Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספרים רבותי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנוגע לספרים שציינת יבגני, מעניין. לצערי איני זוכר רבים משמות הספרים והמחברים של ספרים שקראתי לאחרונה- ספר שעוסק בקשר בין צבא וטכנולוגיה צבאית למבנה חברתי. גם עזר גת הישראלי עוסק בנושא.

באשר להיסטוריה צרפתית מודרנית יותר-"כך נפלה צרפת" של אליסטר הורן, על מלחמת העולם השנייה- מומלץ. חלק מטרילוגיה הכוללת גם את "הישגי" צרפת במלחמת 1870 ומלחמת העולם הראשונה. משקל רב ניתן לרקע- מצב פוליטי חברתי וכלכלי רעוע בצרפת ערב המלחמה והנהגה ירודה, מעלה אסוציאציות ברורות.

נשמע מעניין, אבדוק את הספרים. האמת שבחצי שנה האחרונה, בשל הלחץ בלימודים, יוצא לי לקרוא בעיקר ספרי מחקר. זה, כמובן, מעניין בפני עצמו, אבל אני מתגעגע קצת לפעמים לקריאה של "סתם" סיפורת. הספרים שהזכרתי הם יותר רומנים מאשר מקורות היסטורים של ממש, אבל כל מי שרוצה לדמיין קצת יותר טוב איך נראו חיים במנזר נוצרי בשיאם של ימי הביינים, חייב לקרוא את "שם הורד" :)

בהקשר של מדינה \ צבא, יצא לי לקרוא (או יותר נכון לרפרף) כמה מחקרים די מעניינים בימים האחרונים, על הקשר בין הפתחותה של המדינה המודרנית כתוצאה של התפתחות צבאית באירופה והתלות ההולכת והגוברת של שליטיה במיסים, של Charles Tilly וכמה אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואו, אחלה ת'רד פתחתם פה, מצטער שגיליתי אותו באיחור ניכר.

אם הבקשות של פות"ש עדיין רלבנטיות- אז ספרים שעוסקים במלחה"עII אבל מהפן היותר אישי מזעזע \ פחות היסטורי:

המחברת הגדולה - ספר שלפי דעתי אפילו היה בתוכנית הלימודים בשלב מסויים

הציפור הצבועה - יז'י קושינסקי - אחד הספרים החזקים שקראתי, ביחד עם המחברת הגדולה שני הספרים האלה חוקרים את האכזריות האנושית עד תום.

מצטרף על ההמלצה על פרימו לוי, במיוחד "הזהו אדם", ספר זכרונות אותנטי מאושוויץ שאותי דווקא השאיר עם אופטימיות זהירה (בסוף הגיבור נשאר חי :-P )

ובנימה קלילה יותר ולא קשורה לבקשת הפות"ש- שני ספרים חביבים מהז'אנר של הזקן שיצא מהחלון- כמו מים לפילים (על זקן שמספר על ימיו בקרקס) והאלים משתוללים (מה קורה כשהאלים מהמיתולוגיה היוונית מוצאים את עצמם במאה ה20 בדירה מעופשת בלונדון)

פורסם
אני מאוד התחברתי לשלישיית הספרים של סטיג לארסון:

נערה עם קעקוע דרקון, הנערה ששיחקה באש והנערה שבעטה בקן הצרעות. באמת ספרים מפורטים, מותחים, מעולים.

אגב, לפני שהוא מת, הוא השאיר עוד חלקים גדולים מהספר הרביעי שהוא תכנן, וגם תקצירים לעוד ספרים שהיו אמורים להגיע עד לעשרה. חבל שלא קרה.

אכן כותב מעולה, אך לאחר שקראתי את הראשון ולמרות שהוא היה מצויין (לפני יציאת הסרט), לא רציתי להמשיך לשני כי המילים בשוודית וכל המונחים הנורדיים שברו לי את כל הסתימות בפה. מיקאלה בלומקוויסט? האנס ואנדר- סטרטוקסטר? דיי, אכל לי את הראש עם השמות האלו :lol: :lol: :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

במעשה Nerdy לחלוטין, קניתי את "מוצא המינים" של דרווין בזמן ביקור במוזיאון הטבע של לונדון - נראה איך אני אצלח אותו.

פורסם

ספר במיוחד לפות"ש : "הקמע".

מרתק מצמרר ומעורר מחשבות.

אגב , יש ספריות ציבוריות חינם !

קישור לתקציר:

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=631183

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מכיוון שלפני כמה חודשים עשיתי מנוי לספריה העירונית, אני יכול להמליץ על הספר הבא:

השקרן מאומבריה

http://www.text.org.il/index.php?book=0902089

בהתחלה חשבתי שזה ישעממם אותי, אבל ממש הופתעתי לטובה.

דרך אגב ניסיתי לקרוא גם את סוסעץ של יורם קניוק ופשוט לא הצלחתי לעבור את עמוד 20. זה רק אני או שהוא גיבב שם כל מיני מחשבות שרצו לו בראש באותו רגע, בלי שום סדר והיגיון?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גם אני חובב גדול של ספרים שמשלבים אמת היסטורית עם סיפור בדיוני.

הספרים שיש לי להמליץ שהם מצויינים וקראתי לאחרונה:

"סוכן במלכוד" של דניאל סילבה פשוט ספר מצויין.

סדרת הספרים "ילד 44" של רוב סמית גם ספר שמשלב היסטוריה של רוסיה הקומוניסטית עם סיפור דמיוני, סדרת ספרים מרתקת.

"עיר הגנבים" של דיוויד בניוף ספר פשוט מעולה שמספר סיפור אישי של ילד יהודי בסטלינגרד הנצורה במהלך המלחמה והסיפור האישי שלו על תמודדות סביב חוויה מאוד ספציפית, אני מאוד מאוד נהנתי מהספר.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
הקפצה ארוכה: חבל לפתוח עוד שרשור, מפאת איכות הסביבה :lol:

אחיינית שלי השתחררה שבוע שעבר מצה"ל ולאחר שרכשתי לה ערמת בגדים לאזרחות, אני מעוניין לקנות לה איזשהו ספר איכותי שאיכשהו אמור להיות מעניין וגם מלמד איזשהו לקח אמיתי על החיים ומה ששמחכה לה שם בחוץ.

הבעיה שלי שכמעט מעולם לא קראתי ספרים מסוג זה, אני טיפוס של ספרי מתח ומדע בדיוני.

אני מדבר על משהו בסגנון "מי הזיז את הגבינה שלי" שלי הוא היה דיי נחמד ולעומ"ז למיטב זכרוני את "הנזיר שפרסם את הפרארי ביד 2 " הפסקתי באמצע מרוב שעמום.

אשמח להמלצות + הסבר קטן על הספר וסגנון הכתיבה שלו

תודה ושבת שלום

אוקיי, לאחר חיפוש מקיף ירדתי לצומת ומצאתי שם תולעת אמיתית שהמליצה לי על הספר "ההרצאה האחרונה" של פרופ' רנדי פאוש, היום קניתי את הספר אך טרם הספיקותי לעיין בו :lol: . אעלה סקירונת ברגע שאסיים.

תודה לכולם

פורסם

12345 "פרופ'" מזכיר לי את ספריו של ריצ'רד פיינמן, חתן פרס נובל לפיסיקה וטיפוס , בלי קשר. אני מכיר שלושה ספרים שלו, שכחתי את שמות כולם, ממליץ על כולם ובמיוחד על הראשון ומבטיחך שתיהנה. אגב, אם תמצא את הספר שהמלצתי לך בתחילת השרשור ותעיין בו יותר מדקות ספורות, תבין למה המלצתי לאחייניתך. זה ספר מהנה שגם ניתן ללמוד ממנו ולא ההפך כמו הגבינה- מנסה להעביר מנטרה פשוטה באמצעות סיפור.

פורסם

תודה. נתחיל בזה ואח"כ נתקדם, איך אהוד ברק אמר בזמנו על תהליך השלום לטס דו איט cow cow

בעריכה: גם "ארזתי" אומץ וקניתי לה את שלושת האלבומים של כוורת. יהיה מה שיהיה. עלא באב אללה.

פורסם

אחרי שצחקנו נעבור לחלק האומנותי:

"ההרצאה האחרונה" של פרופ' רנדי פאוש:

הרגע סיימתי לקרוא. 200 עמודים, כתובים היטב, הספר מאוד נחמד ונראה לי שיכול להתאים לבחורים צעירים שמחפשים תמריץ להגשים חלום. לעתים הרגיש לי טיפהל'ה כמו צוואה ארוכה מידי אבל בקטנה. בסך הכל נהנתי וכמובן שהסוף מאוד מרגש.

בסך הכל ספר שווה, אני מקווה שאחיינית שלי תאהב אותו

• תוכן חדש...