172

פורסם

חייב לחלוק עליכם. הגטס שלי הייתה משנתון 09 ידנית . ועדיין עשתה 1-11. מעורבב יותר בין עירוני מאשר עירוני. מטחנת דלק לא קטנה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אין מה להשוות גטס עם C3 מבחינת נוחות הנסיעה. גם האבזור עדיף.

צריכת דלק לא מצטיינת ב- C3 אבל בהחלט סבירה. בנסועה שלך זה לא צריך להיות השיקול העיקרי.

עלות תחזוקה לא גבוהה. חפש רכב שטופל כראוי.

פורסם

מסכים עם ד"ר סובארו, יש לי פונטו ספייס 2001 שטופלה כל חייה בזמן ובמורשה מגובה בקבלות, רכב הכי אמין שהיה לי, אמין זול לתחזוקה אם זה בזמינות חלפים ומחיר שלהם ואם זה בקלות ביצוע תיקון עצמאית, ואם זה בדלק, רכב אמין, נוחות איפשהו באמצע בין גטס לc3 וזה מספק את הסחורה, מנוע לא הכי מהרי אבל בעיר הרכב מעולה והגה רך לא להאמין שמקל עלייך בנסיעה עירונית חניות וכו', מאוד ממליץ.

פורסם

bigbosf, הרשה לי לחלוק עליך.

צריכת הדלק תלויה לא רק באוטו אלא גם בנהג.

יצא לי להתנסות בגטס 2007 אוט' מהשכרה בנסיעה בין עירונית - מדדתי דלק לפי מילוי דלק בפועל.

והגעתי בנסיעה בין עירונית רגועה יחסית ל-1:14 בלי מאמץ. (כולל עליה לחיפה)

אדגיש שמכיוון שהמנוע קטן, אפילו במהירות 90 קמ"ש המאמץ בנסיעה בין עירונית הורגש היטב.

(אני רגיל למנוע 1.6)

המסקנה שלי הייתה שלא יתקבל חסכון בדלק טוב במהירויות "טיסה".

bigbosf, מה מהירות השיוט שלך בנסיעה הבינעירונית?...

איליה

פורסם

בואו נגיד את זה ככה - לא תראו בשום מקום שרשור "פונטו ספייס - טוחנת דלק או לא?". זה בגלל שמדובר באוטו חסכוני.

כנראה שהשמועה על צריכת הדלק האגדית של הגטס עשתה לה כנפיים בזכות נתוני אמת, גם אם מישהו הצליח להשיג בה 1:14.

אגב - אני גם נתקלתי כאן בשרשורים באנשים שמספרים שהשיגו צריכה של 1:18 בסובארו ליאונה 1300, כאשר אני הצלחתי להשיג מרכב כזה צריכה מיטבית של 1:10 לא משנה מה עשיתי. אני מניח שרוב האנשים לא יודעים למדוד.

פורסם

דר. סוברו,

בוא נגיד גם שאין סיבה להסיק שצריכת הדלק בגטס 2007+ היא כמו באבותיה הזללניות מ-2006 ומטה, אף אם קיימים נתונים על זלילת דלק בשנתונים הנמוכים.

במלים אחרות, כפי שאמר גם Split - לא ראוי לפסול דגם על כל שנותיו בגלל בעיה בשנתונים מסוימים, ויש להתבסס על עובדות ולא סיפורים. ותאמין לי שמעתי מספיק סיפורים על כל מיני רכבים, אבל כשיבקשו ממני חוות דעת אז אשתדל להתבסס על נסיון אישי ונתונים עובדתיים.

אני נוטה להסכים שפונטו ידנית הינה חלופה ראויה לגטס (שרובם עם היסטוריה של השכרה בעברם), אולם בתנאי שהפונטו הינה מיד פרטית כל חייה וטופלה כראוי לאורך כל חייה. מכיוון שהסיכוי למצוא פונטו 2006 ידנית מיד 1 הוא קלוש, הרי שעבר הרכב לוט בערפל אף אם היד האחרונה מציעה תדפיסי טיפולים כשורה.

עכשיו אם נכניס למשוואה שלא ידוע בדיוק כיצד הרכב טופל לאורך כל חייו, על אף שבדיקה ויזואלית ובדיקת מכון יאפשרו סינון בסיסי, הייתי בוחר בגטס פרטית (לאורך כל חייה) על פני פונטו פרטית (לאורך כל חייה).

אך אם היה מדובר ביד 1, הבחירה שלי הייתה שונה.

זו דעתי, ואשמח לשמוע דעות אחרות.

פורסם

מה שעולה כאן היא ההנחה שפיאט שלא נעטפה בצמר גפן רפואי כל ימיה היא מתכון לאוטו מחורבן ואילו גטס היא משהו בסגנון של אופניים, כן תטפל לא תטפל, ייסע לנצח. וכמובן שמדובר להערכתי בקישקוש. אוטו זה מכלול של המון חלקים, מאוד דומים אגב באורך חייהם וברגישותם להעדר טיפול, בלי קשר לסמל שנמצא על הגריל שלהם. השיקול הכן רלבנטי מבחינת אמינות והוצאות טיפול, הוא איכות המוסך בו תטפל באוטו והמחירים שהוא גובה על טיפולים וחלפים.

פורסם

מה שעולה כאן היא ההנחה שפיאט שלא נעטפה בצמר גפן רפואי כל ימיה היא מתכון לאוטו מחורבן

אולי מספיק כבר לנחש ולהפיץ שמועות על סמך הנחות כאלו ואחרות.

לי היתה פיאט פונטו ידנית 2005 מהשכרה וגם לאבא שלי רק שנתון 2006.

שניהם עשו ביחד מעל 150000 ק"מ - תקלה אחת לא היתה ושניהם מהשכרה!

חשוב שיבדוק היסטוריה של טיפולים שהיו לפחות ב-3 שנים אחרונות ושהרכב טופל במוסך פיאט ולא אצל חפרים ואז העל יהיה בסדר!

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם
bigbosf, הרשה לי לחלוק עליך.

צריכת הדלק תלויה לא רק באוטו אלא גם בנהג.

יצא לי להתנסות בגטס 2007 אוט' מהשכרה בנסיעה בין עירונית - מדדתי דלק לפי מילוי דלק בפועל.

והגעתי בנסיעה בין עירונית רגועה יחסית ל-1:14 בלי מאמץ. (כולל עליה לחיפה)

אדגיש שמכיוון שהמנוע קטן, אפילו במהירות 90 קמ"ש המאמץ בנסיעה בין עירונית הורגש היטב.

(אני רגיל למנוע 1.6)

המסקנה שלי הייתה שלא יתקבל חסכון בדלק טוב במהירויות "טיסה".

bigbosf, מה מהירות השיוט שלך בנסיעה הבינעירונית?...

איליה

המהירות שלי היא 100 קמ"ש עם מזגן. לכל מי שטוען הצריכה תלויה בנהג ולא ברכב אני אוכיח לכם חד משמעית - לפני כן היה לי שרייד ידנית 1300 אותו מסלול ב-ד-י-ו-ק ובמהירות גבוהה יותר אפילו הצריכה הייתה 1-17 אז בבקשה לא לערבב .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

rotem182, התוכל לחלוק מנסיונך - עם איזו חב' השכרה הייתה לך ההתנסות החיובית?

בהנחה שפעלת עצמך על פי המלצתך, איזו חב' השכרה מטפלת ברכב במוסך של פיאט?!..

כמו כן, עבור שני הרכבים שהזכרת - איזו תקופה הם היו ברשות המשפחה? (חלון הזמן בו לא היו שום תקלות)

פורסם

במקומך הייתי מתמקד באחות התאומה של C3, שהיא הפיג'ו 206, יש הרבה ידניות למכירה, ובפונטו ידנית.

קנה לך את הראשונה שתמצא שעונה על הדרישות שלך עם הסטוריית טיפולים מוכחת במוסכי היבואן (או כל מוסך מתמחה אחר).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...