Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לגבי רכישת רכב זה.

ידוע לי שעלות החלפים והתחזוקה קצת יקרה מהרגיל, אבל באיזו תדירות יכולות להפתיע תקלות של בלאי טבעי.

האוטו שמור מאוד עם קילומטרז' נמוך ויד נמוכה וספר טיפול שמעיד על טיפולים בזמן ובמוסך מורשה.

המון תודה!:-D

פורסם

מה השאלה ?

בכמה את קונה ? ומה המחירון ?

מה מצב הטיימינג ? צמיגים ? בלמים ? מצבר ?

כמה ק"מ ? איזה יד ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

האוטו שנת 2000 יד 2 עם 140,000 קילומוטר.

לדבריו של המוכר אין תקלה אחת ברכב.

כמובן שאני אקח את האוטו לבדיקה לצורך הדברים האלה.

אבל השאלה שלי אם במידה והכל מצויין ואין שום בעיה, האם יש לאוטו בלאי מוגזם או תקלות בתכיפות גבוה.

פורסם

שלום לך.

היה לי את האוטו הזה במשך שנה וחצי אבל את המנוע 2.4 V6 170 HP (מנוע מצוין וחסכוני יחסית) ואני אומר לך מעכשיו שהאחזקה שלו לא זולה.

האוטו בסך הכל ישרת אותך טוב אם לא תשתגע איתו, אל תשכח שזה אוטו סאלון ואל תחשוב שזה R8 למרות שאתה תוכל למצוא את עצמך במהירות שלא הכרת.

בגלל שאתה הולך על דגם 2.7 BI TURBO תצפה לצריכת דלק גבוהה מהרגיל בגלל הטורבו. אני עם שלי הגעתי בחוץ בשיוט על 110-120 KMH 1:12.

אל תשכח את זה שאם אתה קונה רכב יוקרה אתה צריך לטפל בלי להתקמצן אם זה בשמנים או בנוזלי קירור למינהם (G12 לדוגמא באודי)

ועל חלפים מקוריים כמובן שעלותם לא זולה.

קילומטרים לא מפחידים את המכוניות האלה ואתה יכול להיות רגוע.

עוד נקודה רגישה שעליך לבדוק בשבע עיניים הוא הגיר!! אם תרגיש דפיקות או קפיצות בהילוכים שומר נפשו ירחק!!!

הגיר הוא 5 הילוכים אוטומטי עם אפשרות לתפעול ידני,כיסאות חשמליים מערכת מקורית בקרת אקלים מפוצלת ועוד שלל פינוקים.

ממליץ לך לבדוק את האוטו עם אחד שמתעסק עם אוודי ומכיר אותה טוב טוב! שלא תמצא את עצמך שופך כספים לאחר מכן.

מקווה שתיהנה:-o אם יש לך עוד שאלות תשאל ואני אשמח לעזור לך.

פורסם

קודם כל תודה על התשובה הפרטנית.

ואני מודע על הצורך לחלפים מקוריים ושמנים איכותיים וזה ברור לי.

השאלה היא האם פעם בחודש ילך לי חלק, וזה במצב שאני לא אשתגע עם האוטו.

פורסם
קודם כל תודה על התשובה הפרטנית.

ואני מודע על הצורך לחלפים מקוריים ושמנים איכותיים וזה ברור לי.

השאלה היא האם פעם בחודש ילך לי חלק, וזה במצב שאני לא אשתגע עם האוטו.

פעם בחודש לא וגם לא כל כמה חודשים, אבל אם הבן אדם שמר על האוטו מבחינת חלקים, אין סיבה שילך לך חלק כל חודש.

יהיה מקרים שתצטרך להחליף דבר מסוים עקב בלאי או משו כזה.

אבל אם אתה לוקח את הדגם המוגדש וילך לך טורבו פה אתה בבעיה עלותו או עלותם יכולים להגיע לאלפי שקלים.

מקווה שעניתי.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור!

פורסם

עוד שאלה קטנה.

שמעתי מאנשים בעלי עבר עם אוודי והם טענו שלרוב דגמי הa6 בשנים האלה יש בעיות נזילות שאיאפשר להיפתר מהם.

עברת משהו דומה?

ומאוד מסקרן אותי מאיזה סיבה החלפת את שלך.

תודה על התגובות.

פורסם
עוד שאלה קטנה.

שמעתי מאנשים בעלי עבר עם אוודי והם טענו שלרוב דגמי הa6 בשנים האלה יש בעיות נזילות שאיאפשר להיפתר מהם.

עברת משהו דומה?

ומאוד מסקרן אותי מאיזה סיבה החלפת את שלך.

תודה על התגובות.

השאלה איזה נזילות,נזילות של מה, היה לי מקרה אחד שהייתה נזילה של נוזל קירור עקב צינור יבש וסדוק(בכל זאת בלאי מן הסתם) החלפתי ונפתרה הבעייה!

ולשאלה השנייה: החלפתי אותה בגלל שהיא הייתה קצת גדולה ואחזקה יקרה אז מכרתי אותה וקניתי את אחותה הקטנה A4 שאחזקתה יותר זולה ואני נהנה ממנה כל רגע..

פורסם

אני ממליץ לקחת למוסך שמכיר את הרכב ולא למכון בדיקה כללי (מוסך רון לדוגמא).

אגב תגמי ה2.7 טורבו מאוד חזקים,מה שעלול לקצר את חיי הגיר (הרבה מומנט)מעבר לכך קראתי בעבר גם על מגדשים בעייתים.

אבל אם יש לך כסף תחזוקה שוטפת מהצד+מזומנים לכל תקלה כאותית שתצוץ לך על זה.

Porsche 944 turbo

פורסם

רק תשים לב כי אתה יכול למצוא את עצמך משייט ב-180 בלי להרגיש. רכב סאלון אמיתי. נוח חזק ומפואר מאוד, אבל בכל זאת חוגג בר מצווה השנה וחלפים וטיפולים יכולים להיות מאוד יקרים. אל תתפתה רק למחיר הקניה הראשוני של הרכב, אלא תעשה חשבון מושכל לגבי עלויות אחזקה, דלק וביטוחים.

פורסם

שוב תודה לכם על ההתיחסות.

אני מודע לתחזוקה יקרה אבל שאלתי היא כמה יקרה כבר בהשוואה לרכב שנת 2004 כדוגמה מזדה 3.

ואולי מישהו יודע מהי צריכת הדלק המדוייקת של הרכב.

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לך, ובהצלחה עם הפרוייקט המיוחד הזה...

אולי תוכל להעזר בדפי המידע האלו, רובם ככולם מארה"ב, של נהגים לא מעטים שכתבו על הבי-טורבו.

http://www.carsurvey.org/reviews/audi/a6/2001/page-3/

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• ספונסר פורום
פורסם

אני מודע לתחזוקה יקרה אבל שאלתי היא כמה יקרה כבר בהשוואה לרכב שנת 2004 כדוגמה מזדה 3.

תודה.

הייתי מציע לך לבדוק אצל מוסך כגון רון בת"א עלות חלקים "כבדים" שסביר להניח שיתבלו - ציריות, טורבו (טפו-טפו חמסה-חמסה, ועוד יש שניים:?), אלטרנטור, מדחס מזגן, דסקים ורפידות וכד'.

כך תוכל לקבל תמונה יותר מדויקת לגבי הבדלי המחיר.

ועוד דבר - אני לא מסכים עם השאלה הכללית שלך בנוסח "כמה היא אמינה"... הרי ברור לכולנו, שגם סובארו לאונה וגם מזדה3 שיסבלו מהזנחה לא יראו אמינות גבוהה, ובקיצור - ישנו אלמנט של הימור בקנייה של רכב כגון הבי-טורבו.

כל זה לא אומר שעליך לוותר, רק קח בחשבון שבלת"מים הם חלק בלתי נפרד משילוב כזה של רכב בן 10 + תג אודי מקדימה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

תודה.

משמעותית יקרה יותר,להוציא את סעיף ירידת הערך,אין לי מושג כמה המאזדה או האודי מאבדות בשנה בגילן המתקדם.

דלק תלוי כמה אתה נוסע אבל אל תתצפה לצריכה משולבת של יותר מ1-8. ,אגרה שנתית אני מתאר לעצמי שצפונה מ2200 ש"ח.

טיפולים שוטפים אני מאמין שההיו באיזור ה800-1000 ש"ח לטיפול קטן,ולאחד גדול זה כבר תלוי מה צריך להחליף אבל בקלות זה יכול לעבור את ה2000 ש"ח.

שיפוץ גיר אם זה ZF אני לא בטוח,משהו באיזור ה8-9K חמסה חמסה חמסה

בולמים רביעייה 3-4K

משולשים-600-1000 ש"ח לזוג

מדחס מזגן-גם מספר אלפיות

צינורות קטנים וגומיות-תמיד זה כמה מאות שקלים(200-400)

רידיאטור-באיזור ה2K

ומגדשים שזאת לפי מיטב הבנתי הנקודה הרגישה בדגם הספציפי הזה (לכן הייתי מעדיף את הV8 4.2) אין לי מושג כמה,אבל הרבה.

כל המחירים הם השערה שמבוססת על רכבים דומים(מרצדס וב.מ.וו) שהיו בבעלותי.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...