Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי להחליף מצתים בעצמי בבראבו, בעיקר על מנת להכיר טוב יותר את הרכב.

לאחר הסרת ברגי מכסה הפלסטיק (שני ברגים משושים בצדדים ובורג אלן בחלק האחורי) וקיפול זהיר שלו לאחור, ניתן לראות את בלוק המנוע. פירוק מוחלט של מכסה הפלסטיק דורש שחרור החבקים וניתוק צינור מעקף האוויר של הטורבו מהמכסה.

סלילי ההצתה מקובעים למקום עם ברגים משושים ומחוברים עם כבלים קצרים למדי העשויים מפלסטיק פריך. לאחר שחרור הברגים וחוטי החשמל ניתן לשלוף את הסלילים ולהבריג החוצה את המצתים כמקובל (מפתח 16 מ"מ, קוטר ההברגה עצמה 12 מ"מ). ספר הטיפולים (elearn) ממליץ לנתק את חיישן תזמון ההצתה לפני ניתוק ופירוק הסלילים.

המצתים שהיו מותקנים ברכב (ואלו שרכשתי להחלפה) הם מצתי אירידיום ולא כפי שצוין אחרת במספר מקורות. המצתים הם IKR9F8 תוצרת NGK. ממה שבררתי זהו הדגם שמותקן בכל מנוע ה-1.4 טורבו של קונצרן פיאט (כולל באלפא מיטו, ג'ולייטה ובדודג' דארט). הזמנתי את המצתים האלו מאנגליה, ראיתי מקומות שניתן להזמין את אותו דגם בעיצוב הדומה לזה שהוצאתי מהמנוע. אני לא יודע אם קיים הבדל מבחינת תפקוד ואני מאוד מקווה שלא מכרו לי זיופים. בנתיים המנוע עובד בסדר גמור...

הערה נוספת - על פי ספר הרכב כתוב שיש להחליף את המצתים בכל טיפול 30KKM. אני לא יודע בוודאות מתי המצתים שהוצאתי מהמנוע שלי הותקנו, אולם לכל הפחות מדובר ב-35KKM והמרווחים היו שמורים לחלוטין. נראה לי שמדובר במרווח החלפה צפוף למדי בהתחשב בכך שמדובר במצתי אירידיום. אולם מאחר ומדובר בהוצאה של כ-300 ש"ח ורבע שעה עבודה, אני מוכן לבלוע את הצפרדע.

IMGP5709.jpg

IMGP5715.jpg

• תוכן חדש...